https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Helsingistä Espooseen - henkisesti suuri loikka, kannattaako?

E

Edel_et_Stark

Vieras
Olemme harkinneet muuttoa Helsingistä Espooseen, mutta vielä ei ole tehty päätöstä. Hannaamme.

Haluaisimme pohjimmiltamme jäädä Helsinkiin, kun lähellä on sukulaisia ja ystäviä.

Espoossa olisimme "uusia asukkaita". Etäisyys nykyisiin jäisi liian pitkäksi, ainakin tiheämmän yhteydenpidon tiimoilla.

Meillä on pieni lapsi, joten neuvola vaihtuisi ja samoin "mammakaverit".

Espoossa olisi hieman pienempi veroprosentti, mutta ei se ole määräävä tekijä.

Meillä määräävä tekijä on luonto ja väljyys. Asumme nyt Jollaksessa ja muuttaisimme Suvisaariston suunnille.

Miten Espoossa toimii palvelut noin muuten? Viime aikoina Espoo on ollut esillä paljolti negatiivisista asioista johtuen; IT-kalusteet kateissa ja Suomenojan sataman hölmöilyt.

Löytyykö täältä tukea jommalle kummalle vaihtoehdolle? Paranisiko palvelut?

Työmatka meillä kasvaisi hieman, mutta matka mökille lyhenisi.

Espooseen muutto kiinnostaisi siksi, että saisimme hieman suuremman ja uudemman (remppavapaa!) kohteen sieltä. Jollaksessa pitää tyytyä pienempään ja remppaa vaativaan kiinteistöön.

Mitä siis tehdä?!?
 
Ensin luulin että tänä on vitsi mutta ilmeisesti ihan vakavissaan kirjoitettu? Siis Espoosta on pitkä matka sukulaisten luo Helsinkiin? No se on vähän miten sen nyt ottaa. Itse ole ihan hyvin pärjännyt vaikka sukulaiset on n. 750km päässä.
Itse asuin joskus Helsingissä Kalliossa, Töölössä ja Hakaniemessä yhteensä jotain 4,5 vuotta. Sen jälkeen muutettiin Espooseen jossa asuttu nyt 21 vuotta. Helsinkiin ei ole ollut kertaakaan ikävä eikä täältä ole sen pidempi matka mualle kuon Helsingistäkään. Itse asiassa en täällä oikein muualla suostusikaan asumaan.
Nuo Suomenojan sataman ja kaupungin tietokonesotkut ei tavallista ihmistä juuri koske. Samanlaista sekoilua löytyy kaikista kunniata ja kaupungeista.
Palveluissa ei ole mitään puutteita. Paremmat palveluthan täällä on kuin vaikka Helsingin keskustassa ravintoloita ehkä lukuunottamatta. Itse käynkin Helsingin keskustassa nykyisin enää pari kertaa vuodessa ja silloinkin yleensä vaan baarissa :)
Luontoa ja ulkoilumahdollisuuksia löytyy varmasti riittämiin.
Työmatka mulla on lähes 40 km suuntaansa kun työpaikka on itähelsingissä. Silti ei ole edes käynyt mielessä että lähemmäs muuttaisin.
 
Yhtä ja samaa kaupunkiahan nuo kansalaisten kannalta ovat. Espoot ja vantaat ovat Helsingin lähiöitä siinä missä muutkin kaupunginosat. Saman metroreitinkin varrella nuo ovat..

Jos on mukana kunnallispolitiikassa, niin silloin tietysti raja railona aukeaa..
 
Itse olen kotoisin Lauttasaaresta, mutta nyt asun Länsiväylän varressa Espoon puolella. Hyvinkin samalla suunnallla siis kuitenkin. Enemmän kuin kuntaraja tuossa sinun kuviossa IMO on kysymys itä-länsi erottelusta. Itselle olisi henkisesti suuri kynnys muuttaa itään täysin kunnan nimestä riippumatta.

Sitten taas toisaalta nuorempana poikana muutin Tarkk'ampujankadulta Itä-Vantaalle naisen perässä ja selvisin ihka hyvin siitäkin :)
 
Itse asuin 48 vuotta stadissa ennen muuttoani Espooseen. Vajaa parikymmentä vuotta Kallio-Alppila akselilla ennen muuttoa. Nyt asutaan Leppävaarassa joka on ihan positiivinen ylläri. Takaisin stadiin on kuitenkin vähän väliä kova hinku. Varmaan sitten vanhana...
 
