https://yliteippaus.fi/

Höyrypesurit

Turbodog

Klassikkoainesta
Liittynyt
16.9.2014
Onko muita pakon edessä tai huvikseen höyrypesureista kiinnostuneita? Vaimo olisi tuollaista halunnut joulusiivoukseen, en raaskinut 600-700 euroa heittää kaivoon joten löysin onneksi vuokralle Kärcher SV 1902:n. Kyseessä siis imevä höyrypesuri, jonka mainostekstejä lukiessa tulee kuva, että sillä voi helposti putsata ihan kaiken lattiasta kattoon ja sillä välillä vaikka auton penkit.

Eilen illalla pikaisen testin jälkeen fiilikset on kahtiajakoiset. Laite on imuriin verrattuna isohko möhkäle ja pitää lähes infernaalista melua isommilla pyörintänopeuksilla. Vaikka imuriominaisuutta mainostetaan erikseen, niin tavallisille kuivaimureille tuo ei pärjää. Mutta höyryn avustuksella tuntuu irtoavan paljon sellaistakin likaa, joka ei imurointi-moppaus yhdistelmällä lähde ja kaupanpäälle tulee puhtaan vesihöyryn tuoksu. Varusteita on mukana moneen lähtöön. Mutta kaakelisaumojen putsaus pinttyneestä on liikaa tuollekin, täytyy ensin höyryttää ja sitten hangata harjalla perässä tms., eli ei juurikaan helpompaa kuin käsipelillä vetäminen.

Laite pääsee tosi testiin viikonloppuna joulusiivouksen yhteydessä. Siitä sitten lisää tuonnempana, sitä ennen vinkkejä otetaan vastaan jos sellaisia on  :)
 

-P-

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
Itselläni on myös ollut harkinnassa tuollainen imevä höyrypesuri. Lähinnä autonpenkkien ja mattojen putsaukseen, mutta olis sillä käyttöä kotonakin esim. sohvien ja mattojen putsaukseen jne. Toistaiseksi tuo aika kova hinta on estänyt hankkimisen ja juuri tuota SV 1902:sta itsekin olen vähän sillä silmällä katsellut. Isohan se kyllä on, se on totta ja voi olla vähän kankeakäyttöinen esim. auton sisustaa putsatessa? Voisi kokeilla vuokrata tuollaisen kokeeksi itsekin.
Muistaakseni Mikolla oli juuri tuo laite, olisi kiva kuulla kokemuksia.

Toisena vaihtoehtona olen harkinnut tuollaista painehuuhtelulaitetta, esim tuo Numatic George, joita saa ulkomailta ihan kohtuulliseen hintaan.
Tuosta on netistä bongattujen käyttäjäkokemusten perusteella enimmäkseen ollut hyvää sanottavaa. Itseäni kuitenkin tuollainen veden spruuttaaminen verhoiluun vähän hirvittää (ehkä turhaa) ja jonkinlainen höyrypesuri tuntuisi jotenkin fiksummalta, en tiedä.

Oliskohan tuolle Kärcherin mallille jotain about vastaavaa mutta järkevämmällä hinnalla?
 

Turbodog

Klassikkoainesta
Liittynyt
16.9.2014
-P- sanoi:
Oliskohan tuolle Kärcherin mallille jotain about vastaavaa mutta järkevämmällä hinnalla?
Pelkkiä höyryttimiä on jonkin verran 100-200 eur hinnalla, Kärcherin lisäksi ainakin Electroluxilla ja Nilfiskillä. Mutta kotikäyttöön tarkoitetulle imuroivalle pesurille ainoa vaihtoehto Suomessa näyttäisi olevan Kärcher. Ovat Kärcherillä varmaan tajunneet tämän ja siitä tuo suolainen lisähinta. Ja ainakin tässä testissä Kärcher (ilman imuria) myös "pesi" selvästi mm. Nilfiskin:

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/03/08/hoyrypuhdistimet-testissa-karcher-voittoon

 

tai

Legenda
Liittynyt
23.12.2013
Mun oli "pakko saada" jokunen vuosi sitten höyrypesuri. Hommasin käytettynä Kärcherin halvemman pään letkumallin, eli ei ole imevä. Muuten lievästi rimpulamaisessa laitteessa ei ole valittamista, mutta painekorkin kierre on hieman vioittunut ja vaatii tarkkuutta käyttäessä. Lämpenee hitaasti (800W?), mutta kierrän vaivan kaatamalla siihen vedenkeittimellä valmiiksi kiehautettua vettä. Varsinkin kaikuisassa kylppärissä touhutessa höyryn purkautumisesta syntyvä melu on yllättävän kovaa, mieluumin käytän kuulosuojaimia.

