https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

AutoStadium.fi keskustelupalstan säännöt

Tilanne
Keskustelu on suljettu.

Autostadium ylläpito

Yleisvalvoja
Liittynyt
18.12.2013
Viestejä
14
AutoStadium.fi -keskustelupalstan säännöt

AutoStadium.fi on Autostadium ry:n ylläpitämä keskustelupalsta kaikille autoista, tekniikasta, harrastuksista ja muista elämätavoista kiinnostuneille henkilöille.

Keskustelupalstalle lähetettyjä viestejä ei lueta ja tarkasteta etukäteen, vaan palstaa jälkimoderoidaan. Keskustelupalstalle kirjoittavat henkilöt ovat itse juridisessa vastuussa viestiensä sisällöstä. Noudatamme Suomen lakia ja lainvastaiset viestit poistetaan.

Keskustelualueen lukeminen ei edellytä rekisteröitymistä, mutta kirjoittaminen edellyttää. Rekisteröityneille käyttäjille on näkyvissä enemmän alueita kuin vieraille.

Rekisteröityneet käyttäjät voivat ilmoittaa ylläpidolle sääntöjen vastaisista tai asiattomista viesteistä. Sääntöjen rikkomisesta voi seurata varoitus tai kirjoitusoikeuden poisto määräajaksi tai pysyvästi.

Keskustelupalstalla tällä hetkellä toimivat valvojat:
Quality, Karvis, Ironic32, ConD, Markku J, RTWteam, tomppa, jrinnes, karhunik, kahe, Mika_M

Tekninen ylläpito: yllapito[a]autostadium.fi


Yleisiä ohjeita:
 • Varmista ennen uuden viestiketjun aloittamista, ettei samasta aiheesta ole jo olemassa vastaavaa keskustelua, ja että olet lisäämässä uuden keskustelun oikealle alueelle. Käytä hakua aiempien keskustelujen etsimiseen.
 • Mieti uuden viestiketjun otsikko tarkkaan ennen lähettämistä. Otsikon pitää olla riittävän kuvaava, jotta kaikki muutkin ymmärtävät mistä ketjussa on tarkoitus keskustella.
 • Toisten viesteihin vastatessasi yritä pysyä aiheessa ja huolehdi, ettet vie keskustelua sivuraiteille. Muista, että voit aina perustaa uudeen aiheen kiinnostavalle keskustelulle.
 • Noudata keskusteluissa hyviä käytöstapoja, älä kiroile.
 • Viestien muokkausaika on rajattu 15 minuuttiin. Oikolue viestisi ja korjaa mahdolliset virheet ennen lähettämistä. Henkilökohtainen ennakkomoderointi on myös suotavaa.
 • Vältä suuren määrän ja/tai liian isojen kuvien laittamista keskustelupalstalle.
 • Kaikki säännöt koskevat kirjoitetun tekstin lisäksi myös nimimerkkejä, signature-tekstejä ja avatar-kuvia.
 • Yleisien sääntöjen ohella voi myös olla aluekohtaisia sääntöjä kuten myyntiosiolla.
 • Jokaisella käyttäjällä on oltava profiilissa toimiva sähköpostiosoite tallennettuna.
 • Kirjoitettuja viestejä ei ole tarpeen "allekirjoittaa" omalla nimellä/nimimerkillä, koska käyttäjän nimimerkki näkyy jokaisen viestin yhteydessä. Mikäli käyttäjä haluaa käyttää allekirjoitusta, sille löytyy oma tilansa profiilin asetuksista. Käyttäjiä pyydetään myös huolehtimaan siitä, että Tapatalkia käytettäessä Tapatalkin allekirjoitus on poistettu käytöstä.
 • Viesti jossa ei ole sisältönä kuin pelkkä linkki, poistetaan. Viestissä tulee olla lyhyt yhteenveto, mihin linkki johtaa ja mitä se sisältää.
 • Tekijänoikeuden alaista sisältöä ei saa kopioida foorumille. Tekijänoikeuslaki tuntee kuitenkin mahdollisuuden siteeraukseen. Näin ollen esim. lehtiartikkeleita saa siteerata, mutta siteeraus ei saa olla liian pitkä. Aiheesta ja lähteestä riippuen pari virkettä lienee kohtuullinen määrä. Siteerauksen tarkoitus on tukea kirjoittajan viestiä ja siteerauksen mitta määräytyy myös sillä, että asiayhteys tulee selville. Siteerausta ei siis saa jättää liian lyhyeksi, jotta se ei irtoa asiayhteydestä. Luonnollisesti viestissä on mainittava siteerauksen lähde.
 • Mieti ennen viestisi lähettämistä, tuoko se mitään lisäarvoa keskusteluun. Esimerkiksi viestit joiden sisältönä on pelkkä hymiö/emoji, "+1" tai vastaava, lähtökohtaisesti poistetaan.

