https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Golf VII viat

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Kävin GTI Golfin kanssa lenkillä ja se herjasi rengaspaineista. Piti tarkistaa painesuositukset bensatankin luukun sisäpuolelta, ja eikös siinä ollut päällä ihan sama vika kuin omassa VII Golfissani. Luukku ei aukea, vaikka sitä kuinka painelee.

Lopulta sain sen "renkuttamalla" auki. Ilmeisesti tuo jousitettu, kääntyvä lukkotappi jumittuu Suomen keleissä ja vaatii tiuhaa rasvaamista. WD-40 suihke siihen ainakin näin tuoreessa autossa tepsii. Kylmällä kelillä tuo on tankilla sattuessaan aika kiusallinen, ja omani oli pakkasessa haasteellinen avattava. Onneksi muita vikoja ei ole vielä ilmennyt.
 
Meillä golfissa nyt 22tkm.
Ainoa vika meilläkin on ollut tuo takertelu polttoaineluukussa.
Autohan tosin menee jo Tammikuun 15.pvä kiertoon,
lyhyeksi jäi siis meillä seiska Golffista kokemukset.
 
Petri M sanoi:
Meillä golfissa nyt 22tkm.
Ainoa vika meilläkin on ollut tuo takertelu polttoaineluukussa.
Autohan tosin menee jo Tammikuun 15.pvä kiertoon,
lyhyeksi jäi siis meillä seiska Golffista kokemukset.
Kiertoon melko nopeasti,etkö ole tyytyväinen? Omassani on myös alkanut polttoaineen luukku takertelemaan.
 
Sama konsernivika on Audeissa, paitsi että niissä tuo luukun lukitusmoottori hajoaa ja se täytyy vaihtaa. Ei siis ole ainoastaan kylmien kelien ongelma tuo rinkulakeuloissa.
 
Onneksi tuo bensatankin luukun takertelu on pikkujuttu korjata öljysuihkeella. Minulle se vaan tuli yllätyksenä ja äkkiseltään kelien mentyä miinukselle (oma auto) - ja tankilla just jonossa halpaa bensaa tankkaamaan. Ja tuossa koeajo GTI:ssä se oudosti oli päällä näilläkin sadekeleillä.
 
Zaasa sanoi:
Kiertoon melko nopeasti,etkö ole tyytyväinen?

Kyllä ollaan tyytyväisiä oltu, tosin edelleen tuo -10 mallin Passatti miellyttää enemmän maantiellä.
Erehdyttiin vaan lainaamaan sukulaismiehen taksikäytössä olevaa
Caddy Maxia. Herra on jäämässä eläkkeelle ja auto jää tarpeettomaksi.
Caddy on tammikuun 15. vuoden vanha ja kilometrejä silloin n.130000.
Golffi siis menee hänelle eläkekärryksi ja Caddy siirtyy meille.
On siis Caddy Maxi 2,0 TDi 103kw DSG 2013.
Tioiltaan loistava auto meille kun paljon liikutaan harrastusten perässä
ja pari koiraakin matkaa mukana.
 
Minun 1.6 TDI DSG:n mittariin tulee huomenna 6 000 km täyteen ja matkanteko on ollut huoletonta. Tänään vaivasi tuo aiemmin mainittu tankinkorkin suojaluukun aukeamisongelma, kun kävin tankkaamassa.
 
Vaimon Golfissa ei ainakaan vielä ole ilmennyt ongelmia tankkiluukun kanssa ja toivotaankin, että MY14:ssä (joka vaimon auto on) tämä ongelma on korjattu. Pari muuta huomiota on vaimo huomannut tuon 1600 ajetun kilometrin aikana. Kerran oli kuulemma kuulunut ihmeellinen rahina liikennevaloista lähtiessä, mutta koska ei ole toistunut, olen tuominnut tuon kiveksi jarrusatulassa. Toinen oli kuulemma auto holdin ja SS:n sekoilu, jossa auton käynnistyessä auto hold ei lähtenyt aluksi pois päältä. Tämäkään ei ole toistunut, mutta rouva laittaa SS:n nykyisin joko pois päältä tai pitää valoissa kytkintä pohjassa.
 
Tankin luukku alkoi toimia notkeasti pelkällä WD-40 öljysuihkauksella. On hyvä suihkuttaa ennalta ehkäisevästi lukkotappiin öljyä, niin ei tarvi mittarilla taistella ongelman kanssa. Ihan saman näköinen mekanismi on Polossakin. Se ei ole jumitellut, mutta öljysin toki samalla senkin.
 
MMV sanoi:
Vaimon Golfissa ei ainakaan vielä ole ilmennyt ongelmia tankkiluukun kanssa ja toivotaankin, että MY14:ssä (joka vaimon auto on) tämä ongelma on korjattu.

Toivottavasti niin olisi että 2014 malleihin korjattu.
 
