https://yliteippaus.fi/

Digiboksit

M

MacVolsu

Vieras
Topfield 5100 PVR Masterpiece alkaa tulemaan elinkaarensa päähän ainakin sen television yhteydessä jota pääasiassa ja päivittäin katsellaan joten seuraajan valitseminen tulee ajankohtaiseksi.

Topfield TRC-2400 HD PVR tai hieman pienemmällä tallennuskapasiteetilla tai irtonaisella kovalevyllä oleva on harkinnassa mutta kun sanovat että ko digiboksit eivät hyväksy PlusTV-korttia. Toiset väittävät että kyllä onnistuu ns linkityksen kautta, myös Topfieldin omilla sivuilla kerrotaan tämä , PlusTV-korttia ei tosin erikseen mainita.

Maaseudulla kun asumme niin emme ole tällä hetkellä DNA:n T2-lähettimien peittoalueella joten ainoa vaihtoehto HD-lähetyksille on satelliitti joten sen puolesta emme tarvitse nimenomaan HD-digiboksia mutta jääkö nuo PlusTV:n kaikki ohjelmat näkemättä?

Hieman sekavasti selitetty mutta kun ei näistä kuvioista ole oikein kärryillä.


Onko jollain käyttäjäkokemuksia em HD-digibokseista, linkityksistä yms asioista?
 
Miten olisi IPTV eli esim. Soneran, Elisan tai jonkun muun operaattorin boksi? Minulla käytössä KYMP Viihde ja digiboksia ei ole sen jälkeen tarvinnut käyttää. Jatkuva tallennus 2 viikkoa taaksepäin on todella hyvä ominaisuus.
 
MacVolsu sanoi:
Topfield 5100 PVR Masterpiece alkaa tulemaan elinkaarensa päähän ainakin sen television yhteydessä jota pääasiassa ja päivittäin katsellaan joten seuraajan valitseminen tulee ajankohtaiseksi.

Topfield TRC-2400 HD PVR tai hieman pienemmällä tallennuskapasiteetilla tai irtonaisella kovalevyllä oleva on harkinnassa mutta kun sanovat että ko digiboksit eivät hyväksy PlusTV-korttia.

Niin hyvää digiboksia kuin TP 5100 MP on, tuskin koskaan tulee markkinoille. Meilläkin tuo on kohta ollut käytössä jo 8 vuotta ja se on edelleen käsittämättömän hyvin toimiva laite. Ei tule mieleen koska se olisi viimeksi esim. jättänyt jotain nauhoittamatta ja kaatunut. Ota mikä tahansa uusi purkki ja etsi netistä käyttökokemuksia niin kaikissa tuntuu olevan puutteita juurikin siitä tärkeimmässä eli luotettavuudessa.

Omassa MP:ssa on vielä PlasmaEPG, joka tarjoaa hakusana-ajastuksen. Ominaisuus jota saa hakamalla hakea muista purkeista.

IPTV:ssä kyllä itseä haittaisi tuo 2 viikon aikarajoitus, nytkin katsomatta sarjoja syyskuulta..
 
^ Samoilla linjoilla, vaikka itsellä on 5100-"perusmalli" suurinpiirtein samassa ikäluokassa. Viime kesänä tehty virtalähteen perushuolto, eli vaihdettu elkot, joten toimintakuntoa lienee odotettavissa vähintään saman verran.

Näissä vanhemmissa tosiaan on mahdollisuus parannella boxin perusfirmistä korjauksilla luotettavuuden lisäämiseksi sekä laajentaa boxin ominaisuuksia TAP-ohjelmilla (omassa käytössä mainitun Plasman ilmainen perusversio ja UKAS, jolla hakusanapohjaiset taltioinnit hoituvat automaagisesti).

Uudemmat Suomeen "virallisesti" tuotavat HD-boxit on näiltä osin rampautettu, joten niihin en suostuisi edes pitkällä tikulla koskemaan. Saksasta porukka on tilaillut myös Topparin HD-boxeja, joissa laajennetut ominaisuuksetkin ovat ainakin osin käytössä, mutta vaikuttaa turhan hankalalta omaan makuun.

Jos tuo 5100mp toimii edes kohtuullisesti, niin kannattaa siihen ainakin tehdä/teetättää virtalähteen konkkien vaihto, niin pitkälle tulevaisuuteen se kanssa vielä pärjäilee. Ja "investointikin" on vain osia uuden boxin hankinnasta.
 
Vähän yli vuosi sitten oma vuoden 2006 Masterpiece lopetti toimintansa ja rupesin etsimään korvaavaa digiboxia. Ensin ajattelin uutta Topfieldiä, mutta totesin myös että nämä nykyboxit ovat ongelmia täynnä. Aikani tutkittua hylkäsin nämä markettiboxit (joksi Masterpiecenkin lasken) ja päätin hommata jonkun Linux-pohjaisen boxin. Niitä tutkittuani valintani olisi ollut VU+.