Säännöt, joiden rikkomisesta voi seurata rangaistus:

Luku 1: Netiketti


1. Mieti ennen viestin lähettämistä, onko sinulla annettavaa keskustelulle ja tuoko tekstisi mitään hyödyllistä lisäsisältöä aiheeseen.
2. Kiinnitä huomiota kirjoitustyyliisi ja oikeinkirjoitukseen. Pyri kirjoittamaan suomen kielioppisääntöjen mukaisesti. Vältä esimerkiksi isoilla kirjaimilla kirjoittamista ja liiallisten huutomerkkien käyttöä. Tahallisesti häiritsevän epäselvän viestin tuottaminen on kiellettyä.
3. Älä luo samaa viestiketjua usealle alueelle samanaikaisesti.
4. Älä muuta toisen kirjoittajan tekstiä lainatessasi sitä. Pitkää viestiä lainatessa voit poistaa osan tekstistä, jos se ei muuta lainatun tekstin asiasisältöä tai tarkoitusta.


Luku 2: Rikokset, häiriköinti ja asiaton käytös

1. Kaikki Suomen laissa rangaistavaksi määrätty on kiellettyä myös tällä keskustelupalstalla.
2. Älä julkaise mitään sellaista tietoa, joka voidaan yhdistää muihin käyttäjiin, joka laajentaa muiden käyttäjien itsestään sivustolla antamia yksilöllisiä tietoja. Esimerkiksi käyttäjien nimien, osoitteiden, työpaikkojen, paikkakuntien tai muiden yksityisluontoisten tietojen julkaiseminen on kiellettyä.
3. Kuvien julkaisu toisista käyttäjistä ja niiden muokkaukset ovat kiellettyjä ilman asianomaisten lupaa.
4. Asiaton käytös on kiellettyä. Asiattomana käytöksenä voidaan pitää esimerkiksi toisten nimittelyä, provosoimista tai voimakasta provosoitumista (trollaamista ja trollin ruokkimista).
5. Vakavasti otettaviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja loukkauksiin puututaan ankaralla kädellä.
6. Alastonkuvat, pornografia ja hyvän maun vastaiset kuvat sekä linkit kyseistä materiaalia sisältäville sivustoille ovat kiellettyjä.
7. Saarnaaminen poliittisista, uskonnollisista tai lakiteknisistä yksityiskohdista on kiellettyä. Niistäkin saa kuitenkin keskustella asiallisesti.
8. Kaikki edellä mainittu on kiellettyä myös yksityisviesteissä. Henkilökohtainen hyökkäys yksityisviestillä katsotaan pykälän 5 tarkoittamana vakavasti otettavana henkilökohtaisena hyökkäyksenä.


Luku 3: Kaksoisnimimerkit

1. Kaksoisnimimerkkien eli usean tunnuksen käyttö on kiellettyä. Poikkeuksena kaksoisnimimerkki voidaan sallia erityisistä syistä esimerkiksi yhteistyökumppaneiden tarpeisiin (eri nimimerkki yrityksen nimiin ja toinen omiin henkilökohtaisiin kirjoituksiin). Ylläpidolla on oikeus tuoda julki kaksoisnimimerkit muille kirjoittajille ja virallinen lupa kaksoisnimimerkille pitää anoa erikseen ylläpidolta.
2. Älä perusta kaksoisnimimerkkiä kiertääksesi alkuperäisen tunnuksesi rangaistusta. Laittoman kaksoisnimimerkin käytöstä seuraa porttikielto kaksoisnimimerkille ja oikealle tunnukselle alkuperäisen rangaistuksen tuplaaminen.


Luku 4: Mainostaminen ja kaupallinen toiminta

1. Mainostaminen AutoStadiumilla on tarkoitettu yksityisille käyttäjille ja kaikki kaupallinen mainostaminen ja toiminta on kiellettyä. Kaupalliselle toiminnalle on oma alueensa, johon liittymisestä on sovittava ylläpidon kanssa. Yksityinen mainostaminen on sallittua sille varatulla alueella. Ylläpidolla on oikeus mainontaan keskustelupalstalla.


Luku 5: Valvojien käytäntö

1. Valvojat päättävät harkintansa mukaan kaikkien sellaisten asioiden sallimisesta tai kieltämisestä, joita ei ole näissä säännöissä erikseen mainittu.
2. AutoStadium pidättää myös oikeuden muuttaa näitä sääntöjä milloin tahansa aiheuttamatta korvausvelvollisuutta käyttäjille ja muille tahoille, joiden katsotaan puolestaan hyväksyneen kaikki sääntöihin tehdyt muutokset, mikäli he ovat jatkaneet kirjoittamista keskustelupalstalla sääntömuutosten jälkeen.

