https://tummennuskalvot.fi/

Kalastus

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Löytyykö porukasta kalastajia? Ihan sama minkä tyylin kalastuksesta on kyse. Itse en kalastajiin lukeudu, mutta selkeästi parina kesänä on tämä lapsena enemmän harrasteltu touhu taas tuntunut kiinnostavalta. Tulipa jopa ihan mato-ongella jo käytyä toissailtana. Jokunen ahven saatiin. Lähinnä siksi kävin, että tyttökin pääsis näkemään kaloja ja ongintaa. Kovasti tuntui tykkäävän hommasta ja kaloista kun sai niitä omaan ämpäriin laittaa ja katsella!

Ajatuksena ois viimeinkin saada hommatuksi uusi virveri ja parit uistimet, josko tänäkesänä löytyis niin joutilasta aikaa että sais käytyä heittelemässä. Se jos joku on hermolepoa ja hyvää vastapainoa arkeen.

Nyt kun on pidempi viikonloppu ja sattuu hyvin vapaat, vois nakata vaunun koukkuun ja ajella jonnekin luonnon keskelle kaloja narraamaan. Tornionjokilaaksoon lupaa kaunista säätä, josko vaikka sais rouvan houkuteltua retkelle...

Löytyykö muita ennen tai nykyään kalastajia?
 

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Äärimmäisen miellyttävä harrastus ja puuhastelu, tykkään..

Omalla mökillä ei viruveli anna mittää  :mad: Siksipä onki on melkein ainoo jota tuolla tulee tuolla käytettyä.. Mökkiporukoissa kyllä on verkottajjia joilta sitten irtookin jo isommin syötävää.

Kaverin mökillä naarataan aina ja joka kerta, enemmän ja vähemmän alkoholin nauttimisen sen salliessa.. Haukee tosin vaan pukkaa, mutta tuotakin tulee syötyä ihan mielikseen..

Vehkeet on vuosikymmeniä vanhoja, mutta riittää minulle..

Eli joka kesä tätä tehdään.. Enon mökille pitäiskin taas koittaa päästä... Merelle..
 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Itse olen asunut koko elämäni meren äärellä ja vene (5m pieni perätuuppari) ollut vuodesta 1982. Lapsuudessa oltiin isän kanssa verkoilla usein. Ja aika monesti myös tosi huonossa kelissä. Paleli ja oli nälkä yms. Ehkä se olikin osasyy miksei minusta koskaan tullut verkoilla kalastajaa ;D

Katiskalla joskus tulee napattua kalaa ihan tuosta rannasta, kun se on näin keväisin jopa häpeällisen helppoa. Yöksi kun heittää katiskan tuonne venelaiturin alle ja JOS se saa olla poikasilta rauhassa, niin aamulla saa hakea jokusen kiloa ahvenia.

Kohtapuoliin alkaa olla piiitkät kesäyöt, ja mikäs se hauskempaa on kuin mennä tyynenä yönä veneellä tuonne saaristoon kelluskelemaan ja onkimaan. Saaliillekin on kyllä yks ja sama.

Lidlin mainoksessa näkyi olevan kalastus-settejä myynnissä alkaen tänään. Tuosta mainoksesta itseasiassa tuli koko kalastus mieleen. Pitäisköhän käydä sieltä hakemassa vapa ja parit vieheet. Ei ainakaan hintaan kaadu ;D
 

Totenkopf

Klassikkoainesta
Liittynyt
28.12.2013
Täältä nousee ainakin yksi käsi.

Kalastus on ollut yksi suurimmista intohimoistani pikkupojasta lähtien. Tosin muutama vuosi tässä on tämäkin harrastus jäänyt hiukan vähemmälle huomiolle. Mutta, nyt siihen tulee muutos kun tuli tuota ylimääräistä vapaa-aikaakin odottamatta (työt loppuivat).

Olen tässä tehnyt inventaariota kalastusvälineissä, ja tullut siihen tulokseen, että yksi uusi haspelivapa täytyy hommata, sekä siimat pitää vaihtaa, niin omiin, kuin tyttärienkin keloihin. Myöskin muutama luottolippa pitää ostaa, sillä niitä on jäänyt pohjaan, tai "pedot" ovat ne vieneet.

