https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Honda Civic 2011-2016, huolto-ohjelma

Vempula

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Olen tässä ihmetellyt Civicin huolto-ohjelmaa, kun huoltokirjassa asiasta kerrotaan melko ympäripyöreästi ja netissä on hyvinkin sekalaista tietoa asiasta. Itse kuvittelin autoa ostaessa, että Hondassa on edelleen kiinteä 1v/20tkm -huolto-ohjelma, mutta nyt en ole enää niin varma.

Auton edellinen iso huolto (A&B) on tehty 19tkm sitten. Eli silloin on vaihdettu öljyt, suodattimet ja tehty valohoitotarkastukset. Nyt auto huutelee seuraavaa huoltoa tuhannen kilsan päähän. Tämä käy hyvin järkeen, mutta kun katsoin ajotietokoneen tietoja tarkemmin, niin auto pyytää vain B-huoltoa. Eli ei öljynvaihtohuoltoa lainkaan.

Tässä vielä kuva Vehon huoltohinnastosta:

b9b79ea7-7245-42fe-8086-ee4a366f6735.png


Eikö öljynvaihtohuollot menekään nykyisissä Civiceissä 1v/20tkm -syklillä? Onko näissäkin se idioottimainen VAG-huolto-ohjelma, eli ööleillä voi ajella enimmillään 2v/30tkm, mutta valohoidossa pitää käydä tiheämmällä syklillä? Vaggineissahan valohoitosykli on 1v/30tkm, mutta tässä Civicissä lienee 1v/20tkm.

Raitisilmasuodattimen vaihto on Veholla aika messevästi hinnoiteltu :D Vaihtotyö kun ottaa noin kaksi minuuttia ja filsu maksaa Motonetissä 15 euroa :D

Osaako joku sanoa, että mikä on ilmansuodattimen vaihtoväli Civicissä? Tuleeko se jo 60tkm huollossa, vai onko Hondassakin joku utopistinen 90000km vaihtoväli ilmansuodattimelle?
 

Hessu55

Sisäänajettu
Liittynyt
4.9.2020
Hiljaista on näköjään ollut huolto aiheen kanssa mutta kommentoin tässä kuitenkin. Itselläni ei tahdo hermo kestää ajella samoilla öljyillä 10t enempää. Jos huoltoleimojen takia käyttää autoaan 20t välein huollossa niin ihan hyvin voi mielestäni siinä puolessa välissä imaista tikun reiästä kuumat öljyt pois ja laittaa raikasta tilalle. Samalla voi heittää raikkarin ja ilmanputsarin uusiksi koska eihän nuo Motonetissä juuri mitään maksa. Olen pitänyt virallisen huoltovihkon rinnalla omaa huoltovihkoa johon nämä omat huollot kaikki kirjataan.

Mutta onko kukaan irrottanut 2015 Civicistä niitä lokasuojan kaarien mustia muoveja? Kiinnostaisi kovasti kurkistaa sinne alle ja putsata/vahata/massata nuo muovien alustat. Viiden vuoden ajojen jälkeen siellä todennäköisesti on muhimassa jotakin epämiellyttävää. Kuinka ne lähtee irti? Alapäissä on tavalliset keskinastalliset muoviniitit mutta miten se on siitä kaaren alueelta kiinni?