https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Kevät!

Quality

Moderaattori
Liittynyt
18.12.2013
Vaikka aihe on sijoitettu luonto-kategoriaan, täällä voi keskustella kaikista kevään merkeistä: havaituista kesäautoista ja mp:istä, kesärenkaiden vaihdosta, kesänopeusrajoituksista ... Toki kevään etenemisestä kertovat luonnon ilmiöt, kasvit, eläimet, lumen ja jään sulaminen jne. kuuluvat tänne myös.

Joten havaintoja keväästä nyt, kun se myös kalenterin mukaan on vihdoin tosiasia.

********

Meillä ei nykyään avata mökkikautta keväisin, vaan mökillä käydään käytännössä ympäri vuoden. Toki mökillä seurataan luonnon heräämistä kevääseen, lumen sulamista, jäiden lähtöä, muuttolintujen saapumista jne.

Lumen syvyys tammi-helmikuussa 2014 näkyy liitekuvasta, eli kesäkeleissä mennään jo koko Etelä- ja Keski-Suomessa. Eilen kuultiin rohkea uutinen, jonka mukaan harkittaisiin jopa kesänopeusrajoituksiin siirtymistä maaliskuun lopulla ;).
 

Liitteet

  • Lumen syvyys.PNG
    Lumen syvyys.PNG
    145,9 KB · Katsottu: 364

-P-

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Ei ole keväästä tietoakaan. Tämmöiseen ilmastoon pitäisi myöhään illalla saapua. En ottanu sortseja mukaan :)
Puolen viikon maissa näkyi jossain ennusteessa -26C
 

Liitteet

  • ImageUploadedByTapatalk1393747655.188101.jpg
    ImageUploadedByTapatalk1393747655.188101.jpg
    152,4 KB · Katsottu: 338
J

JWM

Vieras
Oulussa kyllä alkaa olemaan kevättä ilmassa, nollakelejä (tai siltä ne on tuntunut) viikon pyöritellyt ja tänäänkin komeasti paistoi aurinko!  8) Tiistaina oli varjossa olleen auton mittarin mukaan +8 Kiimingin ajoradalla, kyllä kelpasi. Nastat rapisee kuivaa asfalttia ainakin kaikilla teillä joita olen viime aikoina ajellut. Kunhan ei vain takatalvea enää tähän iskisi.  :p
 

Quality

Moderaattori
Liittynyt
18.12.2013
Aavistuksen oli jo takatalven tuntua, kun lämpötila pyöri nollan ja +1 välillä, kun juuri Päijät-Hämeessä pyörähdimme. Räntää satoi Hgissä lähtiessä sekä myös aluksi hiukan paluumatkalla. Eipä tuosta maahan tai tiehen jäänyt muuta kuin vettä.
 

CeeViis

Sisäänajettu
Liittynyt
17.1.2014
Tänään maa valkoinen Huittisissa. Kevät antaa sittenkin odotuttaa itseänsä. Olen koko talven kaivannut lunta, mutta nyt ei lumentulo huvita enää yhtään.  :mad:

Lauantaina oli niin hieno päivä ja jopa soratiet melko kuivia. Ajoin ensimmäisen pyörälenkkini. Vertailun vuoksi: Viime vuonna kaivoin sukset esiin 1.4. Oli komeat hankikannot ja ehdin viikon verran hiihtelemään ennen lumien lähtöä.
 

Quality

Moderaattori
Liittynyt
18.12.2013
Melkoinen räntäsade tänä aamuna Helsingissä. Ei siitä juuri mitään ole maahan jäänyt.

Kesärenkaiden vaihtoa suunnittelen :)
 

Karvis

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Quality sanoi:
Kesärenkaiden vaihtoa suunnittelen :)

Ei näytä vielä ajankohtaiselta :p

C1455401031400.jpg
 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Kesärenkaiden vaihtoa suunnittelen. Ja as vaunun vetoa samaten. Josko kuukauden päästä vaihtais ja parin päästä lähtis veteleen ;)

Ei tarvi täällä kyllä kesänakkeja alle laittaa, ellei kiinnosta ojasta löytää itseänsä. Sivutiet vielä jäässä. Eikä tarvi ajaa tuntia kauemmas kun isommatkin tiet on jäässä.

Jos vaihtelette kesärenkaita, niin älkää please tulko pohjoiseen "pelkäämään" renkainenne! Karseaa ajaa perässä kun kesärenkain ajetaan viittäkymppiä 80:n alueella.

