https://yliteippaus.fi/

Autojen bluetooth-järjestelmien sekä puhelinten ym. yhteensopivuusongelmat

Pekka P

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Leonissa on FR-varusteluun kuuluva vakiosoitin BT:lla ja 5" näytöllä. Lumia 1020 toimii HF-toiminnon osalta moitteettomasti. BT-audio on sen sijaan käyttökelvoton. Musiikkia tulee noin yksi sekunnin kestävä särähdys / 20 sekunttia.  :eek: Ehdin käyttää puhelinta myös Golf VII:ssa (Composition Media BT 5,8" näytöllä) ja siinä ei ollut ongelmia.

Päivityksen mahdollisuutta selviteltiin alkuviikosta, mutta ainakaan toistaiseksi sellaista ei ole saatavissa. Mitään vikaa laitteessa ei ole. Huollossa seliteltiin, kuinka yleisiä nämä ongelmat ovat melkein merkistä riippumatta.  :rolleyes:

Millaisia kokemuksia ja kenties ratkaisujakin muilla on?
 
^Omassa Leonissa huomannut ihan saman. Täytyy varmaan ekassa huollossa tuosta valittaa, mutta ei itselleni akuutti ongelma kun en musiikka tuon BT:n kautta kuuntele. Täsmennetään vielä, että puhelimena Lumia 820.
 
Laittoivat tietoa eteenpäin, mutta "ainakaan lähiaikoina" ei ole luvassa päivitystä. Jo helmikuussa on ainakin pitänyt mennä tietoa eteenpäin myyjäliikkeen kautta.
 
Ei varmasti korjaa kukaan tuollaista BT ongelmaa, jos se ei muita puhelimia vaivaa kuin Windows Phonea.
 
Mulla Lumia 1520 toimii Style-varusteisessa oikein hyvin. Äänenlaatukin ainakin ok.
 
Hmm, tämä ei oikeastaan ole yhteensopivuus-ongelma. Auton ja puhelimen yhteys kyllä toimii, mutta soittoäänenä on autosta valikoitu soittoääni.

Mulla on eri soittoäänet Koti, Työ jne. ryhmän jäsenillä ja ois helpompaa jos käyttäis sitä - tietäs heti soittoäänestä mihinkään katsomatta jo miltä taholta soitto tulee. Ja ennenkaikkea sen, jos tulee tuntemattomasta numerosta (oma soittoäänensä).

Mutta onko niin, ettei nämä osaa tunnistaa soittajakohtaisia (soittajaryhmä) soittoääniä jotka puhelimessä on ?
Puhelin on Lumia 920 nykyään.
 
Olen ymmärtänyt, että puhelin kertoo auton BT setille "Nyt minä soin", ja auto sitten päättää soittaa omaa soittääntänsä. Eli puhelin ei sitä soittajakohtaista ryhmävalintaa osaa BT:n yli autolle kertoa.

Sikäli hyvä puhelimen ominaisuus siis "hukkuu" tuossa. Viisaammat korjatkoot..
 
Mulla android soittaa autossakin tuttua sävelmää. Tosin vasta yksi puhelu tullut, joten en osaa sanoa soiko se autoradion kautta vai pelkästään puhelimen kajarissa. Radiosta kuitenkin vastasin.
 
Veikkaan, että windows-phone ei osaaa BT:n yli kertoa kuin että "nyt minä soin". Ärsyttävä ääni omassa Audissakin eikä saa vaihdettua. WP:ssä on muitakin typeriä rajoitteita siihen, miten se puhelinosuus käyttäytyy. Esimerkiksi ohjelmallisesti ei pysty toteuttamaan vaikka ajastettuja profiileita, kun sovellukset eivät pääse puhelimeen käsiksi.

Mielenkiintoinen yksityiskohta viimeisen WP-päivityksen jälkeen: Nokia Here -navigaattori huutelee ajo-ohjeet stereoiden läpi HF:n kautta. Ennen ääni tuli vain puhelimesta.
 
Ei minullakaan Note 3:n soittoääni kuulu BT:n kautta kun joku soittaa vaan auton soittoäänissä on muutama vaihtoehto valittavissa, ilmeisesti pitkälti puhelimen softasta tuokin kiinni, samoin kuin äänikomentojen toimimattomuus tämän puhelinmallin kanssa.
 
^Eli johtuu tekniikan tyhmyydestä...  :eek:

Ehdin lueskella ohjekirjankin (suurinpiirtein) ja sieltäkin sain tuon saman kuvan. Ilmoittaa, että valikossa voi valita soittoäänen (autossa olevista vaihtoehdoista), jos puhelin ei tue "tulevan soiton toimintoa".
Ja sitten on selitetty, että "tulevan soittoääni" mahdollistaa matkapuhelimen soittoäänen käyttämisen.

Mitä ilmeisemmin siis munkaan puhelin ei tue tuota tulevaa soittoääntä - aika outoa, kun ei luulisi olevan liian "teknistä" saada tuollainen toimimaan...  ???
 
