https://yliteippaus.fi/

Foorumilaisten oma videotuotanto

P

pokkus

Vieras
Ajattelin laittaa tämänlaisen topicin pystyyn, johon foorumilaiset voivat laittaa esille omaa videotuotantoaan. Ei ole väliä mistä video kertoo tai mitä videossa on kuvattu (foorumin sääntöjen puitteissa), mutta pääasia on, että video on sinun itsesi tekemä.

Avataan peli näin alkuun autoaiheisella videolla :)

2011 Mustang GT with GT500 exhaust 1080p


Tuli muuten huomattua, että tuo oma Canon 600D vakiomikillä suodattaa aika rankalla kädellä videolta pois kaikki kovimmat ja matalimmat äänet. On nimittäin todella "vaisu" tuo videon äänimaailma kun vertaa miltä se livenä kuulosti. Jopa oma vanha Fujin pokkarikamera taltioi äänet paremmin kuin tämä järkkäri. Pitäisi varmaan ostaa erillinen mikrofoni kunnon äänten taltiointia varten.
 
Videoiden editointi onkin aina kiinnostanut minua. Viime kevättalvena hommattuani GoPro:n olenkin hurahtanut kuvaamiseen ja tuotosten editointiin.

Tässä pätkä perheen lomareissulta viime kesänä. Vaikka videot saivat olla mitä vaan niin omassani autoiluun heikosti liittyvää osuutta oli vuokra-Ibizan tuulilasiin kiinnitetty kamera.

 
Tässä vähän RC-ajelua kuvattuna ihan perus Lumix pokkarilla ja editoituna iMovie:lla.

Itselläni on ollut RC-autoissa kiinni välillä tosiedullinen MD80-kamera, joka on myös pienikokoinen. Kuvaa microSD-kortille 720p -resoluutiolla ja ainakin ulkona päivänvalossa kuva on ihan hyvää. Myös sisäradalla on tullut keinovalossa kuvattua ihan kelvollista kuvaa. Hyvä puoli tuossa on, ettei se paina juuri mitään joten se ei vaikuta RC-auton ajo-ominaisuuksiin juuri lainkaan.
 
Harrastelupohjalla ja säännöllisen epäsäännöllisesti tulee kuvailtua, yleensä jotain autoaiheista rallista autonäyttelyihin. Pitäisi syventyä editointiohjelmiin paremmin jos olisi sitä aikaa...pari vuotta vanha Sony handycam hdr-cx130 on käytössä.

Roinamarkkinoilta kollaasia savosta:


Ja videokameran slow-motion -ominaisuudella leikkimistä Koillis-savon rallissa:

 
Joskus aikana ennen kuin Youtuubia oli edes olemassa tuli porukalla väännettyä erinäkösiä videoita/raportteja eri tapahtumista. Ainakaan pikaisella etsinnällä niitä ei löydy vielä(kään) Youtuubista. Onneksi.  :rolleyes:

Kyllähän sitä joskus on ollut nuori ja innokas...  :eek:
 
Mistä lataatte vapaata teosto musiikkia videoillenne? Eihän meistä kukaan tee laittomuuksia ja laita videoihin muusiikkia johon ei ole lupaa? :rolleyes:  Eli tietääkö joku hyvää sivustoa josta saa ladata vapaasti musiikkia?
 
RTWteam sanoi:
Mistä lataatte vapaata teosto musiikkia videoillenne? Eihän meistä kukaan tee laittomuuksia ja laita videoihin muusiikkia johon ei ole lupaa? :rolleyes:  Eli tietääkö joku hyvää sivustoa josta saa ladata vapaasti musiikkia?

Itse huomasin, että Youtube ainakin poistaa nuo musiikit ja äänet automaattisesti jos siellä on jotain laitonta. Tämä tuli ilmi kun kuvasin tuolla autokameralla omaa ajoa ja radio oli päällä.
 
newhouse sanoi:

Kiitos vinkistä. Hiukan jo kokeilin ja pari ihan ok kappaletta löytyi. Jos joku osaa vinkata jotain hyvää "hakusanaa" tuonne niin vinkkiä saa heittää. Mikseri.net sivustoa pitää käydä tutkailemassa josko sieltä löytyisi jotain hyvää musiikkia ja kysäistä lupaa.
 
Kun harrastuksia on monia, niin joskus niitä voi yhdistää. Tässäpä yhdistetty liikunta, videokuvaus ja tietokoneella käpistely :) Tuli käytettyä tuota iMovien traileri fiitseriä niin sai nopsaan minuutin videon aikaiseksi.

