https://yliteippaus.fi/

Automaattisesti himmentyvä sisäpeili

Kale

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
9.12.2014
Nyt alla toinen auto missä on varusteena automaattisesti himmentyvä sisäpeili ja edelleen olen ymmälläni tuo toiminnasta. Onko asian laita vain niin ettei tuo toimi tehdastummennetun takalasin kanssa? Passat 3C:ssä ajattelin tuon olevan rikki kun peilissä olevan napin painalluksella ei ollut mitään vaikutusta mutta kun ei tässä vm2015 Golffissakaan napin painalluksella ei ole mitään vaikutusta. Eilen testailin pimeässä ajellessa moottoritiellä tuota monta kertaa kun takana tulevilla sojottelivat valot sinne tänne ja häikäisivät selvästi. Vai vaaditaanko että takana tulijalla pitää olla pitkät päällä tms? Kuinka paljon tuon yleensäkin pitäisi himmentää? Perinteisellä vivulla varustetulla peilillähän himmennys on melkoinen.
 
Tummennetut ikkunat haittaa sen toimintaa, mutta kyllä sen pitäisi tehdastummennusten kanssa pelata suht hyvin.
 
Fjordissa ei ole ollut mitään ongelmaa edes vanhassa omien tummennuksien kanssa. Omassakin toimii kuin buicki. Mikä ihmeen nappi siinä peilissä on? Eihän automaattiseen tarvi koskea mitenkään.
 
kahe sanoi:
Fjordissa ei ole ollut mitään ongelmaa edes vanhassa omien tummennuksien kanssa. Omassakin toimii kuin buicki. Mikä ihmeen nappi siinä peilissä on? Eihän automaattiseen tarvi koskea mitenkään.

On-off nappi siinä on.
 
kahe sanoi:
Piti ihan omasta käydä kattomassa, mutten löytänyt mitään nappia. ;) Ei tarvi fjordi moista siis.

Kyllä ainakin tuttavan Mondeosta ko. nappi löytyy :rolleyes:

Tämä on muuten sellainen varuste mitä olen kaivannut edellisistä autoista, suoraan sanottuna veetuttaa ränkätä tuota fiikuksen manuaalipeiliä eestaas ja siltikään sivupeilit ei himmene.
 
Cupran peili himmenee tehdastummennettujen lasien kanssa. RS:n kalvotetuilla ikkunoilla peilin himmennys ei toiminut, ei siihen juuri ollut tarvettakaan.
 
Pitänee vissiin käskeä muksujen sohia taskulamppujen kanssa takapenkeiltä vähän valoa peilin suuntaan jotta näkee johtuuko toimimattomuus vain takalasista vai onko tuossa oikeasti jotain vikaa.
 
kahe sanoi:
Piti ihan omasta käydä kattomassa, mutten löytänyt mitään nappia. ;) Ei tarvi fjordi moista siis.
Nappi voi olla todella huomaamattomasti sijoitettu, en meinaa löytää sitä omastanikaan. Kannattaa vilkaista käsikirjaa kohdasta peilit.
 
Täytyy tänä iltana kokeilla, kai se toimii, kun en ole asiaan kiinnittänyt huomiota lainkaan.
Paalivalmiissa -13 mallisessa on merkkivalo ja on/off nappula alla.
 
Miksi pitäisi vilkaista, kun ei sitä nappia tarvita? Peili toimii automaattisesti aina enkä ole kiinnittänyt edes mitään huomiota koko peiliin. Sivupeileistä häikii toisten väärät xenonit motarilla monesti. Etenkin Audi/Skoda kun menee ohi.

Onko Golfin tunnistinsilmä yläosassa vai alaosassa peiliä?

Fordissa tunnistin on peilissä sentin yläosasta alas. Jos valot eivät osu tunnistimeen, niin eihän se silloin toimi. Tai voi olla toimimatta muutenkin.
 
Kuvissa Golfin merkkivalo vas. puolella. Valotunnistin on vastaavasti oikealla keskilinjasta
On-off nappi alla
 

Liitteet

  • DSC_0257-1.jpg
    DSC_0257-1.jpg
    141,7 KB · Katsottu: 535
  • DSC_0260-1.jpg
    DSC_0260-1.jpg
    119,8 KB · Katsottu: 324
Ei ole toiminnassa ongelmaa tehdastummennusten kanssa, näyttäisi tummentuvan myös kirkkaammata kelistä.
 

Liitteet

  • image.jpeg
    image.jpeg
    87,1 KB · Katsottu: 494
^Onko tuossa pelilin tummennus päällä kun valo ei pala? Näyttäisi vain, että takalasien tummennus on ainoa efekti tuossa. Kuvaa niin, että näkyy apukuskin oven ikkuna niin silloin näkee onko tummennus vain kalvosta johtuvaa.
 
