https://automasa.fi/

Hitsauskoneet?

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Minkälaista hitsauskonetta talllista löytyy? Isoa ammattimiehen kampetta vaiko tällaista pientä näpertelijän vermettä:

mig150kempi5xxfinal.jpg


Mulla on tuollainen Kemppi MinarcMig 150. Hyvin on helppokäyttöinen ja kätevä. Valovirtalaite. Sopii tosi hyvin pieniin töihin tällaiselle joka ei ole taitava hitsaaja ja hitsailee aika harvoin. Onnistuu helposti, eikä tarvitse tietää muuta kuin paksua on pelti ja minkänäköistä saumaa haluaa.
 

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Meillä on tallilla ollut pieni Kemppi MIG -laite. Ostettu muistaakseni v 2001 - silloisen valikoiman pienin kone. Itse en osaa hitsata, mutta poikani on ammattilainen.
 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Tuo mullakin on pienin mitä oli tarjolla ja muistaakseni 2006 tuli ostettua. Soveltuis sullekkin jos et osaa hitsata ;) En osaa minäkään, mutta silti tuolla voi hitsata!
 

Topias

Vakiokalustoa
Liittynyt
23.12.2013
kyllä nuo kempin pienet valovirtakoneet on nykyään ihan hyviä.
nyt syksyllä, kun muutin kimppatallista omaan, niin tuli hommattua oma kone.
otin migatronicin voimavirtakoneen, jolla pitäisi autopeltihommat hoitua.
 

Liitteet

 • 2190-3209-m79100011.jpg
  2190-3209-m79100011.jpg
  101,3 KB · Katsottu: 604
M

Mkin

Vieras
Tuollaisesta MinarcMigistä on tullut itsekin haaveiltua. Ehkä sitten isona kun on kunnon tilat harrastaa, voisi opetella hitsaamaankin tuollaisella.  :)
 

jaris

Sisäänajettu
Liittynyt
23.12.2013
Esab Origo arc 150 invertteri sekä Wallius LKC255 mig + hiilidioksidi suojakaasuna harrastekäytössä.Autopelleistä olen päässyt(toivottavasti) eroon, joten paksumpia peltejä pyritään harrasteleen tarvittaessa.
 

Karvis

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Onko kukaan tilannut suojakaasua Saksasta? Hinnat näyttäisi olevan huomattavasti ihmismäisemmät kuin kotimaisella kaasumafialla. Sakut käyttää argonissa ja argonpohjaisissa seoksissa samaa kierrettä kuin meillä hiilipullossa, eli pitäisi uusia samalla mittari tai laittaa adapteri väliin.
 
V

Vaarivanhus

Vieras
Ikivanha Erwo-merkkinen hitsausmuuntaja. Olin 70-luvun lopussa kolmisen vuotta mm. monenlaisia hitsauskoneita maahantuovan firman huoltomiehenä, sain ostaa asevelihintaan. Joskus mökillä olisi tarvetta paremmallekin koneelle. Ehkäpä sitten joskus, kun rikastun ja lakkaan köyhtymästä ja ostan traktorin, niin tulee pakko.  ;) 
 

Karvis

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Waltsu83 sanoi:
Meillä on kaasumafian kautta kaasut niin ihan mielenkiinnosta, täyttääkö esim aga tai woikoski noita saksanpulloja...?

Nettikertomusten mukaan ainakin Woikoski täyttää kunhan pullojen merkinnät ovat oikeat ja leimoissa virtaa, venttiilin joutuu vaihtamaan jos haluaa täytön kotimaiselta koska eivät suostu käyttämään adapteria välissä. Paikallisen alan liikkeen mukaan Aga on erittäin nihkeä täyttämään mitään muita kuin omia pullojaan.
 
D

dingdongpingpong

Vieras
Harrastekäytössä täytelankaMig, todennut toimivaksi.
Ei jaksa pullojen kanssa pulata.

Lisäksi puikkokone johon raapaisutig vermeet.
 

Taky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Waltsu83 sanoi:
Meillä on kaasumafian kautta kaasut niin ihan mielenkiinnosta, täyttääkö esim aga tai woikoski noita saksanpulloja...?

