https://yliteippaus.fi/

Ideoita pihasaunan valaistukseen

kahe

Hallitusjäsen
Liittynyt
28.1.2015
Syksy tulee ja pitäisi valaistus kehitellä pihalle saunaan. Rakennukseen ei tule sähköjä, joten tulee olemaan 12V:n järjestelmä akulla. Tilassa sauna ja pukkari, jossa on reunoilla alalaatikot. Tuonne ajattelin laittaa akun ja sille laturin. Ledeillä valaistus, eikä kovin kirkasta tarvita. Ajattelin led-nauhaa laittaa ovien karmeihin, vaan kestääkö saunan puolella? Tai saunassa paneelin alareunaan ja alalauteen alle. Onko muita hyviä ideoita antaa?
 
Itse vedin ensin roikan valaistusta varten ja kun se alkoi ulkonäöltään kyllästyttää, upotin maakaapelin maahan. Yllättäen koppi sähköistyi siinä sitten samalla. Varmaan hirveän "vaarallista" ja luvatonta, mutta toimii.
 
Jos kiuas on jatkuvalämmitteinen, siihen laitettu lasiluukku valaisee ja tuo tunnelmaa saunan puolelle.
 
Eipä ole meilläkään mökillä saunassa sähkövaloja sen paremmin kuin sähköjäkään. Onhan se helpompaa mennä ukonilmaa pakoon saunaan kuin pottukuoppaan.  ;)
Myrskylyhdyn valossa elellään pimeään aikaan, siinä on tunnelmaa.
 
Ikkunoissa suihkulasipleksit, niin valoa ei tule ulkopuolelta paljoa ja sitä tarvittaisiin juuri jalkatilaan, ei ulos. Pitää hankkia lasiluukku ensimmäisenä valaisemaan saunapuoli.

Taka-ajatuksena on vielä lisätä autosoitin laatikon kylkeen ja kaiuttimet seinille, joten 12V systeemi ja kun tuo on vielä mobiiliyksikkö, niin ei parane vetää kiinteitä sähköjä vielä, ettei naapuri hermostu liiaksi. Aurinkopaneeli latailemaan akkua kesäisin.

Pukutilassa voisi mennä joku siisti roikkuvakin valo. Vaatii vaimon hyväksynnän.