https://automasa.fi/tuote-osasto/flaig-rengaspainemittarit/

Kellot

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Kelloketju pitää avata. Minulla on ollut jo pari vuotta ranteessa nykyinen Breitling, ja vaihtelua tekisi mieli sillekin rintamalle saada. Pitäisi vaihtokauppaa varmaan vääntää Sepänviisarissa, kun raha ei riitä uuteen kelloon.

Rolexeja minulla on ollut 2 kpl aiemmin. Ne olivat tarkkakäyntisiä ja laadukkaan oloisia. Merkkiä olen kuitenkin pitänyt maineeltaan turhan juppimaisena, "kelloista tietämättömien uusrikkaiden" merkkinä, mutta siitäkin huolimatta tekisi mieli vihreää Submarineria tai sinitauluista Yacht-Masteria. Pieniähän nuo ovat kooltaan, kun halkaisija on vain 40 mm.

Eli tällaisia pyörii päiväunelmissa:

20120710032559.jpg


rolex-oyster-perpetual-yacht-master-blue-dial-rolesium-ref-16622-automatic-watch.jpg


 
M

MMV

Vieras
Markku J sanoi:
Pieniähän nuo ovat kooltaan, kun halkaisija on vain 40 mm.

Kellot kun eivät kiinnosta minua muina kuin funktionaalisina esineinä, niin täytyy tunnustaa tietämättömyyteni. Tarkoittaako näissä arvokelloissa isompi koko suurempaa hintaa? Olisi kuvitellut, että hienomekaniikan tunkeminen toinen toistaan pienempään ja slimmimpään kokoon vaatisi tekniikaltaan enemmän ja vastaavasti olisi siten arvokkaampi.
 

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Tuo onkin upea Omega keraamisella kuorella. Kelpaisi tuollainen omistaa. Hintakin on karannut kovaksi, liki 9 tonnia. Omega on selkeästi nostanut hintoja enemmän kuin muut merkit viime vuosina profiloidakseen merkkiä ylemmäs. Omegalla on vankka maine ja tunnettuisuus, joten tilaa profiilin nostolle on ollut. Nyt aletaan kyllä mielestäni olla jo kipurajalla.

http://www.premiumwatches.com/omega-speedmaster-moonwatch-dark-side-of-the-moon-311.92.44.51.01.003.html

MMV: kellon koko ei vaikuta hintaan merkittävästi. Kumma homma oikeastaan. Jos katsoo vaikka naisten malleja Rolexilta, niin hinnat ovat hiukan alle miesten mallien, vaikka pieni koneisto varmasti on vaativampi valmistaa. Kultaa ja platinaa noissa useimmiten on koristeena ja sen pienempi määrä selittää naisten kellojen halvempaa hintaa.
 

MTO

Sisäänajettu
Liittynyt
22.12.2013
Itse hankin juuri tämän:
Seiko Astron GPS Solar Kintaro Hattori Limited Edition SAST100
http://azfinetime.wordpress.com/2013/10/03/seiko-astron-gps-solar-kintaro-hattori-limited-edition-sast100/
Välttämättä ei aiheuta "oikeiden kellojen" omistajissa :) viboja, mutta meikäläisessä aiheuttaa :). Upeaa teknologiaa pienissä kuorissa. Näyttävä kello kuitenkaan pompaamatta liikaa ranteesta ulos. Yksityiskohdat ovat harkitusti mietittyjä ja suunniteltu toimimaan yhteen: mustan, vaalean ja kullan kombinaatio on viimeistä piirtoa myöten kohdallaan. Materiaalit (Keraami, Titanium, Safiiri) tuovat oman piirteensä tähän ja paino pysyy kurissa.
 

