https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

COTY - Car of the Year 2015

Car of the Year 2015?


  • Äänestäjiä yhteensä
    41
  • Äänestys suljettu .

Paha71

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
24.12.2013
Erona toiseen foorumilla olevaan äänestykseen "Vuoden Auto Suomessa 2015", tämä on se ns. perinteisempi "Tannistest", eli eurooppalaisten autotoimittajien järjestämä, jokavuotinen Vuoden Auto ( Car of the Year eli lyhyemmin COTY ) -äänestys.

Laskujeni mukaan kanssafoorumilaisilla on äänestysaikaa 90 päivää, eli himpun verran ennen virallisen tuloksen julkistamista. :)  Mieltään saa muuttaa, mutta ääniä vain yksi per nassu.  :p

Mikä on Sinun suosikkisi?



Alla suora lainaus Tekniikan Maailman nettisaitilta:

Vuoden Auto 2015 -finalistit selvillä

Euroopan Vuoden Auto -äänestyksen ( Car of the Year eli COTY ) ensimmäisen kierroksen tulokset ovat nyt selvillä.

Tuomaristoon kuuluvat 58 autotoimittajaa 22 eri maasta äänestivät ensimmäisellä kierroksella kaikkiaan 31 ehdokkaan joukosta seitsemän autoa, jotka pääsevät “lyhyelle listalle” eli toisen kierroksen äänestykseen. Nämä autot ovat

BMW 2 Active Tourer
Citroën C4 Cactus
Ford Mondeo
Mercedes-Benz C-sarja
Nissan Qashqai
Renault Twingo
Volkswagen Passat

COTY-raadin ainoa suomalaisjäsen on Tekniikan Maailman päätoimittaja Velimatti Honkanen.

Toisella kierroksella jokaisella raadin jäsenellä on käytössään 25 ääntä. Ne pitää jakaa vähintään viidelle autolle niin, että yksi auto on nostettava ykköseksi, ja sille saa antaa enintään 10 ääntä. Lopullinen äänestys on tehtävä 27.2. mennessä, ja Vuoden Auto 2015 julkistetaan Geneven autonäyttelyn aattona maanantaina 2.3. klo 16 Suomen aikaa alkavassa tilaisuudessa.

Tänä vuonna ensi kertaa järjestettävä Vuoden Auto Suomessa -äänestyksen tulokset paljastuvat jo tiistai-iltana 16.12. Äänestysprosessi on pitkälti samankaltainen kuin COTY:ssä. Myös suomalaisten autotoimittajien valinnat ovat hyvin samansuuntaisia COTY-raadin kanssa. Kuuden finalistin joukossa ainoat erot ovat, että Nissanin ja Renaultin tilalle Suomessa nousi Škoda Fabia.

EDIT: Ja kun olin NIIN varma, että laskin kalenterista äänestysajan oikein, niin sitä on sitten kivasti 14 vrk liikaa...  :eek:  Itse en pysty sitä enää rajaamaan; pystyykö YP?  :rolleyes:
 
Paha71 sanoi:
EDIT: Ja kun olin NIIN varma, että laskin kalenterista äänestysajan oikein, niin sitä on sitten kivasti 14 vrk liikaa...  :eek:  Itse en pysty sitä enää rajaamaan; pystyykö YP?  :rolleyes:

Onko nyt ok?
 
Kaikki ehdokkaat täysin ulkona niistä jota itse katselisin, mutta jos tuolta nyt jotain voisi poimia kivana asiana:

- BMW Active Tourer murtaa etuvedollaan ja koppimutoilullaan BMW loiston (perseestä)

- Citroen C4 Cactus tämän päivän rättäri (NOT!)

- Nissan Qashqai, hemmetin hyvän näköinen Datsuni sitten valovuosien, pieksee ulkonäöltään mennen tullen Q5:t, X3:t, GLK:t jne. Tekniikasta en tiedä. Ääni menee tälle kuitenkin, vain visuaalisin perustein ja siitä ilosta että huumevierotus Datsunin mutoiluosastolla näyttää tuoneen tulosta. Mikäli Datsun kaupassa keväällä on makkaratarjoilu, menen syömään makkaran mutta en enää räksytä siellä piripäistä vaan vakavasti katson olisiko tässä potentiaalia perheen sittariksi

- Renault Twingo, kiva idea takamoottori+takaveto, ääni voisi mennä jos olisi omaa tuotantoa vaan kun on Smart ja siinä tämä on jo vanha juttu
 
Karvis sanoi:

Juuh, kiitti Karvis  :)

Oma ääni meni jo Twingolle :p mutta eiköhän tämä ole saksalaisten heiniä loppujen lopuksi. Bemari ekana ulkona - Mondeo, M-B C ja Passat taistelevat tiukasti, luulen.
 
