https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Joko olet siirtynyt käyttämään moottorinlämmitintä?

Yleensä otan moottorinlämmittimen käyttöön

 • syyskuussa

  Ääniä: 2 3,3%
 • lokakuussa

  Ääniä: 12 19,7%
 • marraskuussa

  Ääniä: 5 8,2%
 • joulukuussa

  Ääniä: 1 1,6%
 • silloin, kun yölämpötila laskee alle +5 asteen

  Ääniä: 14 23,0%
 • silloin, kun yölämpötila laskee alle +3 asteen

  Ääniä: 8 13,1%
 • silloin, kun yölämpötila laskee alle nollan

  Ääniä: 20 32,8%
 • silloin, kun yölämpötila laskee alle -3 asteen

  Ääniä: 1 1,6%
 • silloin, kun yölämpötila laskee alle -5 asteen

  Ääniä: 6 9,8%
 • en käytä moottorinlämmitintä

  Ääniä: 1 1,6%
 • autossani on letku- tai säteilylämmitin

  Ääniä: 28 45,9%
 • autosani on polttoainetoiminen lämmitin

  Ääniä: 28 45,9%
 • autossani ei ole moottorinlämmitintä

  Ääniä: 3 4,9%

 • Äänestäjiä yhteensä
  61

Quality

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
18.12.2013
Syksy on pian käsillä ja yöt alkavat viilentyä. Pohjois-Suomessa yöpakkaset ovat jo käsillä.

Milloin sinä otat moottorinlämmittimen käyttöön? Itsellä on tapana napsauttaa Webasto kaukolla päälle, kun mittari näyttää miinusasteita.
 
Tallissa +16.
Tarvittaessa nostan lämmön +30.
 
Ensimmäisen kerran talven jälkeen oli webasto päällä 5. - 6.7. välisenä yönä kun Kaavilla lämpötila laski -5 C:een. Muuten kylmässä autotallissa ei tarvitse kovin usein talviaikaan lämmitää ajokkia etukäteen.
 
Pitäs varmaan.

Aamulla oli 0,5C lämpöjä.

Taidanpa käydä laittamassa samantien...
 
Taitaa automaattisesti mennä päälle +5 kohdalla jo webasto.
Nyt parina iltana kun lähtenyt duuniin niin pistänyt erikseen päälle hetkellisesti. Saa moottorilämmöt nopeasti ylös. Kun ei taajama nopeuksilla se lämpene täyteen lämpöön kovinkaan helposti.
 
Kyllä minä nyt parina aamuna +5:ssa olen jo Webastoinut. Mukavuuskysymys, ei tule kylmä autoon istahtaessa, hengitys ei höyryä ja ikkunoista katoaa huurut nopeammin. Plus että tulee ylipäätään pöhisytettyä vekotinta kesäkäytön laiminlyönnin jälkeen. Ekalla yrityksellä oli vielä kesäterässä ja jäi käynnistymättä, mutta nyt toisella ja kolmannella jo ok.
 
Tänään 1.kerta, +3C:tä oli mittarissa, niin oli mukavuuden halusta kiva klikata Remucia ja havaita että auton kabiini lämmin ja ikkunat kuivat + moottorin lämmöt +40C:tä lähdön hetkellä.

Vartti TT-Thermo 1000KLD:lää + 2100W:n Defaa kabiinissa riitti em suoritukseen.
 
Nyt ei ole lämmintä käytettävissäkään eikä tarvetta sen käyttämiseen. Alan käyttämään webastoa heti, kun se saapuu. :) Silloin syys-lokakuun vaíhteessa on jo varmaan tarvettakin mukavuuslämmitykseen aamuisin.
 
Olisikohan sitä viimeksi 2008 keväällä tullut käytettyä Eberiä. Sen jälkeen ei ole polttoainelämmitintä ollut ja johdon kanssa en ole jaksanut pelleillä. Vaatteet kelin mukaan ja kirpeimpinä aamuina pakaranlämmitin päälle. Katos pään päällä kotona ja töissä joten ikkunoita tarvitsee harvoin rapsutella ja muutenkaan pyyhkiä.
 
No ei kai nyt sentään vielä. Nythän on vielä kesä.
Ei ole vielä asunnossakaan lämmitystä päällä ja makuuhuoneen ikkuna pitää olla öisin auki ettei ole liian kuuma nukkua. Takkiakaan ei ole vielä tarvinnut laittaa aamuisin päälle kun töihin lähtee, sen verran on vielä lämmintä.
 
Enpä ole käyttäny, aina on ollut viiden aikaan  yli +6c. Heinäkuussa olisi lämmitintä tarvinnut, mutta ei vielä autossa ollut. :p
Villasukkia olen jo yksi ilta käyttänyt kotona, mutta se lienee jo itsensä eikä auton lämmittämistä.
 
Aamulämmöt pyörineet kasin tietämillä, autn mittari näyttää kylmässä tallissa n. 16,
joten ei vielä ole tarve lämmittää.
Mutta eipä taida kauan mennä kun...
 
Tänään laitoin Webaston hönkimään lämmintä. Pitihän sitä koittaa ennekuin kylmät säät koittavat.
 
Eipä tuo vielä iltapäivisin niin kylmä ole että tarttis.
 
Auto seisoo kotona ollessaan katoksessa, joten ikkunahuurujen puolesta pärjätään vielä tovin aikaa ilman lisälämmityksiä. Moottorin puolesta tarjoan roikkaa sitten, kun aamulämmöt alkaa tippua -5 alapuolelle.

Ihmeen vilukatteja olette, jos nyt pitää jo eeberiä viritellä. :)
 
Eilen tuli aamusta tehtyä testipoltto ja olihan tuo lasit saanut kuivaksi. Kohtapuolin pitäisi kaukosäädin lisätä avainlenksuun.
 
Käytän myös kesällä perheen molemmissa autoissa viikon, parin välein. Kelien puolesta ei vielä ole tarvinnut mutta lämmittimien toimivuuden kannalta on hyvä tehdä niin. Olen luottanut pelkästään Ebereihin, toimivat moitteetta. Yksi Webasto ollut joka olikin täysi fiasko.
 
Käytössä on. Aamulla lähtiessä jos ulkomittari näyttää n. +5C tai kylmempää niin webasto tulille. Huomattavasti viihtyisämmin taittuu esim matka tyttöä hoitoon viedessä kun ei tarvi kenenkään kitistä kylmää autoa. Mitsussa ei huolta kun se ehtii lämmitä tuolla välillä (n. 5km ) jo tappiin saakka puolessa matkassa näillä lämpötiloilla.
 
Tänä aamuna kävin ensimmästä kertaa tänä syksynä laittamassa lämppärin päälle :)
 
Tänään oli Webasto alkavan lämmityskauden ekaa kertaa päällä. Kaukosäätimessä vilahti keltainen valo ennen vihreää. Oliskohan se indikaatio pariston vaihdolle ?
 
Pari kertaa Webaa kokeiltu aamulla, ihan vaan että "kestää kunnossa" ;)
Kyllä se vaan mukavuutta tuo jo kun alkaa nollaa lähennellä mittarinlukemat...
 
Puuttuu vaihtoehto Kun ulkolämpötila on alle +5. Jos yöllä on -5 ja päivällä +10, en käytä lämmitintä.