https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Jälkikasvun moottoroidut menopelit

Quality

Moderaattori
Liittynyt
18.12.2013
Aihe, joka ulottuu autoista mopoihin, ei tarkalleen mahdu mihinkään alueeseen, mutta sovitaan, että tässä ketjussa voi keskustella vapaasti kaikista moottorikäyttöisistä kulkupeleistä, joita lapsemme hankkivat tai joita me heille hankimme.

Omat poikani saivat ajokortin, kun opetin heidät opetusluvalla omalla autolla. Vanhempi poika ei koskaan hankkinut omaa autoa eikä muutakaan moottoripeliä, hänestä tuli fillaristi. Vaimollaan on pieni auto, mutta en edes tiedä, onko poikani koskaan ajanut sillä.

Nuoremmalle pojalle hankin mopon (Suzuki PV) mökille jo, kun hän oli 12. Siellä oli metsäteitä riittämiin huristella ja opetella korjaamaan mopoa. 15-vuotiaana hänelle ostettiin moposkootteri, jolla ajeli, kunnes sai autonajokortin. Mitään mopokorttia ei siihen aikaan tarvittu.

Ihan varmuudella en muista, mutta luulen, että poikani rahoitti omilla pikkutienesteillään osan skootterista, ja loput 'pappa betalade'. Samoin oli tilanne ensimmäisen auton (Mazda 323F) kanssa. Seuraavat autonsa poika on ostanut omilla rahoillaan ja rahoituksillaan, mutta joka kerta olen ollut niitä koeajamassa ja vaihtoehtoja punnitsemassa. Olen myös pyytänyt usein poikani mukaan omiin autovalintoihini.

-- Mitenkäs muilla, millaisia kokemuksia on lastenne kulkupeleistä, niiden hakinnasta ja rahoituksesta?
 

Pekka P

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Ei vielä, mutta mielenkiinnolla lueskelen muiden kertomuksia aiheesta. Meidän poika täyttää huomenna neljä kuukautta. :)
 

-P-

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Lasketaanko radio-ohjattavat autot:) ei meillä semmosia (kai) enää ole mutta kysyn kuitenkin.
 

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Nyt jo aikuiselle pojalleni olen hankkinut tällaisia ajopelejä:

-Suzuki Noppeli 3 -vuotiaana
-Yamaha 50 cc motocrosspyörä 5 -vuotiaana
-Yamaha 80 ccm motocrosspyörä 8 -vuotiaana
-junnuluokan karting auto Raket -moottorilla 10 -vuotiaana
-7 kpl erilaisia mopoja / skoottereita
-Cagiva Mito kevari
-MZ endurotyylinen 4 -tahti kevari
-Gas Gas supermoto kevari
-Suzuki 125 ccm motocrosspyörä
-Aixam -mopoauto
-CRG / CRS kartingauto 125 ccm, 6 -vaihteinen
-Harley-Davidson Sportster 883
-Polaris 500 ccm mönkijä
-KTM 450 SX motocrosspyörä
-Honda Prelude "ensiauto"
-Honda Civic Type R
-Volkswagen Transporter T5 4 Motion

Kuvia ei kaikista ole tallella, mutta pari noista ajopeleistä tässä:

HPIM1102.JPG

PICT0005.JPG
 
S

Skriko1

Vieras
Itsellä ei ole lapsia mutta ostin veljen avokin pojalle vuoden vanhan 125 kuutioisen Hondan. Sopimukseen kuului luonnollisesti, että kun pyörä myydään, minä saan omani takaisin ja mahdollisen tappion maksaa poika.
Poika piti pyörää juuri sen takia kuin kukkaa kämmenellä. Parin vuoden päästä myin pyörän ja voittoahan siitä tuli.
 
L

LuppaKorva

Vieras
Meillä toimii lasten kulkupeleinä 2x Suzuki pv ja sitten 70cc mönkkäri mikä on noitten pienempien suosikki.
 

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Pitäisi hankkia pienemmälle pojalle eka sähkökäyttöinen piha-ajokki. Ajattelin ostaa Toys R Us'in John Deere -traktorin, mutta ne ovat lopussa. Siellä on tänään voimassa alekampanja (-25%), joten tänään pitää tilata. Onko foorumilaisilla kokemusta näistä kahdesta tarjokkaasta ? Ilmeisesti vain tuon kalliimman Peg Peregon etuna on kaksi ajonopeutta, joista suuremman voi aluksi lukita pois käytöstä. Se on toisaalta turhankin kookas meidän pienelle pihalle.

Tämä on espanjalaisen Faber -tehtaan X-Storm Raptor Racing:

X-Storm-Raptor-Racing-auto-591385-867829.ashx


Ja tämä hieman kalliimpi Peg Peregon Gaucho.

Gaucho-Rockin-s%c3%a4hk%c3%b6auto-590857-958775.ashx
 

jusape

Sisäänajettu
Liittynyt
12.1.2014
Villenkello.fi ja sieltä sähköautot, löytyy oikeasti kunnon tavaraakin. Joku isompivolttinen malli vaikka kaukolla-ohjauksella...
 

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Villenkellossa on tosiaan hurja valikoima. Mutta tänään sain Toys R Us'ista vielä kupongin, jolla toimitus tulee kotiovelle veloituksetta (säästö -25% tuotteen hinnasta ja 38 euron toimitusetu). Tilasin siis 262 eurolla tuon ylemmän kuvan halpismallin kotiovelle.
 
