https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Autosi väri tai toiveväri - myös ex-mieleenpainuvat

Nykyisten autojesi värit

 • Musta

  Ääniä: 30 21,0%
 • Valkoinen

  Ääniä: 36 25,2%
 • Punainen

  Ääniä: 38 26,6%
 • Harmaa

  Ääniä: 37 25,9%
 • Ruskea

  Ääniä: 16 11,2%
 • Sininen

  Ääniä: 39 27,3%
 • Jokin muu

  Ääniä: 16 11,2%

 • Äänestäjiä yhteensä
  143
F

focceristi

Vieras
No kokeillaanpas tämmöstä. Itsellä nykypelinä musta metallihelmiäisvärinen farkkufocceri. Edellisiä autoja suurin osa valkeana. Mieleenpainuvin väri ex-biileistä lienee 142 volvon vihreä! Toivevärinä.. jaa;a, mikähän se voisi olla? Likaa hylkivä metallihelmiäis musta ;)
Muista äänestys..

Muokkasin otsikkoa hiukan. - Quality -
 
Perusvärit miellyttävät eniten - punainen, valkoinen ja sininen. Sininen tulis olla kuitenkin jotain esim. nogaro blue oloista. Hileet, helmiäiset, kameleontit ym. ei oo oikein mun juttu - ainakaan tällä hetkellä.

Toiveena olis, että valmistajat toisivat mattapintaisia vaihtoehtoja mallistoonsa kohtuu hinnoin. Silloin voisi olla myös jokin mattaharmaa väri aika korkealla mun asteikolla.
 
Tuo mattavärikin vois olla hieno. 600sarjan bemuunkin sais hienon ruskian mattavärin!
 
Nykyinen viper green. Aikaisemmat musta, punainen, valkoinen, ruskea ja yksi hopea.
Nykyiseen autoon olen tyytyväinen, koska oli unelmien väri. Toyota GT86 olisi hieno met. oranssin värisenä ja Peugeot RCZ helmiäisvalkoisena tai se uusi punainen.
Mieleenpainuva väri oli metallinmusta Honda Civic CRX vm. -86. Niitä oli Suomessa vain muutama mustana. Kaikki olivat punaisia tai valkoisia. Uusikorisia sitten olikin mustana.
 
Lisäsin vaihtoehtoihin melko yleisen sinisen (ehkä itsekkäistä syistä ;)) sekä valintojen maksimimääräksi kolme, jotta todelliset autoharrastajat voivat ilmoittaa edes muutaman värin kalleuksistaan :).

Omien autojen erikoisista väreistä ovat jääneet mieleen Morris Marinan melko voimakas violetti, jonka keulan kolaroin, ja johon jouduttiin hakemalla hakemaan oikeaa sävyä, sekä vaalean metallivihreä Jetta II ja tumman helmiäisvihreä Vento, kaikki mielenkiintoisia, hyviä värejä. Itse suosin värillisiä autoja mieluummin kuin värittömiä (musta-harmaa-valkoinen). Nykyinen Ocean Race -sininen Volvoni näyttää puhtaana hyvältä, mutta likaisena - eli aivan liian usein - kammottavalta.
 
Mattavärit taitaa olla sellaisia huolehdittavia, ettei ne oikein sovellu käyttöautoon.
 
Tuo matta tuli taas tänään mieleen kun startissa ruiskivat, olkohan scirokkon päälle! Kuulemma paljon halvempaa kuin maalaus ja teippaus? Onkohan kellään tuollaista teipattua tai ruiskutettua autoa täällä tahi tiedossa?
 
Golffissa on värinä aika arkinen ja tylsähkö Nordseegrün ja Astrassa eksoottisen kuuloinen Casablanca weiß :D

Parhaiten mieleen on jäänyt edellistä edellisen auton väri, sellainen tumma metallinhohtopunainen. Auto oli siis mk3 Golf vuodelta -95, tuolla oli mukava ajella opiskeluaika. Harmikseni en tuota värikoodia / nimeä muista sen tarkemmin, muistaakseni siinä oli Chili tai Pepper liitettynä punaiseen. Tuo ei ollut mielestäni kovin yleinen väri, ei ole sama kuin Ventoissa ja Varianteissa aika yleinenkin vastaava. Värin "kruunasi" Hellan tummat takavalot ja miedot kalvot takalaseissa (oli ostaessa). Puhtaana ja kiiltävänä näyttävä iltahämärässä ja ilta-auringon osuessa.. Tuon värisen kun vielä joskus löytäisi..
 
