https://yliteippaus.fi/

Joulupata -yhteisöpottien keräystä ei ole tänä vuonna

Quality

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
18.12.2013
Valitettavasti Pelastusarmeijan nettisivujen uudistus on sellaisessa vaiheessa, ettei tänä vuonna ole mahdollista perustaa yhteisöjen Joulupata-keräyspotteja. Ihmettelen sitä kovasti, sillä noiden kautta saavutettu rahallinen tuki on ollut merkittävä. Myös leikkimielinen kilpailuhenki esim. autoaiheisten sivustojen välillä on tuonut mukavan lisän.

Toivotaan, että jälleen vuoden päästä saadaan nuo monelle yhteisölle tärkeät potit takaisin. Tänä vuonna on tyytyminen yksilöllisiin lahjoituksiin, joko Pelastusarmeijan Joulupata-keräyksen tai jonkun muun hyväntekeväisyysjärjestön kautta. Mitään AutoStadiumin organisoimaa keräystä emme valitettavasti voi järjestää, sillä keräyslupa puuttuu. Toki, jos on halukkuutta, voi tähän ketjuun ilmoittaa lahjoittamansa summan ja keräyksen, johon on osallistunut. Nämä voimme laskea yhteen ja katsoa yhteissumman AS:läisten lahjoitukseksi hyvän joulumielen merkeissä.

Tähän ketjuun voi myös tuoda ideoita keräyksistä, joihin voisimme osallistua myös in corpore.

Liitteenä Pelastusarmeijan viestintäpäällikön kanssa käymäni mailivaihto.
 

Liitteet

  • Yhteisöjen Joulupatakeräys 2014.pdf
    9,7 KB · Katsottu: 336
Pakkohan tämä on ääneen sanoa, että melkoinen moka Pelastusarmeijalta. Aivan käsittämätön virhe.
 
Vempula sanoi:
Pakkohan tämä on ääneen sanoa, että melkoinen moka Pelastusarmeijalta. Aivan käsittämätön virhe.

Siinä mitään käsittämätöntä ole. PelastusARMEIJA on ilmeisesti nimensä mukainen laitos, jota ei sotamiehen järjellä kannata edes yrittää ymmärtää.
 
Rehellisesti sanoen minua hieman epäilyttää laittaa erilaisille uskonnollisille yhteisöille hyväntekeväisyyteen rahaa. Epäilen näiden almujen, hyvän tekemisen lisäksi, menevän myös aatteen markkinointiin. Tästä johtuen olenkin päättänyt tukea organisaatioita, joilla ei ole vakaumuksellista tai muuta hieman epämääräistä abitiota omassa toiminnassaan. Olen siis Unicefin kuukausilahjoittaja, koska olen katsonut auttavani tätä kautta parhaiten erityisesti lapsia, antaen heille mahdollisuuden mm. opiskeluun ja hyvään elämään.
 
Jokainen tietysti kanavoi lahjoituksensa parhaaksi katsomallaan tavalla. Pelastusarmeijaa on yleisesti ottaen pidetty yhtenä luotetuimmista organisaatioista, ja järjestön keräyskulut ovat olleet minimaaliset, muistelen, että selvästi alle 10 % luokkaa. Toisin sanoen, yli 90 % kerätyistä varoista on mennyt suoraan avun tarvitsijoille. Tämän mahdollistaa laaja vapaaehtoistyö.
 
Quality sanoi:
Toisin sanoen, yli 90 % kerätyistä varoista on mennyt suoraan avun tarvitsijoille. Tämän mahdollistaa laaja vapaaehtoistyö.

Tätä en missään tapauksessa kyseenalaistakaan, mutta minulle uskonnolliset järjestöt (uskonnosta riippumatta) edustavat sellaisen ideologian levittämistä, jota en halua olla tukemassa.
 
MMV sanoi:
Uskonnolliset järjestöt (uskonnosta riippumatta) edustavat sellaisen ideologian levittämistä, jota en halua olla tukemassa.

Täysin samaa mieltä.
 
Miten voi olla. Ehkä jokin järkevä selitys tähänkin löytyy mutta näillä tiedoilla ei voi käsittää. Rahani olen lyönyt peliin sen puolesta että kilpaillaan toisia sivustoja vastaan  ;D ja jos jokunen roponen menee itse päätarkoitukseen niin kaikki on plussaa. En siis laita latinkiakaan keräyksiin tänä vuonna.
 
Minä olen lopettanut Unicefin tukemisen kun lääkäri tuttavani kertoi Afrikasta palattuaan,  ettei Unicefin työntekijät kehtaa siellä ajella heille hankituilla autoilla, kun ovat niin pröystäileviä.

Jotenkin luotan rahan perille menoon pienemmissä jo jotenkin vapaaehtoisuuteen perustuvissa organisaatioissa. Näistäkin olis hyvä olla sisäpiiritietoa joltain muulta kuin itse "johtajalta". Erilaiset huijaukset rahan ympärillä niin yleisiä.
 