^eikös moni BT-kuulokekin ole yhtä tyhmää sorttia?

Mulla ongelma Toyotan radion kanssa. Joskus puhelin ei vain kytkeydy automaattisesti  BThen ja seuraavalla kerralla taas onnistuu. Luin kans käyttöohjetta huomatakseni ettei ko käyttis edes tunne tuota autossa olevaa radiota- multa puuttuu nappuloita ja valikot ihan erilaiset.
 
Olin jo asennoitunut, että tämän ketjun aloitusviestissä kertomaani ongelmaan ei löydy ratkaisua. Tänään (eilen) asentelin puhelimeen WP päivityksiä, joita oli tekemättä. Kauppareissulla kokeilin odottamatta mitään ja kyllähän se tuntui toimivan. :) Aiemmat päivitykset eivät olleet auttaneet.
 
Jysky sanoi:
^eikös moni BT-kuulokekin ole yhtä tyhmää sorttia?

Mulla ongelma Toyotan radion kanssa. Joskus puhelin ei vain kytkeydy automaattisesti  BThen ja seuraavalla kerralla taas onnistuu. Luin kans käyttöohjetta huomatakseni ettei ko käyttis edes tunne tuota autossa olevaa radiota- multa puuttuu nappuloita ja valikot ihan erilaiset.

Onko Proacessakin eri varustetasoja?
 
JiiJii71 sanoi:
Onko Proacessakin eri varustetasoja?

Löytyy perus ja sitten Active jossa on melkein "kaikki" mm BT radio. Mulla on tuo Active.
Ohjekirjassa oli vain 2 radiota- bt llä ja ilman.
 
Tervehdys

Autona Volvo V60. Alkuvuodesta 2015 käyttöönotettu ja "perusradiolla" ilman mitään ylimääräistä.

Työnantaja vaihtoi operaattoria puhelimeen (Elisa => Telia). Luurina Samsung A3 2017.
Elisahan "lähettää" numeron muodossa +35840123456 ja Telia vastaavasti 040123456.

Huomasin että auton järjestelmä ei tunnista numeroita, mikäli ne on tallennettu puhelinluetteloon muodossa +35840123456. Eli auton näytöllä näkyy vain numero, mutta puhelimessa näkyy samalla nimi oikein.

Elisan aikana en ainakaan huomannut, ettei olisi tunnistanut vaikka numero on luettelossa muodossa 040123456.
(Eli siis tunnistus toisin päin onnistui...)

Onko joku muu törmännyt vastaavaan?
Onko tuo auton bluetooth noin huono vai mistähän tässä on kysymys?

Jukka I.
 
Onko muilla sellaista ongelmaa, että kun joku soittaa ja luuri on kytkettynä bt kautta autoon, niin soittoääni ei kuulu auton kaiuttimista, vaan tulee auton oma pilipali hälyääni? Mistä moinen johtuu?
 
Mersussa on ainakin joku tollanen ärsyttävä ominaisuus. Siks ei viitsi omaa puhelinta edes siihen kytkeä  :rolleyes:
 
mushinico sanoi:
Onko muilla sellaista ongelmaa, että kun joku soittaa ja luuri on kytkettynä bt kautta autoon, niin soittoääni ei kuulu auton kaiuttimista, vaan tulee auton oma pilipali hälyääni? Mistä moinen johtuu?
Tuollainen ominaisuus on ollut minulla kaikissa kolmessa autossa ja neljässä puhelimissa, jotka ovat olleet BT:llä kiinni toisissaan. Autossa kuuluu auton järjestelmän tarjoama hälytysääni. En ole tullut ajatelleeksi, että se olisi vika tai ongelma...
 
^Sama täällä, noin minullakin on toiminut. En ole edes ajatellut asiaa. En tosin käytä auton bluetoothia vaan ihan vaan langatonta handsfreetä.
En vaan jotenkin pidä koko systeemistä.
 
Ainakin jokaisessa omassa autossani on auton hälytysäänen voinut poistaa käytöstä auton valikoista...silloinhan ääni kuuluu puhelimesta ja sellaisena soittoäänenä kuin on valinnut.
 
Kyllä minulla kaikki käyttämäni autojen bt-systeemit on toimineet noin. Mazdassa miellyttävä naisääni totesi, että "saapuva puhelu" ilman mitään rinkutuksia  8)
 
Kyllä sen kuuluisi tulla järjestelmästä. Ongelma liittynee puhelimen softiin.
Volvossa tuli alussa ärsyttävä pilipaliääni, mutta jossain vaiheessa se muuttui niin, että kun joku soitti, niin se puhelimen soittoääni tuli BT:n kautta. Näin myös työkaverin rellussa. Eli kyllä se voi myös niin toimia, että itse soittoääni "streemataan" järjestelmään. En vain ymmärrä, miksi välillä toimii ja välillä ei.