https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Hyvä-ääninen pöytäradio?

Presidentti

Klassikkoainesta
Liittynyt
24.12.2013
Tivoli model one ja joku Tangetin vastaava löytyy jo taloudesta, mutta onkohan budjettiluokassa (tyyliin 50€) mitään suositeltavaa mallia tarjolla? Muovipurkkeja taitavat olla kaikki, vai olenko väärässä..?
 
Ei taida noin halvalla kovin kummoista laitetta löytyä. Tivoli on oivallinen laite laatuvaikutelmaltaan. Model One oli minullakin haussa, mutta tarjouksessa ollut SongBook tarttui matkaan aikanaan. Melko käypänen äänenlaatu on saatu noinkin pienestä kaiutinelementistä.
 
Parempi puolisko halusi mökin terassille radion joka toimii pattereilla ja johon saa piuhalla kiinni ulkoisen äänilähteen (puhelimen).

Kokeilematta ostettiin tämä http://www.clasohlson.com/fi/FM-radio-MP3-kaiutin/38-4436 kun ulkonäkö miellytti hankintavastaavaa ja hinta oli sopiva (9,99eur).

Ajattelin että tuohon hintaan ihan kiva, seuraavalla reissulla pitää viedä Tivoli Audion PAL tilalle. Mutta ei - ei ole tarvinnut päivittää. Kaksi viikonloppua olen itsekin jo jaksanut kuunnella tuolla taustamusiikkia - housea, bluesia ja kaikenlaista muuta harmitonta. Hifiksi en sitä väitä.

Enkä viitsi myöskään väittää että keittiön pöydällä olevassa Tivoli Audion Onessa olisi 15-kertaisen hintansa takia 15 kertaa parempi äänenlaatu. Jos budjettiluokasta puhutaan niin tuo Clasun radio on kympillä ihan hyvä valinta. Sisustusesineet sitten erikseen. Ja hifikamat myös.
 
Onko tuon hintaluokan vehkeessä digitaalinen viritin? Niitä viisariviritteisiä halpiksia oli ainakin jokin vuosi sitten tarjolla pilvin pimein, ja sellainen kakkoslaite löytyy myös mökiltä, mutta ne ovat aivan syvältä. Ei voi tallettaa kanavia, ei muista taajuuksia, ei saa millään asemia kohdalleen, säätövälitys on niin nopea, että pienikin liikahdus vaikuttaa monta mHz:iä.
 
Juuri tuo Qualityn mainitsema "herkkyys" virittämisessä näissä itseänikin jurppii.

Anopille ostettiin pöytäradioksi Model One, niin ei se oikein ole miellyttänyt. Ei minua eikä anoppia. Säätö on TODELLA herkkä, ja nupit irtoilevat. Ääni kyllä on ihan ok jos ja kun kanava sattuu kohdalleen.

Tämän vuoksi ehkä kävisin läpi nuo halvemmatkin vaihtoehdot seuraavalla kierroksella, niin ei ihan niin paljoa harmita jos pöytäradio on "yhtä hyvä" kuin nuo kalliimmat merkkisisarensa.
 
Alkuperäisissä vuosituhannen alun Model Oneissa oli helppo ja tarkka radion viritys ja hieno äänenlaatu. Niissä olikin monoviritin.

Uudemmat versiot ovat surkeita, omani on täysin käyttökelvoton. Kanavia ei yksinkertaisesti saa kuuluviin. En suosittele.

Vastaavasti Tivoii PAL on erittäin hyvä: kuuluvuus, akunkesto, äänenlaatu. Toimii mökillä hienosti myös terassilla.
 
Tuo on kyllä totta, että asemien haku perinteiseen tapaan alkaa olla historiaa, enkä muista taajuuksia enää ulkoa. Siinä mielessä oma valintani sattui kohdalleen, kun pikavalinnat löytyvät. Tässä SongBookissa voi käyttää myös akkuja, jotka laite lataa omalla virtalähteellään. Hintaa tällä oli tarjouksessa 150 eur.

songboo_white_silver.jpg


 
Sangean WR-11 on laadukas pöytäradio hyvällä äänentoitolla. Hinta menee kyllä pikkuisen päälle sataseen.

Sangeanilla on laaja mallisto erilaisia radioita, vaikka merkki ei Suomessa niin tunnettu olekaan.
 
Hieman osui aiheeseen. Meilläkin hommattiin anopille Model One kun itse tykätään siitä tosi paljon juuri keittiöradiona. Anopilla on heikentynyt kuulo ja MO:n alataajuuksia korostava toisto ei ollutkaan hyvä juttu. Ei kuulemma puheohjelmista saa selvää. Perinteinen halpa muovipurkki kelloradio Sony ajoikin asian näköjään paljon paremmin. Äänen korostunut yläkeskialue saa puheesta paljon kuuluvamman ja selkeämmän vs Model One. Eli sekin paljon vaikuttaa kuka kuuntelee ja mitä kuuntelee. Mun näkemyksellä tuo reilun vuoden vanha Model One toistaa hyvin ja asemat on kyllä tosi helppo virittää kohdalleen.
 
Tuossa on hyvä soundi, ostin vaimolle synttärilahjaksi kesäkuussa.
Toki sitten vaan roikkuu netin perässä, joten sen toiminnasta riippuvainen. Alku oli hankalaa wlanin kanssa, tilttasi joka päivä. Johtuneeko sitten meidän tupla-wlanverkosta. Nyt mennään sitten piuhan perässä ja toiminut nyt ok.
Tuleehan noihin ohjelmistopäivityksiä.
Eli soundin puolesta jees, toimintavarmuus hiukan kyseenalainen tällä ohjelmistoversiolla.

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/2679/djbhf/Logitech-UE-Smart-Radio-alyradio-musta