https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Holiday Club ja muut lomaosakkeet

Marty McFly

Klassikkoainesta
Liittynyt
22.12.2013
Aiheesta ei löytynyt omaa topicciaan, joten avataas sellainen.

Mahtaako kenelläkään olla omaa tai lähipiirin kokemusta Holiday Clubin lomaosakkeen omistamisesta, ja miten helppo tai vaikeaa järjestelmään kuuluvalla pistetsydeemillä on matkustaa?

Syy kysymykseen on se, että kävin taas tarjousmatkan kylkiäisenä kuuntelemassa tuon parin tunnin myyntipuheen, ja meidän perheen matkailuprofiiliin tuo homma voisi teoriassa sopiakin.
 

Jysky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Tunnustan,  että oon sekaantunut. Parhaillaankin ollaan omalla viikolla Sallassa.

Tuohon kysymykseen pisteillä matkustamisesta. Meillä onnistunut ihan hyvin- tosin enemmänkin nuoriso käyttänyt noita lisämatkoja. Tytär oli vävyn kans joulun-uuden vuoden aikaan Floridassa 2 viikkoa. Majoitus maksoi vajaa 700,- euroa ****-huoneistossa. Kaikkine vastikkeineen ja vuosimaksuineen,  ei varmaan oo halvin tapa lomailla. Etelän lomat ollaan vaimon kanssa tehty ihan normi matkatoimiston ostoksina halvemmalla. Mutta kun lapset viel kulki mukana niin sillon kannatti mennä RCIn kautta.

Pahin puute on järjestelmässä se,  ettei tästä pääse irti kuin ottamalla rahallisesti takkiin aika rutkasti.
Jis haluut osakkees myydä niin 40% on minimi myyntipalkkio eikä kaupaks menemisen nopeudesta anneta mitään takuita.

Omilla kokemuksilla en olis ihan varma lähtisinkö tähän mukaan enää. Tlsin ehkä kotona tulis lomailtua enemmän jos ei ois pieni paine "sijotustaan" hyödyntää.

Jos haluaa tuohon pistejärjestelmään mukaan,  niin kannattaa hankkia yks osake suoraan omistajalta ja sit kun HC:ltä ostaa toisen niin saa tuon ensimmäisenkin pisteisiin kaupan päälle. Tosin ostamalla muutama lisäloma (tarjouksia jatkuvasti) vuodessa ei ero pistesysteemiin ole kyl mahdoton.

 

nackerton

Klassikkoainesta
Liittynyt
28.10.2014
Kannattaa vähän tutkia mikä "osakkeen" arvo on jälkimarkkinoilla. Kiinnostus on luultavasti sitä myöten mennyttä.
 
K

kt

Vieras
Jos osakkeen arvo on jälkimarkkinoilla olematon, niin silloinhan sen saa sieltä ostettua "noin eurolla"? Miksi sitten ostoa muuta kautta edes harkitsee?
Itselläni on vain toisen käden tietoa. Lomaosakkeissa olet kiikissä ajallisesti ja joudut lomailemaan tietyissä paikoissa yleensä kalliimmalla kuin samaan paikkaan pääsisi omatoimisesti. Ei mitään järkee sanoisi joku...
 

JPL

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
25.12.2013
En suosittele. Ikävä kyllä vastaus on ei. Muutaman myyntipuheen kuulleena myyvät 51 viikkoa jostakin mökistä hyvällä katteella ja sitten pisteillä matkustetaan ympäri maailmaa. Vuodessa maksetaan hoitokulua, RCI-maksua jne. Sitten kun varaa viikkoaan, niin tilaa ei ole tai kohteeseen ei saa halpoja lentoja. Aikamoinen nettirumba ja RCI-kuvio.
Espanjalainen Anfi on mielenkiintoinen ketju, siellä viikko on luxusta (vuonna 2013). Kukaan ei kauppaa kuitenkaan niitä osakkeita tai vapaita viikkoja. Maksaisin mielelläni tuosta kohteesta. Kanarian saarilla myös Holiday Club mukana bisneksessä. Kotimainenkin ;).
 