 
Heräsi ajatus yöttömänä yönä sängyssä pyöriessä. Miten ois Autostadiumin youtube videon pätkä? Ois foorumilla kirjottavien kalustoa videolla... Esim rob-s rs4 markun auto, skulan porsche yms erikoisempia autoja?
 
Hieno video Jarppiksella. Tuo TeBsu:n ideakaan ei ole yhtään hullumpi, jos vaan innokkaita tekijöitä riittää :)
 
Pikaisesti leikkailtu ja liimailtu pätkä pääsiäisen kelkkailuista. Kahdella Goprolla kuvailtu.

 
Sain viime viikolla jo kesäkuun puolella tilaamani nelikopterin. Olen sillä ahkerasti kuvaillut, ja nyt vihdoin sain valmiiksi ensimmäisen videokoosteen:

 
Nuuka sanoi:
Sain viime viikolla jo kesäkuun puolella tilaamani nelikopterin. Olen sillä ahkerasti kuvaillut, ja nyt vihdoin sain valmiiksi ensimmäisen videokoosteen:

Todella hieno video! Millainen kopteri kyseessä ja millaista kameraa se jaksaa kantaa?
 
Nuuka sanoi:
Sain viime viikolla jo kesäkuun puolella tilaamani nelikopterin. Olen sillä ahkerasti kuvaillut, ja nyt vihdoin sain valmiiksi ensimmäisen videokoosteen:

Aivan mahtavaa jälkeä. Todellista pro-kamaa. Kiinnostaa myös millä kalustolla onnistui tuollainen.
 
Nuukan videon laadussa ei ole todellakaan nuukailtu.  :)

Kuinka kauas tuon kopterin voi ohjaajasta lennättää? Tapahtuuko ohjaaminen livenä kameran lähettämän kuvan kautta? Anteeksi jos kysymykseni olivat tyhmiä.  :D
 
^hyviä kysymyksiä Pekalla.
Mullakin tuli samoja mieleen. Jotenkin tuntuu että kopterin ohjaajan on pakko myös nähdä online kuvaa, eikai muuten saa tuollaista jälkeä?
 
Kopterina toimii DJI Phantom 2, jossa on kolmiakselinen Zenmuse H3-3D -gimbaali eli kameravakaaja. Kyseiseen vakaajaan sopii GoPro Hero 3 ja 3+ Silver ja Black Edition -kamerat, itsellä on 3+ Silver.

Käytössäni on tosiaan FPV (first person view) -järjestelmä, eli asensin kopteriin videolähettimen ja ohjaimeen vastaanottimellisen näytön, josta kameran kuvan näkee reaaliajassa. Lisäksi hommasin kopteriin pienen palikan, joka lisää kuvaan lentodatan, eli korkeuden, etäisyyden, akun prosentin, nopeudet, GPS-satelliittien määrän jne. Ohjaimessa on lisäksi tuon gimbaalin kääntövipu, eli kameran saa käännettyä kuvaamaan suoraan alas, eteen tai jotain siltä väliltä.

Ohjekirjan mukaan kopterilla pystyisi lentämään kilometrin päähän, mutta netissä on videoita, missä niillä on lennetty vieläkin pidemmälle. Videokuva lähetetään eri taajuudella kuin ohjaussignaali, ja sen kantama riippuu esim. käytetyn videolähettimen lähetystehosta (itsellä EU-laillinen 25 mW) ja käytetyistä antenneista. Olen lentänyt kerran 900 metrin päähän, ja videokuva näkyi, joskin hieman kohinaisena, kun oli suora näköyhteys. Ainakin itsellä video vaatii jonkin sortin näköyhteyden, muuten tulee lumisadetta.
 
Uutena foorumilaisena pitää hieman omista harrastuksita kanssa kirjoitella :) Olen valokuvaamista harrastanut jo 15v mutta nyt viimeiset 4-5v olen koittanut vääntää videoita stillien sijaan.
Kalustona toimii :

Go Pro 3 Black edition
EOS 5D mk2
16-35 IS USM 2.8
70-200 IS SUM 2.8
50mm 1.8
Jalustoja, mountteja
Editoinnissa: Macbook pro 15" retina ja final cut x

Tässä jotain mitä on tullut eri gendreistä tullut kuvattua:

Lomamatka Santorinilla Kreikassa:

Gatebil 2014 - Mantorp

Mexicon lomamatka:

Aikamoinen urakka, Porsche 911 kiillotus 3 päivässä:

Viimevuoden movember gaala Helsingissä:

Drifring, botniaring 2014

Videoitani voi seurata youtubessa kanavalla:
https://www.youtube.com/user/peppupena