Noita vieheitäkin on tullut valmistettua harrastemielessä jonkun verran, niin lippoja, kuin vaappujakin. Tälläkin hetkellä tuossa pöydällä odottelee pari pientä vaappua väriä pintaan.

Olet kyllä täysin oikeassa tuossa, että kalastus on hyvää hermolepoa, sillä sitä se on parhaimmillaan. Ei ole sen mukavampaa kuin istua hellehattu päässä rantakivellä, ja tuijotella kohoa, tai sitten virvelillä viskoa kohti taivaanrantaa. Kaiken muun hyvän päälle sieltä vielä saa jotain särvintäkin. Ei ole  mitään sen parempaa kuin rapeaksi paistetut ahvenfileet, tai raudusta nuotiolla tehty kalasoppa.
 

Totenkopf

Klassikkoainesta
Liittynyt
28.12.2013
^^Lisäksi kannattaa käydä hakemassa Biltemasta niitä lippasarjoja. Eivät ainakaan ole hinnan kiroissa. Kaiken lisäksi ne ovat hyvin pyytäviä.
 

skt1

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
27.3.2014
Kalastus on mukava harrastus. Kavereiden kanssa ollaan käyty reilut 20 vuotta joka kevät ja syksy Ahvenanmaan ulkosaaristossa virvelikalassa. Toki tulee harrastettua myös "kotivesillä", kun on venekin Vuosaaren rannassa...
Kalastustarvikkeisiin kannattaa uhrata muutama kymppi enemmän, jotta saa kohtuu laadukkaat välineet, joilla kalastaminen on huomattavasti mukavampaa kuin "markettipaketeilla". Esim. Motonetista tai Honkkarista löytyy hyvinkin sopivaa hinta/laatusuhdetta kalastustarvikkeissa ja noissa paikoissa myös ihan hyvää tietotaitoa henkilökunnalla.
 

skodamig

Klassikkoainesta
Liittynyt
23.12.2013
Kyllähän tuota tulee kalassakin käytyä.. työt vaan tuppaa haittaamaan.
Kerran kesässä on pakko siivota kalenteri ja poistua viikoksi kalaan.
Vehkeitä löytyy harrastuksen lähes joka "alalajiin" ts. enemmän kuin pienestä alan liikkeestä  :eek:
( Ehkä 20 tonttua kiinni vehkeissä.. + se HT-vene)
 

Sande

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Juu, lähinnä vetouistelua kohdekaloina lohikalat pääasiassa Saimaalla, mutta parin päivän päästä pitäisi lähteä retuuttamaan venettä kohti Ahvenanmaata. Siellä kohdekaloina Tornionjoelle suuntaavat merilohet. 11 päivää on aikaa kalastukseen, saas nähdä miten tuulet sallivat..

Myös jigikalastukseen on tarkoitus panostaa kesän aikana, mukavaa vaihtelelua tapahtumaköyhälle uistelulle  8)
 
N

nokivasara

Vieras
tuRboman sanoi:
Löytyykö porukasta kalastajia?
Kyllä. Lajeina heittokalastus, vetouistelu (etupäässä soutu) ja perhokalastus. Pilkillä ei tule juuri käytyä. Verkkoja en käytä lainkaan.. liian saaliskeskeistä touhua omaan makuun. Tärkeintä hommassa on hermolepo ja luonnon rauha.

[quote author=Skula]
Vehkeet on vuosikymmeniä vanhoja, mutta riittää minulle..
[/quote]
Vuosikymmeniä sitten tehtiin hyviä laitteita. 1970- luvun ja 80-luvun alun (Made in Swe) Abu Cardinaalit heittohommissa ja Döörit vetouistelussa on omaa pääasiallista käyttökalustoa. Noita keloja on kertynyt koko kasa ja huollettuina kestävät ja toimivat hyvin. Semmosta kivaa lapsuusvuosien retrofiilinkiiä myös mukana :)
 
M

Makkis

Vieras
Kalastus on mukavaa ajanvietettä.

Omalla kohdalla kynnys on pieni lähteä kalaan kun vaatimaton soutuvene on tuossa ihan hollillaan. Tosin, tuo pieni järvi jonka rannalla ollaan antaa vetohommissa vain limaputkia eli kissanruokaa. Siitä on kyllä yhteys Unnukalle josta sitten löytyy ihmisenkin syötävää haukea vaikka haukea pyrin välttämään. Ei se ole kala.