Luku 6: Nimimerkin muuttaminen

1. Yhdistyksen jäsenille sallitaan jäsenyyden voimassaoloaikana nimimerkin vaihto kerran / vuosi (edellisestä vaihdosta pitää olla kulunut aikaa vähintään 12kk). Nimimerkin muutos anotaan ylläpidolta ja pyynnön täytyy olla riittävästi perusteltu. Uuden nimimerkin pitää täyttää muut nimimerkille annetut vaatimukset ja olla foorumin sääntöjen mukainen.
2. Kaikista nimimerkkien muutoksista tullaan tiedottamaan julkisesti foorumilla.
3. Ylläpidolla on oikeus muuttaa rekisteröityneen käyttäjän nimimerkkiä esimerkiksi tilanteissa, joissa nimimerkki muistuttaa erehdyttävästi aiemmin rekisteröityä nimimerkkiä.

Luku 7: Käyttäjätietojen poistaminen

1. Käyttäjällä on mahdollisuus saada henkilötietonsa poistettua foorumilta.
2. Foorumilta poistettaviin henkilötietoihin kuuluvat: käyttäjätunnus, salasana, sähköpostiosoite, ip-tunnistetiedot. Käyttäjän kirjoittamat viestit ja viesteihin liitetty nimimerkki säilyvät käyttäjätunnuksen poistosta huolimatta.
3. Tietojen poistopyyntö tulee osoittaa osoitteeseen yllapito[at]autostadium.fi. Tietojen poistopyyntö tulee lähettää käyttäjätunnukseen liitetystä sähköpostiosoitteesta ja pyynnössä tulee käydä ilmi myös käyttäjätunnus.
4. Muista lähteistä tulevia tietojen poistopyyntöjä ei käsitellä kuin erittäin painavista syistä. Tällä turvataan käyttäjien oikeusturva omiin tietoihinsa ja estetään mahdolliset väärinkäytökset.
5. Inaktiiviset käyttäjätunnukset poistetaan automaattisesti ylläpidon toimesta 24kk kuluttua käyttäjätunnuksen viimeisestä aktiivisesta toimesta foorumilla.

Luku 8: Oikeus tarkistaa tietonsa sekä tietojen siirtäminen

1. Käyttäjällä on mahdollisuus saada tietoonsa hänestä foorumille tallennetut henkilötiedot.
2. Käyttäjällä on mahdollisuus saada hänestä foorumille tallennetut henkilötiedot sähköisessä formaatissa.
3. Kaikki henkilötietoihin liittyvät tietopyynnöt osoitetaan osoitteeseen yllapito[at]autostadium.fi ja tietopyynnöt tulee lähettää käyttäjätunnukseen liitetystä sähköpostiosoitteesta ja pyynnössä tulee käydä ilmi myös käyttäjätunnus.


Seuraukset sääntöjen rikkomisesta:
 • Lievissä tapauksissa sääntöjen rikkomisesta annetaan ensiksi varoitus (yksityisviestillä / julkisesti / varoitusjärjestelmällä). Vakavammissa tapauksissa järeämmät toimet ovat mahdollisia ilman varoitusta.
 • Jos häiriköinti jatkuu huomautuksista huolimatta, seurauksena on lyhytaikainen porttikielto käyttäjälle (=banni).
 • Sääntöjen vastainen jatkuva toiminta pidentää seuraavia rangaistuksia joka kerta aina viikoista kuukausiin.
  Äärimmäisissä tapauksissa porttikielto on pysyvä.

Varoitusjärjestelmä

Foorumilla käytössä olevalla varoitusjärjestelmällä valvojat voivat antaa kirjoittajille varoituksia epäasiallisesta ja sääntöjenvastaisesta toiminnasta. Valvonnan työkaluna käytettävän järjestelmän avulla voidaan tehokkaammin puuttua toistuvaan sääntöjen vastaiseen toimintaan.

Varoitukset näkyvät vain valvojille sekä varoituksen saajalle eivätkä ne ole nähtävissä muille käyttäjille/jäsenille. Varoituksia on käytössä kolmea eri tyyppiä:
1. Varoitus ilman muita toimenpiteitä, käyttäjä saa varoituksen epäasiallisesta viestistä tai käytöksestä
2. Varoitus ja käyttäjän siirtäminen ennakkomoderoinnin piiriin, kuten kohta 1 mutta käyttäjän viestit eivät tule näkyville ennen ylläpidon erillistä hyväksyntää
3. Varoitus ja käyttäjän hiljentäminen, kuten kohta 1 mutta käyttäjä voi ainoastaan lukea viestejä ilman kirjoitusoikeutta

Rajoitustoimenpiteen kestoaika ilmoitetaan käyttäjälle varoituksen antamisen yhteydessä ja se on tarkistettavissa myös käyttäjän omasta profiilista.