Oikeastaan ainoa kohde, jossa tämä toimi ylivertaisesti halvempiin menetelmiin verrattuna, oli auton kangaspintaisen kattopahvin pesu. Höyryä ja pyyhkiminen mikrokuituliinalla selvästi putsasi pintaa ilman minkäänlaisia vaurioita.

Voi tuota moneen muuhunkin paikkaan käyttää, mutta jos vimpainmania ei ole se juttu, selviää varmasti halvemmallakin. Yksi mainospointti tuntuu olevan pesuaineiden käytön välttäminen; Meillä ei olla yliherkkiä eikä kemikaalitietoisia, joten sen puolesta niiden käytön kaihtamiselle ei meillä ole tarvetta.

- Auton penkkien, turvavöiden ja muiden verhoilujen pesu: Aika yhdentekevä. Sama juttu muovipintojen puhdistamisessa.

- Rasvaisten autonosien yms. öljyjen putsaus: Ei toimi.

- Kodin ikkunoiden pesu: Toimii eikä vettä juuri roisku.

- Kaakelisaumat: Toimii, mutta hidasta.

- Kaakelien pinnat: Rasvasaippuakalkkijankki ei irtoa. Suuri pettymys.

- Keittiön pinnoille roiskuneet ja kuivuneet ruoanlaittojäännökset irtoavat vaivattomasti. Yksi onnistuneimmista kohteista.

- Monimuotoisten juttujen kuten lattiakaivojen ritilöiden tms. putsaus onnistuu hyvin. Tosin varovainen pitää olla, nytkin on toisessa kämmenselässä vielä näkyvä arpi ihon palamisesta  :-X

- Tapettien irroitus: Taisi toimia jotenkuten. Muuta käyttöä leveälle lattiasuulakkeelle en ole keksinytkään.

- Homepinnan puhdistus katon pohjoispuolen rännin reunasta: Toimi hyvin.

- Kestopuisen pation putsaus: Toimii, mutta aivan liian hidasta, ja intensiivisempi hankaus vaurioittaa lankun pintaa.

Lisää käyttökohteita olisi mukava kuulla?
 

jantsa

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Meillä auton penkissä oli ilmeisesti jogurttipurkista iso vaalea läikkä penkissä. Käytin parissa eri liikkeessä pesussa, mutta ei läikälle tapahtunut mitään ja penkki oli läpimärkä. Netistä löysin firman, mikä pesee höyrypesuri-imurilla ja vein sinne. En oikein uskonut, että saavat mitään aikaan mutta läikkä hävisi ja aikaa meni 15 minsaa. Väittivät tosin, että masiina maksaa 8000 egee, mutta sama periaate varmaankin noissa tavallisesta kaupasta ostettavissa vehkeissäkin on.
 

Mikko

Klassikko
Liittynyt
23.12.2013
jantsa sanoi:
...sama periaate varmaankin noissa tavallisesta kaupasta ostettavissa vehkeissäkin on.

Sama periaate, mutta aikaa menee pidempään, kun tehoa on huomattavasti vähemmän.

Kuten -P- jo mainitsikin tuli keväällä hankittua Kärcherin SV 1905 höyrypesuri. Alunperin piti vaan vuokrata, mutta kun osui hyvä tarjous kohdalle niin tuli ostettua omaksi. Vähän vajaa 500 taisin maksaa. Päämotivaationa oli tomaattisalsalla sotketun paperinarukankaalla päällystetyn tuolin saaminen puhtaaksi. Tuota kun ei saa kastella ja höyry on käytännössä ainoa keino saada puhtaaksi. Ja puhtaaksihan se tuli, vaikka jouduin tuossakin käyttämään samaa kikkaa mitä on muutamassa muussakin pahemmassa tahrassa tullut kokeiltua: hyvin kuivalla sienellä pyyhkii kissasaippuaa pintaan (vaahdottaa sen aluksi sientä puristelemalla), antaa hetken vaikuttaa ja sitten sen jälkeen normaali puhdistus höyrypesurilla. Muita kokemuksia:

- aivan ehdoton kaakelisaumojen puhdistukseen, pelkkä höyry pistesuuttimella täydellä teholla ja hitaasti etenee pyyhkien suurimmat mikrokuituliinalla pois, tulee kuin uusi

- saippuajäämät kaakeleista lähtee hyvin, maltti on valttia eikä imuominaisuudesta tässäkään ole hyötyä, kalkkiin ei oikein pure, mutta kun liottaa aluksi etikassa niin sitten höyry tuntuu toimivan paremmin kuin hankaaminen (etikassa liottamisen jälkeen)

- auton kangasmattojen puhdistuksessa hyvä ja nopea, kunhan tekee riittävän usein (kerran kuussa)