Kuha, pitäisi opetela verkkokalastus että pääsisi omavaraiseksi kuhan suhteen. Tahi jigaaminen. Siinäpä tälle kesälle projektia. Aikaa vaan ei meinaa olla. Lisäksi syksymyrsky nakkasi minun veneen mullunmallin, onneksi oli riimulla puussa tai minulla ei enää olisi venettä. Hiushalkeama kuitenkin tuli, voiko tuolaisen korjata ihan lasikuitukitillä?
 

Totenkopf

Klassikkoainesta
Liittynyt
28.12.2013
nokivasara sanoi:
Vuosikymmeniä sitten tehtiin hyviä laitteita. 1970- luvun ja 80-luvun alun (Made in Swe) Abu Cardinaalit heittohommissa ja Döörit vetouistelussa on omaa pääasiallista käyttökalustoa. Noita keloja on kertynyt koko kasa ja huollettuina kestävät ja toimivat hyvin. Semmosta kivaa lapsuusvuosien retrofiilinkiiä myös mukana :)
Omasta varastostakin löytyy näitä "aitoja" Svängsta tuotteita
            -Abumatic 170
            -Cardinal  333A
            -Cardinal  44
            -Cardinal  444A
            -Cardinal  C4
            -Cardinal  C5 (2kpl)
Lisäksi avokeloista löytyy vielä vanha Dam Quick Finessa, joka on vielä valmistettu Made in West Berlin, sekä pari Daiwaa, ja Shimanoa. Lisäksi löytyy tosi harvinainen Ruotsista v.80 ostettu Isuzu Charger, joka oli halpa, mutta vieläkin on toimiva peli, ja edelleen alkuperäiskunnossa.
Hyrristä löytyy lähinnä Döörejä
            -Ambassadeur  Ultra Mag UL
            -Ambassadeur  5000 C
            -Ambassadeur  6000 C  (2kpl)
            -Ambassadeur  6500 C3 (2kpl)
Lisäksi vetohommiin löytyy vielä Shimanon Bantam Mag
Sekä armoton määrä kaikenlaista sälää varaosina.
 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Ohos!! Kalustoa löytyy... Aika noloa tähän perään kirjoittaa jostain Lidlin sälästä :rolleyes:

Tuli kuitenkin käytyä katsomassa nuo Lidlin tuotteet. Kaipa siinä ihan asiansa ajavia settejä ois. Ainakin ne pienet viehelaatikot. Jätin kuitenkin sen virvelin ostamatta. Tytölle napattiin mukaan parit Angry birds onget ja vavat kun se niihin (tottakai) heti ihastui. Viedään vaunun laatikkoon niin ompahan aina retkellä mukana edes joku onki!

Täytyy tutustua seuraavalla Motonetin käynnillä sieltäkin valikoimaa. Ja kotoa pitäis vanhempien luota käydä varastoa kaivamassa, josko mun vanha Shimano vielä ois siellä...

Eikait siinä sen kummempia, ilta on kaunis joten matopurkki mukaan ja ongelle kun tuli jo tytölle luvattua :D
 

Totenkopf

Klassikkoainesta
Liittynyt
28.12.2013
tuRboman sanoi:
Tuli kuitenkin käytyä katsomassa nuo Lidlin tuotteet. Kaipa siinä ihan asiansa ajavia settejä ois. Ainakin ne pienet viehelaatikot. Jätin kuitenkin sen virvelin ostamatta. Tytölle napattiin mukaan parit Angry birds onget ja vavat kun se niihin (tottakai) heti ihastui.
Tänään tulleesta Lidlin lehtisestä katsoin niitä mainoksia kalastusvehkeistä, ja ainakin ne vieheet vaikutti ihan käypäsiltä. Eivät ne kalat sitä hintalappua niistä vieheistä tarkista, joten kyllä niillä aivan hyvin saattaa saalista saada. Noista Lidlin keloista enkä vavoista en osaa sanoa mitään.

