https://yliteippaus.fi/

Huvipuistot

P

pokkus

Vieras
Itse olen erilaisten huvipuistojen suuri ystävä ja aina kun tulee mahdollisuus, niin mieluusti koen jotain uutta ja jännittävää erilaisten laitteiden ja vuoristoratojen merkeissä. Hiukan iän myötä on tullut pupu pöksyyn kaikista pahimpien härveleiden suhteen, mutta aika hurjiinkin laitteisiin on tullut mentyä vielä näin vanhempanakin. Täällä Floridassa onkin hyviä huvipuistoja tarjolla useampikin.

Netistä pistikin silmään eräs uusi tuleva "vuoristorata", jonka olisi tarkoitus avata vuonna 2017. Jos mahdollisuus tulee eteen, niin aivan varmasti käyn tuon kokeilemassa :DOnko täällä ketään muita hurjapäitä tai huvipuistofaneja?
 
Huvipuistot on kivoja.
Vuoristoradat on kivoja.. mutta en tykkää näistä älyttöman korkealle nousevista. Tulee huono olo liiallisesta korkeudesta. Kunnon vauhtia ja mutkat on kivoja.

Silver Dollar City on todella hieno paikka. Siellä on parikin vuoristorataa. Toiseen menin itse ja ihan kivat vauhdit oli.

Suomessa aika huonosti tullut käytyä noissa. Omasta mielestä liput alkaa olemaan kalliita puiston kokoon nähden.
 
Äh, joskus -90 luvulla tehtiin sillee, että moporeissulla kun tultiin Italiasta kotiin päin,
katottiin aina joku uusi huvipuisto, jossa käytiin.
Lähinnä, että se kotimatka ei tunnu niin tylsältä.
On tullut käytyä Hollannissa Efteling, Saksassa muutama eri, Tanskassa Tivoli ym.
Nykyään se on jo vähän eiei.
Kieputtimet ei jaksa kiinnostaa.
Mutta aikanaan, "nuorempana" nuo olivat ihan kivoja kokemuksia.
Aika aikansa kutakin.
Mutta jotenkin kirkkaimpana on mielessä tuo Efteling.
Edes EuropaPark ei ollut yhtä vireä.
Mahtaako moista enää ollakaan ja kuinka sitten aika kuluttanut.

 
Vuoristoradat -- ne on mun juttu. Jenkeissä on hyviä, esim. Cedar Point Ohiossa oli vuoristoratataivas, Millennium Force ja Topthrill Dragster oli huippuratoja.
 
Kaveri on käynyt tuossa vuoristoradassa ja ei se kuulemma ollut kovinkaan ihmeellinen, vaikkakin nopea.
 
Oli muuten aika todella mielenkiintoinen kokemus käydä tuossa Busch Gardensin Cheetah Hunt -vuoristoradassa pimeän aikaan kaikkien puiston jouluvalojen ollessa päällä.


Ylhäältä näki hienosti maisemat ja valot, mutta sitten kun sukellettiin alas, niin ei nähnyt juuri mitään mitä seuraavaksi tulee :D
 
Muutama sananen tuosta Orlandon Disney World reissusta. Pakko kyllä kehaista kuinka hienosti siellä on kaikki asiat mietitty etukäteen. Koko iso Disney-alue on äärimmäisen hienosti organisoitu ja kaikki toimii kuten se kuuluisa junan vessa. Bussit kulkevat eri puistojen ja hotellien välissä jatkuvalla syötöllä eikä niitä joudu juuri odottamaan, ihmisiä on ohjastamassa asiakkaita joka puolella, ruokapaikkoja ei joudu metsästämään, puistot on erittäin siistejä suuresta ihmismäärästä huolimatta jne. Lisäksi Disneyn käyttämän Magic Band -rannekesysteemi on äärimmäisen kätevä. Yksi ranneke toimii hotellin avaimena, maksuvälineenä kaikkialla alueella, pääsylippuna puistoihin sekä laitteisiin ns. fast pass avaimena.

Puistolla on lisäksi oma kännykkäsovellus, jolla voi kätevästi tarkastaa mitä sillä hetkellä puistossa tapahtuu missäkin ja mihin kannattaa itse suunnata seuraavaksi. Laitteeseen jonottaessa voi samalla kätevästi tarkastaa kuinka pitkä jono on viereisessä laitteessa tai löytyisikö viereisestä ravintolasta itselle mieluista syötävää. Niin ja ilmainen WiFi yhteys löytyy ihan joka paikasta. Jopa sellaisista paikoista, joissa sitä ei ikinä olisi uskonut löytyvän :) Muun muassa satojen metrien päässä puistosta bussipysäkilläkin ilmainen WiFi toimi loistavasti.

Itse Disney World koostuu neljästä eri puistosta: Magic Kindom, Animal Kindom, Epcot ja Hollywood Studios. Noista itse kävimme kolmessa ensimmäisessä. Magic Kindom on selkeästi se suosituin ja pienin puisto noista. Lisäksi se on eniten suunnattu lapsille ja 80%:a laitteista sopii melkein kaikille ikäluokille. Epcot on enemmän aikuisten mieleen ja Animal Kindomissa viihtyy helposti koko perhe. Animal Kindomin Safari-ajelu on aika mahtava kokemus sekä Lion King live-esitys oli myös todella hieno. Mitään hurjia laitteita ei kannata Disney Worldista lähteä hakemaan eli ne hurjimmatkin laitteet ovat varsin vaisuja. Hurjapäiden kannattaa siis suunnata jonnekin muualle. Disney World onkin minusta suunnattu perheille, joilla on pieniä lapsia tai henkilöille, jotka ovat muuten hurahtaneet Disneyn hahmoihin :)


Epcot: Spaceship Earth
 
Kennedy sanoi:
Meinasin jos menis emännän kanssa lintsille viikolla joku päivä kun koulutkin alkaneet.. on muuten halvat rannekkeet. Ei olla menossa.

