https://yliteippaus.fi/

Golf VI media in + iphone

_Mikko_

Uudenkarhea
Liittynyt
10.2.2014
Terve tietäjät,

Pientä ongelmaa Golf VI (-10)media in systeemin kanssa. Kun kytken iphonen radioon kiinni tarkoituksena soitella musiikkia puhelimesta niin ääni on todella hiljainen. Kuulostaisi siltä kuin auton oma vahvistin ei olisi käytössä lainkaan vaan ääni tulisi puhelimen "vahvistimesta".

Olen koittanut etsiä molempien valikoista syytä moiselle, mutta huonoin tuloksin. Missä on rasti väärässä paikassa?

Adapterina on volkkarin orginaali adapteri lightning liittimellä, auto tunnistaa puhelimen ja alkaa myös lataamaan mutta ääni ei kuulu kunnolla.Puhelimena iPhone 6 ja soittimena autossa se halvin mahdollinen (rcd-310?)
 

ConD

Yleisvalvoja
Liittynyt
18.12.2013
Millä äänenvoimakkuudella puhelimesta äänilähtö on? Minulla on sellainen mielikuva, että piisit soivat normaalisti iPhonessa, joka lähettää media innin kautta vaan äänen soitinta kohti. Eli tilanne on sama kun käytössä olisi kuulokelähtö, mutta Media In-tulon kautta vaan puhelinta myös ladataan. Jos äänenvoimakkuus on pieni puhelimessa, saa auton mankasta vääntää "nupit kaakkoon", eikä siltikään välttämättä tapahdu mitään.

Auto siis ei ymmärtääkseni näe puhelimen sisäisiä biisejä ja soita niitä mankassa, vaan soittaminen tapahtuu nimenomaa puhelimen päässä.

Helpotus tähän asiaan olisi OEM BT setti, joka audiota soitettaessa esimerkiksi minulla yhdistyy "täydellä volyymillä" auton mankkaan ja sitten sitä voi säädellä normaalisti mankasta mielensä mukaan.
 

hessut

Vakiokalustoa
Liittynyt
26.12.2013
Oletko koittanut muuttaa valikosta aux-in äänenvoimakkuutta? En ole varma vaikuttaako se tähän mutta se tulisi äkkiseltään mieleen.

Kyllä ainakin rns-510 malli media inin kautta soi eri tavalla kuin pelkän auxin. Kappaleiden nimet ovat ruudulla ja kaikki biisivalinnat  voi tehdä suoraan soittimesta.
 

ConD

Yleisvalvoja
Liittynyt
18.12.2013
Käytitkö nimenomaa iPhonea tuollain media-inin kautta?

Itse olen käyttänyt media-inin kautta vain USB-mediaa, mutta senverran mitä Android-puhelinta Media-in-usbin perässä kokeilin, toimi se vain massamuistina - ei soittimena. Latasi kyllä ja pari piisiä löytyi.
 

_Mikko_

Uudenkarhea
Liittynyt
10.2.2014
Kiitoksia vinkeistä.
-Puhelimessa olen koittanut säätää äänen voimakkuuden täysille, ei tulosta
-Radio näyttää biisien nimet jos nyt aivan oikeen muistan (pitää tarkastaa), eli siihen asti toimii hienosti.Soittimen nappien kautta kappaleiden vaihtamisesta en ole aivan varman. Pitää tosissaan vielä tsekata kun seuraavaksi autoon istahtaa.
-mielestäni valikoista ei löydy AUX voimakkuutta erikseen, muita sekalaisia volyymejä kylläkin. Näitä kaikkia tullut räplättyä ilman toivottua tulosta.
-Alkuperäisesti autossa media in kaapeli USB päällä. Tämä herjasi kytkettäessä iphonea "device not supported".Ostin sitten mainitsemani lightning päällä olevan OEM kaapelin. Aika kallis kaapeli (59€) kun saa vaan ladattua puhelinta  :'(

Paikalliseen huoltoon on turha mennä kyselemään mitään (Käyttöauto Rauma)
Ostin auton talvella yksityiseltä ja koitin silloin puhelinta kytkeä USB:n kautta jolloin tuli herja "device not supported". Menin huoltoon kyselemään ongelmaan ratkaisua eli tarviinko adapterin vai riittääkö softa päivitys.Ukko vastasi tiskin takaa "se on varmaan rikki, pitää tutkia." Noh, seuraavana päivänä uudestaan ja auto johdon nokkaan. Huoltomies tuli hakemaan mua hallin puolelle että mikä oikeen vikana. Selitin homman ja sanoi suoraan että tarvitaan adapteri. Seuraavaksi huoltoneuvoja tyrkytti applen vanhempaa liitintä kun ei kuulemma muuta ole tarjolla. Heidän varaosaohjelmisto ei muuta löytynyt, onneks google osaa kertoa oikean varaosanumeron :)

