https://tummennuskalvot.fi/

Henkilöautojen ensirekisteröinnit 2014

CeeViis

Sisäänajettu
Liittynyt
17.1.2014
Myyntitilaston kärkipään merkit kasvattavat osuuttaan:
http://www.tuulilasi.fi/uutiset/volkswagen-nousi-helmikuun-ykkoseksi

Tilastojen tekemistä mietin: Saan pian uuden autoni. Kaupat tein tammikuussa ja auto meni tehdastilaukseen. Helmikuussa auto valmistui tehtaalta ja vähän sen jälkeen sain jo tietooni auton rekisterinumeron. Käyttöön auto otetaan maaliskuussa. Miten tuo rekisterinumero voi olla tiedossa jo näin aikaisessa vaiheessa?

Tuleeko oma autoni mukaan tilastoihin helmi- vai maaliskuulle?
 
Kilvet ne voi tilata etukäteen runkonumeron perusteella, mutta rekisteröinti itsessään sinun nimiisi tehdään vasta maaliskuussa. Tällöin autosi on maaliskuun tilastoissa.

Näitä rekisteröintitaulukoita on mukava lueskella välillä. Tammi-helmikuussa hommataan paljon "uuden vuosimallin" autoja. Täällä foorumillakin monella on heti alkuvuodesta käytöönotettu hyrysysy, joka kuitenkin on tilattu syksyllä. Jotkut jopa joulun kärvistelleet paremman hyvityksen vuoksi. :)
 
CeeViis sanoi:
Helmikuussa auto valmistui tehtaalta ja vähän sen jälkeen sain jo tietooni auton rekisterinumeron. Käyttöön auto otetaan maaliskuussa. Miten tuo rekisterinumero voi olla tiedossa jo näin aikaisessa vaiheessa?

Tuleeko oma autoni mukaan tilastoihin helmi- vai maaliskuulle?

Vähän mutuilua, mutta minulla on sellainen käsitys, että liikkeet tilaavat rekisterikilpiä kauppasopimusten mukaan jo ennakkoon, jolloin ne voivat liittää tietyn tunnuksen tiettyyn autoon. Varsinainen rekisterimerkintä tapahtuu kuitenkin vasta siinä vaiheessa, kun auto siirtyy uudelle omistajalle, eli rekisteröintipäivä = kaupantekopäivä. - Meiniköhän oikein?

E: No johan tuossa ConD oli ehtinyt vastata samaan tyyliin jo aikaa sitten :rolleyes:
 
Autot ennakkoilmoitetaan jo kun ovat matkalla Suomeen, fyysisesti kilvet nakataan autoon kyytiin kun ovat satamassa. Rekisteröinti sitten kun auto luovutetaan. Ja kilvet eivät saa olla autossa kiinni ennen rekisteröintiä, koska vasta tuolloin autovero menee maksuun.