V

vakio

Vieras
Muutaman kerran olemme "pakosta" jonkin alennuksen takia käyneet kuuntelemassa myyntipuheita. Tuskin tulee enää mentyä tai jos tulee, niin voi sitten heti tilaisuuden alussa todeta että "puhu mitä puhut, mutta mitään emme osta". Sen jälkeen ei varmaankaan tule enää näitä "tarjouksiakaan".

Mutta itse järjestelmästä. Minun mielestäni tuossa ei ole mitään järkeä. Miksi sitoa itsensä jonkin ketjun x määrään kohteita, kun ilman sitoutumista on käytettävissä "kaikki" maailman kohteet. Ok, ehkä jollekin yritykselle tuollaisen osakkeen vielä jollain tavalla ymmärtäisin, mutta yksityiselle ei kuulosta järkevältä.
 

Urlaub

Grand Legend
Liittynyt
6.1.2014
kt sanoi:
Jos osakkeen arvo on jälkimarkkinoilla olematon, niin silloinhan sen saa sieltä ostettua "noin eurolla"? Miksi sitten ostoa muuta kautta edes harkitsee?

Mutta kun ne vaihto-oikeudet taitaa olla sidottu siihen, että kaupat tehdään wirallisen wälittäjän kautta eli jonkin Holiday clubin tai vastaavan. Ja siellä ei halpoja osakkeita ole lainkaan tarjolla. Osakkeen hinta voi tietysti olla pieni, mutta sitten onkin jokin jäsenyydeksi tms. nimetty osa, joka voi maksaa vaikkapa 10.000 euroa. Vain sen jäsenyyden lunastamalla voi päästä vaihto-ohjelmaan.

Lisäksi osakkuuteen kuuluu vuotuinen vastike samaan tapaan kuin asunto-osakeyhtiöissäkin. Sen maksat, käytät tai et. Jossakin kävi vielä niin, että lomaosakeyhtiö halusi "kehittää" aluetta rakentamalla jotain clubitaloja tms. ja laittoi osakkaat maksamaan ylimääräisinä vastikkeina. Osakkaat veivät oikeuteen ja hävisivät!

Kannattaa googlata lomaosake+lisävastike.

Ilmaisena vihjeenä ketjun aloittajalle, harkitsisin kahdesti..

Varmasti hyviäkin kokemuksia ja tyytyväisiä osakkaita on, että ei kannata minun kimppuun käydä.
 
A

Ale

Vieras
Mä en kerta kaikkiaan osaa nähdä näissä (nykymaailmassa) järjen hiventä. Olisi edes edullista niin sittenhän tuollaisessa rajatussa lomailussa voisi olla joku järki mutta kun ei ole edes sitä.


Marty McFly sanoi:
Meidän perheen matkailuprofiiliin tuo homma voisi teoriassa sopiakin.

Mikäs se sellainen matkailuprofiili on? Perhe haluaa lomailla jatkuvasti samoissa rajatuissa paikoissa ja maksaa siitä vähän ekstraa!?
 
T

Trollsten

Vieras
Ale sanoi:
Mä en kerta kaikkiaan osaa nähdä näissä (nykymaailmassa) järjen hiventä.
Samaa mieltä. Sitoo itsensä siihen yhteen ja ainoaan lomailupaikkaan, koska pakko se on mennä kun on maksanut itsensä kipeäksi jo kerran. Eikä tosiaan ole edes järin halpaa.
 

Mika_M

Hallitusjäsen
Liittynyt
27.3.2014
Isäni on ollut tyytyväinen Holiday Clubin jäsenyyteen. RCI:n kautta saa majoitusta ympäri maailmaa ja ilmeisesti ihan kilpailukykyiseen hintaan. En ole noihin perehtynyt joten en tiedä miten paljon pitää reissata jotta tuossa on mitään järkeä. He käyvät viikon-parin matkoilla vähintään kerran vuodessa, usein kaksikin.

Itsekin olen muutamassa kohteessa ollut kun isommalla porukalla matkustettiin, näillä reissuilla majoituttiin Yhdysvalloissa. Majoitusten hinta-laatusuhteessa ei mitään valittamista ainakaan niillä kerroilla, aikaa on valitettavasti kulunut sen verran että mitään euromääriä en muista.

