https://yliteippaus.fi/

Auton maskotit ja muut "vakimatkustajat"

Jysky

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Autoissa usein on jokin koriste tai viihtyvyyttä parantava esine mukana
- mikä sinun kulkuneuvossa? Onko karvanopat jo ihan OUT?
 
Meidän hoppaan helmikuun pohjosenreissusta tuli Pete - poro. Oli isossa kopassa ainut punanenäinen niin pelastin kyytiin.

396aedbb6ab6636a67e06e2b5a5daa67.jpg

 
Mulla on varmaan parinkymmenenvuoden ikäinen peukalonpään kokoinen
tiukkailmeinen samurai kulkenut eri autoissa kiinnitettynä hantin häikäisysuojan koukkuun.
Sitten varmaan nelisen vuotta lahjaksi saatu Ferrari-aasi takana vaatekoukussa.
Kummallakaan mitään virkaa, mutta tuo samurai on jotenkin "tärkeä".
Haalistunutkin jo, mutta siinä se kulkee niin kauan kuin kasassa pysyy.
 
Tämä on sellaista, mitä ei ole eikä tule enkä aikuisten ihmisten autoissa voi ymmärtää.
 
Itsellä ei mitään maskotteja ole autossa, mutta isällä on kulkenut pieni hevosenkenkä autosta toiseen jostain -70 tai -80 luvulta lähtien, siinä se taustapeilin varressa on ollut niin kauan kuin minä muistan.
 
nemos sanoi:
Tämä on sellaista, mitä ei ole eikä tule enkä aikuisten ihmisten autoissa voi ymmärtää.
Juuri näin. Ja koska tämä asia tuli taputelluksi jo nyt niin ketjun voitaneen lukita ja päättää tähän.  ;)
 
Meidän Saabissa on kojelaudalla n.5cm kokoinen pieni olkienkeli. Välillä se on ollut muissakin autoissamme. Vuodesta 1998.
 
Hpj löysi tämän veijarin joltakin parkkipaikalta ja se on siitä lähtien asustanut kojelaudalla edellisessäkin autossa. Sopii mielestäni hyvin nykyiseenkin; zininen salamanteri muistuttaa, että autossa on sähköinen neliveto...
 

Liitteet

  • mascot.jpg
    mascot.jpg
    21,2 KB · Katsottu: 208
^Näyttää vähän ... gekkolta ... Joka taas viittaa johonkin muuhun nelivetoon.  [emoji849]
 
Leijona on istuskellut hattuhyllyllä 90-luvulta asti, päällään Peugeot-paita. Tai ei se tuossa 508:ssa istu, vaan makoilee, kun ei mahdu istumaan.
 
Minulla ei ole koskaan ollut mitään mutta vaimokandilla istui aina tuulilasin oikeassa alakulmassa sellainen pieni, noin 5 cm korkea pikkunalle tms. pesukarhu, mikä lie. Nyt ei ole ainakaan vielä ilmaantunut, vieläkö muistaneekaan. Pitää muistuttaa.

Itsellä oli joskus maailmanhistoriassa aina keltainen vaniljawunskis. Tuoksui pirukseen hyvältä ja aina koko wunskis kerralla paketista ulos.
 
Onhan noita ollut monenmoista, mm. Karvinen, Wagner, Angry Bird ja nyt pitäisi laittaa Late Lammas sinne takimmaiseen sivuikkunaan.
Kun ei autoilua ota niin tiukkapipoisesti, niin tuollainen tuo vähän pehmeitä arvoja ja eihän siitä mitään haittaa ole.  ;D
 
Nykyään löytyy kissa takapenkin kyynärnojan päältä turvavyötettynä ja nalle "hattuhyllyltä" takapenkin niskatyynyyn turvavyötettynä - täytyyhän näidenkin turvallisuudesta huolehtia  ;)

Aikaisemmissa autoissa ollut muutakin, pitkäikäisin oli aikoinaan n. 10 cm kokoinen luuranko joka roikkui pelkääjänpuolella aurinkolipan kulmauksessa (menetti lopulta raajojaan sen verran että poistui käytöstä) - siitä tuli aina kommenttia kun sattui joku uusi tuttavuus kyytiin  :rolleyes:
 
Omassa ja myös rouvan autossa on pari vuotta roikkunut tuommoinen Elviksen raato kun jostain american car showsta joskus pari vuotta sitten tarttui mukaan. Ei tässä mitään hardcore elvis faneja olla eikä tuolla muutenkaan mitään suurempaa seksuaalista merkitystä ole, kunhan nyt huvikseen roikkuu jossain koukussa autossa, oli sen verran huvittavan ja khuulin näköinen hahmo :)
 

Liitteet

  • image.jpeg
    image.jpeg
    24,2 KB · Katsottu: 211
Kyllähän autossa pitää joku olla kuskin kaverina, tässäpä eräs heistä.
 