Ei herneitä!
 

Kettu

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Mites toi kevätväsymys?
Mulla se tosin on päällä läpi vuoden, mutta elänkin ikuista kevättä.
Tai siltä tuntuu tässä iässä. Jokainen herääminen on kuin uuden päivän alku.
Mutta hei, niinhän tuo taitaa olla... :-[
 

Pekka T

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Nyt alkaa talviväsymys väistyä syrjään ja kevätinnostusta pukkaa päälle. Pihan kohentamis suunnitelmat ovat jo hyvässä vauhdissa.
 
O

Oculus

Vieras
Kai se on kevät pikkuhiljaa tulossa, kun Vianor lähestyi tekstiviestillä muistuttaen, että vanhat kesänakit alkavat olla loppuunajetut ja uusia pitäisi ruveta miettimään. Ehkäpä odottelen ainakin huomiseen uusimman TM:n ilmestymistä ja lukaisen siitä rengastestin tulokset  ;D.
 
J

JWM

Vieras
Oulu, +6 ja aurinko paistaa  8) Eilen kun vielä kaiken lisäksi satoi vettä aika reippaasti, niin lumesta ei ole juuri jäänteitä.
 

Levjsa

Klassikkoainesta
Liittynyt
31.12.2013
Helsingissä aurinko paistaa ja viimeisetkin lumen rippeet sulaa. Asfalttitiet on kuivia ja lämpöasteita 6 kappaletta. Kohta pääsee jo pihatöihin! Silti eilen illalla tiet oli jonkinlaisessa jäässä. Ei vielä kesärenkaita auta vaihtaa alle tai ottaa kaksipyöräistä jatkuvaan ajoon.
 

pantero

Klassikko
Liittynyt
22.12.2013
Kirkkonummella +5 oC ja aurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta. Lumista ei enää ole tietoakaan, joitakin aurakasoja lukuunottamatta.

==============

Lämpötilassa näemmä ollaan vähän perässä, mutta täälläpä on jo joutsenia. Kahdeksan linnun parvi on bongattu. 8)
 

Quality

Moderaattori
Liittynyt
18.12.2013
Räntäsadealueen siirryttyä itään pilvipeite rakoilee ja aurinkokin vilahtelee. Lunta on siellä täällä metsässä, jäällä vettä ja hyhmää. Jos yöllä pakastaisi kunnolla, jääkeli olisi erinomainen. Mutta sellaista ei liene luvassa. Päijät-Hämeessä lämmintä +4.
 
M

MoFFe

Vieras
Aurinko paistaa mutta tuulee ja on +9C.
Huomenna pitäisi sääntiedusteen mukaan olla +12C...

Tekis kovasti meili vaihtaa kesänakit alle, mutta tiedän että silloin ihan varmasti tulee takatalvi.
 

Totenkopf

Klassikkoainesta
Liittynyt
28.12.2013
Tänään aikaisin aamulla ollessani metsälenkillä, kuului taivaalta Joutsenien meteliä. Pienen pälyilyn päätteksi näin 9 linnun parven, joka suunnisti järvelle päin. Aikaisessa tuntuu olevan kevät. Nyt vaan täytyy sitten odotella koska näkee ensimmäiset kurkiaurat.
 

clima

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Tänään bongattu ensimmäinen katto alhaalla kruisaileva avo. Kyseessä pieni Ooppeli, joka lähti valoista rohkeasti motorille. Lämpömittarissa 6.5 astetta.
 

Levjsa

Klassikkoainesta
Liittynyt
31.12.2013
Tänään muutama eri mittari näytti yhdeksää astetta, ilma tuntuikin mukavan lämpimältä!

Lauantaina näin itse ekan avon, E-sarjan Mersun. Itsekin innostuin tuolloin avoilemaan kattoluukun avaamisen muodossa :D
 

clima

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
^ Kuten myös kunnon tuulisuoja.

No, kun päästään yli kymmenen asteen niin täälläkin katto aukeaa ensimmäisen kerran tänä vuonna.
 

Pekka T

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
clima sanoi:
^ Kuten myös kunnon tuulisuoja.

No, kun päästään yli kymmenen asteen niin täälläkin katto aukeaa ensimmäisen kerran tänä vuonna.

Säätiedotuksen mukaan huomenna olisi etelässä jopa 12 astetta, ensiviikolla kylmenee.