https://tummennuskalvot.fi/

Audi A4 B7

M

Makkis

Vieras
Menee jo museoautoihin mutta kirjoitan kuitenkin...

Kaverille saapui käsiin A4 B7 Avant vuodelta 2007. 103 kW pumppari ja perässä multitronic. Syy, miksi auto saapui kaverille, on tuossa multitronicissa. Audi kun ei liiku mihinkään, ei eteen, ei taakse, ei esiohjelmoiduilla pykälillä, ei deellä eikä ärrällä. Mittaristoon ei tule mitään herjaa eikä mikään ääntele oudosti.

Edellisen omistajan aikaan auto oli alkanut satunnaisesti tekemään tuota mutta aina oli pienen viiveen jälkeen meno alkanut ja vaihtanut aivan normaalisti.

Arvauksia?

Laakkosen arvaus: uusi laatikko (7keur)
"Tietäjän arvaus": jokin ohjainyksikkö sökö, saa varmistettua kun löytyy caniin pureutuva vcds jollaista ei nyt täksi illaksi sattunut nenän eteen

Aikani kuluksi voisin välitellä lisää ideoita...

Autohan on erittäin siisti ikäisekseen joskin nähnyt jo taivalta sen parisataatuhatta mutta kyllä tuohon vaivaa ja jokusen euron voisi uhrata kun ovat kuitenkin vielä noin 10keur autoja.

- Otsikkoa täydennetty. - Quality -
 
Melkein säikähdin, että eihän vaan ole meikäläisen entinen :eek:. No ei, kun on pumppari. Itse ongelmasta ei hajuakaan, oma multi pelitti aivan virheettömästi.
 
Öljynvaihtohetki lähestyy, voinko laittaa tuohon vanhempaan tfsi-koneeseen (tarjouksessa olevaa  ;D  ) ESP 5 - 30 w öljyä ?
 
Jos ei onnistu ajotietokoneen valikoiden kautta, niin taitaa olla vcds homma :)

Eli ohjainlaitteen 46 koodausta pitää muuttaa tämän ohjeen mukaan:

Select 46 (Comfort System)
Coding -> Function 07

+00001 - 10 Tamper alarms (Great Britain)
+00002 - Confirmation Anti-theft warning system blinks
+00004 - Selective Central Locking (SCL)
+00008 - Anti-theft warning system - activation of AWS
+00016 - Rear lid release locking via speed
+00032 - Comfort Locking via speed
+00064 - Comfort function via remote control
+00128 - Right Hand Drive (RHD)
+00256 - Avant bit
+00512 - Confirmation remote closing (1x blink)
+01024 - Confirmation anti-theft warning sytem horn activation
+02048 - Door-/ window regulator logic
+04096 - Thatcham anti-theft warning
+08192 - No safe-function
+16384 - Side windows with insulated glass

Jos tuo toiminto siis otetaan pois päältä, niin siitä luetusta koodista pitää vähentää tuo 32 ja syöttää uudelleen.

- Otsikkoa täydennetty. - Quality -
 
Onkohan netissä tai muualla B7:n sisustuksen purkamisesta mitään ohjeita?


Muoks, purkaminen olisi tarkoitus tehdä niin, että olisi kasattavissa jälkeenpäin. :rolleyes:
 
Jos ei muuten löydy, niin kannattaa sijoittaa muutama euro erWiniin ja käydä sieltä lataamassa PDF-muotoiset ohjeet. Ovat ainakin seikkaperäiset ja samalla muutaman euron maksulla ehtii ladata vaikka ne kaikki, on sitten kättä pidempää muuhunkin kuin sisustan purkamiseen.
 
Tämän auto(kone)mallin yksi ongelmakohta on pumpun seuraaja, itsekin ollut aikeissa teettää sen vaihdon ..... mutta en enää, eläköön juutuupi !

 
Termostaattijumppaa olisi näköjään tiedossa. Lämmöt nousee tyhjäkäynnillä 90, mutta ajossa jää 60 - 68 asteisiin. Hyviä ohjeita onneksi on netti pullollaan.


 
^ Jäiköhän joku pois lainauksesta kun ei löydä ? Joskin tosiaan klippejä asian itsehoitaville riittää ........ ja Alankoa sivutakseni 'et ole yksin sillä tiellä'  :p  sillä myös minun termarini 'päästää'  ???
 
Olisi just huolto tulossa. Pitää kysyä paljonko tuo jumppa huollon yhteydessä tekisi. Jos alkaa olla luokkaa +300€ niin pitää turata sitten itse.
 
Ei näytä ihan pahalta jumpalta mutta aina niissä jutskissa, joita teet sen ensimmäisen kerran, menee aikaa ihan perkeleesti. Se cam follower-jutskan kun vaihdoin meni nätin kesäpäivän työssäoloaika, amattilainen olis kait laittanut sen tuntiin ja laskuttanut kaksi ? Tuo on jokseenkin samanlainen homma joskin litkuttaminen ottaa oman aikanasa.