Trollsten sanoi:
Sitoo itsensä siihen yhteen ja ainoaan lomailupaikkaan, koska pakko se on mennä kun on maksanut itsensä kipeäksi jo kerran.

En tiedä miten tuossa nyt yhteen ainoaan paikkaan sitoutuisi, kun noilla pisteillä voi hankkia majoitusta ihan mistä tahansa. Isäni ei ole koskaan edes nähnyt tuota varsinaista osakekohdetta, jossain päin Suomea kai sekin sijaitsee.
 
V

vakio

Vieras
Mika_M sanoi:
En tiedä miten tuossa nyt yhteen ainoaan paikkaan sitoutuisi, kun noilla pisteillä voi hankkia majoitusta ihan mistä tahansa. Isäni ei ole koskaan edes nähnyt tuota varsinaista osakekohdetta, jossain päin Suomea kai sekin sijaitsee.
Ei nyt kuitenkaan ihan mistä tahansa, vaan ketjun tarjoamista kohteista. Miksi sitoutua isoja vastikkeita vastaan tämän yhden ketjun tarjoamiin kohteisiin, kun voisit ilman sitoumuksia valita ihan mitä tahansa ja mistä vaan. Sillä argumentillahan meillekin yritettiin osaketta myydä, että "otatte tästä tämän kohteen kaikkein halvimman viikon jostain lokakuulta, koska ettehän te koskaan oikeasti sinne matkusta vaan vaihtelette sitten kohdetta halujen mukaan". Melkoista säätämistä.
 

Mika_M

Hallitusjäsen
Liittynyt
27.3.2014
No joo, ei tietenkään mistä tahansa, vaan ainoastaan noista vähän yli 7600 kohteen joukosta: http://www.rci.com/resort-directory/landing?promo=headerFIprediscover_tabresortdirectory

Joka tapauksessa vähän enemmän kuin "yksi ja ainoa lomailupaikka".

Eikä kai tuohon sitoutumisessa mitään muuta järkeä ole, kuin mahdollisesti halvemmat hinnat noille majoituksille? Toteutuuko se oikeasti ja jos, niin millä matkusteluprofiililla, ei hajuakaan?
 
A

Ale

Vieras
Mika_M sanoi:
Ilmeisesti ihan kilpailukykyiseen hintaan. En ole noihin perehtynyt joten en tiedä miten paljon pitää reissata jotta tuossa on mitään järkeä.

Mika_M sanoi:
Majoitusten hinta-laatusuhteessa ei mitään valittamista ainakaan niillä kerroilla, aikaa on valitettavasti kulunut sen verran että mitään euromääriä en muista.


Harva omistajahan sitä suoraan myöntää että tuli tehtyä vähän hölmösti.

Kuvaavaa on tuo että ajatellaan mututuntumalla sen olevan "ihan kannattavaa" mutta mitään hintoja ei koskaan ole esittää jotta asia voitaisiin tarkistaa. Tällä suojellaan tietysti omalla tavalla itseä. Ei niitä kannata laskeskella koska aina kun niitä on laskettu, on päädytty siihen ettei se ole edullista. Saati huoletonta vaikka niin väitetään.

Paitsi että hintaeroa ei käytännössä ole tai lomaosakelomailu on jopa kalliimpaa kuin ns. "vapailta markkinoilta" ostaminen, hintaeron pitäisi olla lomaosakkeen hyväksi todella selvä jotta se kannattaisi koska osakkeessa olet kiinni vuosia tai vuosikymmeniä. Rehellistä olisi tutkia hintaa vähintään vuositasolla, mieluummin tietysti pitemmällä ajanjaksolla.

Jos tämä olisi kannattavaa, hinnat olisi julkisia eikä myyntiin tarvittaisi lipevän takatukan kaksituntista saarnaa ja välitöntä ostopäätöstä jossa on puolison oltava mukana.

Jos tämä olisi kannattavaa, ei markkinoilla olisi varmasti yrityksiä jotka ovat keskittyneet ostamaan ja hukkaamaan noita osakkeita joista on mahdotonta päästä järkevästi eroon.
 

