https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Crossfit

sminkypinky

Sisäänajettu
Liittynyt
6.4.2016
Selailin liikuntaosiota ja tällainen itselleni läheiseksi muodostunut harrastus näytti loistavan poissaolollaan.

Kaverit pisti kolmisen vuotta kotikaupunkiini salin ja houkutteli minutkin mukaan treenaamaan. Siitä se sitten lähti. Ainakin näillä näkymin pysyvä elämänmuutos, jota edelsi vuosien liikkumattomuusjakso kilpaurheilun loputtua. Tavoitteena ei ole kilpailu, vaan pysyvä ja mielekäs osa täysipainoista elämää. Ikä hioo neljääkymppiä ja fyysinen sekä mentaalinen kunto on parasta A-ryhmää.  8)

Muita innokkaita?
 

lortti

Klassikkoainesta
Liittynyt
5.2.2014
eb38aa3b3cbae686080e67a1d9c0320d.jpgSent from my iPhone using Tapatalk
 
P

pokkus

Vieras
Crossfit on varmasti hyvä liikuntamuoto oikein tehtynä, mutta sen perusteissa on yksi ison luokan ongelma eli tarkoitus tehdä niin paljon toistoja kuin mahdollista tietyssä ajassa. Tästä seuraa se, että liikeradat kärsii rankasti ja loukkaantumisriski kasvaa todella paljon. Etenkin aloittelijoilla loukkaantumisriski on suuri, koska liikeradat eivät muutenkaan ole hioutuneet kuntoon. Nopealla temmolla tilannetta pahennetaan entisestään.

Juuri vähän aikaa sitten juttelin erään crossfittiin hurahtaneen työkaverin kanssa crossfitista. Hän kertoi kuinka olivat koko ryhmän kera vuoronperään kokeilleet maksitoistoja (ykkösmaksimi) maastavedossa :eek: Hänellä ja monella muullakin se kuulemma oli ensimmäinen kerta edes tehdä maastavetoa. Todella edesvastuutonta hommaa minusta ohjaajilta. Maastaveto kun sattuu olemaan yksi teknisesti haastavimmista liikkeistä ja väärällä tekniikalla voi rikkoa oman selkänsä loppuiäksi.
 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
https://fi.wikipedia.org/wiki/Crossfit

Mielestäni todella hieno laji. Tämä lause Wikipediasta:
"Aloittelijoilla onkin vaarana se, että he saattavat riittävän ohjauksen puuttuessa vahingoittaa itsensä."

Pätee todella moneen urheilulajiin joissa suoritetaan jotain kelloa vastaan. Väärin tehtynä lähes kaikki on vaarallista. Joten ei mennä siihen tämän lajin kohdalla. Eräs kaveri on hurahtanut touhuun ja suurella mielenkiinnolla olen seurannut hommaa. Alunperin taustalla oli monenlaista lajia, mm fitness ( johon ei minulta löydy hirveästi intoa ) mutta tämän Crossfitin löytämisen myötä kaverin touhuihin on selkeästi tullut järkeä. Yleiskunto vaikuttaa kasvaneen huimasti ja hommassa on järjevän tekemisen henki. Hänelläkin on joku treeniryhmä, käsittääkseni Oulussa ( ? ) jossa treenailee kokeneemman vetäjän ja porukan johdolla. Ja kun taustalla on jo painoharjoittelua, ei sellaisia sudenkuoppia käsittääkseni ole.

Hattua nostan kun kaveri on aika isokokoinen ja voimakas & painava, joten lähtökohta Crossfittiin ei ehkä ihan paras mahdollinen ole. Sinnillä on mennyt. Ainakin siis juttujen mukaan. Järkevästi harjoiteltuna varmasti erittäin monipuolinen ja tehokas laji jossa nykytrendin mukaisesti ajankäyttöön koetetaan saada maksimaalinen hyöty.

Lajin kehittäjän oma kommentti: ”samanveroisesti voimistelija, painonnostaja ja pikajuoksija”
Tuohon on paha mitään lisätä. Harrastaisin aika mielellään, mutta mulla ei sinni riitä tuollaiseen. Eikä varsinkaan sisällä treenattuna.
 

ePa

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Jos haluaisi oikein trollata, niin tätä lajia voisi sanoa alkulämmittelyksi kelloa vastaan. En pidä tätä urheilulajina ollenkaan. Kuntopiirille laitettu vaan hirviän kova hintalappu. ;)

Paljon samoja liikkeitä, joita on tehty alkulämmittelyissä ja kuntopiireissä ennen varsinaista treeniä. Nyt niistä on vaan tehty trendikästä (ja rahastusta). Toki on muitakin liikkeitä ja varmasti tulee hiki pintaan ja kunto kasvaa kun näitä tekee.