- auton kangas ja alcantara-verhoilun puhdistuksessa tosi näppärä, toki pahemmissa tahroissa kissasaippuaa avuksi, erityisen hyvä mustan kattoverhoilun puhdistukseen, raikasti myös samalla sisustaa

- matot hyvä puhdistaa paikallaan, myös paksut "nukka/lankamatot", verhot voi "silittää" paikoillaan, kauluspaitaan sai kätevästi yhden käyttöpäivän lisää :)

- ikkunoissa toimisi, mutta laite tähän liian iso ja kömpelö, ts. liian lyhyt ja jäykkä letku

Sovelluskohteena ollut oma kämppä ja auto ja ne eivät toki koskaan kovin sottaisiksi pääse. Keväällä olisi tarkoitus ottaa kunnon koeponnistus kun faijan auton koittaa sisältä saada puhtaaksi. Syksyllä piti tämä jo tehdä, mutta peurakolari sotki suunnitelmat, kun menivät pajalla pesemään myös sisältä. Varmaan ennen kuin viittivät ottaa työn alle. :p No nyt olisi jo työsarkaa. :)

Vaatii aika paljon harjoittelua ja eri suulakkeiden kokeilua. Monesta kokeilusta ekalla kerralla jäänyt vähän huono maku, mutta uudella yrityksellä alkaakin sujua. Ainoa iso miinus tulee onnettoman kokoisesta vesisäiliöstä höyrylle, saa olla kokoajan täyttämässä ja sitten taas odottelemassa. Kunnon höyryn saamista joutuu nimittäin aina odottelemaan aika kauan.
 

Turbodog

Klassikkoainesta
Liittynyt
16.9.2014
Alla omia kokemuksia Kärcher SV 1902:sta tältä viikonlopulta. Yhteenvetona, laite toimii jossain asioissa hyvin, jossain taas perinteiset konstit parempia. Meille laitetta ei osteta, voi olla että vuokrataan joskus toistekin tai sitten ostetaan edullisempi malli ilman imuria.

- Kylpyhuoneen ja saunan puhdistaminen: Kaakelipinnoilla, joissa veden käyttöä ei tarvitse varoa, pesurilla pääsin samanlaiseen lopputulokseen ilman mitään pesuaineita kuin harjan ja pesuaineen yhdistelmällä. Työ vaan oli pirun hidasta, saumat pistesumuttimella ja laattojen pinnat voimakkaalla höyryllä sekä harjauksen ja imun yhdistelmällä. Eli kaakeleista lähti hyvin saippuajäämä, mutta vuosien tummentamia saumoja höyryllä en saanut valkoiseksi, asteen pari vaaleammaksi kylläkin.

- Paikoissa, joissa veden kanssa ei voi samalla tavalla läträtä (meillä mm. kaksi vessaa) höyrypesuri on sitten selvästi parempi vaihtoehto, koska vettä ei jää lillumaan ja jos jää niin sen voi imeä pois.

- Hanoista yms. vaikean muotoisista kohteista höyryn avulla sai pois paljon sellaistakin likaa mitä muilla puhdistusmenetelmillä ei helposti saa.

- Mattojen pesu toimi hyvin, hiuksia ja muuta roskaa irtosi pidempikarvaisesta matosta selvästi enemmän kuin imurilla.

- Vaikka laite toimii myös kuivaimurina, niin se on huonompi ja kömpelömpi kuin normaali sadan euron imuri. Eli ainakin meillä molemmat laitteet täytyisi olla.

- Peilien, ikkunoiden, ovien yms. tasaisten pintojen pesu näppärää ja tehokasta, tosin niinkuin Mikko mainitsi, letku rajoittaa liikkuvuutta ahtaammissa paikoissa.

- Vanhaan kangassohvaan jäi pesurin jäljiltä vaaleita raitoja. Höyryn määrän kanssa kannattaa aroilla pinnoilla olla tarkkana ja testata huomaamattomaan kohtaan.

- Laite jaksoi hyvin jatkuvaa käyttöä ilman minkäänlaisia ongelmia. Puolen litran vesisäiliö tosin vaatii jatkuvaa täyttöä. Alussa veden lämpeneminen kestää pitkään, mutta laitteen lämmettyä veden lämmityskin nopeutuu.

- Jatkuvassa käytössä suurella höyrymäärällä (mm. lauteita pestessä) höyryn teho laski aika nopeasti, ja oli pakko odottaa hetki jos taas halusi suurimman mahdollisen höyrytehon. Pistesuuttimella teho riitti hyvin aina riippumatta käytön jatkuvuudesta.

- Ainakin aloittelijan kannattaa varoa / varautua pienehköihin palovammoihin. Tästä huolimatta, olin positiivisesti yllättynyt siitä, että laitteen osia voi huoletta vaihdella laitteen ollessa käynnissä ilman, että kuumaa höyryä tai vettä tulisi ulos.