Liitteet

 • sast100-6.jpg
  sast100-6.jpg
  45,1 KB · Katsottu: 533
 • sast100-1.jpg
  sast100-1.jpg
  48 KB · Katsottu: 522
 • sast100-21.jpg
  sast100-21.jpg
  81,9 KB · Katsottu: 588

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Hieno ja tekninen kello. Tämä on se toinen suuntaus jos nuo historialliset, mekaaniset ovat se toinen. Molemmat ovat omalla tavallaan kiehtovia. Seuraan kyllä mielelläni myös näiden teknisten kellojen kehitystä. Niissä Seiko ja Citizen ovat edelleen vahvoja merkkejä. Tässä sinun kellossasi on hienoa tuo GPS -pohjainen maailmanaikasysteemi. Eikä ole halpiskello tämä Seiko !
 

MTO

Sisäänajettu
Liittynyt
22.12.2013
Markku J: 5000 kpl valmistettu, joista 2500 kpl jäi Japaniin - 2500 kpl laivattiiin Eurooppaan joista 2 Suomeen (Keskisen Kello Oy). Ei tule ihan heti vastaan :)
 

Jere

Vakiokalustoa
Liittynyt
22.12.2013
MTO sanoi:
Markku J: 5000 kpl valmistettu, joista 2500 kpl jäi Japaniin - 2500 kpl laivattiiin Eurooppaan joista 2 Suomeen (Keskisen Kello Oy). Ei tule ihan heti vastaan :)

Hieno kello! Juurikin samanlaista ihastelin Osakan kentällä viime pe :)
 

Jere

Vakiokalustoa
Liittynyt
22.12.2013
Jeneissä luonnollisesti mutta ei jäänyt kyllä mieleen..kysyn vielä josko työkaveri muistaisi, kun hänen kanssa tuota vilkaistiin
 

Docw

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Avustin joulupukkia sen verran, että rouvalle paljastuu paketista Tag Heuerin Link sarjan aikarauta. Meidän hallitus ei ole ollenkaan brändien perään ja on samalla tarkan markan ihminen, että toivottavasti ei tule joulupukille liikaa sanomista  :D Itselle saisin ostaa kyllä ihan mitä vain, mutta samalla kun alkusyksystä mainitsi kellon tarpeesta niin muisti samaan hengenvetoon sanoa, ettei hän ole sitten merkistä kiinnostunut....
 

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Asiallinen lahja. Pitää se vaimon kellon sentään olla merkkituote, vaikka hän ei siitä itse (aluksi) niin olisikaan kiinnostunut. Veikkaan, että kiinnostuu hienon lahjan saatuaan.
 

Karvis

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
MTO:lla todella hieno Seiko!

Pitää itselläkin laittaa kuvia tuosta juuri hankkimastani Citizenin Super Skyhawkista kunhan joulureissu on paketoitu, ei sekään merkkikello-miehissä suuria tunteita herättäne mutta itse tykkään kovasti :) Tuohan tarkistaa aikansa atomikellosta jonka euroopan radiolähetin sijaitsee saksassa, oli positiivinen ylläri että signaali yltää jopa Rovaniemelle vaikka virallisesti se kantaa vain Hämeenlinnan korkeudelle.
Haaveissa siintää Omegan Seamaster sinisellä kellotaululla, mutta käytettyjenkin hinnat valitettavasti hipoo paria tonnia joten aivan heti ei taida kukkaro moiselle hankinnalle aueta :-\

Tämmöinen on tuo hankkimani Citizen:
222426d1300283961-citizen-promaster-super-skyhawk-jy0020-64e-promaster-superskyhawk-5.jpg


citizen-super-skyhawk-radio-controlled-jy0020-64e-6.jpg
 
P

pokkus

Vieras
Docw sanoi:
...mutta samalla kun alkusyksystä mainitsi kellon tarpeesta niin muisti samaan hengenvetoon sanoa, ettei hän ole sitten merkistä kiinnostunut....

Vai onko tuo nyt vaan sitä tyypillistä naisten puhetta eli ei tarkoittaa kyllä ja kyllä tarkoittaa ei... ;)
 

Ansjelm

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Nauretaanko tältä viestiketjulta pihalle jos mainitsee älykellot tai muut rannetietokoneet ? on alkanut enemmän ja enemmän kiinnostaa. lähinnä Pebble ennemmin kuin tuo pakko antero yhteensopiva Gear. normikelloihin toki liittyen, kuinka moni voisi heittää muorin lipastoon pölyttymään sen aidon kellon älykellon sijasta, jos ja kun ne toimii täydellisen saumattomasti luurien kanssa.
 