Niin mikä tilanne tällä hetkellä on - jokunen vuosi sitten selvittelin tilannetta ja homma kaatui juuri tuohon hankalaan täyttökäytäntöön + se että ihan joka kanavan kautta niitä puolloja ei saa suomeen tilattua - paineista tavaraa kuljettettavana.

Mutta eipä tuosta ongelmaa harrastekäytössä ole muodostunut kun migin 10L seoskaasupullon on riittänyt jo kolmatta vuotta -> ei enään ruosteen raiskaamia autoja nurkissa.
 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Tuosta ruohonleikkurin korjauksesta tuli mieleen tämä hitsauskone topic.

On se näppärä tällainen pieni mig. Kulkee pulloineen käsissä minne vain ja helppo nakata vaikka perökonttiin jos muualla tarvii. Ja hitsaus onnistuu jopa minulta. Koneen säädöt on niin yksinkertaiset ettei tarvi osata edes lukea kun kuva kertoo mistä on kyse.

Tulikin tässä viikolla tekaistua aluillee koiralle agilityhommaan pujottelukepeille teline. Tuohon saa tökättyä harjanvarsipuista kepit ja kun ei tarvi niin työntää vaikka liiterin alle. Maalia vielä pintaan ja tuet sivuille niin on valmis. Kivaa näperrellä välillä metallista.

a01f597b399e33f060817d9a2bab132b.jpg
 

JiiJii71

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Miulla on kanssa ollut mielessä hommata itselleni pikkuinen valovirtaMIG/MAG.

Millainen kone turbolla on? Onko omistuspullolla vai vaihtopullo? Onko siulla eri langat / ohjelmat rst/musta rauta käyttöön? Kokemuksia muutoinkin kehiin!

Polte lähti kun pari viikkoa sitten lainasin kaverilta tuollaista pientä Kempin valovirta migiä jolla turailin Hondan ruohonleikkurin peltirungosta revenneen palan kiinni.
 

Liitteet

 • image.jpeg
  image.jpeg
  65,4 KB · Katsottu: 320
 • image.jpeg
  image.jpeg
  31,8 KB · Katsottu: 250
 • image.jpeg
  image.jpeg
  43,2 KB · Katsottu: 261

fourvalve

Vakiokalustoa
Liittynyt
25.12.2013
Tallista löytyy Telwin tecnomic 210dual, päädyin tähän vaihtoehtoon vaikka pitkään harkitsin kempin evo 200, kemppi olisi kustantanut n.1200€ niinpä tilasin ebayn kautta telwinin 600€ kutakuinkin samoilla ominaisuuksilla. Pullo on Aga unicyl 10 mison 18 ja vuodenvaihteessa sen sai 300€, viet vain vaihtoon ja maksat vain kaasusta, woikosken awosyl on vuokrapullo samassa hintaluokassa,mutta sitä et voi esimerkiksi myydä jos halua luopua siitä.
 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Valovirta Kemppi. Topicin aloituksessa tyyppi yms. Oma pullo on. Ei ole rst:lle omaa lankaa kun ei ole vielä ollut tarvetta sitä hitsata. Ja pullossa on hiilidioksidia eikä ole vielä ollut ongelmia. Onnistuu ulkonakin. Pääasiassa ihan pikkuhommia. Vanhan auton hitsausta ja kaikenlaista pientä mitä nyt omakotitalossa ja harrastehommissa tulee vastaan. 4mm on paksuinta mitä koneen säädössä on tarkoitettu mutta kyllä tuolla auttavasti paksumpaakin vetää. Pitäis vielä pieni puikkokone hommata joskus kaveriksi.

Mutta on kyllä niin nätti käytellä tämä Kemppi, ettei vois helpompi olla. Todella kätevä ja etevä pikkuhommissa.
 

Taky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
tuRboman sanoi:
Mutta on kyllä niin nätti käytellä tämä Kemppi, ettei vois helpompi olla. Todella kätevä ja etevä pikkuhommissa.

