https://automasa.fi/tuote-osasto/henkiloautot/vikakoodinlukijat-henkiloautot/

Autostadium ry:n Facebook-sivut

P

pokkus

Vieras
Yhdistykselle on avattu myös omat Facebook-sivut osoitteessa:

https://www.facebook.com/autostadium.fi

Käyhän tykkäämässä ja katsastamassa sivuston juuri uusittu ulkoasu.

Facebookkia tullaan jatkossa käyttämään mahdollisten ongelmatilanteiden aikana tiedottamiseen ja muun informaation jakamiseen.
 

jussi101

Sisäänajettu
Liittynyt
8.1.2014
laitan nyt tähänkin, kun en äsken huomannut, että tänne voisi kommentoida asiaa.

Ei oikein kuulu hyvään yhdistystoimintaan, että järjestetään yhdistyksen nimissä suljettuja tilaisuuksia (metrovarikkovierailu) ja toitotetaan niistä sitten Facebook-sivuilla. Jos on oikeasti tarkoitus toimia avoimin ja reiluin periaattein, niin yhdistyksen tasolla järjestetään kaikille jäsenille avointa toimintaa. Ja voihan tälläisiä suljettuja juttuja myöskin järjestää, mutta ne pitäisi olla kaveripiirijuttuja, eikä yhdistyksen julkistamia tilaisuuksia. Omaan jalkaan ampuminen on alkanut...
 

Marty McFly

Klassikkoainesta
Liittynyt
22.12.2013
Tuota tapahtumaa mainostettiin kyllä kaikille ry:n jäsenmaksunsa maksaneille jäsenille, ja rajattu osanottajamäärä oli tiedossa alusta saakka. Yksi paikka noista neljästä oli itse asiassa vapaana lähestulkoon h-hetkeen saakka, joten uskon, että kaikki halukkaat kuitenkin pääsivät mukaan.

Tätä taustaa vasten en oikein ymmärrä jussi101:n kommenttia.

EDIT: Tarkoitit ilmeisesti että se ei ollut avoin tapahtuma kaikille palstalaisille? Sitä se ei tokikaan ollut, vaan kyseessä oli siis jäsentapahtuma, joihin kutsun saivat kaikki ry:n jäsenet. Jäseneksi pääsee käsittääkseni kuka vain, jolla on investoida huikeat 20€ vuosijäsenyyteen.
 

Quality

Moderaattori
Liittynyt
18.12.2013
Jussi101:

1. Kaikki halukkaat pääsivät mukaan tapahtumaan (olivat toki yhdistyksen jäseniä).
2. Haluamme tiedottaa myös muille foorumilaisille jäseneduista, koska se voi auttaa myös omissa valinnoissa.
3. Haluamme olla kaikin puolin avoimia tiedotuspolitiikassamme emmekä näe ristiriitaa siinä, että jäsenistölle suunnatuista tilaisuuksista raportoidaan myös muille.
 

jussi101

Sisäänajettu
Liittynyt
8.1.2014
en itse ollut/ole kiinnostunut metroista, joten tapahtuman missaaminen ei siinä mielessä harmita. Enkä ole yhdistyksen jäsenkään. Tyyli tilaisuudesta ja sen rajoitetusta osallistujamäärästä kertomisessa vaan pistää silmään. Siinä on fiksun viestinnän rima alitettu reilusti. Ja toki neljän hengen tilaisuuksien järjestäminen yhdistyksen nimissä laittaa miettimään minut ja osan porukasta, että tarvitaanko Suomeen vielä yksi yhdistys ja keskustelupalsta autoista ja autoilusta kiinnostuneille.

Minulle tulee tästäkin mieleen se kuvio, mistä tämä koko AS Ry sai alkunsa. Siksikin minusta kannattaisi huolellisesti valita toimintalinjaukset, jotta toiminnasta ei tule syrjivää tai liian pienen (sisä)piirin toimintaa.Toisen ketjun voi poistaa...
 
P

pokkus

Vieras
Ensinnäkään tilaisuus ei ollut suljettu vaan siitä tiedotettiin kaikille yhdistyksen jäsenille foorumilla hyvissä ajoin. Lisäksi rajasimme osallistujat siten, että hallituksesta osallistuu maksimissaan yksi jäsen ja loput paikat jäävät yhdistyksen jäsenien käyttöön. Osallistujien rajaus neljään tuli suoraan metrovarikkoa isännöivältä taholta, ei siis yhdistykseltä. Me emme voi ottaa kantaa, jos tapahtumaa isännöivällä taholla on rajoituksia osallistujamäärän suhteen. Ymmärrettävää toki on, että metroalue on helposti sellainen, ettei sinne voi kovin isoa porukkaa kerralla ottaa jo ihan turvallisuussyistä.

