https://yliteippaus.fi/

Chevrolet Blazer EV (2024 ->)

BarrelNut

Klassikkoainesta
Liittynyt
22.9.2015
Sähköautoketjussa jo mainittiin tämä uusi Ultium-plättikseen pohjautuva sähköautomalli, vaikuttaa ainakin ensituntumalta tänä vuonna markkinoille tulevan Cadllic Lyriqin sisarmallilta, noin teknologisesti ja kooltaan yms.

Ihan hyvän näköinen ulkoa ja sisältä, takajalkatilat mittavat pitkän akselivälin johdosta.

 
Onhan tuo aika vakuuttava paketti. Mukava kun GM on pitänyt oman tyylinsä eikä ole lähtenyt kopioimaan Teslaa.

Veikkaan tällä suurta myyntimenestystä rapakon takana. Toivottavasti näitä ajautuisi virallisia reittejä peräpohjolaankin.
 
Kenraali Moottorihan vetäytyi Euroopan markkinoilta muutama vuosi takaperin. Ainoastaan Corvettea ja jotain Cadllacin -malleja on tuotu Euroopaan rajoitetusti. Jostain luin, että nyt GM:n johto miettiikin paluuta Euroopan markknoille ja pelkästään sähköauto -mallistolla. Syykin siihen on selvä, sähköautojen myynti on kuitenkin jenkeissä, pientä, jos verrataan polttomoottoriautoihin. Jos tuotantoa lisätään niin lisämarkkinoita on löydyttävä. Tosin tuotantoa haittaavat nykyisin myös komponenttipula, kallis ja hidas rahti, pula materiaaleista jne...

Toisaalta USA autojen tuonti EU:hun on pitkään hiertänyt EU:n ja USA:n kauppasuhteissa. USA perii Euroopasta tuoduista autoista 2,5% tullia, mutta EU perii USA:sta tulevista autoista 10-13,75% tullia. Nythän germaanit eli VW, BMW ja Mercedes-Benz saivat sätkyn, kun Bidenin sähköautoilun edstämispaketissa (mikä menee läpi ainakin näillä näkymin) on luvattu 7.500 USD sähköauto tuki, jos asiakas ostaa USA:ssa valmistetun sähköauton. Eli tuki koskee vain USA:ssa valmistettuja.


 
Kyllähän GM:n paluu oli odotettavissa. Eurooppa on kuitenkin on maailman kolmanneksi suurin automarkkina ja vain vähän USA:ta pienempi.
 
Toivotaan, että Kenraali tulee takaisin. Kyllä GM:llä eurooppalaisillekin annettavaa on.

Kunhan jättävät ne badge engineeratut korealaiset pois laskuista.