Espoot ja vantaat ovat Helsingin lähiöitä siinä missä muutkin kaupunginosat. Saman metroreitinkin varrella nuo ovat..

Vantaalle ei tule metroa, Espooseen kai tulee........ junat kyllä tulee. ;)
 
Nudde sanoi:
Vantaalle ei tule metroa, Espooseen kai tulee........ junat kyllä tulee. ;)

Jollas ja Suvisaaristo sijaitsevat saman metroradan varrella. Kummastakin on about samanmoinen matka lähimmälle asemalle.
 
En näe mitään käytännön eroa asuuko Espoossa vai Vantaalla.
Julkisia käytän ehkä kerran viidessä vuodessa, eli lähes sama onko junaa tai metroa takapihalla.

En myöskään sukulaisten kanssa päivittäin pidä yhteyttä, eli asukoot  missä tahtovat.
Anoppiin on välimatkaa 1008km ja se on ihan ok...
 
Niin, tuossa on kuitenkin siis ero esimerkiksi meneekö kymmenessä minuutissa kylään vai viidessä kymmenessä minuutissa. Poikittaissiirtymät eivät PK-seudulla ovat hitaita.

Tai käveleekö ystävälle vaunujen kanssa vai ottaako yli tunnin julkisilla matkustamisen.

Sama kuin sanoisi, että eihän se nyt mitään ole, jos muuttaa Tampereelta Hämeenlinnaan.

Ja kuntalaiselle sama kaupunki? Vaihtuu neuvola, päiväkoti, julkisen liikenteen tariffi, kaukolämpöyhtiö, jne.

Mielelläni sitä muuttaisi, parempi elämisen laatu materian puolesta, mutta jotenkin vaikealta tuntuu  :)
 
Edel_et_Stark sanoi:
.
Ja kuntalaiselle sama kaupunki? Vaihtuu neuvola, päiväkoti, julkisen liikenteen tariffi, kaukolämpöyhtiö, jne.

Vaihtuu ne useimmiten muuttaessa samankin kaupungin sisällä.

Kaukolämpöyhtiön vaihtuminen..  ;D
 
Urlaub sanoi:
Vaihtuu ne useimmiten muuttaessa samankin kaupungin sisällä.

Kaukolämpöyhtiön vaihtuminen..  ;D

Mikään lainaamistasi asioista ei vaihdu, ellemme halua, jos muutamme vaikka muutaman kilometrin päähän.

Tiedän, että Fortumin toiminta ja tariffit on vähän erit kuin Helenin.

 
Urlaub sanoi:
Kaukolämpöyhtiön vaihtuminen..  ;D
Kumpi se mahtaa olla luotettavampi, Fortum vai Helsingin Energia?  ;)

Ihan hyvin täällä Espoossa on toimeen tultu jo 37 vuotta ja ainahan sitä uudet veronmaksajat pitää toivottaa tervetulleeksi. Nuo negatiiviset asiat, mitä viime aikoina on saanut lueskella, eivät ole elämää hetkauttaneet minnekään.

Puita täällä on aivan riittämiin ja on niistäkin oma riesansa. Naapurin auton päälle tuuli pudotti eilen melkoisen karahkan ja kattoon tuli lommo. Taloyhtiön vakuutus ei kuulemma maksa vahinkoa, kun parkkipaikalla olevat puut ovat Espoon kaupungin virkamiehen mukaan terveitä ja kauniita, eikä niitä näin ollen saa kaataa. Sama tilanne läheisen päiväkodin pihallakin. Eli melko vaarallista ja kallistakin täällä asuminen saattaa olla, jos huonoa tuuria käy, mutta muuten aivan mukavaa.
 
Mielestäni se suurin henkinen kynnys on siinä kun muuttaa pois alueelta johon pääsee raitiovaunulla. Tässä tapauksessa ei edes asuta sellaisessa paikassa, joten asuinpaikka on jo valmiiksi ihan skoogessa. Jos ne kävelyetäisyydellä olevat sukulaiset ja tuttavat ovat niitä tärkeimpiä, niin sittenhän ei voi muuttaa oikein mihinkään. Toisaalta muuttamalla vähän kauemmas, selviää kenellä heistä on oikeasti jotain merkitystä ja kenelle heistä teillä on jotain merkitystä. Joka tapauksessa yhdeyden pitäminen vähenee ajanmyötä, kun etäisyys kasvaa. Meneekö siihen viikko, kuukaus, vuosi vai useampi, riippuu siitä mitä kaikkea uutta tulee ja millaiset asiat pitävät yhdessä.