Liittymällä yhdistyksen jäseneksi sinullakin on mahdollisuus osallistua näihin tapahtumiin ja niistä tiedotetaan hyvissä ajoin. Osa tapahtumista tullaan jatkossa järjestämään koko foorumille, mutta osa on pakko rajata vain yhdistyksen jäsenille.
 

jussi101

Sisäänajettu
Liittynyt
8.1.2014
Sellainenkin ajatus tässä tulee mieleen, että rekisteröimällä yhdistys ja sen kautta toimintaa pyörittämällä vastuu toiminnan reilusta ja korkeasta tasosta kasvaa huomattavasti siihen verrattuna, että AS olisikin vain kaveriporukan pystyyn pistämä keskustelupalsta. Yhdistystoimintaa säätelee jopa lakikin. Siksi välillä AS:aa seuratessani ihmettelen, että miksi perustettiin yhdistys.
 

jussi101

Sisäänajettu
Liittynyt
8.1.2014
Vaikka tilaisuudesta oli sinänsä avoimesti ilmoitettu kaikille, niin siitä huolimatta olisi kannattanut harkita, sopiiko tälläinen pieni tilaisuus yhdistyksen viralliseksi tilaisuudeksi vai olisiko se vain kannattanut hoitaa yhden palstalaisen omana aktiviteettina, johon hän kutsuu muutaman kaverinsa mukaan. Eli ollaan koko ajan siinä ytimessä, että meillä on keskustelupalsta Internetissä ja sitten on yhdistys, jonka toiminta on osittain suljettua. Edelleen epäilen, että yhdistyksen valittu toimintalinja ei ihan sovi yhteen sen kanssa, että suurin osa kaipaa vain aktiivista keskustelupalstaa autoilusta. Yhdistyskuvio jotenkin hajottaa (vaikka maksaakin vain sen 20€) porukan kahteen osaan täällä ja se ei ole hyvä.
AS on selkeästi profiloitunut minusta yhdistyksen omia tarkoitusperiä ajavaksi web-siteksi sen sijaan, että siitä tulisi koko kansan avoin autoilukeskustelupalsta. Yhdistys ikäänkuin tuhoaa nykyisiä Internetin trendejä kuten crowdsourcing (kuten esim. Wikipediassa tuotetaan sisältöä), jossa jokainen voi osallistua ja jopa järjestää tilaisuuksia vapaasti aiheeseen liittyen.

Esimerkiksi jos joku yhdistyksen jäsen, joka ei kuulu yhdistyksen hallitukseen, järjestää jonkun autoiluun liittyvän tilaisuuden ja ilmoittaa siitä täällä, niin onko se yhdistyksen toimintaa vai ei? Entä jos joku yhdistykseen kuulumaton kokoaa tätä kautta jonkun autoilutapahtuman koolle, onko se yhdistyksen toimintaa? Entä voiko siinä käydä niin, että  se onkin vastoin yhdistyksen intressejä ja silloin koko homma poistetaan AS:stä. Eli ei tämä nyt ihan niin avoin ole... kyllä tässä yhdistystoiminnassa haetaan "keskusjohto-ohjausta" toiminnan linjauksille sen sijaan, että autoilukeskustelu ja -tapahtumatoiminta olisi vapaasti crowdsourcing periaatteella tapahtuvaa.
 

ConD

Yleisvalvoja
Liittynyt
18.12.2013
No jopas nyt. Koitan selventää omaa kantaani asiaan.

Yhdistys perustettiin siksi, että saadaan yhdestä henkilöstä riippumaton taho pyörittämään tällaista palstaa ja mahdollisia oheistoimintoja. Tällä hetkellä hallituksena oleva porukka oli kaikki sitä mieltä, että yhden miehen show ei oikein toimi, sillä vastuullisia voi silloin olla vain yksi. Tapahtumien järjestäminen tuon yhden henkilön kautta olisi taloudellisesti arvelluttavaa jos toiminta joskus kasvaisi. Tämän vuoksi Autostadium on ry. Yhdistys on se puskuri yksittäisten osittain enemmän ja osittain vähemmän anonyymien henkilöiden kanssa esimerkiksi tapahtumia järjestettäessä.

Tarjoamme tällä hetkellä niin jäsenille kuin ei-jäsenillekin keskustelupalstan, joka on avoin. Jäsenyys on tuki yhdistyksellee ja sillä saa etuja. Olkoon tuo metrovarikkovierailu olleen se ensimmäinen mahdollinen jäsenetu. Tulevaisuudessa jotain muuta - aika näyttää.

