https://tummennuskalvot.fi/

Asuntosi lämmitysmuoto

Millä lämmität?

  • Sähkö

    Ääniä: 95 36,4%
  • Maalämpö

    Ääniä: 65 24,9%
  • Kaukolämpö

    Ääniä: 73 28,0%
  • Öljy

    Ääniä: 12 4,6%
  • Joku muu?

    Ääniä: 54 20,7%

  • Äänestäjiä yhteensä
    261
F

focceristi

Vieras
Nähdäkseni tällaista aihetta ei vielä ollu? Meillä rintamamiestalo 120neliötä lämmintä tilaa ja öljylämmitys. Tarkkaa lukemaa ei ole mutta talvesta riippuen n. 2200 litraa kuluu vuodessa, kovina pakkasvuosina enemmänkin. Ilmalämpöpumppua ei ole. Oumannia mietitty. 2000 luvun alussa poltin uusittu ja kattila varmaan -90 luvun alun malli. En harkitse muita lämmitysmuotoja tähän koska kustannuksiltaan kohtuullinen.
Eli millä asuntosi lämpiää?
Äänestys lisätty!
 
Ilmalämpöpumppu ja varaava takka, joka lämpenee puilla. Noilla lämpenee koko yläkerta, alakerrassa on sähköllä toimiva lattialämmitys. Myös autotallissa on lattialämmitys, tosin pääasiallinen lämmönlähde on 508:n 2,2-litrainen diesel joka aina lämmityskaudella ajetaan suoraan ajosta talliin luovuttamaan lämpönsä sinne.

Viimeiseen kuukauteen ei ole ollut mitään lämmitystä, eikä jäähdytystä päällä. Sitä ennen koko kesän ilmalämpöpumppu viilentämässä. Epäilen, että ensi viikolla on jotain lämmitystä jo kytkettävä päälle.
 
Meidän talon puolikkaassa on maalämpö vesikiertoisella lattialämmityksellä. Talo on uusi ja luovutettu meidän hallintaan toukokuussa joten sähkönkulutuksesta ei vielä paljoakaan dataa ole mutta nyt kesäkuukausina on kulutus ollut erittäin vähäistä.
 
Suorasähkölämmitys. Tammikuussa kiva maksella 500e sähkölaskua.  :mad:

Takkaki on ja sitä tulee kyllä päivittäin pakkasella lämmiteltyä. Ilmalämpöpumppua tuossa suunnittelin ja se on vielä sillä asteella kun sitä ei täysin optimaalisesti saa laitettua kun on niin hankalan mallinen tuo paikka mihin se tulisi.

Ehkä se täytyy kuitenkin laittaa tässä syksyllä jo kesääkin ajatellen, että saa viilennettyä hieman kämppää.
 
Suomen kalleimmalla kaukolämmöllä lämpenee tässä harvassa tönössä noin 900 kuutiota. Kaukolämpöä on jeesaamassa iso varaava takka, tälle talvelle tilasin 20 heittomottia koivuhalkoja. Yläkerrassa on ilmalämpöpumpun sisäyksikkö. Yritellään noilla optimoida energiaan syydettyjä rahavirtoja pienemmiksi.

Lämmitellään toistaiseksi maakaasusta tehdyllä kaukolämmöllä jos Putin ei ruuvaa venttiilejä kiinni. Tosin taitaa ne veli venäläisen venttiilit valskata aina sen verran,  että jos vaikka tälläinen pikkukaupunki (27 000 asukasta) pysynee lämpimänä.... Parin vuoden päästä pitäisi putkistossa virrata biovoimalasta tulevaa lämmintä vettä. Off topickina sen verran, että paikallinen terästehdas ja tuota kautta 600 ihmisen (mm. meidän perheen fiksumpi aikuinen) työpaikka on suoraan kiinni Putinin kaasusta.
 
Maalämpö vesikiertoisella lattialämmityksellä. Varaava takkakin löytyy, mutta sitä käytetään enemmänkin tunnelman kohottamiseen. Tuleva autotalli tulee myös lämpiämään maalämmöllä. Tallin sokkeli on jo pystyssä ja talosta on vedetty putket valmiiksi autotallille.
 
Vaihtoehdot estävät valitsemasta useamman vaihtoehdon kuten esim. sähkö + puu. Meillä päälämmönlähde on ilmalämpöpumppu ja takka. Takan osuus on kuitenkin varsin merkittävä, ollen jokseenkin samaa luokkaa kuin ilmalämpöpumpun osuus.
 
JiiJii71 sanoi:
Lämmitellään toistaiseksi maakaasusta tehdyllä kaukolämmöllä jos Putin ei ruuvaa venttiilejä kiinni. Tosin taitaa ne veli venäläisen venttiilit valskata aina sen verran,  että jos vaikka tälläinen pikkukaupunki (27 000 asukasta) pysynee lämpimänä....
Saas nähdä, vuotaako?  Saattavat olla vielä käytössä ne 650 kpl vuonna 1982 Suomessa kaasuputkistoa varten tehtyä kiilaluistiventtiiliä, joiden tekemisessä olin osittain mukana.
 
Karvis sanoi:
Paljonko teillä maksaa kaukolämpö?

En muista tarkkaan, pitäisi kaivella laskuja esille. Paikallislehdessä oli loppukesästä verrattuna noita kaukolämpöjen hintoja (biovoimalan puffausta :rolleyes:) ja tuolla oli mainittu Imatran omaavan kalleinta kaukolämpöä.

Talvikuukausina tuollainen 300 - 400 € kuukautta kohden tähän kämppään lämpöisestä vedestä.
 
Lattialämmityksenä toteutettu suora sähkölämmitys ja varaava takka, joka lämpiää syksystä kevääseen ainakin viitenä päivänä viikossa. Ei ilmalämpöpumppua.
 