Jos kunnallisveroprosentin vuoksi haluaa johonkin muuttaa, niin muutat joka joulukuussa Kauniaisiin ja tammikuussa takaisin, mutta vain paperilla. Verot maksat Kauniaisiin, mutta kunnalliset palvelut saat muutamaa vuodenvaihteen päivää lukuun ottamatta asuinkunnastasi.
 
Omasta mielestä Suvisaaristo on huomattavasti mukavampi alueena kuin Jollas.
Ainoa huono puoli Suvisaaristossa on jos tsadissa käy töissä, aamulla Soukasta Larun kohdille pelkkää ruuhkaa ja takaisinpäin sitten sama juttu pitkälle iltaan asti. Suvisaaristosta tosin pääsee Suinoosta hyvin veneellä stadiin....
 
Tosi on, että meillekin merkitsi paljon sopivan asunnon löytyminen Helsingistä. Vain opiskeluaikana asuin pari vuotta Vantaan Koivukylässä, joka silloin oli vasta valmistunut kerrostaloerämaa.

Helsinkiläisyydessä arvostamme sujuvaa, edullista ja tiheää (sekä verkon että vuorovälin osalta) joukkoliikennettä. Myös täällä parin kilometrin päässä kehä kolmoselta ovat kouluasiat olleet kunnossa, ja kaupan palveluita on samalla etäisyydellä vaikka millä mitalla.

Sanoisin, että kovin monet asiat vaikuttavat asuinpaikan valintaan, ja ne vaihtelevat paljon. On mahdotonta pisteyttää asioita toisen puolesta, jokaisen pitää tehdä se itse. Ei ole kovinkaan työlästä hankkia tietoa palveluista, liikenneyhteyksistä jne., jotka voivat vaikuttaa asuinpaikkapäätökseen.

Itse kuulun niihin, jotka mielellään hakisivat uutta ja vähän erilaistakin. Ikävä kyllä, olemme vaimon kanssa tässä aika eri linjoilla, joten tässähän sitä sitten olla jökötetään ???.
 
Taidan olla asunut kohtalaisen lähellä Qualityn nykyistä asuinpaikkaa. Helsingissä ei niin hirveän laajalla alueella voi asua parin kilometrin päässä kehä III:sta. Itselläni oli matkaa puoli kilometriä kehälle.
 
Penguin sanoi:
Taidan olla asunut kohtalaisen lähellä Qualityn nykyistä asuinpaikkaa. Helsingissä ei niin hirveän laajalla alueella voi asua parin kilometrin päässä kehä III:sta. Itselläni oli matkaa puoli kilometriä kehälle.

Voi hyvinkin olla :). Asuu täällä lähietäisyydellä muitakin ASlaisia.
 
Edel_et_Stark sanoi:
Mikään lainaamistasi asioista ei vaihdu, ellemme halua, jos muutamme vaikka muutaman kilometrin päähän.

Tiedän, että Fortumin toiminta ja tariffit on vähän erit kuin Helenin.

Tottahan tuokin ja varsinkin lapsiperheissä koulujen ja kaveripiirien pysyminen on monesti tärkeimpiä seikkoja. Senkin vaikutus tosin vähenee nopeasti kun lapset kasvavat toiselle kymmenelle.

Perhesyyt ymmärrän hyvin, mutta jonkin kaupungin satamalaitoksen sotkut tai kaukolämpöyhtiön merkitystä en jaksaisi pohtia. Asuinpaikassa on niin paljon tärkeämpiäkin seikkoja. Perheen hyvinvoinnin lisäksi kannattaa pohtia omia ja puolison työmatkoja. Jos nyt jonotatte molemmat kehä I:llä Espooseen ja illalla takaisin, niin sille kai voi laskea jonkinlaista arvoa, että työmaa olisi lyhyen matkan päässä. Sama pätee tietysti toiseenkin suuntaan.

Helsingin Energia tai mikä Helen nykyään lieneekän on asukkaille selvä poliittinen riski. Ensinnäkin sitä johdetaan poliitikkojen toimesta, joten sillä voidaan tulevaisuudessa kerätä "ylimääräistä kunnallisveroa" tai tulossa olevat energiantuotantoratkaisut voidaan tehdä poliittisin ituhippiperustein. Mikään ihme ei olisi sekään, että kaupunki myisi koko roskan vaikkapa sille Fortumille.

