https://automasa.fi/tuote-osasto/flaig-rengaspainemittarit/

Dolry Hifi stone

ePa

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Kaiken näköisiä ideoita sitä saakin päähänsä ja vasta jälkeenpäin aletan ihmettelemään...

Mölliä on tehtaalta lähtiessä varusteltu iPod piuhalla (kiinteä), mutta nykyäänhän se on ns hyödytön, kun 30 pin liitin on jo menneen talven lumia ja puhelimen roikottaminen hanskalokerossa ei ehkä käytettävyydeltä ole kaikkein paras.

Siitä sitten sain idean nettiä surffaamalla, että eikös siihen voisi laittaa 30pin-wifi adapterin ja tehdä airplay järjestelmä autoon. Sellainen on nyt räpylässä ja laite on alustettu sisällä ja todettu toimivaksi. Eipä muutakuin autoon ja kokeilemaan. DAA, ei mitään.  :(

Laite ei ota virtaa vastaa auton piuhasta --> ei toimi.

Kuinka paljon tuollainen auton 30 pin liitin antaa virtaa? Se kumminkin lataa iPodia ja ipodista musiikki soi, eli voisi uskoa, että kaikki on autossakin kunnossa, mutta hifistone ei esitä elon merkkejä. Kyseisellä mokkulalla saa tehtyä langattoman kaiuttimen vanhasta 30pin telakka/kaiuttimesta.

Intternettikään ei hirviästi osaa auttaa, kun ei ilmeisesti ole mikään mahottoman yleinen kampe ja nekin jota löytyy, niin kertovat ongelmista.

Ja BT mokkulat ei nyt ole korvaavia tuotteita vaikka niillä homman todennäköisesti saisi vaivattomasti musiikin sirtymään grammariin.
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Voisiko tuossa johdossa olla kytkettynä vain USB-power ja analog audio ja hifistone vaatii myös high current powerin tai toisinpäin? Puhdas arvaus.

Mersun 30-pin Apple-liitin voi olla joko täysi iPod-liitin, jolloin kytketyn laitteen kontrollit toimivat auton kontrolleilla tai pelkkä analoginen audio-liitin, johon mahdollisesti on kytketty joko USB +5V (500mA) ja GND tai pelkkä High Current power (1,8 A tai 3,6 A) +5V ja GND. Nämä vaihtoehdot ovat 30-pin-liittimen eri pinneissä. Joka tapauksessa kahta erilaista 30-pin-liitintä on ollut saatavilla. Jenkeissä kai pelkästää tuota täyttä iPod-liitintä, jonka kautta toimii kaikki ohjauskomennot, Euroopassa on säästelty AUX-only-liittimen kanssa.

Sitten vielä sekin, tuo pinnien järjestys on vaihtunut ajan kanssa kun uusia laitteita on julkistettu ja siksi kaikki laitteet eivät toimi, jos johto on ns. väärää sukupolvea.
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
"a simple rule that if your docking station uses a 5VDC USB power supply – i.e. able to charge your iPhone, it’s able to run the Dolry unit"

Paino sanassa iPhone, joka tässä kohtaa eri asia kuin iPod.
 

ePa

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Ratin napit ohjaa testi ipodia ja biisit näkyy mittaristossa. Nyt ei ole sellaista iphonea tähän hätään saatavilla, että voisi testata tuota latausta puhelimelle.

Arvatenki on, että -06 vuoden jälkeen jolloin auto on tehtaalta tullut ulos schysteemejä on muutettu niin ettei uuemmat lelut sovi.  :(

Onkos sitten olemassa järjestystä kääntäviä adaptereita?
 

ePa

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Tuvasta löytyi kuin löytyikin iphone jossa 30 pin (4S) liitin ja pitihän se käydä heti kokeilemassa.

Musiikit soi ja rattinapit toimii. Mutta lataus ei.

Voivottelun jälkeen ratkaisu taisi löytyä. Lisää pulikoita tilaukseen.
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Tuo info, että lataus ei toimi 4S:llä pitäisi tosiaan auttaa eteenpäin. Sieltä johdosta  puuttuu USB power, jonka myös puhelin tunnistaa sellaiseksi. Hifi stone oletettavasti käyttää samaa tapaa tunnistukseen.
 

ptme

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
1.1.2014
Olisiko tuosta apua tuohon minun A4:seen, kun hanskalokerossa on tuo 30-napainen liitin jonka kautta kyllä vanha ipad toistaa musiikkia ja latautuu, puhelut hoituu bt:n yli suoraan i-puhelimesta.
Eli tommonen tonne hanskalokeroon, niin saan musiikin spotifystä tuolla airplayllä ja puhelut bt:llä yhdestä iphonesta?
Jos näin toimii, niin yksi "vag-ongelma" ratkaistu!
 

karhunik

Hallitusjäsen
Liittynyt
22.12.2013
Audifinnssillä ollut porukalla kai amin yhteydessä näitä tune2air sovittimia, http://www.amazon.com/ViseeO-Tune2air-WMA1000-Bluetooth-Integration/dp/B00B52LLJ6#featureBulletsAndDetailBullets_secondary_view_div_1451152497462

Anteeksi ot.
 

ePa

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Tune2air kävi mullakin mielessä, mutta siinä data siirtyy BT yli. Tähän mennessä ei ol evielä tullut vastaan "hyvää" bt mokkulaan. Aina se äänenlaatu kärsii ja sen huomaa jopa auton äänentoistolla.