Liikkeiden "puhtaudesta" tms vanhoilliset voi olla montaa mieltä.


:rolleyes:

Tämän(kin) lajin olen onnistunut välttämään.  ;D
 

Mrk

Legenda
Liittynyt
23.12.2013
Noi crocsf... krokoo... kökköröö... v*ttu mikä lie harrastajat ovat niin ylpeitä, elämäniloisia ja onnellisen oloisia niin en hitossa aio edes kokeilla. Ovat varmaan vähän vajaita päästään. Mieluummin käyn salilla niin että vituttaa. Ei tuommoinen iloluontoisuus sovi suomalaiselle.
 

sminkypinky

Sisäänajettu
Liittynyt
6.4.2016
;D ;D Loistavaa. Tunteita herättävä topicci.

Pokkuksen kanssa siinä samaa mieltä, että valmennuksen sekä ohjauksen taso tulee olla ammattimainen ja korkea. Liikeradat, tekniikat, soveltamiset ja skaalaukset pitää olla ohjaajilla hallussa. Toki harjoittelijalla on aina oma vastuu. Itse kuuntelen kroppaa ja käytän maalaisjärkeä sekä asetan tiettyjä tavoitteita. Näillä suuremmilta loukkaantumisilta on vältytty, toki tekevälle aina sattuu. Välillä kirjaimellisestikin.

Sitä en kanssa ymmärrä, miten tästä monesti tulee ihan uskonto monille heti viikon harjoittelun jälkeen ja sitten ollaan julistamassa muut lajit pannaan sekä promoamassa paleo-ruokavaliota ainoana oikeana.

Äärimmäisen mukaansatempaavaa ja nopeasti kehittävää harjoittelua, joka sopii ihan kaikille. Meillä lapset aloitti 3-vuotiaana, omat vanhemmat liki 7-kymppisinä.
 

sminkypinky

Sisäänajettu
Liittynyt
6.4.2016
Mistäs sä Presidentti tiedät, vaikka kyseinen kaveri olis maailman kovin duunari senioriosaston aikuisviihdemaailmassa ja haluaa lisää lantion työntövoimaa?!  8)
 
A

Ale

Vieras
Crossfitistä haluaisin ottaa tiettyjä elementtejä vaihteluksi omaan treeniin. Kehonpainoharjoittelu, moninivelliikkeet, painonnostoliikkeet, "aerobinen lihaskuntotreeni", kiertoharjoittelu jne.

Nykysalilla ei ole oikein fasiliteetteja mutta tossa Esportissa missä kävin talviaikaan muutaman kerran juoksemassa olisi hyvä Crossfit -sali joka on kaiken lisäksi ollut toistaiseksi aina tyhjä. Se sopisi minulle sillä olen vähän allerginen kaikelle crossfittiin kuuluvalle hypetykselle. Vaatimattomuus kaunistaa ja treenaan hyvin vähäeleisesti omissa oloissani. En pidä lainkaan huutamisesta ja kolistelusta joten boksit, amrapit, wodit sun muut jääkööt minun osaltani väliin.

Toi kippileuanveto on kyllä ihan kusipäistä hommaa vaikka lajin harrastajat sanovatkin että siinä haetaan aivan eri asiaa kuin leuanvedossa normaalisti.
 

dosetti

Legenda
Liittynyt
25.8.2015
Töissä on monet, etenkin naiset, tässä lajissa kiinni tiukasti. Itse en edes tiedä tarkemmin, mitä pitää sisällään. Kaipa se laji kuin laji, jos itselle sopii ja tykkää tehdä, on hyväksi. Jotenkin olen ylipäänsä koko fitness-buumille yliherkkä, niinkin älyttömän terveellinen buumi kuin onkin. Olen enemmän siis perinteisten lajien kannattaja, kävely, juoksu, pyöräily, (kuntosali).
 

sminkypinky

Sisäänajettu
Liittynyt
6.4.2016
dosetti sanoi:
Itse en edes tiedä tarkemmin, mitä pitää sisällään.

Tässä vähän maistiaista. 2014 mm-kisoista jenkeistä. Tuolla rapakon takana ollut jo vuosia kauhee juttu tämä laji. Nykyään eurooppalaisetkin jo pystyy hiukan haastamaan. Suomestakin todella kovia urheilijoita.