Viime kesänä ostin Hong Kongista tytöille kummallekkin Patriotin avokelasetin. Silloin ko.setti myytiin -50% alennuksella. Kappalehinta oli silloin muistaakseni 30e, joten halpa oli ostos. Kelat ovat erinomaisia toiminnaltaan, siis todella pehmeäkäyntisiä. Kuulalaakereitakin luvataan olevan 3+1. Vapakin toimii ihan ok. Saihan ne tytöt kesän aikana muistaakseni 3 haukea 2 kuhaa, ahvenia, sekä valtavan särjen  ???

Tytöt ovat olleet todella tyytyväisiä, ja nyt olisi tarkoitus viikon päästä lähteä Ruunaalle kokeileen mitenkä käy kirjolohet, ja taimenet koukkuun.
 

Quality

Moderaattori
Liittynyt
18.12.2013
Lapsena mato-onginta oli puoliksi huvia, puoliksi särpimen hankkimista perheen ruokapöytään. Tunsin hyvin, mihin aikaan vuorokaudesta ja millaisella säällä kala syö. Myös järven parhaat onkipaikat olivat hyvin tiedossa. Ainoa ongelma oli, että koska kotini oli soraharjulla, matojen löytyminen oli varsinkin kuivaan aikaan keskikesällä todella vaikeaa. Jostain niitä kuitenkin löydettiin, enimmäkseen pieniä ja laihoja, ei mitään kunnon kastikaisia.

Keväisin kalastettiin lähinnä katiskoilla kutuhaukea kodin edustalla sijainneesta matalasta lahdekkeesta. Se oli todellinen haukien  kutuparatiisi varsinkin niinä keväinä, jolloin jää ei ollut kovin paksua ja se suli aikaisin. Hauet uivat mihin tahansa pyydykseen, ei niitä tarvinnut narrata hankalalla ja kalliilla uistelulla, eikä tuossa lätäkössä se olisi onnistunutkaan.

Teini-iässä hankittiin veljen kanssa yhteinen virveli, halpismalli umpikelalla. Tarkkaan luettiin hienot ABUn kuvastot, mutta vain harvoja lippoja tai lusikoita niistä hankittiin. Pidettiin kuitenkin laadukkaimpina ja parhaina saalistajina. Tosiasiassa hyvin harvalukuiset ovat ne kalat, jotka ikänäni olen virvelillä ylös nostanut, huviväline se on lähinnä.

Taitavimmat kalastajat istuivat veneessä aina saman karin reunalla ja narrasivat pohjaongella ahvenia matalikon ja syvän veden rajasta. Verkko- ja nuottakalastajat olivat asia erikseen. Järven rannalla asuessamme olin sen verran pieni, etten nuottaporukkaan vielä päässyt. Verkkoja oli muutama, ja usein olin äidilleni, joka verkot laski ja nosti, soutumiehenä. Ei verkoilla arvokalaa koskaan tullut.

Sitten perheen perustamisen myötä kalastusharrastus jäi, ja pakko myöntää, että tämä uusi topicci läikäytti mielialassa jotain vanhaa ja arvokasta vuosien takaa. Josko sitä vaikka tänä kesänä mato-ongelle saisi lähdetyksi ...
 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Quality sanoi:
Sitten perheen perustamisen myötä kalastusharrastus jäi, ja pakko myöntää, että tämä uusi topicci läikäytti mielialassa jotain vanhaa ja arvokasta vuosien takaa. Josko sitä vaikka tänä kesänä mato-ongelle saisi lähdetyksi ...

;D  Niin sitä pitää. Otahan asiaksesi ja laita vaikka kalenteriin yks pyhä jolloin jätät kännykät kotio ja painut niemen nokkaan istuksimaan onki kourassa. Tässä on nyt pari kertaa käyty pitkästä aikaa ja kyllä se vain on jotain ihmeen meditaatiota kun tuijottelee sitä kohoa ja kuuntelee luontoa. Ei mikään taida rauhoittaa mieltä niin.

Meilläkin oli kotopuolessa verkkokalastus se ykkösjuttu, ja kyllä se oli ihan ruokapöydän antimia joita haettiin. Siitä oli ainakin mun osalta harrastus kaukana joskus. Soutumiehenä olin jo alta kymmenen vanhana ja kun avomerellä keikuttiin pikku lasikuituveneellä niin joskus meinas hirvittää. Tästä mulle on jäänyt sellainen valju olo verkkopyyntiin ja en ole sittemmin omine nokkineni innostunut tuosta hommasta. Vaikka tottakai siinä on oma hohtonsa myös.