JiiJii71 sanoi:
En muista tarkkaan, pitäisi kaivella laskuja esille. Paikallislehdessä oli loppukesästä verrattuna noita kaukolämpöjen hintoja (biovoimalan puffausta :rolleyes:) ja tuolla oli mainittu Imatran omaavan kalleinta kaukolämpöä.

Talvikuukausina tuollainen 300 - 400 € kuukautta kohden tähän kämppään lämpöisestä vedestä.

Näyttäisi olevan aika sikahintaista teillä kaukolämpö, reilu 86€/MWh ja perusmaksukin alkaen 1280€/vuosi. Täällä Rovaniemelläkin kaukolämpö on kallista ja hinnat nousee ~10% vuodessa sekä perusmaksukin on aikalailla tuplaantunut parissa vuodessa, mutta silti meidän 56,50€/MWh ja perusmaksu alkaen 535€/vuosi on aika halpaa Imatraan verrattuna :rolleyes:
 
Näkyy taloyhtiö maksaneen v. 2012  67,26 €/MWh (Espoo)
 
JiiJii71 sanoi:
Tunteeko kukaan ketään kuka olisi irtaantunut kaukolämmöstä?  :rolleyes:

En ainakaan minä, usein se ei ole edes kannattavaa koska kaukolämpö on yleensä taloudellisin tapa lämmittää, toki teidän hinnoilla varmasti löytyisi halvempiakin vaihtoehtoja. Kaukolämmöstä irtaantuminen ei ole välttämättä edes mahdollista, kaavassa voidaan edellyttää kaukolämpöön kuulumista joten silloin kädet on sidotut.
 
Miten tähän nyt vastaisin kun asunnoton olen. Kesäasunnolla on 800w pattereilla toimiva lämmitys. Kosteissa tiloissa lattialämmitys. Varaava takka on myös.
Nykyisessä asunnossa jossa majailen on kaukolämpö. On kokeiltu myös öljylämpö ja maalämpö.
 
Meillä on kaksi Toshiban ilmalämpöpumppua. Alakerrassa sähköllä toteutettu lattialämmitys ja yläkerrassa sähköpatterit (joita ei ole käytetty ILP:n asennuksen jälkeen lainkaan).
 
vakio sanoi:
Maalämpö vesikiertoisella lattialämmityksellä. Varaava takkakin löytyy, mutta sitä käytetään enemmänkin tunnelman kohottamiseen. Tuleva autotalli tulee myös lämpiämään maalämmöllä. Tallin sokkeli on jo pystyssä ja talosta on vedetty putket valmiiksi autotallille.

Samanlainen järjestelmä tulossa itselle. Tallin lämpimänä pitäminen tällä tavalla melkein ilmasta touhua :D

Tällä hetkellä rivarissa kaukolämpö(patterit) + kosteissa lattialämmitys sähköllä.
 
Meillä maalämpö, takkaa tulee aika vähän polteltua, mutta kyllä klapejakin palaa noin motti vuodessa kaikkein kylmimpään aikaan.
 
Sähköllähän tämä pääosin lämpiää tämä oma talous. Joskin puuta pyritään polttamaan kylmempinä aikoina joka päivä jossain, varaavassa leivinuunissa tai sitten keittiön puolella puuhellalla..

Puun poltolla pystyy vaikuttamaan paljon sähkönkulutukseen, joskin myös ilmalämpöpumppu huutaa myös lämpöä taloon..

Haaveissa olis yksi takka tms. vielä talouteen lisää.. Ja kyllä tässä on vaihtoehtoiset lämmitysmuodotkin mielessä.. Josko joskus, tuota aurinkoa sais hydynnettyä, jos nyt ei kämpän lämmitykseen, niin vaikka sitten tuon veden lämmitykseen..
 
Pekka P sanoi:
Lattialämmityksenä toteutettu suora sähkölämmitys ja varaava takka, joka lämpiää syksystä kevääseen ainakin viitenä päivänä viikossa. Ei ilmalämpöpumppua.

Liki vastaava kombinaatio ja toiminto - patterit 1/2 talossa loppu lattialämmityksellä + puuta varaavassa leivinuunissa.
14000kwh / vuosi + 5-7 m3 polttopuuta.
 
"Virallisesti" suorasähkö, mutta käytännössä patterit on päällä vain vessassa ja lasten huoneessa, joka on sen verran kaukana tulisijoista, että niiden lämpö ei sinne oiken yllä.
Käytännössä lämmitys hoituu varaavalla takalla sekä kylmään aikaan lähes päivittäin käytettävällä puuhellalla. Puuhellan yhteydessä on "leivin"uunikin, mutta se on paitsi sisämitoiltaan, myös kivimäärältään niin pieni, että siitä ei oikein ruoan valmistamiseen ole. Kovimmilla pakkasilla lämmitetään kyllä sitäkin.
Olohuoneesta löytyy lisäksi ilmalämpöpumppu, jota käytetään lisälämpönä ja reissussa ollessa päälämmönlähteenä.
Myös puukiukaasta saa hieman lisälämpöä tuonne lasten huoneeseen. Sen hormi kun kulkee tuon huoneen kautta.
 
Maalämpö vesikiertoisella lattialämmityksellä on meidän pienessä rivi-/patitalo yhtiössä.
 
Rivarinpätkässä suora sähkö +kosteissa tiloissa lattialämpö. Talvikaudella tulikiven takkauuni lievittää sähkölaskua.
n.97 m2, 12500-14000 kwh, riippuen pakkasesta.
Muun perheen mukavuudenhalusta lämmityskausi on pitkä, saunomalla joka toinen päivä varmistetaan maksimaalinen sähkönkulutus talvikaudella...