Meillä kaikilla voi olla omia mielipiteitä miten netissä palstaa tai palvelua tulisi ylläpitää ja hallinnoida. Toivoisin kuitenkin että ymmärrettäisiin se, että tässä ei olla yksittäisinä henkilöinä pyörittämässä tätä vaan teemme porukalla. Meistä jokainen on inhimillinen tekijä sopassa, eikä kaikki olla yhdistystoiminnan tai viestinnän ammattilaisia. Rakentava keskustelu aiheesta on siis sallittua ja jopa suotavaa. Näin voimme tarjota mahdollisimman monia miellyttävän keskustelupalstan ja tarjota mielenkiintoista sisältöä.

Autoihin ja autoiluun liittyviä yhdistyksiä ja foorumeita on netissä useita. Miten tämä poikkeaisi niistä? Me ei olla merkkikerho - me olemme lifestylekerho, jos niin tahdotaan määritellä.

Toivoisin vielä että huomioisitte että olemme yhdistyksenä varsin nuori. Ensimmäistä vuosikokousta valmistellaan, sinne ovat tervetulleita kaikki jäsenet päättämään yhdistyksen asioista. Ihan kuin missä tahansa muussakin yhdistyksessä.
 

jussi101

Sisäänajettu
Liittynyt
8.1.2014
ok, täytyy nyt tässä välissä tunnustaa, että halusin myös hieman haastaa ja saada aikaiseksi keskustelua... :) toivottavasti hyvässä hengessä kuitenkin. Tarkoitus ei ole missään tapauksessa pahoittaa kenenkään mieltä. Onhan se toisaalta hienoa, että tälläinen on polkaistu pystyyn vapaa-ajan harrastuksena.
 

ConD

Yleisvalvoja
Liittynyt
18.12.2013
Oikeus keskustelun herättämiseen sinulle sallittakoot. Tosiaan palautetta toivotaan, koska sen pohjalta voidaan oikeasti kehittää toimintatapojamme. Meillä ei ole (toivottavasti vielä) kaavoja joihin oltaisiin jo kangistuttu... :)

Harrastus tämä on ainakin minulle. Rahallista motiivia tässä ei meillä ole, vaan ajatus joskus olisi, että jäsenmaksuista ja mahdollisista sponsorisopimuksista saatava raha pyöräytetään yhdistyksen ja palstan toimintaan ja ylijäävä sitten eri muodoissa jäsenten avuksi esimerkiksi erilaisten tapahtumien järjestämiseksi ym.
Suunnitelmia meillä on, hirveästi rahaa ei. Paras keino osallistua on toistaiseksi jäseneksi liittyminen ja 20e jäsenmaksun maksaminen, jolla saadaan nostettua taloa nimeltä Autostadium ry paremmin jaloilleen rahallisesti, jotta toiminta voisi olla jossain vaiheessa sitten talolta jäsenillekin päin. Tähän saakka toimintaa tukeneille iso kiitos, vaikka foorumin lisäksi paljoa muuta ei olekaan voitu vielä "toimittaa".
 

MTO

Sisäänajettu
Liittynyt
22.12.2013
Olin mukana Metro-tapahtumassa ja tapaamisessa (olen maksanut yhdistyksen jäsenmaksun) ja mielestäni koko tapahtuman järjestely (niin tapahtuman ilmoittelusta ilmottautumiseen aina itse tapahtumaan asti) meni reilusti, hyvässä hengessä ja kaikin puolin oikein.
Se, että yhdistyksen jäsenet saavat hieman extraa mm. tällaisten tapahtumien muodossa ei ole mielestäni väärin. Varmastikin jatkossa tapahtumia tulee lisää, niin varsinaisille jäsenille kuin kaikille foorumilaisille suunnattuja.
 

tuRboman

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Mitä nyt touhuattekin, niin älkää facen puolella ilmoitelko mitään joka on kaikille tarkoitettu. Kaikki ei ole facessa. Ainakin minä puutun! Enkä usko, että kaikki muutkaan siellä hyörii?

Mutta muuten lun näkemyksellä on varsin OK järjestää jotain maksaneille jäsenille. Eikä se kuulu meille ei maksaneille ollenkaan.
 

ConD

Yleisvalvoja
Liittynyt
18.12.2013
Facebook on meille vielä aika pienessä roolissa oleva kanava... sisältöä on aika vähän, mutta se on sellainen "must have" että se tunkattiin pystyyn pikaisesti ilman mitään merkittävää tarvetta. Se ei siis ole mikään varsinainen tiedotuskanava, mutta siellä voidaan jakaa kuvia tapahtumasta kuten nyt on tehty.

