https://tummennuskalvot.fi/

Hormit

Jysky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Viestejä
8 468
Aloitetaan uusi topic kun ei mun kysymykselläni viitsi muita ketjuja sotkea.

Meillä 70-luvun lopulla valmistunut ok-talo. Talossa tiili piippu, jossa taitaa olla 8 "reikää" ja pituutta n 9 m. Nuohoojat kehuneet ok-kuntoiseksi.

Alunperin tuosta kulkenut savuja takasta, kiukaasta ja öljykattilasta- muut hormit ovat painovoimaisen ilmanvaihdon käytössä- joku saattaa olla turhakkeenakin. Öljy vaihdettiin maalämpöön jo kymmenisen vuotta sitten, takassa harvemmin tulta, joten ainut käyttö piipulla melkein vain sauna kerta/viikko. Piippu siis usein kylmänä ja on kyllä jotenkin havaittavissa, että ilmanvaihto tuon myötä heikentynyt- kuulema yleinen ilmiö kun jatkuva lämmittäminen loppuu.

Nyt saunaremppa mietinnässä ja harkinnassa jopa puukiukaan vaihtoi sähköön. Mutta onko tuo sitten jo lopun tuho piipulle, kun ei koskaan "kuivata"? Vai onko tuolla kerran viikossa lämmitykselläkään mitään merkitystä?
 
V

Vaarivanhus

Vieras
Meillä palotarkastaja määräsi, että mökkisaunan piipun päähän on laitettava hattu. Pahinta, mitä voi tehdä, on tukkia piipunpää talveksi, mutta ei sinne hormiin lunta/vettä saisi sataa, joten siksi hattu. Talvellahan ei sitä saunaa lämmitetä, mutta kait siellä sitten ilma edes jonkin verran liikkuu? Toistaiseksi ei ole hormiremonttiin tarvinnut ryhtyä, piipulla ikää jo 60 vuotta.