https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Hyvä sääsivu?

pantero

Klassikko
Liittynyt
22.12.2013
Äsken pieni rankkasade pääsi yllättämään ja piti ihan tarkistaa netistä, mitä omat sääpalvelut tuosta sanoivat. Kesäsäähän on erittäin haasteellinen ennustettava, kun paikallisia sateita voi ilmestyä nopeasti lähes tyhjästä.

1. Forecan sivuista itsellä on satunnaisesti käytössä Sadetutka ja -ennuste. Siitä voi arvioida lyhyellä tähtäimellä (1-2 h), milloin paikallisesti voisi sataa. Ennusteosa on epätarkka (ilmeisesti laadittu monta tuntia aikaisemmin), eikä ole kovin luotettava.

2. Ursan myrskybongausjaoston tutkaselain

http://www.ursa.fi/ursa/jaostot/myrskybongaus/ursa_radar.php?map=1

on näppärä ja havainnollinen. Salamoilla ja animaatiolla lisättynä sillä voi suhteellisen luotettavasti arvioida lähituntien säätä.

3. Parhaaksi on omien kokemusten kautta osoittautunut kuitenkin norjalainen yr.no sivusto. Sivusto (myös englanninkielisenä) tunnistaa hyvin Suomen eri paikkakunnat. Itsellä on hyviä kokemuksia päivän, parinkin päähän ulottuvista ennusteista.

Tosin tämänaamuista sadetta se ei kylläkään ihan oikein ennustanut. Jossain Norjassa sijaitseva (super)tietokone laskee noin kuuden tunnin välein uuden ennusteen ja nyt aamun sade rankkeni niin nopeasti, ettei sivusto pysynyt mukana. Omissa pienissä raksaprojekteissa se on kyllä toiminut hämmästyttävän hyvin. Joskus sateen alku on onnistuttu ennustamaan tunnilleen oikein.

Sivustosta on olemassa myös antero-sovellus.
 

-P-

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
yr.no mullakin käytössä. Toimii aika hyvin joka puolella maailmaa.
 
V

Vaarivanhus

Vieras
Forecan paikkakuntakohtainen ennustus meni ainakin eilisiltana pieleen. Piti olla kymmeneltä runsasta sadetta ja ukkosen aamuyöstä mekkaloida, mutta eipä tullut tippaakaan vettä ja hiljaista oli.
Pitääpä alkaa jatkossa katsella säätä tuosta yr.no:sta. Olishan se tympiää, jos seinävillat kastuisivat "viallisen" sääennusteen takia.
 

ePa

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Töissä tulee seurattua windgurua.

Käytännössä kaikkia sekaisin, niin aina joku on oikeassa.
 

Markku

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Yr.no on tarkin. Laittakaapa kieleksi kvääni, on mukava lukea.  ;)
Jos haluaa ennusteessa olevan hyvää säätä, kannattaa käydä smhi.se -sivulla.
 

Levjsa

Klassikkoainesta
Liittynyt
31.12.2013
Minulla yr.no aktiivikäytössä. Toimii hyvin jopa pk-seudulla ihan yhtä tiettyä kaupunginosaa tarkkaillessa.
 

Karvis

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Mulla taas on yr:stä huonoja kokemuksia, tai ei ainakaan yhtään parempia kuin mistään muustakaan, niimpä käytän Forecaa ja Ilmatieteenlaitosta.
 

Eskoop

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
31.12.2013
Tän päivän ennusteet meni kyllä pahemman kerran mönkään, vielä klo 11lupasi ilmatieteenlaitos ja yr vesisadetta koko illaksi...

No, klo 14 alko pilvet katoamaan ja nyt grillaillaan pilvettömän taivaan alla ja liekkö hellettä, kuuma anakin on.  ;D