M

Makkis

Vieras
Meillä toistaiseksi ensimmäinen ja ainoa moottoroitu peli lapsille on BMW Z4 Roadster. Nyt lähtee kolmas kesä tytöillä avoautoilun merkeissä ja paljon tuolla kyllä ajavat.
 

Liitteet

 • hilperi IMG_2126.jpg
  hilperi IMG_2126.jpg
  184,6 KB · Katsottu: 419
 • hilperi WP_20130527_005.jpg
  hilperi WP_20130527_005.jpg
  124,2 KB · Katsottu: 331
M

Makkis

Vieras
Kerran jätti Bemu nuorimmaisen tielle kun vetoakseli katkesi. Kuten ilmeestäkin näkyy, tyytymättömyyttä BMW laatuun oli havaittavissa  ;D
 

Liitteet

 • hilperi WP_20130530_006.jpg
  hilperi WP_20130530_006.jpg
  151,3 KB · Katsottu: 431
 • hilperi WP_20130530_003.jpg
  hilperi WP_20130530_003.jpg
  133,7 KB · Katsottu: 452
M

Makkis

Vieras
En kuollaksenikaan, tilasin muistaakseni hyppyhallista ja hinta oli jotain 200-300 väliin. Suomalaiselta maahantuojalta tuli kylkiäisenä postissa perässä radio, jonka asentuu kojetaulun aukkoon. Naapurilla on myös hyppyhallista tilattu Audi TT Roadster mutta se on kapeampi, ei mahdu kahta lasta samaan aikaan.

Kaksi moottoria tässä on takapyörän navoissa, semmoisia akkukoneen moottorin näköisiä. 12V ajoakku, 2 vaihdetta eteen ja pakki. Ykkönen on turha, kulkee kakkosella sellaista reipasta kävelyvauhtia.

Tänä kesänä olisi tarkoitus käydä kokeilemassa kartingia kun uusia rata valmistui ihan tuohon kulmille. Katsotaan ensin lainalaitteilla mutta jos innostus puhkeaa, on kyllä ajatuksissa ollut sitten investoida käytetty kartingauto seuraavaksi menopeliksi. Piha-ajelut vanhempi tyttö päässee pian jo hoitamaan puutarhatraktorilla.
 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Wau. Tuo penari on hieno! Oispa ollut tuollainen joskus muksuna itsellä :) mutta ei kai nyt sentään kun porukoillakaan ei ollut autoa...

Markku J:n lista pojalleen on aika vakuuttava! Vois äkikseltään kuvitella, että kavereiden kasvojen vihreys on tainnut välillä jättää kesäkoivutkin toiseksi ;)

Itsellä on vielä lista hyvin lyhyt, kun vajaat 3v tytölle ei ole ostettu mitään konevoimalla liikkuvaa. Ja, ei millään pahalla, toivottavasti ei tarvitse ostaakaan.

Fillarilla pääsee kauas jos vain jaksaa polkea. Pyrkimyksenäni on koettaa ohjailla ajatusmaailmaa siihen suuntaan, että mitään skoottereita yms ei tarvis hankkia vaan omalla lihasvoimalla, omaksi eduksi, nuo matkat kuljettaisiin. Voi olla, että nämä "ylevät" haaveet romuttuu ennen ääneen lausumistaan. Mutta saa sitä haaveilla. Eli vahvasti toivon, että ensimmäiseksi konevoimaiseksi kulkupeliksi ostetaan auto. Ja siinä voiskin olla porkkana skoottereita yms vastaan, eli jos ne skipataan niin saa kunnon auton 18v lahjaksi.

Mitään pihaleluksi tarkoitettuja surisijoita tuskin tulen ostamaan, enkä kyllä hyväksy niitä lahjaksikaan sukulaisilta. Tämä on jo ilmoitettu kummeille ja isovanhemmille. Fillarin tyttö saa aina just niin hyvän kuin haluaa, jos mulla rahat riittää. Ja ne saa riittää.

Nämä ajatukseni juontaa omasta lapsuudesta. Koskaan ei mopoja yms ole ollut kun en halunnut. Pyörällä mentiin porukan mukana vaikka pääosalla kavereilla oli mopot. Tämä näkyikin sitten kivasti kun koko jengi oli fillarien selässä. Jaksaa polkea toisin kuin... Ja kolmentonnin cooperit koulussa oli näkkäriä. Mopopojat harvemmin jaksoi 2500 saakka vaikka jäkistä yms pelasivat (johon mopo olikin perusteena, että pääsee itse hallille ).

No myönnytään hieman. Veneen voisin laittaa tytölle jos se sellaisesta joskus innostuis.

Tämä nyt oli aikalailla off topiccia. Joten siivotkaa pois jos häiritsee.
 
K

Kiviharju

Vieras
Poika, tänä vuonna 6v, sai isomummoltaan "ennakkoperinnöksi" Pappatunturin.
Vuosimallista ei ole tarkkaa tietoa, mutta jos moottorin katteet on alkuperäiset, on tämä -80 luvun tuotoksia.
Minähän Tunturilla olen ajellut, haltijan ominaisuudessa, mutta eiköhän poika sitä itsekkin pääse kokeilemaan muutaman vuoden sisällä. Mutta käyttömopoksi tätä en kyllä tule antamaan...