Mutta jotenkin tuo vanhan uskollisen Masterpiecen hajoaminen harmitti ja päätin vielä tutkia sitä, jos sen saisi korjattua. Ja korjaantuhan se samalla toimenpiteellä kuin Oculuksenkin boxi. Niinpä VU+ jäi vielä toistaiseksi hommaamatta. Mutta kun tuo Masterpiece aikanaan laukeaa, niin sitten joku VU+ tai vastaava tulee varmaan hankittua. Vuosi sitten tuo VU+ ei myöskään tukenut virallisesti Plus TV:n korttia, mutta siihen löytyi ratkaisuja miten kortin sai siinä toimimaan. En tiedä mikä on tämän päivän tilanne.

Onko MacVolsu tutustunut sellaiseen paikkaan, kuin www.huoltovalikko.com ja sen foorumiin? Sieltä löytyy paljon tietoa näistä Linux -boxeista. Niihin kun tutustuu, niin voi todeta että ei se Topfield 5100 PVR Masterpiece olekaan niin hieno kuin luuli. :)
 
Tuolta:  http://www.testatutlaitteet.fi/fi/index.html löytyy listaa plustv:n korttia tukevista hd-bokseista.

Oma ei-Hd Finnsat-boksin kiintolevy hajosi juuri tuossa ennen joulua. Se lähtee käyntiin, mutta boksi ei löydä levyltä mitään, eikä suostu tekemään korjausta tai eheytystä.
Otin levyn pois ja vaihdoin toisen tilalle. Toimii taas.
Olen tässä miettinyt, että löytyisiköhän jokin ohjelma,jolla levyä voisi lukea jos sen laittaisi pc:hen kiinni ?
Finnsatin tuki-Eetu osasi ehdottaa vain levyn alustusta.  :eek:
Levy itsessään ei harmita, lähinnä ne ohjelmat jotka hävisivät samalla.
 
Kiitoksia jo vastanneille!

vakio sanoi:
totesin myös että nämä nykyboxit ovat ongelmia täynnä. Aikani tutkittua hylkäsin nämä markettiboxit (joksi Masterpiecenkin lasken) ja päätin hommata jonkun Linux-pohjaisen boxin. Niitä tutkittuani valintani olisi ollut VU+.

Tällainen tavallinen marketti/Gigantti-kävijä vaan turvautuu hyllyssä tarjolla oleviin, toki kauppias tekee parhaansa että heidän tuotteensa ostaisin joten eivät muuta tarjoakaan tai edes vinkkaa muunlaisista mahdollisuuksista. Eipä ikinä ole ollut mitään vikaa kun kysyy minkä tahansa vempeleen vioista  ;)

njs sanoi:
Niin hyvää digiboksia kuin TP 5100 MP on, tuskin koskaan tulee markkinoille. Meilläkin tuo on kohta ollut käytössä jo 8 vuotta ja se on edelleen käsittämättömän hyvin toimiva laite. Ei tule mieleen koska se olisi viimeksi esim. jättänyt jotain nauhoittamatta ja kaatunut.

Käy ja kukkuu meidänkin boksi moitteettomasti mutta ajattelin tuolle "päänäyttämölle" hankkia uutta laitetta ja tallennustilaa.

Pitää mennä tsekkaamaan tuota vakion mainitsemaa foorumia, kiitos vinkistä.
 
On tää yhtä nippeliviidakkoa nykyään tämä laitekirjo ja tiettyjen ohjelmien vaatimustaso, mieli tekisi plustv-pakettia (Pro2:lta tulee ajoittain triathloniakin) mutta sitten pitäisi päivittää toi muittenkin kiittämä oma Topfield 5100 PVR Masterpiece johonkin taas satoja euroja maksavaan vikaherkempään vempaimeen ....... ei oikein houkutteleva yhdistelmä  :eek: :p  .
 
Päivitykselle ei itsessään ole tarvetta mutta jos meinaan tuon Plus TV-paketin ottaa (=hdi-tasonboxin vaativa) niin päivitys on pakollinen (?!).
 
no toki jos HD kanavia katsoo ...
Tosin toimiikos ne edes plus tvssä ?
Vanhemmilla antennitalous ja siellä ei ainakaan hd kanavat ainakaan kikki toimi, joten piti olla ei-hd kortin lukija...
 
TON-III sanoi:
Päivitykselle ei itsessään ole tarvetta mutta jos meinaan tuon Plus TV-paketin ottaa (=hdi-tasonboxin vaativa) niin päivitys on pakollinen (?!).

