https://tummennuskalvot.fi/

Kamppailu-urheilu

A

Ade

Vieras
Tämä aihe alkaa taas olemaan ajankohtainen itselleni, kun olen lähes toipunut elokuisesta peukalon leikkauksesta.

Kamppailu-urheiluun tutustuin jo ala-asteella aloittaessani kreikkalais-roomalaisen painin. Jostain syystä tämä harrastus jäi viidennellä-kuudennella luokalla muiden harrastusten jalkoihin. Keskityin kuudennesta luokasta eteenpäin jalkapalloon, joka vei mennessään aina aikuisikään saakka. Jälkeenpäin ajateltuna olisi ehkä pitänyt jatkaa molskilla, johon ruumiinrakenne paremmin sopi/sopii :D

Armeijassa tuli sotilaspoliisikoulutuksen vuoksi tutustuttua itsepuolustukseen / kamppailuun ja siitä sainkin kipinän. Armeijan jälkeen tuli kuitenkin muitakin elämänmuutoksia ja oman paikkakunnan (kamppailu)harrastusmahdollisuudet olivat melko heikot. Vuonna 2009 aloitin kuitenkin Defendon, jota harrastin melkein vuoden. Tämän jälkeen opiskelut veivät taas uudelle paikkakunnalle eikä harrastus siirtynyt mukana. Opiskelijakavereilla oli kuitenkin samankaltaisia intressejä, joten harjoiteltiin sitten yhdessä kaikenlaista.

"Kunnolla" aloitin kamppailu-urheilun 2012-2013 talvella, jolloin työkaverin/-kavereiden kanssa treenattiin 1-2 krt/vko potkunyrkkeilyä, BJJ sekä MMA säännöillä. Kesällä 2013 liityin kamppailu-urheiluseuraan, jossa ehdin treenata jonkun aikaa potkunyrkkeilyä sekä BJJ, mutta sitten heinäkuun puolivälissä sattui työtapaturma, jonka vuoksi peukalo oli marraskuuhun asti poissa pelistä. Nyt olisi kuitenkin pikkuhiljaa tarkoitus jatkaa potkunyrkkeilyä ja myöhemmin taas BJJ.

Mitä sinä harrastat / olet harrastanut / haluaisit harrastaa?
 
Ei kovin aktiivista tässä keskustelussa mutta eilen saatiin nyrkkeilyn raskaansarjan suurin shokkitappio 30 vuoteen. Joshua hävisi kaikki 4 mestaruus-vyönsä melko alhaisen rankingin omaavalle meksikolaiselle Ruizille joka tuli otteluun varamiehenä.

Monet pitivät Joshuaa nykypäivän ylivoimaisena raskaansarjan hallitsijana, itse olen kuitenkin aina pitänyt Wilderia tämän päivän parhaana raskassarjalaisena. Wilderilla se tietty agressio mitä Joshualta ja Furylta puuttuu ja nyrkkeilyssä varmaan yli 50% tulee korvien välistä, tekniikka ja fyysinen kunto loput. Furya vastaan Wilder löi muistakseni kanveesiin parikin kertaa joten ihmettelen miksi tuomittiin tasapeli.

Voi olla että Joshualla oli epäonneakin, itsekin kokenut tuon useamman kerran sparrauksessa että kun osuu sopivaan kohtaan melko pienelläkin voimalla voi tasapaino hävitä täysin. Mutta toisaalta sellaisella leualla ei pitkään pärjää noissa kehissä. Joshua lyötiin kanveesiin 4 kertaa ja 4. kerralla ei näköjään enää tiennyt missä oli.

 
Siinä oli atletti vastaan kottletti. Nopeasti katsottuna kottletilla suojaus pysyi kasassa ja ylhäällä kun atletti roikotti peri amerikkalaiseen tumman ottelijan tyyliin vasuria. Kotletti veti hyvin, lyönnit ajallaan ja tarkkoja. Atletilla selkeästi kunto petti, minusta jopa alkoi pelätä jossain vaiheessa ja kotletti hallitsi keskustaa atletin kierrellessä kehänarujen kireyttä tarkkailemassa.

Mutta epäilen kotletin voittokulun jatkuvuutta. Sieltä tulee jostain ”tyson” jolla paketti pysyy ja nopeutta on kuin speedokonzalesilla.
 