Kaukolämpöyhtiön pysyvyyden varaan en laskisi yhtään mitään. Päinvastoin pyrkisin eroon koko laitoksesta. Jos uutta asuntoa katsoessa löytyisi vaikkapa maalämmöllä lämpiävä yhtiö, niin pitäisin sitä moninverroin suurempana plussana.
 
^Kairaahan ne parhaillaan täällä Espoossa maalämpöä varten erikoisen syvää reikää, taisi olla valmistuttuaan 7 km. Sieltä sitä tulee ilmaista lämpöä - vai tuleeko? Riskinsä siinäkin.
 
Kiitos kun keskustelun sävy muuttuu asiallisempaan suuntaan.

Työmatkat ovat Pasilaan ja Helsinki kymppiin...  Hieman siis pitemisi molemmat. Itäväylällä kun ei ruuhkia oikeasti ole. Paitsi ehkä nyt Redin rakentamisen vuoksi tulevana talvena.

Tänään taas tullut Suomenojan satamasta lisätietoa Hesarissa, ja onhan se uskomatonta pelleilyä, miten isossa organisaatiossa voi olla näin retuperällä?

Kaipaisin kokemuksia kaupungin palveluista, pelaako ne?

Suvisaaristosta pääsee vissiin pian Soukan kautta metrolla stadiin, ja se on hyvä asia. Voisi jättää emännän metroasemalle aamulla kun lähtee itse autolla.

Vai voiko tuolla pärjätä yhdellä autolla?

Ainiin, auton vakuutusmaksut alenisivat Espoossa  :D
 
Autolla kulkeminen töihin ja takaisin Länsiväylää pitkin n. 7:30...8:30 ja iltapäivällä takaisin on jo pitkään ollut melkoisen ruuhkaisen oloista. Voihan tosin olla, että Länsimetron valmistuttua ruuhkat vähenee, mutta ei sekään varmaa ole?
 
Vaarivanhus sanoi:
Autolla kulkeminen töihin ja takaisin Länsiväylää pitkin n. 7:30...8:30 ja iltapäivällä takaisin on jo pitkään ollut melkoisen ruuhkaisen oloista. Voihan tosin olla, että Länsimetron valmistuttua ruuhkat vähenee, mutta ei sekään varmaa ole?

Asiaa voi päätellä käymällä samaan aikaan itäväylän päässä, Hermannissa.
En usko että vähenee ihmeemmin...Kirkkonummelta lisääntyy kokoajan ha liikenne.
 
Edel_et_Stark sanoi:
Kaipaisin kokemuksia kaupungin palveluista, pelaako ne?

Ainiin, auton vakuutusmaksut alenisivat Espoossa  :D

Mielestäni Espoon kunnalliset palvelut pelaavat ihan kuten Helsinginkin  :) Kovin paljoa niitä ei kyllä täällä ole tarvinut. Neuvolassa on käyty pari kertaa kummassakin kaupungissa. Ei eroja. Päivähoito on järjestynyt ihan viereen tosi mallikkaasti. Vähän vaikea verrata tosin. Täällä Leppävaarassa on kaikki ihan lähellä, jopa lähempänä kuin stadissa asuessa. Fiilis vaan on toinen... Niin ja autolle on kyllä enemmän käyttöä ellei asu radan (kohta myös metroradan) varressa.
 
Aika absurdi keskustelu meikäläiselle :)

Mitä kauempana Helsingistä ja kehiltä niin sen parempi.
Keimolassa viimeistään alkaa ahdistaa.. Toki käyn kuukausittain työasioissa ja pari kertaa vuodessa jopa vapaa-ajalla pääkaupungissa mutta muuten ei ole mun juttu.

Hyviä lämpöyhtiöitä löytyy myös pienemmistä kylistä vaikka Helenilläkin on hyviä tyyppejä töissä :)

 
Sinänsä mielenkiintoinen keskustelu, koska omasta mielestä puhutaan täysin absurdeista asioista. Siis että esimerkiksi kaukolämpöyhtiö tai neuvola vaikuttaisi muuttoaikeisiin?

Omaan makuun absurdeja juttuja siis siksi, että meidän pesueen muuttomatkat ovat tähän asti olleet 2-3000km haarukassa :)

Edel_et_Stark sanoi:
Mielelläni sitä muuttaisi, parempi elämisen laatu materian puolesta, mutta jotenkin vaikealta tuntuu  :)

Mutta tässähän tämä vastaus koko kysymykseen jo onkin. Älä muuta, jos ajattelet näin. Jos muutto tuntuu ajatuksena vaikealta ja siihen ei ole mitään pakottavaa syytä, niin älä muuta.