Noita 30pin adaptereita saa alle 10e, mutta sorruin nyt OEM tuotteeseen, kun löytyi. Vähän siinä joutuu maksamaan tähtikuviosta, mutta eipä tuon kanssa siltikään konkurssiin mene.

Nyt vaan kuumeisesti odotellaan tuon sovittimen saapumista.
 

ePa

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
30 pin adapteri tuli postissa ja pitihän sitä mennä kokeilemaan.

Oli vähän kaksi piippuinen kokemus tämä, positiivista oli, että äänen sai kuuluviin ja homma toimi kuten ajattelinkin, mutta joku tässä vielä mättää, mutta en tiedä onko "vika" vai ominaisuus, että yhteyskatkeaa esimerkiksi spotifyssä kun kappaletta on vaihtanut pari kertaa.

Mokkulan käyttöönotto tapahtuu Dolryn omalla aplikaatiolla jossa otetaan wifi yhteys mokkulaan. Kun käyttöönotto on tehty näkyy mokkula Airplay valikossa.

Luurista Spotify päälle, pikavalikosta airdrop, ääni kuuluu. Eka biisin vaihto ok, ehkä toinenkin mutta sit yhteys katkeaa eikä suostu ottamaan uudelleen yhteyksiä ennen kuin on parittanut puhelimen uudestaan Dolryn aplikaatiolla.

TuneIn aplikaatio ei suostu jakamaan ääntä ollenkaan.

Mokkulasta on uudempikin firmware, mutta automaattinen päivitys ei toimi eikä toimittajan sivuilta irtoa mitään tietoa. Lähetin palautetta valmistajalle, mutta ei vastausta vielä.

Periaatteessa (ja käytännössäkin) siis tällä Hifi Stonella saisi äänen langattomasti ja laadukkaasti auton äänentoistoon, mutta softa pettää tässä(kin). Tosin en osaa sanoa onko softavika puhelimessa jolloin se on ominaisuus vai onko Hifi Stonen ohjelma raakile. En ole tutustunut tuohon Airplayn ominaisuuksiin, joten se vika voi olla senkin spekseissä.
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Apple on kyllä varsin tehokkaasti koittanut tehdä softastaan epäyhteensopivaa muiden valmistajien AirPlay-laitteiden kanssa, ainakin sellaisten joista ei ole maksettu Applelle suojelurahoja. Jos tuo pitää erillisellä softalla parittaa, eikä näy suoraan normaalina AirPlay-laitteena, niin taitaa olla epävirallinen viritys ja toimimattomuus voi olla Applen puolelta tarkoituksellista.
 

Antza

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
ptme sanoi:
Olisiko tuosta apua tuohon minun A4:seen, kun hanskalokerossa on tuo 30-napainen liitin jonka kautta kyllä vanha ipad toistaa musiikkia ja latautuu, puhelut hoituu bt:n yli suoraan i-puhelimesta.
Eli tommonen tonne hanskalokeroon, niin saan musiikin spotifystä tuolla airplayllä ja puhelut bt:llä yhdestä iphonesta?
Jos näin toimii, niin yksi "vag-ongelma" ratkaistu!
Eikö tuonikäisessä A4:ssa Bluetooth muka vielä tue A2DP:ta eli musiikki mene Bluetoothin kautta stereoihin..?
 

ePa

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Tänään sain aktivoiduttua tämän asian suhteen ja hain kokeiuluksi mobiili wifi "mokkulan" ja syötin sinne sim kortin.

Proseduurit alusta lähtienparitukset tms ja sitten vaan musiikki soimaan.

JA AVOT!

Se toimii! Nyt on autossa mobiili Airplay.  8) Pikaisella testauksella TuneIt ja Spotify toimii ilman katkoja 3G yhteydellä 100km/h vauhdissa eikä äänessä kuulu mitään "nykäyksiä" tai sihahduksia/suhahduksia tms häiriöitä.

Huomenissa systeemi joutuu kovempaan testiin kun ajelen napapiirin pohjois puolelle heikompien verkkoalueiden puolelle. Kokeilen samalla iPadilla jossa ei ole dataliittymää ollenkaan.
 