Meillä täällä on lieroja ollut aina kun lähettyvillä on kasvimaata ja muutenkin multaisaa, joten matoja löytyy. Ja johan se on poikasena opittu, että sateella ne pitää hakea. Silloin parhaimmillaan riittää kun keräilee maasta enimmät ;D

Mullakin on tästä lähialueilta isän opettamat paikat joista saa katiskalla sekä mato-ongella ihan ruoaksi saakka ahventa. Sopivalla kelillä kun oikein sattuu paikalle, niin se on parissa tunnissa jokunen kilo ämpärin pohjalla ihan parissa miehin onkien.

Pilkkimisestä en ole koskaan tykännyt. Liekö siinäkin lapsuuden traumat kun jäällä on verkoilla sekä pilkillä pyydetty. Kädet ja naama jäässä seistä tökötettiin tuulisellä meren jäällä tuntitolkulla. En kyllä nauttinut, eikä ole sitten täyskasvuisena tullut kokeiltuakaan. EIkähän jokaisen tarvi kaikesta tykätä!

Laittakaahan topicciin kuvia jos on komeita kalastuspaikkoja tai saaliita sattunut kohdalle kesän myötä!
Ja olihan mukava huomata, että tähän harrastukseenkin löytyy täältä porukkaa.
 

Eskoop

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
31.12.2013
Mökillä tulee jigailtua ahvenia ja kuhia. Lisäksi katiska on helppo puottaa rannantuntumaan, siihen ui rantakaislikossa lymyävä hauki helposti.

Kalareissut on mitä mainiointa isä-poika laatuaikaa, muistan omasta lapsuudesta hyvin.  :)
 

Vankka

Klassikko
Liittynyt
22.12.2013
Todella harmillista huomata omasta lähipiiristä monen kovan kalamiehen alun lopettanee kalastelun kun vanhentuneet ml itseni. Aina kun käydään vaimon vanhempien mökillä raahaan sinne vavat ja uistimet mukaan. Toissa kesäsen 2,6 kg kuhan aiheuttaman kipinän takia.

Jokunen aika sitten löysin vanhat perhonsidonta vermeet porukoiden kaapista. Pitäs ne raahata kotia ja alkaa kattoo vieläkö perhoja osais tehdä. Perhovapakin pitäisi hankkia vanha mennyt poikki. Sievästi niitä olenkin tihrustanut.

Jospa se tästä aivan mahtavaa hommaa ajatus lepää vesi liplattaa koski kohisee...
 
J

JWM

Vieras
Kerran tai pari tulee aina kesäisin käytyä heittelemässä, mahtavan leppoista hommaa!  8)
 

