https://tummennuskalvot.fi/

Drifting

T

TeBsu

Vieras
Drifting:ille oma aihe myös? Onko muita lajista kiinnostuneita? Itteä alkanu laji kiinnostaa nytten vasta enempi, kun on katsellut videoita Youtubesta. Lajihan rantautui suomeen 2005 suurin pirtein. Aikasemmin laji ei oo ihteeni hirmusesti kiinnostanu, mut nyt on kiinnostus kasvanu. Ensi kesänä oiskin tarkotus käydä kahtelemassa useempi Drfitingin kilpailu. Harmittaa kun ei sillon 3-4vuotta takaperin ollut lajista enempää kiinnostunut, kun oman kylän mies oli muitten suomalaisten kanssa jenkeissä driftaamassa...  :mad: Mutta jospa oisi ensi kaudella kivempi mennä kahtomaan kilpailuja, kun on edes vähän tietonen touhusta  ;D
 
M

Makkis

Vieras
Muutaman kerran olen käynyt kisoja katsomassa ja viime yönä naapuri pyysi mukaan katsomaan. Mikäs siinä, joten käytiin sitten kisa katsomassa, tosin sade pilasi sitten finaaleiden osalta koko homman.

Näissä radalle.com tapahtumien yhteydessä ajettavissa kisoissa ei taida se ihan huippukaarti edes ajaa koska SM-arvoa tietääkseni ei ole. Mutta, ei meikäläiseltä sujuisi kyseinen laji. Näyttää ainakin vaativalta. Jyvät erottui akanoista nopeasti nyttenkin, minulla ei ole oikein käryä kuinka iso vaikutus kalustolla on tässä touhussa mutta ilmeisen iso. Kyllä nuo näyttävimmät suoritteet tehtiin näyttävimmillä autoilla joiden varikkotiimit oli myös ammattitasoisia.

Motoparkin rata on kai haastellinen noille laitteille mutta ammattimies on ammattimies ja laitteet laulaa, tulokset sen mukaisia. Pari mieleen jäänyttä asiaa:

- street luokassa ajoi mielestäni aivan vakio Datsun joku uusi avo...350? En tunne noita malleja. Miksi? Toki jos ajajalleen iloa tuottaa, hyväksyn syyn mutta driftauksen kanssa tuolla ei ollut mitään tekemistä. Parempi kuitenkin kun harjoittelee tuolla eikä kaduilla ja toreilla.

- jossain muussa luokassa ajoi pieni Compact BMW E36 sukupolvesta. Koneen lähtökohtana näytti olleen M:n suoran kuutonen. Kyllähän poijaat lauloi nätisti korkealta ja kovaa ja puikoissa ammattimies, niin olihan hienoa katsottavaa. Klipsit nuoltiin "just" ja nopeuspisteellä käsittämätön vauhti. Lisäksi erittäin näyttävää koska se kaasu oli pohjassa eikä pumppailtu yhtään missään. Ja, tulihan siitä sitten toki sitä savua aivan helevetisti.

- aika vähissä oli japanian pienet moottorit joissa on paistinpannun kokoinen ahdin. Vallitseva tekniikka näyttäisi olevan jenkkiperäinen V8 remmiahtimella tai vaparina tai M-Bemarin kuutonen remmiahtimella. Nuo paistinpannuturbt, mitä niitä nyt muutama oli, ei menny mihkään.