https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Kia Rio 1.0 T-GDI EX

TON-III

Legenda
Liittynyt
22.12.2013
Kävin mielenkiinnosta koeajamassa Mazda 2 1.5 litasen bensamanuaalin ja olihan se sitä tuttua Mazdaa, kaikki toimi kuin pitääkin, osa asioista ehkä hieman liiankin terävästi ( mm. nypyttävä alusta, Mazdan perisynti läpijäykkien jousiensa vuoksi) joskin vaihdelaatikon toiminta oli sopivan terävää. Takaisin tullessani kaupan edessä kävi edelleen korkeavarusteinen Kia Rio sillä 1.0 litran turbokoneella ja eikun koeajamaan.

Eli ei muutakuin liikkeelle, heti autoonistuttuani huomasin tämän olevan selkeästi laadukkaamman oloinen kuin tuo edellinen Mazda, ja jopa niin että jos auton sisutuksesta ei selkiäisi auton malli niin olisin voinut luulla olevani uuden A3:n puikoissa.

Tämän vaihdelaatikko tuntui vielä pätevämmältä kuin tuon verrokki Mazdan, samoin alusta oli toimivampi joka tuntui muutenkin 'isolta'. No taas asialla oli se järjellinen syynsä, olen tottunut näihin n. 260 sentin akselivälin omaaviin autoihin ja kysyessäni tämän akseliväliä sain vastaukseksi 258 cm.

Autotallissa aprikoitiin tämän uutuuden rengasääniä. tämä auto tuntui todella hiljaiselta, sillekin tuli yksi reaalinen syynsä, Mazdassa oli nastat ( oli äänekäs) ja tässä samanvalmistajan kitkat.

Itse moottorista minulle jäi vähän vaisu olo, riittävä mutta alavääntöä olisi saanut olla ehkä hieman enemmän, kokonaisuutena toimiva.
 

Liitteet

  • Kia Rio 1.0 T-GDI 120 hv. EX.jpg
    Kia Rio 1.0 T-GDI 120 hv. EX.jpg
    36,9 KB · Katsottu: 119