https://automasa.fi/tuote-osasto/henkiloautot/vikakoodinlukijat-henkiloautot/

Dremel

Huikkari75

Vakiokalustoa
Liittynyt
2.1.2014
Viestejä
589
Onko sinulla Dremel? Mihin olet käyttänyt sitä?
Itselläni on Dremel, mutta se meni rikki ja nyt olen ostamassa hieman tehokkaampaa.
Olen päätynyt ostamaan Dremel 8200 mallin, jossa on 10,8V:n akku.
Itse käytän esim. ruohonleikkurin terän teroittamiseen, pieniin jyrsimistehtäviin (esim. kuksaan nimen kaiverrus) ja nyt ajattelin ostaa lisävarusteeksi moottorisahan terän teroitussetin.
 

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Viestejä
9 659
Mulla on tuollainen 3000 Dremeli.

Olen sitä käyttänyt keväällä esimerkiksi koiranluiden vaihdossa, kun ei enää pultit irronneet vaan piti leikata pultti irti, se onnistui erinomaisesti, tavan rälläkkä kun ei olis edes mahtunut kohteeseen...

Viimeksi leikkasin sillä pultteja poikki eräästä asennuskohteesta.

Muuten sitten sillä on tullut hiottua ja porattua ties mitä pientä.. Tämmöisiä paalivalmiita autoja ja motoja kun on talossa niin kaikkea pientä tulee tehtyä itse, ja niissä tämä kalu auttaa mukavasti..

Erittäin monipuolisen oloinen kalu.

Akkukäyttöistä mietin itsekin, mutta nytkin varmaan ostaisin tuon samanlaisen jos se menisi rikki. Akkukäyttöinen voisi olla sitten rinnalla, tietyissä kohteissa virran vetäminen voi olla haasteellista..
 
O

Oxalainen

Vieras
Mulla on Dremel, olisiko juuri myös malli 3000. Käytän sitä aika usein nykyisessä "työssäni", leikkaan pieniä aukkoja metalliputkiin ja joskus hion jotain minne en ylety normaalilla hiomapaperilla. Verstaalta löytyy myös Dremelille jyrsinpöytä (mallinro 231), mutta sitä tulee käytettyä odotettua harvemmin, kun itse koneen kiinnitys pöydän alle on vähän kömpelöä puuhaa. Joka tapauksessa koko Dremel on jäämässä vähän turhan pieneksi useimpiin hommiin, mutta hyvä laite silti pitää nurkissa kaiken varalta.

Nyt seuraavaksi mennee lähiaikoina hankintaan Dremelin Moto-Saw ja toivelistalla olisi Dremelin Idea Builder 3D -tulostin. Katsotaan.
 
M

mremonen

Vieras
Ostin itsekin tuollaisen kolmitonnisen Motonetista. Mukaan tuli pakki ja liuta tarvikkeita. En näihin Dremeleihin ole kauheasti perehtynyt, joten oli aika yllätys, kun ei ollut mitään ohjeita miten työkalut "kootaan". Esimerkiksi mitenkään ei pystynyt päättelemään, että minkälaiseen akseliin kiillotuslaikka pitäisi laittaa kiinni. No, johonkin sen sitten ruuvasin ja sain työn tehtyä, mutta joku parempikin ohje voisi kyllä olla...

Muutenhan tuo oli ihan soiva peli. En sitten tiedä, olisiko 4000-sarja tuonut asiaan mitään uutta ja vastinetta korkeammalle hinnalle. Akkukäyttöinen ei ollut vaihtoehto, kun käyttö on niin satunnaista.
 

Iero

Vakiokalustoa
Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
620
Olen käyttänyt Dremeliä moottorisahan ketjun ja raivaussahan terän teroittamiseen, mutta parempaa ja tarkempaa jälkeä tulee pelkällä viilalla, kun siihen tottuu.

Ruohonleikkurin terien teroittamiseen oiva peli. Samoin kirveiden ja muiden järeämpien teroittamiseen sopiva - viimeistely sitten hiomakivellä käsin.
 

tai

Legenda
Liittynyt
23.12.2013
Viestejä
5 297
Pitäisi uusi "Dremeli" hommata. Onko tällä hetkellä jotain erikoistarjousta joka kannattaisi hyödyntää, tai muuten konesuosituksia? Akkukäyttöisyyttä en tarvitse, mutta mahdollisimman vaivaton työkalun vaihto olisi poikaa.

Vanha Bauhausilainen oli samanlainen kuin Motonetin Skilli, ja jopa Lidlin laarissa on myyty samaa laitetta. Ihan tyydyttävästi on palvellut, mutta nyt lähes samaan aikaan hajosi sekä nopeudensäätö, karan avaus ja vaijeriletku. Kymmenisen vuotta taisi kestää erittäin satunnaista käyttöä. Alkeellinen karalukitus tympi koko tämän ajan.
 

jarkko_h

Klassikkoainesta
Liittynyt
6.12.2015
Viestejä
1 185
Nuo dremelin pienporat ovat leluja verrattuna proxoniin. Molempia ollut todella aktiivisessa käytössä 220 V versiona. Proxonin vääntää paljon paremmin alakierroksilla, sen laakerointi/käyntiääni on hiljaisempi, kaikin puolin laadukkaampi. En enää osta uusia dremelejä.
 

Tietäjä

Klassikko
Liittynyt
28.7.2018
Viestejä
2 888
Minulla on ollut tällainen (ehkä aiempi malli) jo hyvin pitkään. https://www.proxxon.com/en/micromot/28481.php
Minkäänlainen pienoisporan terä ei tuossa saa aikaan juuri minkäänlaista kuormitusta moottorille eikä useammankaan tunnin yhtämittainen hionta tms. ole ongelma.

Dremeliin saa kaikkea pientä kivaa ja tietysti terät ym. käy myös proxoniin tai toisinpäin.

Dremel on taviksille tunnetumpi mutta Proxon on se mitä käytetään tehtaissa ja firmoissa.
Kumpikin on käypäisiä moneen käyttöön ja jopa ne halpamarkettien versiot täyttää tehtävänsä jos käyttö on hyvin satunnaista.

Työkalut ostetaan tarpeen mukaan. Ei ole itseisarvoa ostaa kalleinta jos ei ole käyttöä.

 

tai

Legenda
Liittynyt
23.12.2013
Viestejä
5 297
Katselin että Proxxonia näkyy saavan ihan Dremelin kanssa kilpailukykyiseen hintaan, joskaan ei tietty myydä joka tavaratalossa. Wanhassa duunissa oli sellainen, ja se se vasta wanha olikin, mutta tietenkin toimiva. Se kävi vieläpä yleismalliseen pylväsporatelineeseen, mikä olisi hyvä ominaisuus. Samaisessa paikassa ajoin uuden Dremelin kerralla loppuun peltiä rälläköidessä. Käyttövirhe, mutta takuu toimi ok. Oma käyttö ei tule olemaan noin rankkaa.