Kyllä, Kemppi minarc majaillut tallissa jo monta vuotta. Ja aikoinaan Kemppi sen vuoksi että toivottavasti varaosien saatavuus on taattu vuosienkin päähän - vaan eipä ole niitä tarvinnut, tosin vasta 1. lankakela menossa ja toinen täyttö 10L pullolla.
 

vespa68

Klassikko
Liittynyt
17.1.2014
Itsellä Esabin 160i CaddyMig invertterikone.
Ei ole moitteita sanottavana tuosta koneesta.
Helppo käyttää, kun säätönä on vain pellin paksuuden asettaminen.
Ja toki kaaaun virtaus.
 

Frankiez

Sisäänajettu
Liittynyt
6.9.2016
Autotalli käyttöön olen miettinyt joko Esabin CaddyMid 200/210 https://webshop.industriacenter.fi/product/461/esab-caddymig-c200i-mig-hitsauskone

tai

Kempin MinarcMig 200 Evo mallia https://webshop.industriacenter.fi/product/950/kemppi-minarcmig-evo-200-mig-hitsauskone.

Kempin puolesta moni huutelee, mutta kuinka pieleen voi Esabin kanssa  mennä. Kemppi lienee arvojen perusteella kuitenkin tehokkaampi, Esab varmaan kuitenkin riittää normihommaan paremmin kuin hyvin. Kesto ja laatu ratkaisee? Kempin kyllä saa helposti myytyä?

Paljonko maksaa kaasupullon vuokraus? Jotkut käyttää Sodastreamin pulloja tuohon kun sitä varten on adapterit olemassa. Riittää yli puolen tunnin hitsaukseen eli aikaslailla aika kauan kotikäytössä.

 

VILLE66

Legenda
Liittynyt
25.10.2016
Ehdottomasti Kemppi ja kaasuksi mison 25 tai vastaava. Kannattaa olla hyvät vehkeet, sillä hitsaus on välinelaji.
 

Hessu55

Sisäänajettu
Liittynyt
4.9.2020
Hitsausmasiinoita on kaksi : Telwinin n. 20 vuotta vanha valovirtainen puikkokone ja Kemppi evo 200 + mison 18 Unicyl pullossa. Telwinillä hitsaisin varmaan pelkästään vieläkin mutta pulmana on se, että olen onneton hitsari. Jatkuvat liimapuikot ja läpipuhallukset saattoivat hermoromahduksen partaalle ja se johti Kempin hankintaan. Satsasin suoraan 200 malliin jossa automatiikka hoitaa virrat ja langansyötöt sun muut. Valitaan vain aineen laatu ja paksuus sekä haluttu hitsauksen muoto ja annetaan palaa. Harjoittelun tuloksena saan joskus aikaan jopa sellaista saumaa jota ei tarvitse edes rälläkällä siivota, ainakaan kovin paljon. Isoimman ongelman tuottaa edelleen materiaalin "vetely" eli rauta taipuilee ja kutistuu omituisesti jäähtyessään. Mutta tuohan ei ole Kempin vika. 

Joku tuolla aikaisemmin mainitsi, että hitsaus on välinelaji. Allekirjoitan tämän täysin mutta kyllä treenatakin pitää. Kehnoillakin vehkeillä huippuhitsari pärjää luullakseni ihan hyvin. Vastaavasti parhaimmatkaan värkit eivät takaa huippusaumaa jos homma ei ole ns. näpeissä.

Pääsin kerran salaa tutkimaan jo eläkkeelle siirtyneen kaukolämpöhitsarin pihapolulleen hitsaamaa rautaporttia. Arvatkaa vaan, oliko hienot saumat. Treeniä oli työn puolesta tullut melko lailla. Veikkaan, että luokkavaatimukset täyttävän sauman hitsaaminen kaukolämpöputken ympäri loskaisessa montussa taitaa olla hitsaushommana sieltä vaikeimmasta päästä.
 

VILLE66

Legenda
Liittynyt
25.10.2016
^
Kyllä se sauma montussa varmaan syntyy helpommin kun siisti jälki vaikka porttiin tai muuhun näkyville jäävään tekeleeseen.
Lämpöputkiin riittää aika keskinkertainen työ, toki kaukosäädin tarvii olla.