Hoppee ei oo häppee, vaikka vähän tylsä onkin jopa Tojotan mittapuulla.

Volvoni on viininpunainen, jota en kyllä uutena ostaisi. Jostain syystä Göteborgissa tykätään siitä viininpunaisesta, koska se on ollut Volvolla tarjolla jo 80-luvulta lähtien ja edelleenkin näkee upouusia Volvoja sillä värillä.

Ocean Race -sininen on suosikkini melkeinpä mihin tahansa autoon. Tänään katselin uutta vanjakilpistä Porsche Cayenneä, jonka väri oli hyvin lähellä OC-sinistä. Tiilenpunainen sisustus. Voin sanoa, että kyllä toimi!
 
Nykyinen on punainen. Valitettavasti, mutta kun käytettyä ostaa niin jostain on tingittävä.

Hienoin väri mitä minulla on ollut oli violetin sininen metalliväri VW Ventossa. Näytti siniseltä mutta auringossa taittui violettiin. Muuten on ollut tylsiä harmaita ja valkoisia.
 
Nykyinen on musta. Seuraava auto on todennäköisesti valkonen.

Paras ja mieleenpainuvin väri oli noin 20 v sitten Vectrassa. Hohtavan kaunis metalliväri, jota en itse pystynyt koskaan oikeasti kuvaamaan, kunnes eräs ystäväni sanoi: Ai se samppanjanvärinen!  ;D

Senpä jälkeen sitä on aina etsitty värikartoista, muttei ole vielä juuri samanlaista eteen tullut...
 
Nykyisessä A3.ssa on perus-musta. Musta on ollut suosikkivärini valkoisen lisäksi, mutta nyt sille tulee kohdallani stoppi. Audin perusmusta on kamala pitää -siitä varoitti nimimerkki Newman aikoinaan enkä uskonut varoitusta- ja työtä teettää pysyäkseen kunnossa. Pienikin sormen tai takinliepeen hipaisu ja jälki jää. Vähänkin liian voimakas vahan poisto liinalla ja jälki jää. Konepesussa menisi varmasti kammottavaksi. Kiveniskemät paistavat kauas ja keväinen pöly tai kuivunut kura tekevät kaarasta hetkessä nuhjuisen. Kesän hyttysen liiskaumat on pestävä heti ajon jälkeen keulasta pois, muuten ne palavat harmaina läntteinä maaliin kiinni. Musta väri peittää myös auton muodot totaalisesti. Toki pestynä ja vahattuna auto näyttää jopa tuntien päästä kauniilta kaukaa katsoen, mutta lähellä ollessa pöly tekee nuhjuiseksi.