Vähän samoilla linjoilla edellisten kirjoittajien kanssa ollaan. Toki itse uskon että Joshua tulee takaisin, ja seuraavassa ottelussa nähdään varovainen Joshua joka pitää etäisyyden jabillaan ja sitten ratkoo matsit otteluiden lopulla. Nyt lähti ehkä hakemaan turhan ahneasti tyrmäystä kun luuli pelin jo olevan ohi.

Wladimir Klitschkohan dominoi pitkään raskasta sarjaa eikä myöskään ollut täysin teräsleuka. Fiksulla ottelutaktiikalla uskon että Joshua voisi pystyä samanlaiseen dominointiin puutteineenkin.

Aika sitten näyttää kuinka metsään meni tämä ennustus!  ;D
 
Heleniuksen Robbe...olisiko jo aika laittaa hanskat naulaan.
Ikä painaa ja tyrmäyksiä tulee.
Viimeisimmät voitotkin olleet lähinnä ”vitsi” tasoisia jos mediaa ja kommentoijia on uskominen.
 
GTA1 sanoi:
Heleniuksen Robbe...olisiko jo aika laittaa hanskat naulaan.
Ikä painaa ja tyrmäyksiä tulee.
Viimeisimmät voitotkin olleet lähinnä ”vitsi” tasoisia jos mediaa ja kommentoijia on uskominen.

Siltähän tuo vaikuttaa, vaikka ottelua pisteissä ennen nukkumatin tuloa johtikin.
 
Johti kuitenkin pisteissä vielä 8. erässä kunnes tuli tyrmätyksi joten ei ihan surkea ottelu ollut. Lopussa näytti kyllä väsyneeltä eikä suojaus pysynyt ylhäällä, olikohan taas kunto ongelmana.
 
35-vuotta ikää Robbella näköjään, mutta ei nuo muutkaan raskaansarjan ottelijat tosin taida ihan junioreja olla. Washingntonkin näköjään vielä pari vuotta vanhempi.
 
Ei varmaan jäänyt ilman palkkaa kuitenkaan.....mutta joo, olisi kannattanut lopettaa jo aikaa sitten mutta tässä lajissa varmaan parhaat liksat saa loppupään otteluissa eikä ensimmäisissä.
 
Heleniuksen mahdollisuudet menivät siinä vaiheessa kun joutui häntä koipien välissä palaamaan sauerlandin tallista. Siellä kun joutui oikeasti treenaamaan ja tekemään töitä.  Se ei vaan sopinut heleniukselle, töitä kun olisi pitänyt tehdä tosissaan.
Parempi vaihtoehto hänelle oli muuttaa Ahvenanmaalle jossa sparrausvastus piirikunnallista tasoa. Tuntee varmasti itsensä siellä hyväksi...
Ammattilaiskehissä herra ei pärjää edes keskitason kavereille.
 
Joshua otti eilen illalla takaisin nyrkkeilyn raskaan sarjan mestaruudet Ruizilta. Tällä kertaa ymmärsi hyödyntää pituuttaan, lyhyt Ruiz oli aseeton kun Joshua piti etäisyyden jabilla ja sitoi heti kun Ruiz tuli lähelle eikä alkanut lähikamppailuun. Ruizilla myös ylipainoa vieläkin enemmän tällä kertaa, Joshualle hyvin helppoa liikkua kun nopeakätinen Ruiz kuitenkin jaloiltaan hidas. Katsoin ottelun loppupuoliskon ja näki kuinka turhautunut Ruiz oli, ei mitään mahdollisuuksia tällä kertaa.

Wilder edelleen ainoa voittamaton mestari, koskahan Joshua uskaltaa kohdata Wilderin. Vai odotetaanko Joshuan leirissä että vanhemman Wilderin parhaat päivät menee ohi...
 
Lauantaina olisi Wilder vs Fury II. Viaplaysta katsoin juuri Wilder vs Fury 2 Countdown dokumentin. Jos pitäisi lyödä vetoa laittaisin rahani Wilderin puolesta. Ekasta ottelusta Fury saa kiittää hitaasti lukua laskevaa tuomaria. Ekan ottelun jälkeen Fury kohdannut pari tuntematonta nimeä, oli jopa vaikeuksissa ruotsalaista Wallinia vastaan. Wilder taas kohdannut mm entisen raskaan sarjan mestarin (WBA interim) Ortizin kahdesti, tyrmäsi molemmilla kerroilla.