MMV sanoi:
Rehellisesti sanoen minua hieman epäilyttää laittaa erilaisille uskonnollisille yhteisöille hyväntekeväisyyteen rahaa. Epäilen näiden almujen, hyvän tekemisen lisäksi, menevän myös aatteen markkinointiin. Tästä johtuen olenkin päättänyt tukea organisaatioita, joilla ei ole vakaumuksellista tai muuta hieman epämääräistä abitiota omassa toiminnassaan. Olen siis Unicefin kuukausilahjoittaja, koska olen katsonut auttavani tätä kautta parhaiten erityisesti lapsia, antaen heille mahdollisuuden mm. opiskeluun ja hyvään elämään.

Kernaasti itsekin lahjoittaisin lasten auttamiseen rahaa varsinkin tänne kotimaahan vaan mietityttää meneekö apu perille. Unicefillä keräyskulut nielevät yli 25% ja pelkästään Suomen toimintojen johtajalle uppoaa 100.000 eur palkkaan... Ja tuolla Afrikan suunnalla on niin sekava tilanne monessa maassa että osa avusta menee mm. myytäväksi toreille  :mad:
 
On kyllä munausten munaus, tarve on kova muttei saaha tuottavaa keräystä pystyyn. Marketin oveltako senttejä?  :rolleyes:

Minäkin epäilen näitä unicef, spr ym. ym. laitoksia enkä laita rahojani niihin. Paras tapa auttaa lienee jättää se lahjapaketti kuusen alle kauppareissulla, josta sitten jaetaan niille jotka ei voi lahjoja ostaa...
 
Spr:n sotkut viime vuosina vieneet uskon keräyksiin ja rahan kohdentumisen oikeisiin kohteisiin. En olisi osallistunut muutoinkaan.
 
Eskoop sanoi:
Paras tapa auttaa lienee jättää se lahjapaketti kuusen alle kauppareissulla, josta sitten jaetaan niille jotka ei voi lahjoja ostaa...

Isäni "harrasti" monta vuotta vähävaraisten perheiden tukemista omalla paikkakunnalla, kyseli seurakunnalta minkälaisia perheitä on avun tarpeessa ja keräsi paikallisilta ruokakaupoilta lahjoituksena kinkut ym. jouluherkut parille-kolmelle perheelle joilla ei asiat ole yhtä hyvin kuin monella muulla, seurakunta sitten toimitti eväät perille. Menipä paketissa monesti mukana myös tarpeita kodin arjen pyörittämiseen, petivaatetta, pyyhettä tms. Naama oli/on kauppiaille tuttu ja jokainen osallistui kolehtiin erittäin mielellään, konkreettista apua joka meni perille suoraan ilman mitään lyhennyksiä.
 
Tuo Joulupata-keräykseen osallistuminen on kuulunut itsellä joulun odotukseen jo jonkinlaisena traditiona. Muutama viime vuosi on tullut osallistuttua yhteisöpottien kautta.

Käsittämätöntä amatöörien puuhastelua Pelastusarmeijan väeltä uusia nettisivuja tähän vuodenaikaan jolloin (ilmeisemmin) suurimmat lahjoitukset tehdään.
 
MMV sanoi:
Tästä johtuen olenkin päättänyt tukea organisaatioita, joilla ei ole vakaumuksellista tai muuta hieman epämääräistä abitiota omassa toiminnassaan. Olen siis Unicefin kuukausilahjoittaja, koska olen katsonut auttavani tätä kautta parhaiten erityisesti lapsia, antaen heille mahdollisuuden mm. opiskeluun ja hyvään elämään.

Unicefien, Punaisten ristien, Greenpeacien, yms isoin ongelma on julmettu koneisto ja hallinto, mikä syö valitettavan paljon lahjoitusten tuottoja. Esim. Unicefilla ja Punaisella ristillä on pelkästään Genevessä valtava määrä porukkaa töissä aivan tolkuttomalla liksalla. Ja Greenpeace taas esimerkiksi lennättää pomojaan Amsterdamiin viikoksi töihin ja viikonlopuksi kotiin. Ja samaan aikaan toki kertovat miten pahasta lentäminen on.

Ei minulla ole mitään intoa lahjoittaa rahaa millekään organisaatiolle, jotta he voivat maksaa johtoportaalle tähtitieteellisiä palkkoja.

Pelastusarmeijan kulut ovat pienet ja tiedotus tällä sektorilla on avointa, joten itse suuntaan lahjoitukset tänne, vaikka minäkään en pidä tämän puulaakin uskonnollisista yhteyksistä. Toinen meidän hyväksi havaitsema tapa lahjoittaa rahaa on kummilapset Afrikassa. Tässäkin vaihtoehdossa kulut ovat hyvin minimaaliset ja lahjoitus kohdistuu lähes täysimääräisesti avun tarvitsijoille, ei johtajien uusien bemareiden sponsorointiin.
 
Jumankauta!  :eek:  -Onko tämä sekoomus & muut rosvot hallitus poistanut köyhyyden...?  :rolleyes: