https://tummennuskalvot.fi/

Audi A4/A5/Q5 soitin päivitys Alpine X701D

ePa

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Nyt viedään Audin soitinpäivitykset uudelle tasolle.

Alpine on julkaissut autoon "saumattomasti" istuvan soitin/näyttö yhdistelmän, joka varmasti kiinnostaa sellaisia jotka haluavat parempaa ääntä autoonsa.

productpic_X701D-A4_installed_01.jpg


https://www.alpine-europe.com/index.php?id=259


Kotimaisen kauppiaan sivuilta lainattua tekstiä:

X701D-A on 7-tuumainen kosketusnäyttö Audi A4 / A5 / Q5 autoihin, joka tuo mukanaan suomenkielisen navigoinnin 47 euroopan maan kartalla, Bluetooth handsfreen ja musiikin langattoman striimauksen, HDMI-sisääntulon, USB-liitännän, Alpinen huippuluokan äänenlaadun ja tämä kaikki täydellisesti integroituna juuri Sinun Audiisi.

HUOM: Ei autoihin, joissa alunperin MMI tai Bang & Olufsen -laitteisto

Seitsemäntuumainen korkearesoluutioinen kosketusnäyttö tarjoaa laitteiston täyden hallinnan sekä uskomattoman hyvän kuvanlaadun, jonka ansiosta navigoinnin kartat sekä näytöllä toistettavat videot toistuvat terävinä. Alpinen ainutlaatuinen Split-Screen mahdollistaa näytön jakamisen kahteen osaan, jolloin puolet näytöstä on navigointikäytössä, toisen puolen näyttäessä audiopuolen tietoja.

Navigointi kattaa 47 euroopan maan kartat ja opastukselle kielivaihtoehtoja on 33, joissa mukana on myös Suomi sekä Ruotsi. Navigontia voidaan käyttää perinteisten osoitteiden sijaan myös postinumerohaun avulla sekä hakea haluttuja kohteita tuhansien kiinnostavien POI-kohteiden luettelosta (Points of intrest). 3D-karttakuva on selkeä ja navigoinnin käyttö on muutenkin erittäin loogista, helppoa sekä nopeaa. Alpinen navigointi käyttää Here-karttoja, jotka veloituksetta päivitetään uusimpaan saatavissa olevaan versioon aina ennen kuin X701D-A toimitetaan asiakkaalle.

X701D-A on yhteensopiva nykypäivän laitteiden kanssa. USB-tikulta voidaan toistaa MP3-, AAC-, WMA-tiedostot sekä myös häviöttömät FLAC-tiedostot. Musiikit voidaan toistaa Bluetoothin avulla myös langattomasti suoraan puhelimesta ja Alpine on yhteensopiva myös uusimpien puhelimien kanssa (esim. iPhone 6 ja Samsung Galaxy S6). HDMI-lähdöllä olevasta puhelimesta voidaan musiikin lisäksi toistaa myös videotiedostot. USB-liitäntä mahdollistaa lisäksi puhelimen lataamisen.
 
Varmaan ihan pätevä peli, mutta törkeän ruma.
Kun on kerta suunniteltu em. autoihin niin olisiko sen verran voinut nähdä vaivaa että olisi muotoilua tehnyt auton muihin laitteisiin sopivaksi.
 
Hieno systeemi, mutta aivan liian myöhään ja aika kallis myöskin, 2200€ + lisävarusteet.
 
Olisko Alpine joutunut odottamaan B9:sin julkaisun että saavat luvan Audilta tehdä edelliseen koppaan integroituihin laitteisiin upgradeja? Kallis tosiaan jos maksaa 2200eur...
 
No kallis se tuntuu olevan mutta nyt kun itse B8-koppa alkaa olla jo moneNkin kukkaron ulottovilla niin samalla myös päivytystarve ja mahdollisuudet lisääntyvät ?
 
Joo. Ihan kiva laite varmaan mutta ulkonäkö taattua Alpinea, teinit tykkää...
 
Ihmettelin jo aikasemmi tätä "wanhaan malliin" esiteltävää soitinta, mutta ilmeisesti asia liittyy jotenkin auton canbus väylään ja sen hyödyntämiseen.

Makuasioitahan on monia, mutta omaan silmään tuossa ei juuri ole "teini" välkettä, mutta nuo neliönapit voisi olla enemmän "audimaisia". Samat napit on ilmeisesti myös Alpinen X800D-ML mallissa (jota on tullut kuolattua). Tuskin tulee olemaan mikään hirveän yleinen soitin. Hintalappu pitää suurimman osan ostajista pois haitoilta.

productpic_X800D-ML_12.jpg


Climan kommentissa taisi olla aavistus sarkasmia...  ???
 
Pekka T sanoi:
Hieno systeemi, mutta aivan liian myöhään ja aika kallis myöskin, 2200€ + lisävarusteet.
A5 2010 tehdasnavi ja bluetooth yksistään olivat verollisena n. 5000 euroa ;-)
 
Rauska sanoi:
A5 2010 tehdasnavi ja bluetooth yksistään olivat verollisena n. 5000 euroa ;-)

Tämä olisi vain pitänyt olla tarjolla jo aikaa sitten, vaikkapa 2010-> niin kauppakin olisi voinut käydä paremmin.