MMV sanoi:
Toinen oli kuulemma auto holdin ja SS:n sekoilu, jossa auton käynnistyessä auto hold ei lähtenyt aluksi pois päältä. Tämäkään ei ole toistunut, mutta rouva laittaa SS:n nykyisin joko pois päältä tai pitää valoissa kytkintä pohjassa.
Ettei kyse ole vaan ollut siitä että turvavyö ei ole ollut kiinni. Tällöinhän autohold ei vapauta automaattisesti.
 
k23001 sanoi:
Ettei kyse ole vaan ollut siitä että turvavyö ei ole ollut kiinni. Tällöinhän autohold ei vapauta automaattisesti.

Veikkaan, ettei ole liikennevaloissa vyötä irroittanut.
 
Ainoa vika 1.4TSI ACT DSG Golfissani on ollut takavalojen kostuminen sisältä.Lyhdyt vaihdettiin takuutyönä,uudet ovat pysyneet kuivana.
Soittimeen Composition BT,odotan päivityksiä paremman kuuluvuuden toivossa tietyille kanaville.
 

Liitteet

  • WP_000291 (Medium).jpg
    WP_000291 (Medium).jpg
    74,5 KB · Katsottu: 391
Pieni vika havaittu, vasemmalle kääntyessä parkkipaikka nopeuksilla kuuluu oikealta edestä ihan kuin joku muovi ottaa johonkin kiinni.
 
Pitänee huomenna ajella korjaamolle valittamaan tuosta tankinkorkin suojaluukusta. Ei taaskaan auennut, kuin pitkän sormilla nyppimisen jälkeen.
 
"valistin" automyyjääni tulevasta Golfista sähköpostilla...muiden muassa kehoitin heitä huolehtimaan,ettei bensaluukku ala jumittamaan..Eli hiovat ja voitelevat sen siihen kuntoon,ettei tarvii jälkikäteen tota laitella

Tähän asiaan kauppiaan vastaus copy-pastena:  "(tosin ei se enää seiskassa ole ollut ongelmallinen)"

Joten kaippa ne sitten tehtaalla ovat muokanneet ko. osaa toimivammaksi...tai sitten maahantuoja opastaa jälleenmyyjiä korjaamaan toi vika ennen luovutusta. Noh,niin tai näin,mut tärkeintä on,ettei asiakkaalle ton(kaan) timoilta tulisi suotta korjaamolla käyntiä yms. muuta vaivaa. Kuukauden päästä viimeistään oon ton suhteen fiisaampi :)
 
roudi sanoi:
Tähän asiaan kauppiaan vastaus copy-pastena:  "(tosin ei se enää seiskassa ole ollut ongelmallinen)"

Onkos tätä ongelmaa ollut muissa kuin seiskoissa? Itselläni ei ainakaan kutosen kanssa ole ollut tuota ongelmaa. Tosin vain yhden auton kokemus itselläni.
 
Omassakaan kutos koppasessa Golfissa ei ollut ko. räppänän kanssa ongelmaa..
Mutta ymmärsin ton autokappiaan lähettämän sähköpostin -nimenomaisen lainauksen- niin,että on ollut aiemmin,muttei olisi enään. Eli ettei toi luukku jumittaisi. Noh,mene ja tiedä.
Olen kuitenkin sanonut selkeesti autokauppiaalle tosta(kin) asiasta,jotta tarkistavat,jotta on varmuudella kunnossa. Jos näin ei ole,niin voipihan sitä tulla muikkaria kirjoiteltua..saatan jopa soittaa... Noh,eipä toinna piruja maalailla seinille...jännittää jo muutenkin ;) :D
 
Muuttuneeko tuo luukun asento sitten jonkin verran, kun alkaa kangertelemaan. Omani on tankattu noin kymmenen kertaa tähän mennessä ja parilla edellisellä kerralla ei ole luukku enää ponnahtanut auki.
 
RTWteam sanoi:
Onkos tätä ongelmaa ollut muissa kuin seiskoissa? Itselläni ei ainakaan kutosen kanssa ole ollut tuota ongelmaa. Tosin vain yhden auton kokemus itselläni.

Mulla jäi kerran tankkaus suorittamatta luukun jäätymisen takia. Ajoin auton talliin sulamaan ja kun luukku aukesi, suihkutin aseöljyä siitä napin juuresta ja renkkasin sitä jonniin aikaa.

Kohta selviää, auttoiko, kun pakkaset taas saapuvat...?
 
Perjantaina vien omani tuon polttoaineluukun takia tutkittavaksi Vantaan Volkswagen Centeriin. Tuleepa kuntoon ennen pakkasia.
 
Ei ole vikaa tankin luukussa vielä ollut. Menin tänään tarkastelemaan luukun lukkotapin rakennetta ajatuksena öljytä sitä varmuuden vuoksi ennen pakkasten tuloa.

Painallus eikä mitään tapahdu, luukku pysyy kiinni. Sama uudelleen samalla tuloksella. :eek:

Henkilön järkytyksen jälkeen alkoi ajatus toimia ja huomasin avata keskuslukituksen käyttämällä kättä ovenkahvassa. Jopa aukesi tankin luukkukin. Taitaa olla liian hieno peli yksinkertaiselle inehmolle...