Liitteet

  • Apukuski.jpg
    Apukuski.jpg
    74,9 KB · Katsottu: 170
Skodassa oli Prahasta ostettu Krtek eli Myyrä takasivuikkunassa. Kun ajamisesta piti vähäksi aikaa luopua, se siirtyi rouvan Octaviaan ja on ainakin toistaiseksi jäänyt sinne.
Olen Angry Birdsien possu-hahmon fani. Sellainen pehmo roikkui minulla etuikkunassa parkkikiekon paikassa liki 150 tkm. Yhtään kolaria ei ajettu aina aikana eikä possu ikinä protestoinut lähtöä. Hyvä kaveri. Nyt se roikkuu minulla olkalaukun kupeessa.
Karvanoppia ei ikinä ole ollut missään kulkineessa, mutta muutamassa viimeisessä on mukana kulkenut niiden perinnevastine: rumpparasia. Se on  tuohesta tehty kuution muotoinen rytmisoitin, sisällä kuivia herneitä.
 
-P- sanoi:
^Näyttää vähän ... gekkolta ... Joka taas viittaa johonkin muuhun nelivetoon.  [emoji849]

Joo, gekkohan on ihan eri juttu. Olen nähnyt sen maalattuna jonkun auton (en nyt kuolemaksenikaan muista, mikä se oli... :D) perälautaan. Gekkohan kiipeää seiniä pitkin ylöspäin. Kuka sellaista ominaisuutta autossa kaipaa? Tuo salamanteri liikkuu maanpinnalla ja myös näppärästi liukkailla kivillä, joten se on sopivampi maskotti Lexaan. ;)
 
Tuollainen ankka on jo monta vuotta nauranut takana tuleville.
 

Liitteet

  • ankka.png
    ankka.png
    161,4 KB · Katsottu: 261
Audin taustapeilissä roikkuu AINA Wunderbaum  :D, sekä tyttären tekemä suojelusenkeli.
 
McScott sanoi:
Tuollainen ankka on jo monta vuotta nauranut takana tuleville.
Jotenkin tästä koukunpäästä muistui mieleeni muutama vuosi takaperin muistaakseni Nivalassa näkemäni koukku... autoakaan en varmaksi enää muista, mutta vahva epäilys W123 mesestä. Koukku oli maalattu vaaleanpunaiseksi ja koristeltu mustalla tussilla "sopivasti". Aika härski heitto kylän pojilta!

Mutta tuo ankka on kyllä loistava idea!
 
Meillähän näitä vapaamatkustajia riittää. Takapenkillä hengaa joukko mupetteja karvanoppien seassa. Joku Ty pets taitaa olla niiden seurana.

Kojelaudan tuntumassa matkustaa pinkki elefantti. Tuo fantti on ollut mukana jo useammassa autossa, ja toistakymmentä vuotta. Pinkin fantin pitäisi tuoda onnea.

Lisäksi on Motonetistä ostettu Hello Kitty autonraikastin, joka ei kyllä tuoksunut yhtään miltään. Se oli isä-tytär-Motonet-ostosretken heräteostos.

Tällä kokoonpanolla jatketaan toistaiseksi.
 

Liitteet

  • image.jpeg
    image.jpeg
    230,9 KB · Katsottu: 196
Toisessa autossa on Wagner hirtettynä apparin aurinkolipan saranaan. Annoin sen joskus vuonna miekka ja kirves vaimolle lahjaksi ja hän sen sitten ripusti silloiseen autoon. Useassa autossa tuo on jo ollut ja saa alla vastakin, vaikka melko haalistunut alkaa jo olemaankin. :)
 
Eipä oo meidän perheen autoissa oikeen mitään, Audissakin ainut maskotti joka kulkee mukana löytyy ulkopuolelta:

2016-03-28%2017.26.05.jpg


Avaimenperässä roikkuu puinen Finnish Nightmaresin Matti. :) Sitä ennen avaimessa oli gonakuskiperä.

288_finnish_nightmares_keyring_avaimenpera_1_isoisan_puulelut.jpg


Vähän tekisi mieli kyllä jotain krääsää ottaa autoon pyörimään, esim. Audin Rob-gekko. :p