Sama homma muiden tummien värien osalta. RS:ään olisin voinut kernaasti ottaa sähäkän sähkönsinisen vaihteluna, mutta race blue oli livenä pettymys -liian tumma minulle. Se peittää mustan lisäksi RS:n keulamuodot mustine ritilöineen ja pienentää visuaalisesti autoa. Hopea on perusvarma tyylikäs, ja helppohoitoinen, mutta RS:ään omaan makuuni vähän pliisu (joskin black-paketti ja Geminit parantaisivat tilannetta). Punainen on räväkkä ja sporttinen väri, mutta Ocun kokoiseen autoon tuo itselleni mieleen palopäällikön tai Hilti-firman myyntiedustajan auton ja voisi aikaa myöten kyllästyä. Keltainen olisi räväkkä ja helppo mutta herättää makuuni liikaa huomiota liikenteessä pidemmän päälle -rohkean kaverin valinta. Vihreä rallye green samaa sarjaa, joskin asteen verran vähemmän erottuva (siis liiallisessa mielessä), ja vihreän ottamista olen jopa pähkäillyt yhä edelleenkin lisäliikkeenä kun tilausikkunaa voi vielä muokata. Silti en tule sitä ruksimaan, se on sellainen "viittä vaille" itselleni. Valkoinen pukee makuuni RS:ää oivallisesti. Helppo väri runsaiden kokemusteni mukaan, suurentaa autoa visuaalisesti ja tuo korin muotoja esille. Mustat koriosat, mustat renkaan sivut, ja joko hopeiset musta-kiillotetut tai antrasiitti-kiillotetut vanteet sekä tummennetut takalasit tuovat oivan kontrastin valkoiseen koriin ja se vaan toimii itselleni (ja ilmeisesti monelle muullekin räsähemmolle). Joku tietysti voi kuittailla että rahat loppui vissiin kesken kun ei metalliväriä raaski ottaa, mutta ei se elo siitä ole kiinni. Tai että valkoisessa näkyy suolakura -toki näkyy mutta niin se näkyy muussakin värissä ja auto on sitten pestävä kun sen tarve tulee olipa väri mikä vain.

Eli valkoinen tulee, se vaan soppii itselleni parhaiten. Erottuu raikkaana värinä sopivasti harmaasta asfaltista mutta ei herätä liikaa kiusallista ärsyyntynyttä huomiota liikenteessä.

Mutta, jokaisella on varmasti omat mielipiteensä väreistä. Jokaisen näkemystä on vastassa toinen,  niin se asia vaan menee. :)
 
Oon muuten joutunut ukkojen kanssa useasti pettymään väreissä. Kun ei poijjaat raukat tunne värejä. Näkee usein autoesitteissäkin että vihreä on sininen yms. Muuten miehet ovat 20 kertaa suuremmalla todennäköisyydellä punavihersokeita kuin naiset. 1000/4 naisissa ja 1000/80 miehissä.
 
Peeveli,

valkoinen on RS:ään oivallinen valinta. Minulla on Race Blue, ja tuntuu, että näillä keleillä se näyttää vielä likaisemmalta kuin valkoinen auto. Muuten pidän kyllä tästä sinisestäkin. Valkoinen oli minullakin se vaihtoehto, mutta edellisen oman RS:n "hienoa muistoa kunnioittaen" valitsin tämän. Valkoinen on uskomattoman paljon helpompi väri ylläpitää, kuin musta.
 
Skriko1 sanoi:
Oon muuten joutunut ukkojen kanssa useasti pettymään väreissä. Kun ei poijjaat raukat tunne värejä. Näkee usein autoesitteissäkin että vihreä on sininen yms.
Aikoinaan ostaessani VW Passatin, jonka virallinen väri oli Granite green, eli siis vihreä. Eräs tuttuni väitti kivenkovaan minulle, että sen auton väri on harmaa. Väittelyssä mentiin niin pitkälle, että täytyi oikein rekisteriotteesta mennä yhdessä tarkistamaan se väri. Siitä huolimatta hän oli aivan varma että auton väri on harmaa, väittäen että otteeseen on vain tullut virhe. Loppujenlopuksi kävi kuitenkin ilmi, että hän oli värisokea. ;D
 
Peevelin kanssa samoilla linjoilla! Ei ole pitkäkään aika kun mietin tulevan auton väriä ja valkoinen ei ollut listoillakaan! Ruskiaa ja mustaa mietin enemmälti. Nyt valkoinen on mielessä ja Moon White ehkäpä kohta p....ssa!
 
Scoutti on valkoinen. Mutta haluaisin että se olisi Rally Green, se olisi hieno!  8)
Ei tuo valkoinenkaan paha ole, kun vihreänä noita ei saa.
 
Nykyinen on monsuuninharmaa. Se on omaan silmään todella komean värinen. Ei liian tumma ja tuo muodot hyvin esille.

Kolme edellistä oli valkoisia eikä se värikään huono ollut.
 