GTA1

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
15.1.2014
No väännetään toinen kasa paskanjauhantaa sitten tänne.
Ja kysytään sitten täällä.

Minulla on jo tuollainen kuvan mukainen kaapeli (30pin joka haarautuu USB/3,5mm jack). Autossa keskikyynärtuen sisällä kiinni ja se perässä aatamin aikuinen iPod Touch 32Gb jonka akun kesto on jo melkoisen heikkoa varsinkin näin talvella.
Sekin kombo toimii muuten ihan mainiosti mutta kun sen käytettävyys on vähän vaikeaa sen podin sijainnin takia jos joutuu vaihtamaan biisiä tai yleensäkkin starttaamaan sitä podia/spotifya. Näkyville en niitä piuhoja ja podia halua asettaa joten tuollainen Dolry vois olla fiksu ratkaisu.

Tarviiko tuo toimiakseen mokkulan jonka wifiin tuo tarrataan ja streamataan sitten sen mokkulan kautta, vai luoko se ihan oman wifin johon otetaan suoraan yhteys ja Airplayllä streamataan suoraan?
Minun bemussa ei ole sitä parempaa bluetoothia johon pystyy suoraan musaa streamaamaan vaan ääni menee 3,5mm jakin kautta ja nämä bluetooth palikat eivät anna niin hyvää äänenlaatua kuin tuo suora piuha välissä yhtä h/k;n laitetta pidin aikanaan autossa tekemässä tuota virkaa.
 

Liitteet

  • IMG_0004.PNG
    IMG_0004.PNG
    23,2 KB · Katsottu: 102

ePa

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Mulla on siis tuo Hifi stone piuhan nokassa hanskalokerossa ja luuri telineessä/kädessä/penkillä/latauksessa/tms ja wifi mokkula sitten missä lie kabiinissa. Puhelimesta striimaan musat mitä milloinkin haluan kuunnella. Äänenlaatu tuntuu olevan parempi kuin esim fm lähetys radiosta.

Eli Touchilta voisit soittaa edelleen musaa, mutta se olisi paremmin hyppysissä. Wifi mokkulana voi käyttää myös kännykän "hotspottia". Tällöin data menee kännykästä ja Touch on vain ohjaus. Hifistone luo oman wifin ja siihen pitää alussa kytkeytyä ja parittaa hotspotin kanssa mikä se sitten onkaan. Tämän jälkeen liityt Touchilla siihen hotspottiin ja silloin siinä pitäisi olla kytkeytyneenä Touch ja hifistone. Sen jälkeen vaan rokkia soimaan ihan kuin muissakin airplay laitteissa. Hifistone tulee "pikavalikkoon" jossa mm kuulokkeet näkyy jos ne on kytkettynä.
 

GTA1

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
15.1.2014
Ei nyt juuri tähän ketjuun liity mutta olin jo lähellä ostaa Dolry murikan helpottaakseni iPodin kautta tapahtuvaa Spotify streamausta aiemmin kuvattujen käyttöongelmien takia. Mutta sitten keksinkin helpomman ja varsinkin halvemman tavan.
Eli annan olla tuon iPod Touchin tuolla keskikyynärnojassa kiinni sillä y-kaapelilla jossa toisessa päässä 30pin ja se haarautuu 3,5mm jack;iin ja USB;hen.

Ipodista vain wifi päälle ja iPhonesta wifi jako päälle. Tämän jälkeen kun ne on "ns yhdessä kiinni" niin antaa iPodin vain streamata siitä musat niin kuin ennekin mutta sen Spotifyn ohjauksen eli biisinvaihdot voi hoitaa tuolla tuolla puhelimella kun sehän kysyy samalla tilillä soitettaessa että kumpaa haluaa käyttää. Valitsee sitten vain sen iPodin mutta ohjata sitä voi tuolla puhelimella👍. Toimi hienosti.
 

Liitteet

  • IMG_2062.PNG
    IMG_2062.PNG
    15 KB · Katsottu: 86

ePa

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Joo, täytyypä muute kaivaa wanha 3GS ja kokeilla samaa.

En muuten ole varma kummasta data liikkuu tuossa hifistone ratkaisussa, puhelimesta vai mokkulasta...

Jos toimis tuolla 3GS striimauksella olisi yksi ladattava laite vähemmän autossa. Tuo 3gs ilman sim korttiahan on kuin vanha touch.
 

tomppa

Moderaattori
Liittynyt
24.12.2013
Gigantin Outletista löytyy Lielahden myymälästä näitä nyt hintaan 19 €/kpl, hinta näyttää sisältävän myös toimituksen. En ole aivan varma pystynkö hyödyntämään tätä laitetta autossani, mutta tuohon hintaan ei tipu korkealta :). Ja jos autostreamaus ei onnistukaan järkevästi, pojan huoneesta löytyy Onkyon soitin, jossa on tarvittava liitin.