https://automasa.fi/tuote-osasto/henkiloautot/vikakoodinlukijat-henkiloautot/

Audi A4 Allroad

jlindstrom

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
1.1.2014
*edit* Muokkasin otsikkoa yleisesti A4 Allroadiksi. jlindströmin auto on tallissa:
http://www.autostadium.fi/index.php?topic=2859No niin, muutaman päivän asiaa pimittäneenä ajattelin paljastaa asian..

Eli maanantaina tuli haettua uusi liisariauto työsuhdeautoksi. Valinta osui, kuten joskus tuli mainittuakin, A4 Allroad Land of Quattroon.

Seuraavat optiot tuli lisäksi raksittua:

17" talvipyörät Hakka8 aluvanteilla
4L6 automaattisesti himmentyvä taustapeili
9VK Bang & Olufsen sound system
9ZF Bluetooth adapterilla ja ulkoisella antennilla
2Z0 ilman malli- ja tyyppimerkintää
QE1 säilytyslokeropaketti
4X4 sivuturvatyynyt taakse
1D2 vetokoukku

Lisäksi Suomessa asennetaan jäkiasennuksena Eberi sekä navigaattori mikä käyttää integroitua näyttöä. Näiden asennus erinäisistä syistä johtuen vasta elokuussa.

Auto on väriltään metallihohto valkoinen ja sisustus on vaalean harmaa nahka/alcantara yhdistettynä mustaan kojetauluun. Moottori on 2.0 Tdi 140kw ja vaihteistona tietysti Stronic.

Land of Quattro on siinä mielessä hieno paketti lähtökohtaisesti, että juurikaan noita lisäämiäni varusteita enempää en autoon kaivannut. Vakiona tuli mm. 3-alue ilmastointi ja sähköisesti toimiva takaluukku, sport-jakkarat nahka/alcantara jne. Lisäksi tilausvaiheessa tuon eberin sai kampanjana ilmaiseksi. Kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen ko. auton hinta vs. varustelu tilanteeseen.

Aiempi, oma, A4 2.0 Tdi 130kw stronic quattro siiryi rapiat 2v ja 70tkm palvelleena vaimon käyttöön ja vaimon Seat vastaavasti myytiin liikkeeseen. Aika hulppea fiilis kun pihalla on 2kpl B8.5 pohjaisia Quattroja.. huh.. ihan rehellisestä tällaista tilannetta en ole osannut ennakoida. Aika mykistävä fiilis kun katsoo pihalle :)

No joo, takaisin Allroadiin. Sillä on nyt tosiaan muutama päivä ja noin 500km tullut ajeltua, joten pieniä ekoja huomioita/fiiliksiä voi tilitellä.

Auto on noin 7cm korkeampi kuin tuo vaimon käytössä oleva S-line alustalla oleva A4. Tuon kyllä huomaa ajossa monella tapaa, niin hyvässä kuin pahassakin. Hetkittäin fiilis allroadilla on kuin ajaisi valtamerilaivaa.. auto tietysti kohonneen painopisteen vuoksi kallistelee enemmän mutkissa, eikä ihan samalla itseluottamuksella voi kurveihin työntää. Vastaavasti auto on merkittävästi hiljaisempi ja toki tuo pehmeys tuo mukavuutta ajoon. Tien epätasaisuudet eivät oikeastaan tunnu missään.

Autoissa on kummassakin 245-levyiset renkaat, allroadissa 18" ja A4:ssa 19". Allroad tuntuu uraherkemmältä.. raideleveys pitäisi autoissa olla lähes sama, koska A4:ssa on ET35 vanteet alla.

Hieman kasvaneet voimavarat yhdistettynä Drive Selectiin tuntuu hyvältä. Drive Selectin kun laittaa asentoon Dynamic ja vaihteiston pudottaa sportilta normi D-asentoon, niin paketti toimii aika hienosti. Dynamic ilmeisesti parantaa kaasun vastetta sen verran, että auto tuntuu olevan sopivasti enemmän "varpaillaan" kokoajan ja reagoi site mukavammin kaasun painallukseen.

B&O sound system toimii tosi hienosti. Ihan 100% en allekirjoita sen olevan jokaisen euron arvoinen suhteessa normaaliin Audi Sound Systemiin, mutta en kadu valintaani. Pidän molemmista järjestelmistä ja B&O on aika selkeästi erottelevampi/tarkempi soundiltaan.

Seuraavaksi pitäisi saada muutamia VCDS-juttuja tehdyksi, joko sopivan taitavan koodarin kautta (mielellään Turun seudulla) tai sitten hommata nuo rensselit itse. Listalla ainakin:

- start&stop poisto
- needle sweep (puhdasta turhamaisuutta :)
- sisävalojen säätö MMI:lle
- drive selectiin individual MMI:lle?
- lukitusen piippaus avatessa/lukittaessa
- turvavyön varoitusäänen poisto
- sähköisen takaluukun sulkeminen kaukosäätimellä

Jos joku taitava koodari moisia olisi valmis tekemään, niin mieluusti ottaisin apua vastaan. Vaikka moni on moisia luvannut ilmaiseksikin tehdä, niin olen valmis välittömästi lupaamaan vaivan palkaksi laatikollisen kesäjuomaa.

Lisäksi jossain kohdin olisi tarkoitus laittaa auton ikkunoihin kalvot.

Tässä tunnelmia noin alkuunsa. Palailen astialle sopivissa kohdin kuvien ja jatkotunnelmien kanssa..

//Juha
 

Kvee

Sisäänajettu
Liittynyt
24.12.2013
Tuossa autossa ei ole kuin yksi huono puoli. Minulla ei ole sellaista. Hieno laite!
 

ConD

Yleisvalvoja
Liittynyt
18.12.2013
Tekisitkö jlindstom tästä autotallipuolelle uuden aiheen, niin siirretään tämä sitten arkistoon. Aloitus kun on aika hyvin pelkästään omaan autoosi liittyvä.

Jos yleistä keskustelua allusta tulee, niin jatketaan siitä täällä audifoorumilla.