Aika vaatimatonta on PlusTV:n tämän hetkinen HD-tarjonta. Eli unohda vaan se päivitys tällä erää ja otat normipaketin.

 
Mikähän se sitten olisi ?

Kettu näitä touhuja, ihan jokaiseen settiin ei jaksais paneutua  :p  , olen ymmärtänyt että tuo paketin vastaanottaminen tarkoittaa toisen(laatuisen) digiboxin hankkimista.
 
vakio sanoi:
Aika vaatimatonta on PlusTV:n tämän hetkinen HD-tarjonta. Eli unohda vaan se päivitys tällä erää ja otat normipaketin.

HD Mix pakettiin voi "leimata" normikanavaien HD:n lisäksi.

http://www.plustv.fi/Tuotteet/PlusTV-paketit/MixHD/

"PlusTV Mix HD
MIX HD on aidosti räätälöitävä kanavapaketti. Voit valita mitkä tahansa 8 kanavaa useiden kanavien joukosta. Tarjolla on myös kanavia teräväpiirtona. Mix HD -paketin tilaajana saat aina lisäksi MTV3 HD:n ja YLE HD:n."
 
Maailmankuvani on laajentunut digiboksien suhteen, kiitos tämän foorumin  ;D
Mielenkiintoisia paketteja pystyy kokoamaan Vu+ digibokseista, tosin hinta kohoaa ja tallennuskapasiteetin joutuu vielä hankkimaan erikseen.
Myös katselukorttien jakaminen muille kodin bokseille lähiverkossa kiinnostaa.
Taitaa ne markettiboksit jäädä markettiin
 
Jos oikein käsitin niin Vu+ bokseihin ei saa T2-virittimiä joten antenniverkon kautta ei HD-lähetykset onnistuisi, innostuin lähinnä siksi että jos kuitenkin laittaisin satelliittiantennin niin tuo muokattavuus tai boksin "tuunaus" ja eri virittimien käyttömahdollisuus olisi parempi. Korjatkaa jos olen väärässä.
 
njs sanoi:
IPTV:ssä kyllä itseä haittaisi tuo 2 viikon aikarajoitus, nytkin katsomatta sarjoja syyskuulta..
Tokihan näissäkin pystyy tallentamaan ohjelmia myöhemmin katsottaviksi. KYMPviihteessä on 50h ilmaista tallenustilaa joka säilyy niin kauan kunnes sen poistaa. Lisäksi saa ulkoisen kovalevyn kiinni tarvittaessa. Itse olen pärjännyt tuolla 50h tallennuksella hienosti.
 
Minulla oli tuo ElisaViihde vuosia (jo SaunaVision ajoista lähtien), mutta koin sen tarpeettomaksi johtuen maksukanavien tallentamisen mahdottomuudesta. Tämän takia käytän edelleen perinteisiä tallentavia digibokseja. Nykyinen Maximum T-8000 alkaa oirehtia, joten vaihtoehtoa pitäisi etsiskellä DVB-T2/PlusTV-yhteensopivista laitteista.
 
MMV sanoi:
...etsiskellä DVB-T2/PlusTV-yhteensopivista laitteista.

Lisätään vielä S/S2 samaan soppaan niin tahtoo sellaisen - ja toimiva.

T2/S2 yksi viritin/moodi riittää tallennus mediaan, katselussa pärjää TV:llä.
Molemmille vielä korttipaikat salauksia varten.
 
Joo, Topfieldin T500 sta paukku ilmeisesti kovalevy näin perjantai illan riemuks.

Mikäs olisi nykyään viisas hankinta kun käyttö yksinomaan ohjelmien katselun  siirtoa?
Jokin ihan muu kuin boxi? PC tä en kelpuuta- pitäs toimia android tabillla jos jokin sovellus.

Hiukan kuin etiäisenä katselin tänään Expertin tarjouslehdessä HDThunder 6500 Smart digiboxia. Onkohan tuossa mitään järkeä- luetellut sovellukset ainakin ihan humpuukia. Watsonia tossa kaupataan kylkiäisenä- voiko olla sisäänrakennettu?

Samassa lehdessä Topfieldin 1400 "perinteinen" mallikin joka myös saattas tulla kyseeseen halvempanakin.

Täytynee huomenna heti hakea Cromecast, jotta vaimo pääsee telkusta katsoon sarjansa Ruudusta yms.
 
Juuri tuota vähän tullut "kuolattua".
Se olisi 499,- + kiintolevy...
Vähän nyppii, kun eivät osaa tallennuskapasiteettia ilmoittaa oikein; 1000Gt / 67 euroa olisi aika edullinen.