https://tummennuskalvot.fi/

Kokemuksia autonavigoinnista

jussi101

Sisäänajettu
Liittynyt
8.1.2014
Käytiin tässä kuluneella viikolla pk-seudulta Saariselällä saakka autolomalla. Reitti suuntautui 5-tietä pohjoiseen aina Kuusamoon saakka, jonka jälkeen päätimme tehdä piston Sallaan katsomaan tuota kuuluisaa kuntaa, jossa hiljattain huutokaupattiin "muuttoautoja".

Sallasta eteenpäin Google ehdotti ensisijaiseksi reitiksi hiekkamaantien, puunkorjuutien ja mökkitien tasoista reittiä Pelkosenniemelle. Kahta jälkimmäistä tietyyppiä oli yhteensä 17 km. Me toki uskoimme Googlea ja ajoimme ohjeen mukaan kierrellen syviä monttuja ja kiroten Googlea. Puunkorjuutie oli lisäksi yksityistie, jonne oli ajo kielletty ja se oli puomitettu. Puomi oli auki, joten rohkeasti ajoimme ja toivoimme, että puomi on toisessa päässäkin auki. Olihan se onneksi.

Onkos muilla samanlaisia kokemuksia Googlen tai jonkun muun firman reitityksistä?
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Faijan vanha Garmn reitiltään vaikka peltojen yli, sillä ei tee mitään.

Google löytää myös kaiken maailman vanhoja metsäautoteitä oikopoluiksi ainakin Evon ympäristössä.

Nokian vanhat Ovi Maps aikaiset toteutukset ja vielä joku Here nimelläkin ollut navin versio ei tiennyt, että Kehä I:n kulkee Lintuvaaran ohi Leppävaaran suuntaan, vaan ohjasi Mäkkylän kautta vanhalle Turuntielle ja Leppävaarasta takaisin kehälle, kun länteen oli menossa.

Mun autossa oleva integroitu Navteq (Here) esittää välillä vastaavia sekoiluja ihan moottoriteilläkin. Ei nyt tule mieleen yhtään tarkkaa paikkaa, mutta ei siitä kauaa ole, kun totesin tuon edelleen tekevän tuota uusimmilla kartoillakin. Opasti siis liittymästä ulos ja samasta liittymästä takaisin ja motaria eteenpäin.

Samassa navissa myös sellainen bugi, että kun auton (ja siten myös navin) käynnistää Tampereella, niin kaikki kartalla näkyvät tekstit ovat etelään ajaessa tekstin korkeuden verran väärässä paikassa. Jännä bugi, sillä se toistuu tuolta lähtiessä aina, pysyy päällä kunnes navi käy sammuksissa, eikä ole tullut vastaan missään muualla.

Ai nii ja toi Pösössä oleva integroitu navi ei tunne Vantaata, sen sijaan Vanda on sille kyllä tuttu. Ongelmia myös suomenkielisten kadunnimien kanssa Vantaalla ja joillakin kaduilla myös Helsingissä.

Nämä kuntaliitokset taasen tekevät muuten navigoinnista välillä pirun haastavaa.
 

pantero

Klassikko
Liittynyt
22.12.2013
Viime perjantaina tein hankintamatkan kehäkolmoselle peräkärryn kanssa, jossa seikkailin Wantaan takamailla. Paikkoja oli kaikkiaan kuusi, joista kerättiin tavaraa peräkärry (ja osin autokin) täyteen.

Mielenkiinnolla odotin, miten Leksan tehdasnavi reissusta selviää. Sehan pärjäsi ihan hyvin. Vantaalla on hienoja asuma-alueita, joissa rakennetaan paljon ja samalla tiestö pannaan uusiksi. Silloin ei navin tiedot luonnollisestikaan ole ihan ajan tasalla. Kuitenkin kaikki tiet löytyivät vaivatta, vaikka välillä pointteri kulkikin pellon puolella.  :)

On myös vanhempaa asuntokantaa, jolloin alueen tiestö on huonossa kunnossa, kapeaa ja kulkurajoitteista. Näin oli juuri Voutilassa, jonka läpi navi ei suostunut ohjaamaan. Tarkoitus oli siirtyä Ylästöntieltä Tuupakkaan, jolloin navi sitkeästi reititti lenkkiä kehäkolmosen kautta.

Muutaman kilometrin kiekkaa ei halunnut tehdä ja RX:n keula ohjattiin ‘suorinta tietä’ Voutilan läpi. Navi varoitti, että uudella reitillä on hiekka- ja yksityisteitä, mutta jonkinlaista viivaa se kuitenkin suostui sinne piirtämään. Huh, aikamoista kieltoviidakkoa oli todellakin edessä, tosin myös hienoja maisemia. Raskaan peräkärryn kanssa hirvitti, kun ei mielellään olisi sen kanssa pitkiä matkoja peruutellut. Kapeimmillaan tie oli parin metrin levyinen, kun molemmilla puolella oli upeat pensasaidat.

Lopulta tultiin tänne (kuva), josta on vain kivenheitto Tuupakantielle. Täytyi tehdä ihan formulaykköset ja tutkia ajoreittiä tarkemmin. Kun vastaan pujotteli isohko pakettiauto, joka näppärästi selvitti nuo kiemurat, rohkeni itsekin yrittää. RX yhdistelmä selvisi hidasteesta myös tyylikkäästi, tosin rattia sai käännellä reilusti, jotta peräkärry taipui betoniporsaiden välistä. Ryömintävauhtia liikuttaessa saattoi samalla ihailla betonilaatikoissa olevia istutuksia. ;D Ilman sähköajoa en olisi tuosta yrittänytkään.

==============

Ehdotus, että tämän hyvän topikin nimeksi muutettaisiin ‘Kokemuksia autonavigoinnista’, jolloin sisältöä kertyisi todennäköisesti enemmänkin.
 

Liitteet

  • tuupakka.jpg
    tuupakka.jpg
    36,2 KB · Katsottu: 165

juupeli

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
pantero sanoi:
Ehdotus, että tämän hyvän topikin nimeksi muutettaisiin ‘Kokemuksia autonavigoinnista’, jolloin sisältöä kertyisi todennäköisesti enemmänkin.

Ehdotus oli sen verran hyvä että meni toteutukseen saman tein  :)

Katsotaan vielä onko tämä Matkustaminen paras mahdollinen alue tälle...