https://yliteippaus.fi/

Audissa outo vika

P

peetu

Vieras
Minulla on Audi A4 TDI vuosimallia 08. Nyt se on alkanut temppuilemaan siten että nopeusmittari ei toimi,ohjauksentehostin ei toimi, jarruissa on häikkää,,hehkun merkkivalopalaa, ei sammu avaimella normaalisti, valojen ohjaus pois pelistä jne. Näin käy ajossa ja myös silloin kun virrat ovat jonkinaikaa päällä. Yhdessä autosähköliikkeessä käytetty, mutta siellä ei löydetty mitään mikä selittäisi vian. Akku ok jne.. onko jollain ollut vastaavanlaista ongemaa?
 
Vikakoodi ilmoittaa vaan että abs ei toimi. Mutta ne toimii ihan ok. Unohdin mainita että kun hälyt alkaa laulaa niin myös luistnesto lähtee pois pelistä. Mittareista vain lämpömittari toimii normaalisti.
 
OK, onko vikakoodit luettu ihan merkkihuollon testerillä tai esim. VCDS:llä?
Jotenkin vaikuttaa että akku vois olla finaalissa, mutta sekin siis on OK, eli todennäköisesti ainakin kertaalleen vaihdettu?
 
Akku kunnossa. Juuri tänään tarkastettiin. Akku vuoden vanha. Ei kai tässä auta kun marssia merkkihuoltoon.
 
Noin sekalainen vikakuvaus saattaisi viitata vaikka maadoitusvikaan.
 
Kaverilla oli -04 A6:ssa tuollainen "moniongelma", syynä oli litra tolkulla vettä lattiamattojen alla ja sitä myöten joku "boxi", muistaakseni apparin jalkatilassa joutunut veden rikkomaksi.
 
Maadoitukselle ääni täältäkin, eikös noista ole sellainen lattakaapeli moottorista koriin ja hapettuu poikki? Kaverin Touranissa oli hieman samanlaisia mystisiä vikoja johtuen maadoituksesta.

Onko Audilla oikeesti tuollainen "kukkanen", että sähköosia/laitteita mattojen alla? Tietenkin se on halpaa rakentaa noin, mutta onhan tuo nyt ihan luokaton toteutus jos noin on? Joissain vanhoissa Volgissa,Ladoissa ja Fiateissa oli sähkölaitteita mattojen alla mut Audissa vielä tänä päivänä?