Huollossa oli myös tarkoituksena säätää lähivaloja (xenon)
Auto on ollut isällä aikaisemmin, uutena ihmeteltiin onnettomia lähivaloja, pitkät näytti oikeen mukavasti. Ukko meni heti tiskille mutisemaan, vastauksena oli että ne nyt vaan on tollaiset. OK. 30t huoltoon mennessä mainitsi myös asiasta, ei mitään muutosta. 60t huoltoon kävin isän puolesta kesällä auton viemään ja sanoin taas. Vastauksena että säätö kuuluu huoltoon, ei tarvi muistuttaa. Noh, puolikkaat edelleen hengenvaarallisen huonot. Nyt radiota kun radion takia olin pajalle menossa niin mainitsin asiasta ja huoltomies tarkasti ne, totesi niiden näyttävän liian alas. Vihdoin säädetty. Aika hankalaa tuntuu olevan tuo palvelu paikallisessa liikeessä. Hauskinta tässäkin valohommassa oli että huoltoneuvojan mukaan "xenonien täytyy näyttää alas etteivät häikäise vastaantulijoita." Melkonen ruudinkeksiä kyseinen kaveri. Palvelu oli aika samanlaista kun muutama vuosi sitten tuli Passattia siellä huollettua..

Olisikohan Laitilan volkkarihuollossa parempaa palvelua jos seuraavaksi sinne ajelisi kun tarvetta..
 

ConD

Yleisvalvoja
Liittynyt
18.12.2013
Aiheen vierestä:

Hanki OEM  BT-kitti niin saat viisut soimaan ilman johtojumppaa. Joku tuossa Mediainnissä sukkaa nyt.

Lisää aiheen vierestä:

Kutosen xenonit saa pirun hyviksi lähivaloiksi pitkien kustannuksella. Korkeussäätöä ruuvataan vaan ylemmäs. Siinä ei ole mitään jippoa tai testeritarvetta, kunhan katsoo ettei sohi vastaantulijaa silmään. Testeriä tarvitaan, jos oletetaan, että tason säätö takaa ei ole kohdallaan. Testiasento käytännössä nollaa tasoanturin näyttämän säätöhetken kuormalle, ja sen mukaan sitten säädetään valot fyysisesti kuntoon.

Totta on, että monet huollot säätää valot aivan liian lähelle osoittamaan. Sillä ei ole mitään itua oikeasti häikäisyn kanssa, sillä xenonin varjostin toimii todella tehokkaasti leikaten hajavalon pois.

Hyviksi lähivaloiksi säädettynä pitkät on sitten mallia oravanhakuvalot... Kompromissi tää bi-xenon sanoisin.
 

_Mikko_

Uudenkarhea
Liittynyt
10.2.2014
Olet ConD aika hyvin asian ytimessä, siis siinä vieressä. Nyt pitkät häikivät enemmän kuusenlatvoissa killuvia oravia kuin vastaantulijoita. Mutta parempi tämäkin kun kolmen metrin päähän osoittavat puolikkaat. Ne olivat suoraan sanottuna vaaralliset.

Taitaa olla parempi pistää koko keksintö vaihtoon ennen kuin alkaa rahaa enempi sijoittamaan. Tuossa autossa kun on muutama juttu mikä häirii 2koppaisen RS ocun jälkeen. Tehottoman thish koneen kanssa tulee toimeen mutta muovinen ratti on aivan kelvoton eikä tuo perus comfortline penkkikään se mukavin ole. Auton kun sai hyvinkin halvalla ja edellinenkin tuli myytyä vähän kuin vahingossa niin tässä nyt ollaan..
 

ConD

Yleisvalvoja
Liittynyt
18.12.2013
Itse kun päivitin Comfortline-Jettasta Golfiin viime kesänä, niin pääsin "eroon" nuita CL-jakkaroista. Ratti toki oli leederiä jo aiemmin, joten sen suhteen ei ongelmaa ollut.

Mutta eihän se ole kuin auto... rahalla saa paremman jos asiat tympäsee. :)