Virallisin ja ajantasaisin tieto yhdistyksen tapahtumista ja menoista löytyy täältä:

http://www.autostadium.fi/index.php?board=60.0

Jäsenmaksun maksaneille jäsenille sitten löytyy tämän linkin takaa tietoa tapahtumista ym.:

http://www.autostadium.fi/index.php?board=5.0
 

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Tästä oli jotain puhetta kokkouksessa... Miten on sen sisällöntuottamisen laita? Elikkäs jäsenille mahdollisuus tuottaa tuonne sisältöä?
 

Karvis

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Skula sanoi:
Tästä oli jotain puhetta kokkouksessa... Miten on sen sisällöntuottamisen laita? Elikkäs jäsenille mahdollisuus tuottaa tuonne sisältöä?

Tämän toteutustapaa selvitellään parhaillaan, eli tulee sovitusti käyttöön kunhan saadaan käyttöoikeudet hierottua kuntoon.
 

ConD

Yleisvalvoja
Liittynyt
18.12.2013
FB:n sivut "avattu" siten, että julkaisuoikeus on kaikilla. Samoin myös Tykkää- ja Jaa-napit lisätty foorumille.

Keskustelua, kommentteja ja kuvia siis FB sivuille voi nyt lisätä, mutta pidetään sielläkin keskustelu ja kommentointi asiallisena.

Jäsenille pieni kommentti - FB ei salli eritasoisia julkaisuoikeuksia eri henkilöryhmille. Me voimme kohdentaa tiettyjä postauksia, mutta pidetään FB tiedotus- ja fiilistelykanavana foorumin ohella.

G+ on työn alla..
 

Jysky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Ei kai vain johdu noista nyt ilmestyneistä fb-napeista, että tabletilla lukiessa navi-otsikon ja yläreunan harmaanpalkin väli (siis väli jossa ko napit on) muuttaa kokoaan 2-4 kertaa kun sivuja aukaisee. Sivun vakiintuminen kestää n 5 sekuntia.

edit. Nyt rauhottui jo niin ettei hypi kun kerran-kaks. Täytyy koittaa jollain muulla selaimella kun mozzillalla.
 

Rookie

Uudenkarhea
Liittynyt
23.12.2013
Meinasin jo tulla marmattamaan, etten löydä noita FB:n nappuloita mistään, mut sitten hoksasin, että Adblock plussalla on näppinsä pelissä.  ;D

Että jos joku muukin ihmettelee samaa, niin selaimen mainosblokkerista johtuu. 
 
M

Makkis

Vieras
Jyskyn mainitsema ongelma ei koske Windows Phonea, mutta Anteroa tuntuu vaivaavan. iOS laitetta ei ole nyt tässä hollillaan, mutta kun Anterolla tuossa olen lueskellut, niin samaa olen tuskaillut.
 

ConD

Yleisvalvoja
Liittynyt
18.12.2013
Päivittäkää sivut, jos nuiden kanssa on ongelmia,se voipi auttaa.

Layoutia työstetään vielä hieman, joten palautetta otetaan mieluusti vastaan. Itse testasin Android+Chrome yhdistelmällä sivuston, ja napit ovat väärässä paikassa mutteivat "pomputa" sivua.

Meillä ei ole montaa Adblokattavaa juttua vielä ainakaan... :)
 

Karvis

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Makkis sanoi:
Jyskyn mainitsema ongelma ei koske Windows Phonea, mutta Anteroa tuntuu vaivaavan. iOS laitetta ei ole nyt tässä hollillaan, mutta kun Anterolla tuossa olen lueskellut, niin samaa olen tuskaillut.

Kumpaan reunaan WP sijoittaa nuo namiskat?
 
M

Makkis

Vieras
Vasempaan, ihan 1:1 Win 8 IE11:n kanssa. Toimii virheettömästi kuten Windows 8.x:llä tapana.
 

ConD

Yleisvalvoja
Liittynyt
18.12.2013
Makkis sanoi:
Vasempaan, ihan 1:1 Win 8 IE11:n kanssa. Toimii virheettömästi kuten Windows 8.x:llä tapana.
Hehe... niiden pitäisi olla oikealla :D

No, ainakin MS tuotteet ovat tasalaatuisia :) Sorry Offtopik...
 
M

Makkis

Vieras
Vasemmallahan ne on tässä anterossakin... hölskymisen jälkeen