https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Jimnyn myynti Euroopassa loppuu

Benkku

Vakiokalustoa
Liittynyt
31.5.2017
4x4 Maailma lehden (joka on yleensä erittäin hyvin perillä asioista) mukaan Jimnyn maahantuonti loppuu Eurooppaan uusien emissiorajojen takia. Eli laivatut autot toimitetaan tilaajille. Uusia ei tule. Tehdas tutkiin mahdollisuutta jatkaa tuontia ns. pakuna eli takapenkit pois ratkaisulla. Suzuki ei ainoa, muistini mukaan Mersu rajoittaa AMG -mallien tuotantoa ja Mazda lopetti MX-5 myynnin. Kaikki uusien emissiorajojen takia.
 
Sääli! Vaikka tuskin sellaista olisi tullut ostettua. Voisi veikata näiden harvojen uusikoristen pitävän hintansa erittäin hyvin, kun jo vanha malli oli käytettynä erittäin haluttu.

Toyota lopetti Land Cruiser V8:n myynnin EU:ssa samasta syystä, mutta sillä mallilla toki ikääkin oli jo reilut 10 vuotta eli seuraaja tullee pian. Josko tulisi sähköavusteisena.
 
Tämä on kyllä harmi juttu. On nämä päästösäännöt kyllä sellaisia, ettei välillä mitään tolkkua. Kuitenkaan tuo ei ole sieltä pahimmasta päästä saastuttajia.Tässä kokonaisuudessa vaan painaa toiset seikat.
 
Suzukin kaltaiset valmistajat ovat aivan varmasti pahassa pulassa, kun koko mallistosta puuttuu vähäpäästöiset vaihtoehdot. CO2-raja menee yli 95 gramman niin että paukkuu.

Samassa jamassa ovat myös ainakin Mazda ja Subaru.

Uskon, että Jimny ja MX-5 tekevät vielä paluun kun merkit saavat patteriversioita mallistoihinsa. Sen jälkeen on CO2:ssa taas pelivaraa.