49,95€ olisi pay per view, tämä on eka ottelu mistä harkitsen jopa maksavani tuon.
 
^hiljaista on. No olipahan kuitenkin Furylta dominoiva suoritus. Wilder sai pahasti turpiinsa ja pyyhe lensi kehään. Fury näytti kyllä, että osaa nyrkkeillä eri tyyleillä. Nyt lähti hakemaan tyrmäystä ja keskenhän se matsi sitten jäi. Iso mies, liikkuukin ok ja ulottuvuus on hurja. Paha vastus kelle tahansa.
 
Vähän yllättävä tulos mutta yksi isku ratkaisee paljon kun raskaasta sarjasta kyse. Wilderilla hävisi tasapaino toisen erän jälkeen, varmaan siitä korvan kohdalle tulleesta iskusta missä tasapainoelin sijaitsee. Ihmeen kauan pysyi vielä pystyssä sen jälkeen. Vaikka minun mielestä Wilder alkoi pikkuhiljaa palautumaan iskusta ottelun edetessä, siksi yllättyi kun pyyhe heitettiin kehään.

Saa nähdä tuleeko kolmatta uusintaa, Wilderilla oikeus siihen entisenä mestarina. Tai sitten Fury vs Joshua seuraavaksi. Katselin vähän nyrkkeily-asiantuntijoiden rankingeja niin ne ovat tällä hetkellä:
1. Fury
2. Wilder
3. Joshua
 
Ainahan voi sanoa, että yksi isku ratkaisee. Kyllähän Fury painoi hyvin alusta asti ja otti kehän keskiosan haltuun päästen sitten tälläämään sen yhden kunnon iskun.
 
Eilen yuotubesta tätä matsia vähän katselin niin huomio kiinnittyi kuinka kukkakeppimäiset jalat näillä boksaajilla oli.
Varsinkin Wilderin kintut oli aika koomisen näköiset eikä Furyn kintutkaan vakuuttaneet.
Ei näköjään treenata kuin yläkroppaa.
Muutenkaan ei kauhean nättiä nyrkkeilyä näyttänyt olevan.
 
Nordic Nightmare otti viime yönä Nykissä tosi ison voiton teknisellä tyrmäyksellä maailman topteniin rankatusta Adam Kownackista. Nyt on Robbella taas väylä auki tosi isoihinkin matseihin.
 
Zasa sanoi:
En  tiedä mihin olisi pitänyt liittää, laitoin tänne. Heleniukselta melkoinen pommi. Jätkä näyttää varsin hyväkuntoiselta kammattuaan naamansa  :)
https://www.is.fi/nyrkkeily/art-2000006432074.html

https://www.is.fi/nyrkkeily/art-2000006432109.html

En olisi kyllä laittanut Roben puolesta rahoja likoon ja melko passiivista nyrkkeilyä, mutta ilmeisesti tuo oli gameplan. Hieno voitto ja jos nyt pääsisi kokeilemaan rahamatsia ennen eläkettä.

 
https://www.is.fi/nyrkkeily/art-2000009610819.html

VIIME syksynä tylysti tyrmätty Robert Helenius, 39, palaa nyrkkeilykehiin elokuussa.

Savonlinnalainen promoottori Pasi Pekkonen paljastaa, että Helenius nähdään 5. elokuuta Olavinlinnan nyrkkeilyillassa, jossa hän kohtaa Mika Mielosen.

Helenius kertoo lähtevänsä voittamaan ottelun. Hän uskoo, että nyrkkeilyillasta tulee hauska.

Mielonen, 41, aloitti ammattinyrkkeilyuransa vuonna 2021. Helsinkiläismiehellä ei ole amatöörikokemusta.

En nyt oikein tiedä onko tässä ottelussa mitään järkeä :unsure:
 
Oho ja mikä juonen käänne Heleniuksen uralla. Voitto voisi poikia sen mestaruusottelun ja joka tapauksessa tuosta tulee jonkun sortin tilipäivä.