Vempula

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Me matkustetaan keskimääräistä lapsiperhettä enemmän, mutta koska emme ole miljonäärejä, niin joudumme ikävä kyllä miettimään myös euroja reissuja varaillessa. Jos jotain on vuosikymmenien aikana oppinut, niin sen, että edullisen majapaikan löytäminen on paljon helpompaa kuin edullisien lentojen.

Eli työjärjestys on nykyään selkeästi se, että seuraan puoliaktiiviseen lentojen hintoja ja kun sopivat lennot löytyvät, niin kyllä sieltä määränpäästä aina järkevän majapaikan löytää.

Jos käyttäisimme esim RCI:tä, niin koko hommahan menisi aivan persiilleen. Meidän olisi pakko etsiä lentoja tiettyihin kohteisiin ja jos kohteessa on vielä tietty viikonpäivä vaihtopäivänä, joutuisimme etsimään lentoja vieläpä tietyille päiville. Tästä jos mistä tulisi järkkykallista.

Nykypäivänä, kun netti on täynnä mahtavia työkaluja majapaikkojen etsimiseen, en näe lomaosakkeissa järjen häivääkään.
 

Mika_M

Hallitusjäsen
Liittynyt
27.3.2014
Ale sanoi:
Harva omistajahan sitä suoraan myöntää että tuli tehtyä vähän hölmösti.

Niin jos ihan tarkkaan luit, niin minulla ei tuollaista osaketta ole enkä ole koskaan euroakaan noista reissuista maksanut.  ;D

Kokemuksia itseltä tai lähipiiristä kysyttiin, niitä kerroin ja muuta annettavaa ei ole joten jatkakaa väittelyä ihan rauhassa.  :)
 

Urlaub

Grand Legend
Liittynyt
6.1.2014
Ennen nettiaikaa noiden vaihtosysteemien tarjoamat tuhannet lomapaikat oli varmaankin jotain hienoa.

Nyt vaan parilla klikkauksella tulee ruutuun varmaan miljoona erilaista lomavaihtoehtoa. Erittäin tiukalla rajauksellakin sopivia kohteita löytyy kymmeniä tai satoja. Mikä parasta hinnatkin ovat muuta kuin listahintoja.

Lennot ovat se ongelma, kuten Vempulakin jo kirjoitti. Ongelma vielä moninkertaistuu, jos joutuu jo paljon aikaisemmin sitomaan itsensä tiettyihin päivämääriin ja/tai kohteisiin.
 
A

Ale

Vieras
Mika_M sanoi:
Niin jos ihan tarkkaan luit, niin minulla ei tuollaista osaketta ole enkä ole koskaan euroakaan noista reissuista maksanut.  ;D

Kokemuksia itseltä tai lähipiiristä kysyttiin, niitä kerroin ja muuta annettavaa ei ole joten jatkakaa väittelyä ihan rauhassa.  :)

Ei huolta, ei sun maine ole tässä menossa. Sitä vaan tarkoitin että kun kysellään kokemuksia niin moni omistaja varmasti sanoo olevansa ihan tyytyväinen ja osakkeen sopivan hänelle koska ei halua myöntää itselleen(kään) että ei tää  kovin kannatavaa ole.

Jysky sanoi:
Tytär oli vävyn kans joulun-uuden vuoden aikaan Floridassa 2 viikkoa. Majoitus maksoi vajaa 700,- euroa ****-huoneistossa.

Kaikki esimerkit mitä näistä saa, on tätä tasoa. Äkkiseltäänhän tää vaikuttaa ihan hyvältä mutta jotta saisi edes vähän perspektiiviä, pitäisi tietää onko lomailtu suolla vai Miami Beachillä ja minkä verran muita kuluja on vuoden aikana syntynyt. Yhden loman majoituksen hintahan ei kerro mitään ja tämä myönnettiinkin heti seuraavassa lauseessa.
 
K

kt

Vieras
Mika_M sanoi:
Isäni on ollut tyytyväinen Holiday Clubin jäsenyyteen. RCI:n kautta saa majoitusta ympäri maailmaa ja ilmeisesti ihan kilpailukykyiseen hintaan. En ole noihin perehtynyt joten en tiedä miten paljon pitää reissata jotta tuossa on mitään järkeä. He käyvät viikon-parin matkoilla vähintään kerran vuodessa, usein kaksikin.