Äänestin todennäköistä voittajaa, joka on Citroen Cactus, en omaa suosikkiani. Fiat ja Ranskalaiset ovat kahmineet historiassa suhteettoman paljon tämän kisan voittoja (no ehkä poislukien viimeiset 5 vuotta). Nyt on kai taas Ranskisten aika voittaa, jos ei airbumpien voimalla niin ei sitten millään ;D
 
Uusi Quashqai kylmätyypit otettu tänä aamulla, ihan hyvä kuskin paikka ja istuin, mutta auton äärimittojen arviointi lähes mahdotonta. Taakse ei näe mitään eikä etukulmistakaan paljoa enempää. Ruumaan on aikamoinen nostokorkeus. Oma COTY suosikki kuitenkin.
 
Rellu tai Citikka voittaa. Se on fakta. Näin käy joka vuosi, jos ranskalaisilla tai Fiatilla on uusi malli, niin muilla ei tuossa äänestyksessä ole jakoa.

Nyt kun on kaksi ranskista, niin 50% todennäköisyys voitosta on kummallakin.
 
Itse veikkaan voiton menevän joko Baijeriin tai Kaktukselle.

Mikään muu ei tarjoa "mitään erikoista". 2 sarjalainen on merkin eka etuvetoelämäntapaperusperheauto, mutta eipä juuri muuta ihmeellistä joka nostaisi sitä jalustalle.

Sitikalla taas malli on ajattelumalliltaan jollakin tavalla pilotti, joka varmaan tulee jollain tapaa olemaan virstanpylväs tulevaisuuden autojen suunnittelussa/toteutuksessa. Autojen rakentamista on saatava yksinkertaisemmaksi = kevyemmäksi = halvemmaksi. Tekniikaltaanhan auto ei ole ihmeellinen ja muotoilusta voi olla montaa mieltä.

Mondeo on Mondeo, Passatti on Passatti, MB on MB ja jne. Ei ihmeellisyksiä niissä.

Twingo voi olla musta hevonen.

Ääneni meni Kaktukselle.

 
En oikeasti ymmärrä tätä Car of the year juttua. Kaikki finalistit on ihan helkkarin tylsiä ja rumia autoja. Tiedän että on valmistusmäärä vaatimuksia siihen että voi tuohon osallistua, mutta teknisesti erikoisempi ja hienompia autoja on viime vuonna esitelty jos vertaa noihin finaalisteihini.
 
"In selecting the car of the year they use the following criteria: design, comfort, safety, economy, handling, performance, functionality, environmental requirements, driver satisfaction, and price. Technical innovation and value for money are particularly important factors."
http://www.caroftheyear.org/our-spirit_02.php

Hintalaatusuhdevaatimukset aiheuttavat sen, etteivät kalliit vaikkakin teknisesti hienot autot pysty pärjäämään. Tässä haetaan tavisautoa.
 
Tuli tämä topicci mieleen kun katsoin videon otsikolla "Car of the Year 2014"

Kerrankin kunnon lista autoja, noista oikeasti voisi valita vuoden auton. :D
 
Topicin uppausta - vielä reilu viikko aikaa äänestää omaa suosikkia.  :)
 
Ainoat autot joilla on jonkin näköistä uutus arvoa ovat Bmw ja Citikka ja ohuesti MB. Muut ovat lähinnä Faceliftejä eikä tuollaisia pitäisi ottaa mielestäni listalle lainkaan.

No tuon palkinnot voittaneet ovat yleensä olleet täyttä kuraa muutenkin (Fiat Unot,ritmot,punnot, alfan 147,156 opel Kadett jne.)
 
Viimeinen uppaus!  :eek:  Iltaan asti aikaa äänestää omaa suosikkia. Virallinen COTY 2015 julkistetaan huomenna.  :)
 
Foorumin äänestys on päättynyt, ja äänestäneitten suosikki on uusi Volkswagen Passat.
 
En kyllä ymmärrä miksi mutta ehkä tuossa jotain on mitä minä vaan en tajua.

Omaan makuuni sama Pasuuna sukupolvesta toiseen ja perusvag. Ei ärsytä, ei kiihota, ei mitään uutta, ei mitään vanhaa. Justiin niin harmaa kun auto vain voi olla. Voi olla että aukeaa omistuksen myötä?
 
Makkis sanoi:
En kyllä ymmärrä miksi mutta ehkä tuossa jotain on mitä minä vaan en tajua.

Omaan makuuni sama Pasuuna sukupolvesta toiseen ja perusvag. Ei ärsytä, ei kiihota, ei mitään uutta, ei mitään vanhaa. Justiin niin harmaa kun auto vain voi olla. Voi olla että aukeaa omistuksen myötä?
Hyvin samat ajatukset itsellä.Autona varmasti ihan  jees, mutta..
 
Makkis sanoi:
Ei ärsytä, ei kiihota, ei mitään uutta, ei mitään vanhaa. Justiin niin harmaa kun auto vain voi olla.

Ilmeisesti tuomaristo ei halunnut ärsyttää ketään...  :eek:  Kerrankin, kun olisi ollut mahdollisuus "irrotella", ja valita C4 Cactus vuoden autoksi.  :rolleyes:  No, vuosi sitten 308 sai kunnian, niin vaikuttaa varman päälle ottamiselta tämä kierros. Eihän sitä nyt ranskalaista kahtena vuonna peräkkäin...  :-X  :eek: