https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Ford Mondeo MK5 2014

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Tämä on kyllä jotenkin kiehtova automalli tulevaisuudesta.. Jopa enemmän kuin todennäköisesti liian isoksi paisuva uusi ja tuleva Passat..

Pellin alle eksynee sähköenergiaa hyödyntävää tekniikkaa ja ilmeisesti myös 1.5 bensaturboa?

Jokin video autosta..


Myyntiintulosta Suomessa ei liene vielä faktaa?
 
M

MMV

Vieras
Uusi Mondeo on varsin mielenkiintoinen laitos, mikäli ennakkotiedot nelivetomallista pitävät paikkaansa. Onneksi Mondeon kojetaulu ei edusta aivan samaa karmeutta kuin nykyisessä Focuksessa. Minulla on ollut aina pientä lukkarinrakkautta Fordeja kohtaan, mutta nykyistä Focusta en sietäisi sisäilmeen takia. Kun ostin vaimolle Golfia, kävin myös Focusta tutkimassa, mutta en halunnut autosta edes tarjousta.

Toivottavasti Mondeosta tulee neliveto dieselfarkku, niin voisin harkita vuoden kuluttua seuraavaksi autoksi.
 

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Aivan samat ajatukset Focuksesta.. En pidä sisäilmeestä, joskin se ei vaimoa estä ihannoista autoa.. Appiukolla kun tuollainen on, ja onhan se minustakin ihan OK ajaa, ja ulkonäkö on ehkä auton parasta antia, toki edellyttää CandyRED väriä ja 5-ov versiota. Sedan jonkalainen löytyy suvusta myös, on mielestäni yökötys  :eek:

Uusi Mondeo tulee kyllä hyvään saumaan jos herkistyn uutta katselemaan, joskin tuota soppii eppäillä...
 

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Aika hyvältä näyttää uusi Mondeo. Keulailme on erittäin tyylikäs - tuo jotenkin mieleen muutamien brittiklassikkojen muotoja. Toivottavasti kojelauta pysyy selkeämpänä kuin joissain "tähtien sota" -teemalla varustetuissa on.
 
V

-V-

Vieras
Onko tuo aloitusviestin Mondeo jonkinlainen jenkkimalli? Näyttää ihan nykyiseltä muodoiltaan mutta ykstyiskohdissa on eroja meillä myynnissä olevaan. Tosin eikös kohtapuolin olisi jo aika uudelle mallille?
 

jni

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Uusi Mondeo on jo myynnisä jenkeissä, tähän hätään ei tule mallinimeä mieleen. Euroopassa tehdaskapasiteetti saadaan kuulemma käyttöön vasta vuoden päästä.

Ihan hyvältä näyttää tuo uusi.
 

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
jni sanoi:
Uusi Mondeo on jo myynnisä jenkeissä, tähän hätään ei tule mallinimeä mieleen. Euroopassa tehdaskapasiteetti saadaan kuulemma käyttöön vasta vuoden päästä.

Ihan hyvältä näyttää tuo uusi.

Se on Fusion Jenkeissä. Muistaakseni..
 

JakeS

Legenda
Liittynyt
22.12.2013
Ei välttämättä kovinkaan fiksu veto fordilta esitellä uusi mondeo kaksi vuotta liuan aikaseen. Likimain sama auto kuitenkin ollut myynnissä jenkkilässä jo pitkään. Kun ensikuvat autosta tulivat v. 2012 odotus oli minullakin suuri ja olipa auton hankkiminenkin suunnitelmissa.
Nyt on polte hävinnyt ja aston martin tyylinen keulakin tavanomaisen oloinen, eikä auton saatavuudesta vieläkään tarkempaa tietoa. Erkoisemmissa vehkeissä tämän vielä ymmärtäisin mutta mondeon kohdalla en.
 

Marty McFly

Klassikkoainesta
Liittynyt
22.12.2013
JakeS sanoi:
Ei välttämättä kovinkaan fiksu veto fordilta esitellä uusi mondeo kaksi vuotta liuan aikaseen....

Kauppalehti kirjoitti aiheesta syyskuussa 2013 näin:

"Uusin Mondeon versio esiteltiin Pariisin autonäyttelyssä viime vuoden syyskuussa. Saman tien Ford joutui kuitenkin ilmoittamaan, että sen on suljettava huonon markkinatilanteen takia kokoonpanotehdas Belgian Genkissä. Näin ollen uusi Mondeo myöhästyy alkuperäisestä aikataulustaan vuoden ja tulee myyntiin Euroopassa vasta loppuvuodesta 2014."

Eli ryssivät sitten huolella tuon julkistuksen. Auto kyllä näyttää hienolta, joten toivoa sopii että se on sitten kaiken odotuksen arvoinen.
 
K

Kaide

Vieras
Tämänhän piti tulla myyntiin euroopassakin jo keväällä 2013. Ford kuitenkin sulin Genkin tehtaan jossa tätä ja uutta S._Maxia piti valmistaa. Tästä seurasi 1,5 vuoden viive molempien tuotannon aloitukseen euroopassa
 

JakeS

Legenda
Liittynyt
22.12.2013
No se tässä kimuranttia on, että Vokkelon meinaan ensi syksyyn mennessä hukata ihan jo sen vuoksi että yhteiselomme ei ole ollut mitenkään ruusuilla tanssimista. S-max ja Galaxy vaihtoehtoina ja ainakin ensin mainuttu pitäisi uusiutua lähiaikoina. Galaxykin on aiemmin päivitetty samaan aikaan. Mikäli aikataulu on yhtä ripeä tuotannon suhteen kuin mondeon kanssa niin uutta mallia saa odotella vielä pitkään. Nykyisen mallisia Galaxyjä minulla on ollut kaksi sekä nykyinen mondeo, ja näistä ei kyllä juurikaan ole pahaa sanottavaa.
 