 

sminkypinky

Sisäänajettu
Liittynyt
6.4.2016
Perään viime kesän mm-kisoista, joissa porilainen Jonne Koski oli 9. Sama mies on voittanut nyt Euroopan mestaruuden kaksi kertaa peräkkäin. Olen päässyt muutamia kertoja livenä seuraamaan ja on uskomaton urheilija.

 

ePa

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Onko nämä harrastajat hyviä/parhaita jossain muissa perinteisimmissä lajeissa?

Satasen sileällä? Maratonilla? Painonnostossa?
 
A

Ale

Vieras
ePa sanoi:
Satasen sileällä?

Ei.

ePa sanoi:

No mitä veikkaat. Ei.

ePa sanoi:
Painonnostossa?

Pikemminkin päinvastoin. Crossfittiin tulee hyviä urheilijoita muista lajeista.

Täähän tässä lajissa onkin hassua. Kukaan ei ole tullut hyväksi crossfitissä harrastamalla crossfittiä vaan harjoittelemalla muita lajeja kuten painonnostoa, yleisurheilua, jne jne. Tämä hieman kärjistettynä toki.
 

ePa

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Eli jäähdyttelylaji kuten vesipallo uimareille?

Vai vaihtoehtolaji, jos ei paukut riitä terävimpään kärkeen?
 

sminkypinky

Sisäänajettu
Liittynyt
6.4.2016
Mä sanoisin, että vaihtoehtolaji. Alunperin.

Nykyään uusi sukupolvi on tulossa vahvasti niin, et tää on päälaji. Ja kuten voit kuvitella ePa että satasen sileen, pitkän matkan juoksun ja painonnoston yhdistelmä lajina ei oo helpoimmasta päästä. Itse ajattelisin, että kymppiottelijalla vois olla hyviä pohjia tähän.
 

Marko_K

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Itse aloitin crossfitin marraskuun alussa ja olen tykännyt. Olen kaivannut rinnakkaislajia maastopyöräilyä tukemaan talvikaudelle -- kesällä rinnalla on maantiepyöräily, mutta talvella se ei oikein onnistu, eikä pelkkä sisäpyöräily nappaa.

Muutamia talvina olen käynyt perinteisellä kuntosalilla, mutta se on aina tuntunut niin käsittämättömän tylsältä, ilottomalta ja hidastempoiselta, ettei vain ole mun juttu.

Crossfitissa olen pitänyt erityisesti erittäin vaihtelevista harjotteista. Paikassa jossa käyn, on iso paino myös lihashuollolla ja lisäksi ohjaaja on kaikessa 100% läsnä. Uskon että sillä on suuri merkitys varsinkin aloittelijalle, jotta liikkeet oppii oikein eikä vammoja synny vääristä tekniikoista. Kaikki tekeminen myös skaalataan jokaisen yksilöllisen osaamisen ja voiman mukaan eikä mitään tehdä väkisin. Tyypillinen tunti jakautuu 15 min venyttelyyn ja lihashuoltoon, 20-25 min johonkin rauhalliseen tekemiseen (tyypillisesti yhden tai kahden liikkeen teknistä harjoittelua pienemmällä tai suuremmalla vastuksella) ja lopuksi 20-25 min intensiivinen "workout of the day", jossa taas tehdään määritelty tyypillisesti hyvin korkeasykkeinen ja nopeatahtinen treeni.

Itse olen siis kokenut tuon erittäin mielekkäänä täydentävän harjoitteluna. Ainakaan omassa treenipaikassa ei ole myöskään hinnaltaan mitenkään kallis, hinta on 20€/kk kalliimpi kuin perinteinen kuntosali, tai 10€ jos siellä kuntosalilla haluaisi osallistua myös ryhmäliikuntatunneille.
 
  • Tykkää
Reaktiot: -P-
P

pokkus

Vieras
Ohjaajiakin on niin monitasoisia. Aloittelija usein sokeasti uskoo kaiken mitä ohjaaja sanoo, vaikka ohjaaja neuvoisi tekniikat kuinka väärin tahansa.
 
P

pokkus

Vieras
Pätee toki. Mutta sillä juuri sanoinkin, ettei kannata olla siinä uskossa, että kaikki ohjaajan sanoma olisi välttämättä oikein.
 
E

E92

Vieras
Kyllä virallisella crossfit salilla käydään todella tarkkaan läpi tekniikat. Kaikkihan alkaa perusleiristä ja painojahan voi säätää osaamisen mukaan.  Isompi riski on rikkoa paikat salilla varsinkin kun lämmittelyt jäävät monella tekemättä.