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Ei naureta pihalle, vaan toivotetaan erittäin lämpimästi tervetulleeksi. Noiden älykellojen kehitys kiinnostaa varmaan muitakin kuin minua. Kokemuksia vaan tänne, kenellä niitä sitten sattuu jo olemaan.
 

chr

Klassikkoainesta
Liittynyt
25.12.2013
Sepällä on nuo molemmat Rolexit kokeiltavissa. Tuo uuden mallinen Subi on huomattavasti "isompi" fiilikseltään kuin se vanha. Tuo vihreä on ihan hieno, muttei minusta mene ainoana kellona - se on kuitenkin niin vihreä. ;)
 

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Pitää poiketa Sepällä. Hänen sivuillaan sanotaan Yacht-Masterin olevan 42 mm, mutta Rolexin nettisivujen mukaan se on sama 40 mm kuin sisarmallinsa. Se menisi ainoana kellona, mutta vihreä subi ei ihan.  Perusmusta subi taas on tosi tylsä. Minulla oli steel-gold sinitauluinen aikanaan, mutta se on liian "bling bling". Seppä hyvittäisi Breitlingista mahdollisesti 4-4,5 th joten jäisi tuohon vielä väliä maksettavaksi kohtalaisen paljon. Eihän tästä Limited Edition Breitlingista kannattaisi luopua, mutta en just nyt ole ostamassa toista 7-9 th eur kelloa tämän rinnalle.
 

chr

Klassikkoainesta
Liittynyt
25.12.2013
Minä olen näin käyttökellon puolesta tylsän valinnan miehiä - on ollut Seamastereita, Speedy ja nyt uusi Subi.

Yachmaster ykkönen on kyllä 40mm kopalla ja sillä samalla kuin vanha Subi, eli fiilikseltään tuo on kyllä pienempi kuin uuden mallin Subi.

Minä metsästän seuraavaksi jonkun ns. pukukellon, kiikarissa on jotain tyyliin Jaegerin Master Control.
 
N

Nuuka

Vieras
Käytössä on muutaman kymmenen euron Leijona, päivämääränäytöllä. Myös Lidlistä ostettu halpiskello oli käytössä intissä, ettei olisi harmittanut, jos se olisi mennyt rikki. Sonyn Smartwatch 2 -älykello himotti joulun alla, mutta en ostanut, kun en kokenut kuitenkaan tarpeelliseksi.

Jotkut eivät nykyään käytä ollenkaan rannekelloa, kun katsovat ajan kännykästä. Mielestäni se on hankalaa: on paljon nopeampi vilkaista rannetta kuin kaivaa taskusta kännykkä ja painaa nappia, jotta saat näytön päälle nähdäksesi kellonajan.
 

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Samaa mieltä olen, että kännykkä ei korvaa rannekelloa. Minä tarvitsen töissä kellon, josta saa reaaliajassa nopealla vilkaisulla ajan katsottua palavereita ja tapaamisia varten. En osaisi olla ilman rannekelloa.
 
R

rob-s

Vieras
Olen koittanut välttää Rolex -merkkisiä rannekelloja mutta mielipiteeni on muuttunut n. vuosi sitten. Varma valinta, varsinkin ainoaksi kelloksi.

Jostakin syystä nuo keraamisella kehällä olevat (sub/gmt) ovat hieman isomman oloiset kuin ne vanhemmat. Myös lukkosolki on laadukkaamman oloinen.

Käsittääkseni uusimmat Yacht-masterit ovat 42mm, samoin uudet Explorer 2 mallit.

Itse haluaisin Submarinerin sinisellä taululla ja kehällä mutta silloin se on valitettavasti valkokultainen jolloin hinta karkaa. Rannekkeen kiillotetusta keskiosasti en myöskään välitä koska se naarmuuntuu helpommin kuin harjattu.