- Kone pitää kovalla imuteholla järkyttävää ääntä. Suosittelen kuulosuojausta ainakin kaikuvissa tiloissa. En muista tästä nähneeni mainintaa ohjekirjassa.

- Vuokrakäytössä ollut laite oli siistikuntoinen. Ainoa, mihin kiinnitin huomiota oli kumiletkun kunto kädensijan ja letkun yhtymäkohdan paikkeilla, kumi näytti hieman väsymisen merkkejä, eli voi olla ongelmakohta pitkällisen käytön jälkeen.
 

vespa68

Klassikko
Liittynyt
17.1.2014
Ei ole höyrypesuri, mutta varmaan menee samaan kategoriaan,

onko tällaisesta Kärcherin tekstiilipesurista kokemuksia?
Tekeekö tuollaisella mitään?
Kohteena olisi (lasten) elämää nähneet autojen ja sohvien verhoilut.
 
A

Ale

Vieras
vespa68 sanoi:
onko tällaisesta Kärcherin tekstiilipesurista kokemuksia?

Meillä on töissä Kärcherin imevä pesuri ja kyllä se aina todella paljon likaa irroittaa. Pesuvesi on aina aivan mustaa. Eri asia on saako sillä penkit puhtaan näköisiksi. Joskus saa, joskus ei.
 

vespa68

Klassikko
Liittynyt
17.1.2014
Tuotahan voi tietysti tehostaa käyttämällä pahimpiin tahroihin ensin reilusti verhoilunpuhdistusaineita, jotka tuolla imurilla sitten samalla saadaan imaistua pois.
 

seatts

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
27.12.2013
Kyllähän niillä kärcherin painehuuhtelulaitteillakin puhdasta saa jos ei muuten niin laittaa penkkiin laihaa pineline-seosta ja pehmeällä harjalla vähän hankaa ja sen jälkeen vielä pesurilla niin yleensä tulee puhdasta.

Mulla on itsellä Numatic George kun se on monikäyttöisempi.
 

-P-

Grand Legend
Liittynyt
22.12.2013
^Mullakin harkinnassa tuo George. Paljon on positiivisia kokemuksia siitä netissä. Suomessa törkyhintainen. Ulkomailta saanee puoleen hintaan, 250-300eur?
 

Taky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Meillä Dolphin, http://www.dolphin.fi/pages/dolphin.php

Kyllä sillä puhdistelee kun ensin on saanut laitteen viriteltyä toimintaan, melkoisen painava kapistus, isoja tasaisi pintoja.

Auto ja muihinkin operaatioihin imuriominaisuus on hankala, isot osat ja lyhyt letku, kolho.

Parhaiten homma toimii kun pikku pistoolilla tuottaa höyryä ja toisella vesi-imurilla imee roiskeet pois.
Niin auton pikku taitteet puhdistuu hyvin.
 

seatts

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
27.12.2013
Georgea pystyy käyttämään tavallisena imurina, vesi-imurina ja painehuuhtelulaitteena.

Kun kärcheriä pystyy käyttämään vain painehuuhtelulaitteena.

Omani tilattu englannista
 

Jysky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Meillä (siis vaimolla) kanssa Dolphin. Ollut jo jonkin aikaa ja käyttö ollut todella pientä. Juuri tuo "kolhous" ja ennen tomia tehtävä kasaaminen ongelma.

Viime viikolla keräsin omia kokemuksia kun pesin tesassin lasitukset höyryllä. Tuli ihan ok, mutta letku haittasi kunnon tuloksen saamista vasrsinkin liukuovissa jotka lähtee lattiasta asti.

Poika purki autokuumeensa lauantaina hiukan huonolla hoidolla olleeseen Golfiin ja ilta pesi sitten plyyshipenkkejä ja muuta sisustusta. Tuo nyt oli sellainen homma, josta voi jo laskea jotain "kuoletuksia" ko koneelle.

Nyt kun pari kertaa tuota koonnut alkaa jo ilman ohjekirjaa maalaisjärjelläkin löytyyn oikeat osat eri toimiin. Lajittelin "normi" imuroinnin suulakkeet (ei lienee koskaan käyttöä) omaan pussiinsa niin ei turhaan ole vesi&hyöryhommissa haittaamassa järjen juoksua.
 

Taky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Jysky sanoi:
Meillä (siis vaimolla) kanssa Dolphin.
Viime viikolla keräsin omia kokemuksia kun pesin tesassin lasitukset höyryllä.

Dolphiniin kun saisi jatkoletkun, niin operointi oliis huomattavasti helpompaa - mutta eipä ole moista toistaiseksi löytynyt.