dominik

Sisäänajettu
Liittynyt
27.3.2014
Täältä löytyy LHF ( Last Honest Fisherman), 35 vuotta harrastettu, kesäisin, no talvet sit viritellään vehkeitä, pilkki ei oikein iske.
Teno on tuttu paikka, kymmenisen vuotta tuli käytyä, kalaakin tuli jonkin verran, ei koskaan kuitenkaan mitään veret seisauttavaa kilomäärää, mutta ne maisemat siellä, mahtava paikka!
Sit noin 20 vuotta sitten kävi hassusti, nimittäin tuli toinen kalastusmuoto joka vei mennessään, vetouistelu.
Kiertänyt kisoissa kesäisin eikä vieläkään loppua näy "harrastukselle", joskus tullut menestystä, joskus sit ajellaan
syrjäkujia pitkin kotiin nuolemaan haavoja...
Nyt viimeksi tuli käytyä viime v-loppuna Oulujärvellä Hauki-EM 2014 kisoissa, joskus sielläkin ollut aika korkealla,
nyt tultiin naama mutrussa kotiin, ei enää ikinä, kunnes taas kuitenkin mennään!
Kelat, kisoissa yleensä 10 vavalla, edelleenkin Abu 7000 ja made in sweden, olleet alusta saakka mukana, 20 vuotta ja täytyy sanoa et aika mahtavat kelat, kovalla käytöllä, ovat pyörineet veneen ja auton lattialla kuljetuksissa, hakanneet toisiaan vasten ja eiku kalaan! No nyt viime aikoina olen alkanut katseleen uusia ja muutaman jo hankkinutkin, Shimano ja Okuma, kun näissä uusissa olis tarjolla siimalaskuria jne, helpottaa kun usealla vavalla pyytää, mut ei taida nämä nykyiset olla kestoltaan samaa luokkaa, harmi kun uusissa Abuissa ei lue kyljessä sweden.
Veturina ollut useamman merkkistä kulkinetta, kaiholla muistelen Toyota Land Cruiser HJ61, sillä kiikkui vaikka puuhun ja tuli joskus autettua muita vaikeissa paikoissa, sit yks joka yllätti, Bmw 520D v-2010 joka pelkällä takavedolla hoiti hommansa hyvin parin kesän ajan, varmaan paras auto kaikin puolin mitä mulla ikinä ollut, mut kun rikoin selkäni urheillessa niin piti vaihtaa nykyiseen korkeammalla kulkevaan Subaru Outback CVT Diesel johon kyllä alkanut kiintymään, aika erilainen kun Bemu mut on tässä vaan jotain, ei mitään ongelmia vetohommissa eikä muutenkaan, nykyinen venepaketti painaa n. 1500 kiloa. Automaatti ehdoton vetohommissa.
Veneessä käytössä neljä takilaa, plaanarit, kaiku, plotteri jne jne, minusta suurimmat muutokset mitä vetouisteluun tullut, 4-tahti koneet, mulla 90 hv suzuki, samalla koneella voi uistella eikä kone tukehdu ja toinen muutos mikä todella hieno on karttaplotteri, pitää kutinsa noin suurinpiirtein, näkee syvyyskäyrät eli säästyy uistimia melkoisesti kun ei enää tarvi vaistolla mennä.
Noin kymmenen kisaa kesässä, mökillä vene mukana, johonkin lajiin kun jää kiinni niin tässä sitä sit ollaan.
Se uistinten testaus laiturilla kauniina kesäpäivänä, virittelyä eri lailla, menee päivä mukavasti, sairautta, kenties.
Ai niin, olis kyllä niin huimia kalajuttuja, mutta ette ehkä uskois puoliakaan, ehkä hyvä niin!!!
 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Ja taustalla soi Fröbelin Palikat:
"...se oli näin..eiku näin..eiku näin iso kala, mutta se karkasi.."
:)

Kyllähän tänne kalajuttuja mahtuu! Mullakin niitä vois olla tuolta lapsuudesta. Ne ei kylläkään käsittele isoja saaliita, ennemminkin kaikkia kommelluksia mitä kalareissuilla sattui kun n. 10v ikäinen poika isänsä kanssa kaksin tuuskasi pitkin saaristoa.
 

-P-

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Kyllä tuli nuoruudessa kalasteltua aika paljon, harva se ilta oltiin virvelöimässä tai onkimassa. Sittemmin on homma jäänyt lähes kokonaan. Kyllä minulta edelleen löytyy joku Shimanon avokelasetti ja vieheitäkin. Korkeintaan joka kolmas kesä tulee enää käytyä jossain vaikka haluaisinkin kalastaa enemmän. Syynä on se että kun ei ole venettä niin täällä PK-seudulla täytyy kalastella tuolla rantakallioilla josta tulee käytännössä vain haukia mitkä ei kiinnosta. Veneellä pitäis päästä vähän kauemmas rannasta kuhia uistelemaan. Soutuvenekin kävis ihan hyvin.
Viimeksi taisin käydä kalassa, muutama vuosi sitten Oulun edustalla Oulujoen suulla siinä merenlahdilla. Mukana oli velipoika ja poika, silloin jotain 12-13v korkeintaa. Saalis oli kaksi noin kiloista kuhaa jotka molemmat tarttui pojan uistimeen. Yöllä siellä oltiin ja onhan se mukavaa puuhaa. Tuoreet kuhat sitten seuraavana päivänä uuniin. Eipä tuoretta kuhaa parempaa kalaa juuri ole.