Kale sanoi:
^Onko tuossa pelilin tummennus päällä kun valo ei pala? Näyttäisi vain, että takalasien tummennus on ainoa efekti tuossa. Kuvaa niin, että näkyy apukuskin oven ikkuna niin silloin näkee onko tummennus vain kalvosta johtuvaa.

Tarkasti kun katsoo, vasemman puoleinen symboli palaa - eli on päällä. Puhelimen kuva ei oikein osaa toistaa todellista tilannetta, mutta tummentumista huomaa jo auringonkin paisteella. Pimeällä takaantulijoiden valojen kanssa ei ole ongelmia.

Muoks: voin illemmasta kun ajelen kotiinpäin yrittää muistaa ottaa kuvan pimeässä.
 
13-vuotiaan Citroenin peilin automaattihimmennys toimii hyvin myös 50% kalvolla peitetyn takalasin kanssa. Eikä sitä "häikäisemässä" tarvitse olla edes aktiivista valonlähdettä, kerran pysäköin päiväsaikaan perä päin talon korkuista lumikasaa, ja peili meni tummaksi :D Samaten peili tummenee jos lapset räpläävät takapenkillä kattovalon päälle :(

Automaattisesti tummuvat sivupeilit, voih, siinä olisi yksi "turha" varuste jota totisesti toivon tuon taustapeilin lisäksi. Monesti pimeällä maantiellä tulee käännettyä sivupeilit kokonaan kylkiä vasten kun se loimotus häiritsee.
 
Ei tuolla napilla saa ns asap tummennusta kuten vanhan liiton vivulla. Lähinnä peilin saa kirkkaaksi jos automaatti tummenus häiritsee.

Himmeneminen voisi olla voimakkaampiki, mutta eipä tuo ole häirinnyt. Ja on toiminut jälkiasennus tummennusten kanssa -11 mallin Skodassa. Toimii yleisesti ottaen aika huomaamattomasti.
 
Toimii kyllä -11 passatissa loistavasti tehdastummennusten kanssa, sivupeilien tummennus myös. Hyvä varuste.
 
Tämän keskustelun muistaen, oikein "pisti silmään" kun Itäkeskuksen parkkihallista lähdin tänä iltana liikkeelle. Ei se alatason valaistus mitenkään häikäisevä ole, mutta niin vaan oli käynnistyksen jälkeen taustapeili ja molemmat sivupeilit välittömästi tummentuneina  :D
 
Huomaamaton ominaisuus jonka huomaa vasta kun sitä ei ole. Toimii kuin junan vessa, aina.
 
Kokeilin kännykän salamalla tuota toimintaa auton sisätiloissa ja sen se selvästi himmensi eli toimii. Napista pois päältä niin valo kirkastui selvästi.
 
Ei ole C-Maxissa minkäänlaista on/off nappia eikä mitään ylimääräistä peilissä ja toimi kyllä aamullakin hienosti. Yhden audin siniset valot häiki taas sivupeileistä, muttei taustapeilistä.
 
Makkis sanoi:
Huomaamaton ominaisuus jonka huomaa vasta kun sitä ei ole.

Todellakin! Skodassa kaikki peilit tummevat automaattisesti ja niiden toimintaan ei kiinnitä yhtään mitään huomioita. Volvossa tummenee vain taustapeili ja alussa sitä aina pari millisekuntia ihmetteli, että mikä stana sieltä takaa oikein tulee, kun sivupeileistä noin häikii :D
 
Tarkennettakoon vielä, että ymmärrän on/off-napin toiminnon. Sillä sammutetaan automatiikka pois päältä  :D
 
Tänään tuli testailtua tuota toimintaa enemmän aamuisella moottoritietaipaleella. Henkilöauton valot jos on oikein suunnattu ja ei mitenkään überkirkkaat niin himmennystä tapahtuu vähän tai ei ollenkaan jos auton etäisyys luokkaa 50m tai enemmän. Himmennys toimii silloin tehokkaimmin kun takana on pakettiauto, rekka tms jossa valot ovat korkeammalla.

Eli kyllä tuo himmennys siis omassa autossa toimii mutta vaatii yllättävän paljon valoa mikä toisaalta on ihan järkevää turvallisuuden kannalta. Odotin ehkä siis paljon herkempää sekä tehokkaampaa himmennystä.

Vempula sanoi:
Todellakin! Skodassa kaikki peilit tummevat automaattisesti ja niiden toimintaan ei kiinnitä yhtään mitään huomioita.

Onko tämä ominaisuus Octaviassa ja Superbissa?