Tosin kun vertaa olikos universal studio orlandon lippuja niin ilmaiset.. $140 päivälippu.

Noh, on noissa kahdessa paikassa hieman eroakin :) Linnanmäen laitteet on kuin pieni tivoli kun sitä vertaa Universal Studiosiin. Universalissa itse käynyt vissiin 4-5 kertaa ja se ensimmäinen kerta on kyllä ikimuistoinen.
 
Skula sanoi:
Räikkönen on kyllä tyyni kaveri, ei ilmekään värähtele.. Vai meinas, muttei kuitenkaan.. Iceman!


Niin jäämies että oli pa***njäykkänä pelosta, muut pystyi nostelemaan käsiään ja vilkuttelemaan kun räikkönen pidätteli oksennusta ?

Mistäs päin maailmaa tämä rata löytyy, eihän ole italiassa...?. Sinne olisi lomamatkaa tiedossa niin voisi käydä vaikka testaamassa jos lähellä olisi.
 
dingdongpingpong sanoi:
Mistäs päin maailmaa tämä rata löytyy, eihän ole italiassa...?. Sinne olisi lomamatkaa tiedossa niin voisi käydä vaikka testaamassa jos lähellä olisi.

Video kuvauksessa "Kimi Raikkonen and Fernando Alonso dare the world's fastest rollercoaster-Formula Rossa at Ferrari World Abu Dhabi! "
 
Kävin vanhemman tytön kanssa kesällä kaksistaan Kööpenhaminan Tivolissa ja tykkäsin kovasti. On vielä aika pieni (4v.) käymään laitteissa joten ei käyty kuin kourallisessa lasten laitteita mutta hänelle reissu olikin yhdistelmä lentomatkaa, isän kanssa vietettyä aikaa, hotellielämää, lelukauppaa ja huvipuistoa.

Merkillepantavaa kyseisessä Tivolissa on kuitenkin se että alue on valtava. Itse laitteet käsittää siitä vain murto-osan. Alueella on kahviloita, ravintoloita ja baareja sekä oleskelualueita. Keskellä aluetta myös tapahtumakenttä jossa konsertteja ym. aktiviteettia. Suosittelen Kööpenhaminan Tivolia siis paitsi lasten kanssa matkailuun, myös aikuisten reissun kohteeksi. Lento on halpa, junalla pääsee kentältä helposti ja halvalla aivan Tivolin kulmaan ja alueella on paljon hotelleita.
 
^Joo tuo Köpiksen tivolialue on kyllä mukava paikka. Muutamia vuosia sitten sielä käytiin. Minuahan ei mihinkään vatkaimiin tai pyörittimiin saa mutta vaimo ja poika kävi siinä Star Flyerissa ja sanoi että ei koskaan ole missään huvipuistolaitteessa pelottanut niin paljoa. Jotenkin heppoisen näköinen istuin ja siellä tyhjän päällä 80m korkeudessa. Minua hirvitti jo pelkästään katsoa :)
 
-P- sanoi:
Vaimo ja poika kävi siinä Star Flyerissa ja sanoi että ei koskaan ole missään huvipuistolaitteessa pelottanut niin paljoa. Jotenkin heppoisen näköinen istuin ja siellä tyhjän päällä 80m korkeudessa. Minua hirvitti jo pelkästään katsoa :)

Mulla on itsellä korkeanpaikankammoa ja vaikka olen siitä yrittänyt taistella eroon niin vielä ei olla sillä tasolla että edes harkitsisin tuohon laitteeseen menoa. Hurja tosiaan!
 
-P- sanoi:
^Joo tuo Köpiksen tivolialue on kyllä mukava paikka. Muutamia vuosia sitten sielä käytiin. Minuahan ei mihinkään vatkaimiin tai pyörittimiin saa mutta vaimo ja poika kävi siinä Star Flyerissa ja sanoi että ei koskaan ole missään huvipuistolaitteessa pelottanut niin paljoa. Jotenkin heppoisen näköinen istuin ja siellä tyhjän päällä 80m korkeudessa. Minua hirvitti jo pelkästään katsoa :)

Muutama vuosi sitten tuli testattua tuo laite. Pyrin keskittymään kaupungin silhuetin katseluun. Oli riittävän korkea laite varsinkin suhteessa tuohon "tukevuuteen".
 
Ensimmäistä kertaa Powerpark kokeiltu. Mukava paikka ja monta mielekästä laitetta. Ylivoimaisesti parhaimpana vuoden uutuus eli Junker. Ei voi olla kehumatta! Kiihtyvyys 1,9s sataseen eli nopeammin kuin F1 jätti kestohymyn naamalle ja 4,5G-voimat matkan varrella vielä lisänä. Missään en tuollaista kiihtyvyyttä ole kokenut enkä sitä varmaan tule missään muualla kokemaankaan. Ensimmäisellä kerralla toki jännitti melkoisesti, mutta sen jälkeen siitä suorastaan nautti. Toki esimerkiksi vapaapudotus -laite aiheutti jänniä tuntemuksia.