Mustaa tai valkoista en kelpuuta. Perus-hopeanharmaitakin on nähty tarpeeksi jo menneillä vuosikymmenillä. Harmaista ja ruskeista löytyy kelvollisia vaihtoehtoja, mutta parhaita sävyjä löytyy minun makuuni usein sinisistä.
 
Värin valinta ollut joka kerta melkoista arpomista, poikkeuksen teki ex RS. Race Blue oli ainoa oikea valinta väriksi.
 
Nykyinen väri on nimeltään Guaranja ruskea. Kaikki auton tähän asti nähneet ovat luulleet sitä mustaksi. Ja siltähän se pääsääntöisesti näyttää. Mutta esimerkiksi tänään kirkkaassa auringonvalossa näytti hienolla tavalla ruskealta. Olen ollut valintaan tyytyväinen. On vähän hauskempi väri kuin musta, jollainen edellinen autoni oli.

Punaisen olisin halunnut. Ei vaan ollut sellaista tämän vuoden värikartassa :-/
 
Minulla on ei-toivotulla listalla musta ja tummat siniset perusvärit. Ne ovat todella vaikeita pitää puhtaan näköisinä, ja pintanaarmut näkyvät heti. Ihmettelen suuresti mustan värin suosiota autoissa. Minulla on ollut kolme, eikä enää yhtään tule, ellei joku käytetyn kauppa siihen johda.
 
Minä taas olen ehdottomasti sinisen värin kannalla. Tosin nyt on huomannu vectran kohdalla kevään tullen, että se ei ole ikinä puhdas, paitsi kun pesee sen. Toivottavasti menisi tuo 3vkoa äkkiä, niin sais kunnon vahauksen siihen tehtyä.. Sit sais kesä tulla  8)
 
Peeveli sanoi:
Nykyisessä A3.ssa on perus-musta. Musta on ollut suosikkivärini valkoisen lisäksi, mutta nyt sille tulee kohdallani stoppi. Audin perusmusta on kamala pitää -siitä varoitti nimimerkki Newman aikoinaan enkä uskonut varoitusta- ja työtä teettää pysyäkseen kunnossa. Pienikin sormen tai takinliepeen hipaisu ja jälki jää. Vähänkin liian voimakas vahan poisto liinalla ja jälki jää. Konepesussa menisi varmasti kammottavaksi. Kiveniskemät paistavat kauas ja keväinen pöly tai kuivunut kura tekevät kaarasta hetkessä nuhjuisen. Kesän hyttysen liiskaumat on pestävä heti ajon jälkeen keulasta pois, muuten ne palavat harmaina läntteinä maaliin kiinni. Musta väri peittää myös auton muodot totaalisesti. Toki pestynä ja vahattuna auto näyttää jopa tuntien päästä kauniilta kaukaa katsoen, mutta lähellä ollessa pöly tekee nuhjuiseksi .....
Tämä tuskin on Audin ongelma pelkästään. Perusmusta ei-metalliväri on missä tahansa merkissä hankala väri siitä että kaikki virheet näkyy heti. Ei mustaan sen enempää tule jälkiä ja naarmuja jne. kuin muihinkaan väreihin, mutta ne näkyy ja erottuu siinä selvästi. Meillä on perusmusta ja valkoinen auto ja onhan tuo musta melkoinen painajainen jos yrittää naarmuja välttää. Vaikka kuinka varoen pesee niin taas on huomannut kuinka talven jälkeen on tullut pesunaarmuja vaikka kuinka paljon lisää.

Valkoinen ja hopea taas on niitä värejä joista naarmut ei kovin helposti erotu.
 
Tuo Guaranja on kyllä magee väri, myös Mersulla on joku ruskea varsin tyylikäs. Mun nykyinen pirssi on musta, koska olin viime autonvaihtokerralla etsimässä käytettyä ja seuraavaksi paras vaihtoehtoyksilö olisi ollut punainen. Punainen taasen on mun makuun tavattoman mielikuvitukseton väri autolle...

IMO punainen kyllä sopii autoon, jos pirssi on jokin 1960- ja -70 -luvun taitteen pieni avoauto (tai roadster). Tai sitten jos autolla ajava on parturikampaaja.