K

Kaide

Vieras
JakeS sanoi:
No se tässä kimuranttia on, että Vokkelon meinaan ensi syksyyn mennessä hukata ihan jo sen vuoksi että yhteiselomme ei ole ollut mitenkään ruusuilla tanssimista. S-max ja Galaxy vaihtoehtoina ja ainakin ensin mainuttu pitäisi uusiutua lähiaikoina.

Uusi S-Max tulee vasta keväällä 2015 . Pahasti meni pitkäksi. Nykyisessä tosin on kyllä melkoinen kasa varusteita ja ihan värittömillä laseilla on pakko sanoa että kyseessä on ajettavuudeltaan ylivoimaisesti paras tila-auto
 

Kvee

Sisäänajettu
Liittynyt
24.12.2013
Ikinä ei ole Foordia ollut, mutta ensi vuonna Suomeen tuleva uusi - muualla vanha - Mondeo on listalla kärkipäässä kunjos firman autoon siirryn. Kaverilla sellainen oli, ja nyt on Superb...täytyy kysyä käyttäjän kommentteja.
Firman autopolitiikkaan kuuluu liuta merkkeja, mutta euromääräinen raja karvan alle 40 K€ tarkoittaa, että eipä siinä montaa potentiaalista ole, kun etsii vaihtoehtoa mihin mukisematta menee pari turvaistuinta, ja olisi sitten muilta ominaisuuksiltaankin itselle passeli. Audin ja Volvon voi unohtaa ja Bemu ei listoilla edes ole.
 

chr

Klassikkoainesta
Liittynyt
25.12.2013
Näin tänään tuollaisen uuden Mondeon! Satamasta tuli koeajokilvissä upouusi farkkumalli, nokalta oli Fordin merkki teipattu piiloon. Näytti keulasta ihan hienolta, perästä aika samalta kuin nykyinen.
 

Kvee

Sisäänajettu
Liittynyt
24.12.2013
Luulin sen olevan tulossa vasta ensi vuoden puolella, mutta ilmeisesti ajovalo.net ei ollut tuon suhteen ajantasalla. Mielenkiintoinen vaihtoehto joka tapauksessa, ja ilmeisesti tilaa piisaa. Työsuhdeauto-kuvio-vaihtoehto tosin selvinnee vasta keväällä, joten turha tässä vielä on ruveta hötkyilemään.
 

nemos

Klassikko
Liittynyt
24.12.2013
Autohan on valmis ja useammassakin autonäyttelyssä esitelty. Tuotantolinja vain on vielä rakenteilla Espanjassa. Vähän koominen tilanne Fordille, kun malli on valmiiksi vanha siinä vaiheessa, kun se vihdoin saadaan tuotantoon (ilmeisesti syksyllä).
 

nemos

Klassikko
Liittynyt
24.12.2013
-V- sanoi:
Ei siis jatkossa enää saksalainen auto valmistusmaan suhteen Mondeokaan?

Belgialainen se on tähän asti ollut ja siellä laitetaan ovet säppiin ylikapasiteetin purkamiseksi
 

Jysky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Minusta varsinkin farkkua perästä katsoen ei muotoilu paljoa muutu- jotenkin sitikan C5 fiilis. Nokka tietenkin on ihan uusi, mutta sekin jos tuollaisena tulee kuin mitä jo pari vuotta on esitelty niin on tavallaan jo "aikansa elänyt". Toivottavasti eurooppaversiota jotenkin päivittävät!

 

Liitteet

  • ford-mondeo-4.jpg
    ford-mondeo-4.jpg
    184,5 KB · Katsottu: 455

Jysky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Tää nyt menee tässä ketjussa hiukan offiksi, mutta nopsasti vastaan.
Olen tykänny- tää on sit ajoltaan varmaan se "pirkkaVolvo". Kulku kuskin paikalle isollekin melko helppoa.
Kyl tuo uus sit reilun parin vuoden päästä kiinnostaa. Toivottavasti malttais tosissaan niinkin pitkään odottaa vaihtoa.
 

Kvee

Sisäänajettu
Liittynyt
24.12.2013
Kyllähän se vähän aiheeseen liittyy, kun jos muutokset uuteen ei kovin suuria ole, itsellä ei siitä kokonaismielikuvaa. Mondeo on itselleni erittäin kiinnostava vaihtoehto - tilavana autona - jos työsuhdeauto konkretisoituu. Vanhassa mallissa saisi hyvät varusteet, joten onko uusi sitten selkeästi parempi ja erilainen?
 

Jysky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Mitä nyt tuota amerikan Fusionia olen kuvista katsellut, niin hiukan petyin niin pieniin muutoksiin. Autohan kylläkin kasvaa jonkin verran, muttasamalla näyttää mataloituvan - voi olla myös näköharha.
Tuskin minäkään tuollaisia varusteita olisin raskinut ladata jos ei ois ollu kyse tästä "loppuunmyynti" mallista. Olin jo jonkin aikaa tätä loppuunmyyntiä odotellut.
 

Karvis

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Livenä ei yhtään hassumman näköinen, itseasiassa poistuva malli alkoi näyttämään aika vanhalta :p

Muutama huono kuva uutukaisesta.

2014-03-01%2023.23.43.jpg


2014-03-01%2023.24.37.jpg


2014-03-01%2023.25.16.jpg