Itsekin olen muutamassa kohteessa ollut kun isommalla porukalla matkustettiin, näillä reissuilla majoituttiin Yhdysvalloissa. Majoitusten hinta-laatusuhteessa ei mitään valittamista ainakaan niillä kerroilla, aikaa on valitettavasti kulunut sen verran että mitään euromääriä en muista.

En tiedä miten tuossa nyt yhteen ainoaan paikkaan sitoutuisi, kun noilla pisteillä voi hankkia majoitusta ihan mistä tahansa. Isäni ei ole koskaan edes nähnyt tuota varsinaista osakekohdetta, jossain päin Suomea kai sekin sijaitsee.

Booking.com - kautta saa tilata hotelleja kymmenistä tuhansista paikkakunnista ympäri maailmaa ja halvemmalla. 
 

Vempula

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
kt sanoi:
Booking.com - kautta saa tilata hotelleja kymmenistä tuhansista paikkakunnista ympäri maailmaa ja halvemmalla.

Ja kun työkalupakkiin ottaa mukaan myös Momondon, Trivagon ja matkakohteen paikalliset nettihakupalvelut, niin tarjonta on niin käsittämätön, että monesti löytää aivan mielettömiä majoitusdiilejä.

Esimerkiksi viime viikolla mä varasin Kroatian rantakohteestä 4* hotellin 25 eurolla yö.
 
K

kt

Vieras
Vempula sanoi:
Ja kun työkalupakkiin ottaa mukaan myös Momondon, Trivagon ja matkakohteen paikalliset nettihakupalvelut, niin tarjonta on niin käsittämätön, että monesti löytää aivan mielettömiä majoitusdiilejä.

Esimerkiksi viime viikolla mä varasin Kroatian rantakohteestä 5* hotellin 25 eurolla yö.


Juuri noin. Mutta kyllä nyt menee hotelliyöt jo niin halvalla, että ei voi olla totta.... :eek:
 

Vempula

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
kt sanoi:
Mutta kyllä nyt menee hotelliyöt jo niin halvalla, että ei voi olla totta.... :eek:

No, ajankohta on huhtikuussa, eli se selittää paljon ;)

Ja se hotla olikin tosiaan vain neljän tähden, eli vähän liioittelin...
 
T

Trollsten

Vieras
Mika_M sanoi:
En tiedä miten tuossa nyt yhteen ainoaan paikkaan sitoutuisi, kun noilla pisteillä voi hankkia majoitusta ihan mistä tahansa. Isäni ei ole koskaan edes nähnyt tuota varsinaista osakekohdetta, jossain päin Suomea kai sekin sijaitsee.
Ei kai nyt ihan mistä tahansa kuitenkaan kuten sanottu ja mitä järkeä puskea rahaa johonkin osakkeeseen jossain paikassa X, jos haluaa lomailla paikoissa y, z ja niin edelleen.
 

Vempula

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Trollsten sanoi:
Ei kai nyt ihan mistä tahansa kuitenkaan kuten sanottu ja mitä järkeä puskea rahaa johonkin osakkeeseen jossain paikassa X, jos haluaa lomailla paikoissa y, z ja niin edelleen.

Yksi syy voi olla se, että ei osaa/halua käyttää mitään vieraskielisiä varauspalveluja. RCI:n asiakaspalvelu toiminee kuitenkin suomeksikin?
 

lemmentalja

Sisäänajettu
Liittynyt
26.12.2013
Käytiin rouvan kanssa kolmannen kerran tommosella "esittelylomalla" ja joka kerta ollaan lähdetty nauraen pois ilman osaketta. Ans olla, tällä kertaa kerkesin jo hieman innostua, kun olivat keksineet uuden HUIPPU edun asiakkaalle...hienolta kuulosti, että 39€/yö mikä tahansa huoneisto ja mistä päin tahansa holiday club  suomea! PAITSI, sitä varten täytyy ostaa 3500€ osake jostain päin sallaa(mikä maksoi reilu vuosi sitten 1500€) ja varattavat yöt ovat ns. Äkkilähtöjä, eli ne jäljelle  jääneet hotelli yöt... 😀