Ylläpito pidättää oikeudet muutoksiin.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
P

pokkus

Vieras
Lisätty kohtaan Yleisiä ohjeita seuraava ohjeistus:

"Viestien muokkausaika on rajattu 15 minuuttiin. Oikolue viestisi ja korjaa mahdolliset virheet ennen lähettämistä. Henkilökohtainen ennakkomoderointi on myös suotavaa."
 
P

pokkus

Vieras
Luku 6 lisätty uutena kohtana ja yleisissä ohjeissa olevaa sääntöä muutettu. Lisätty osuus boldattuna alla:

"Oman käyttäjätunnuksen poistaminen ja muuttaminen vaatii ylläpidon hyväksynnän, eikä tätä tehdä kuin erityisen painavista syistä. Sama koskee myös kirjoitettuja viestejä ja aiheita."
 

Autostadium ylläpito

Yleisvalvoja
Liittynyt
18.12.2013
Viestejä
14
Ensimmäiseen viestiin lisätty maininta sähköpostiosoitteista kohtaan Yleisiä ohjeita:

"Jokaisella käyttäjällä on oltava profiilissa toimiva sähköpostiosoite tallennettuna."
 

Ironic32

Yleisvalvoja
Liittynyt
18.12.2013
Viestejä
10 097
Lisätty sääntöihin luku 6 maininta nimimerkkien muutoksesta:

3. Ylläpidolla on oikeus muuttaa rekisteröityneen käyttäjän nimimerkkiä esimerkiksi tilanteissa, joissa nimimerkki muistuttaa erehdyttävästi aiemmin rekisteröityä nimimerkkiä.
 

jrinnes

Hallitusjäsen
Liittynyt
23.12.2013
Viestejä
8 708
Kohtaan Yleisiä ohjeita lisätty maininta viestien allekirjoittamisesta.

"Kirjoitettuja viestejä ei ole tarpeen "allekirjoittaa" omalla nimellä/nimimerkillä, koska käyttäjän nimimerkki näkyy jokaisen viestin yhteydessä. Mikäli käyttäjä haluaa käyttää allekirjoitusta, sille löytyy oma tilansa profiilin asetuksista. Käyttäjiä pyydetään myös huolehtimaan siitä, että Tapatalkia käytettäessä Tapatalkin allekirjoitus on poistettu käytöstä."
 

tomppa

Hallitusjäsen
Liittynyt
24.12.2013
Viestejä
6 141
Yleisiä ohjeita -kohtaan lisätty:
 • Viesti jossa ei ole sisältönä kuin pelkkä linkki, poistetaan. Viestissä tulee olla lyhyt yhteenveto, mihin linkki johtaa ja mitä se sisältää.
 • Tekijänoikeuden alaista sisältöä ei saa kopioida foorumille. Tekijänoikeuslaki tuntee kuitenkin mahdollisuuden siteeraukseen. Näin ollen esim. lehtiartikkeleita saa siteerata, mutta siteeraus ei saa olla liian pitkä. Aiheesta ja lähteestä riippuen pari virkettä lienee kohtuullinen määrä. Siteerauksen tarkoitus on tukea kirjoittajan viestiä ja siteerauksen mitta määräytyy myös sillä, että asiayhteys tulee selville. Siteerausta ei siis saa jättää liian lyhyeksi, jotta se ei irtoa asiayhteydestä. Luonnollisesti viestissä on mainittava siteerauksen lähde.
 

tomppa

Hallitusjäsen
Liittynyt
24.12.2013
Viestejä
6 141
Tiedot varoituspistejärjestelmästä lisätty. Ollut aiemmin nähtävillä päivitykset-ketjussa.
 

tomppa

Hallitusjäsen
Liittynyt
24.12.2013
Viestejä
6 141
Valvojien lista päivitetty vastaamaan vuosikokouksen 2021 jälkeistä tilannetta.
 

jrinnes

Hallitusjäsen
Liittynyt
23.12.2013
Viestejä
8 708
Kohtaan "Yleisiä ohjeita" lisätty maininta viesteistä, jotka eivät tuo lisäarvoa keskusteluun.

 • Mieti ennen viestisi lähettämistä, tuoko se mitään lisäarvoa keskusteluun. Esimerkiksi viestit joiden sisältönä on pelkkä hymiö/emoji, "+1" tai vastaava, lähtökohtaisesti poistetaan.
 
Tilanne
Keskustelu on suljettu.