https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

BMW rikkoo ennätyksiä

Ironic32

Yleisvalvoja
Liittynyt
18.12.2013
http://www.kauppalehti.fi/auto/uutiset/bmw+rikkoo+ennatyksia/201401601479

"BMW myi 1 963 798 uutta autoa vuonna 2013, mikä on yhtiön historian paras myyntiluku. Edellinen ennätys oli vuodelta 2012, ja kasvua tähän tuli nyt 6,4 prosenttia."
...
"Aasiassa BMW kasvatti myyntiä yli 17 prosenttia, ja pelkästään Kiinassa peräti 19,7 prosenttia."

Milloinkahan tuo Aasian voimakas kasvu alkaa näkymään siinä, että autot suunnitellaan kohta lähtökohtaisesti Aasian markkinoille sopiviksi. :rolleyes:
 
M

Makkis

Vieras
Mitäs ne aasian markkinat toisivat spesialiteetteinä versus euroopan markkinat?

Minä jotenkin luulen, että jos seuraava BMW 3-er olisi etuvetoinen, varustettu 1,2 litran 32 Nm vääntävällä vaparikoneella, takapenkille ei mahtusi turvaistuin, touringia ei olisi tarjolla (näitä tosin aasiassa tuskin myydään), automaatt olisi joku iRopot, takaluukun saranat mallia giljotiini, pelti maalattu vaan toiselta puolen ja takalyhtyjen pleksit pullottaisivat metrin taempana autoa, niin droppaisi myynti aasiassa nopsaan.  Tuolloinhan olisi aivan sama ostaa Gorollo.

Minä luulen että varsinkin Kia ja Hyundai nimenomaan aasian markkinoiden vuoksi "eurooppalaistavat" mallistoaan.
 

Ironic32

Yleisvalvoja
Liittynyt
18.12.2013
Niin no totta tuokin. Lähinnä ajattelin tuota automallistoa, että eikös esim. kiinassa ole noita LWB-malleja sun muita paikallisia erikoisuuksia, mutta ehkäpä huoli on aiheeton. Pääasia lienee, että kauppa käy.
 
T

TeBsu

Vieras
Miks täällä ei uutisoida et ooppelit jatkaa laskuaan  ;D ;D
 

nemos

Klassikko
Liittynyt
24.12.2013
Makkis sanoi:
Minä luulen että varsinkin Kia ja Hyundai nimenomaan aasian markkinoiden vuoksi "eurooppalaistavat" mallistoaan.

Myydäänkö edes näitä Cee'd, i30 jne. Euroopassa suunniteltuja tuotteita kotimarkkinoilla? Ainakin edellisessä sukupolvessa siellä myytiin edelleen Accent/Elantra jne. linjaa eli samaa kuin USA:ssa ja nämä ovat selkeästi aasialaisemman tuntuisia malleja kuin meikäläinen valikoima.

Aasian markkinoiden vaatimukset vaikuttavat ainakin näiden A3 ja BMW 1-sarjan sedanien ilmestymisessä valikoimaan.