https://tummennuskalvot.fi/

Käsillä seisonta/punnertaminen.

H

handyman

Vieras
Harrastaako kukaan käsillä seisontaa? :)
Ite oon harrastellu vuosia ja alkaa tasapaino olla ihan kohillaan et voi tehä punnerruksia ilman tukea yms. Kävelyki onnistuu. Nykysin en juuri muuta reenaakkaan ku nuita punnerruksia, leuvan vetoa ja vattalihaksia. Tykkään todella, koska ei tarvi minnekään salille mennä tekeen vaa iha kotona onnistuu hyvin ja muutenkin todella hyvää reeniä koko ylä vartalolle ja selälle  ;)
Olisi kiinnostavaa kuulla onko joku muukin lajista kiinnostunut.  :)
 
Ei ole mitenkään aktiivisesti juuri käsilläseisontaa tullut harrastettua. Capoeira-aikoina sitä kuitenkin jonkin verran tuli ihan tahtomattaan treenattua ja kyllä sitä varmaan nykyäänkin jokusen sekunnin pysyy paikoillaan (huonolla tekniikalla), ainakin jos asento on vapaa ja saa muutaman kerran yrittää. ;) Kävely tuskin luonnistuu muutamaa askelta pidemmälle. Hyvää treeniä tuo kyllä on. Pelkkä käsilläseisonta seinää vasten käy treenistä ja kun siinä asennossa alkaa olla kotonaan, voi lähteä yrittämään punnerruksia. Pitäisiköhän sitä ottaa minuutin käsilläseisonta treeniohjelmistoon mukaan noiden satunnaisten punnerrusten ja leukojen lisäksi...
 
Joo kannattee ehottomasti  :)
Ite en enää niin hirveästi pelkästään seiso paikallaan, koska punnerrukset on tehokkaampia (minusta), mutta oon parhaillaan saanu 2 minuuttia paikallaan seisomista ja punnerruksia 25 Ilman tukia.
 
Eipä ole tullut kokeiltua varmaan pariinkymmeneen vuoteen paria satunnaista yritystä lukuunottamatta. Nuorena (alle 12v ) harrastin voimistelua ja tuolloin homma oli helppoa. Tehtiin koulukaverin kanssa puolivoltteja kolmesataa kappaletta peräjälkeen ulkona. Välissä aina pari-kolme askelta. Siinä mentiin pitkin kyläteitä kieppuen. Homma oli helppoa kun painoa ei ollut ollenkaan.

Punnerruksia en ole koskaan saanut tuetta tehtyä. Muutama meni tukea vasten. Mutta ei niitä koskaan noin treenattu. Mutta punnerrus käsinseisontaan oli SE juttu jota harjoiteltiin. Ja menihän se kun pari vuotta punnersi! Aikuisena ei mitään toivoa tuohon.

Mutta kun kerran aihe otettiin esille niin täytyy kokeilla. En ole varma onnistuuko käsiseisonta kun tuo leikattu olkapää ei halua ojentaa nopeasti kättä suoraan. Mutta yritetään...
 
Ihan hyvä, mutta esim. tuota leuanvetotankoa ei ihan joka kotiin saa.
Siis mikäli haluaa säilyttää kodin kotina.
Punnerrus käsilläseisonnassa ilman tukea on jo aika kova juttu.
Mekin tehtiin noita, mutta vain seinää vasten tuettuna.
Ja siinä on ikävästi pää vastassa. Pitäiskös se poistaa... ;D


 
Minä alotin joskus 18v. ja siitä lähtien oon seisoskellu enempi ja vähempi, mut kuitenki silleen et pikkuhiljaa oon kehittyny. Nykysin jos on laiskalla tuulella niin voin tehä reenin pelkästään tollee jalat ilmassa, eli punnerruksia yms. Muuten sitä päätäkin oppii varomaan ku muutaman kerran lyö sen maahan  :D

Minulla on tuommonen tanko joka tulee sinne ovilistan päälle. Eli ei mitään reikiä karmiin  :)

Mulla:
leuvannosto_tanko.jpg


Seuraavaksi ostan: :)
tanko.jpg
 
Mikä ovilista kestää moisen? Ei meillä ainakaan. Tehty tämäkin kämppä varmaan harsosta.
Pitäis muuttaa Italiaan, missä seinät on tehty kunnolla kivestä.
 
Minulla on vaan tuommonen tavallinen valkoinen peitelista (42mmx12mm) oven päällä ja on kestänyt. Jos epäilyttää niin siihen peite listaan voi lisää pari viimeistely naulaa. Ite en ole lisänny ja hyvin on kestänyt :)
Tuo tanko on suunniteltu silleen ettei se vedätä sitä listaa suoraan alaspäin vaan painaa enempikin seinään ja siihen karmiin eli ei tarvi mitää lankkua sinne pultata  :D  Ainakaan itellä ei oo tarvinu (70-75kg)
 
Edelliseen asuntoon teetätin kaverilla ihan yksinkertaisen metalliputkista tehdyn leuanvetotelineen jonka maalasin katon väriin valkoiseksi ja pulttasin vierashuoneen kattoon. Sittemmin kyseinen asunto siirtyi vanhemmilleni jotka käyttää telinettä edelleen. Kuivattavat nimittäin vaatteita siinä eikä ole ulkonäkö heitä haitannut lainkaan. Eli ei mun mielestä tollanen leuanvetoteline asunnon ulkoasua miksikään muuta jos sen siististi toteuttaa.


Mitä otsikon aiheeseen tulee niin en osaa mutta kauhea draivi on päällä harjoitella juuri tämäntyyppisiä kehonpainoharjoitteita kuten käsilläseisonta, human flag jne. Meillä pienet tytöt kun tykkää jumpata, pomppia ja voimistella niin sillä varjolle puuhaan heidän huoneesta vähän sellasta jumppasalin tyyppistä (puolapuut, renkaat, pehmeetä lattiaa) missä isäkin voi sitten käydä vaivihkaa treenailemassa.
 
Juuriki näin! :)
Pitäs itelläki tuota human flag reenaa enempi. Ennen reenasin tuotaki enempi ja tein jotai 10 sec. sarjoja, mut nykysin ei oo ollu lähimaastossa mitään tankoa missä liputtaa ni jääny.  :(  mut nousee vielä.