https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Applen läppärit

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Haussa kannettava kone.. Kun kävin morjestamassa J.Nikulaa ja Herr Ylppöä Gigantissa, katseen vangitsi Macin Air mallit..

Jumankekka kun vaikuttivat hienoilta..

~1500egee olis se mitä maksais mulle sopiva laite.. Mallia en muista nyt tarkemmin..

Mutta mites noi kestää ja pelaa?

Pääkäyttö siis ihan kotona..  Että suuria rasituksia ei olis tiedossa..

Apple olis muutenkin kiva, kun on jo iPadii, iPhonee jne...

Edit: muokattu otsikkoa
tomppa
 

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Joku tommonen se oli..

MacBook Air 13.3" MD761, tohon muistisysteemejä lisää.. Ni se oli jotain 1500egee..
 

JM

Uudenkarhea
Liittynyt
22.12.2013
Kysymykseen, että miten kestää ja pelaa niin itse olen nyt lähes kaksi vuotta käyttänyt 13" Airia työkoneena ja hyvin on toiminut. MS Office löytyy myös OS X:lle, mutta kaikilta ominaisuuksiltaan esim Outlook ei vedä vertoja Windows vastineelleen
 

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
^ dual corella hinta vähä nousee?

Mut, joo.. En tiiä. Teholla nyt ei niin suurta väliä olis..

Täytyy käydä Gugantissa ihmettelemässä välipäivinä..
 
M

Makkis

Vieras
Kyllä tuo MD761K koodilla on aina Dual-Core tuplaydinprossulla, uusinta Haswell-sukupolvea. Siitä on satkun halvempi koodilla MD760K joka on muuten sama, mutta massamuisti on 256 Gt:n sijaan 128 Gt. Sitten on se pienempinäyttöinen, 11,6" tuuman malli, sama prossu mutta hieman halvempi.

Hyvä kone se on, osta vaan. Käyttis on aika vanhan aikainen verrattuna Windows 8:iin mutta laite on hieno.
 

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Makkis sanoi:
Hyvä kone se on, osta vaan. Käyttis on aika vanhan aikainen verrattuna Windows 8:iin mutta laite on hieno.

WIN8 on se syy miksi haluan Applen, tai ainakin yksi iso syy  8)

Kiitos Makkis tuosta valaisusta. Käyn tsekkaamassa koneen paremmin..
 
M

Makkis

Vieras
WIN8 on se syy miksi haluan Applen, tai ainakin yksi iso syy

Jaa, minulle taas Win8 oli syy miksi en enää halua Applea. On tuo iOS (kännyt ja tabut) ja MacOS (tietskarit) niin brezheviläinen verrattuna Windus kasiin että ei mitään rajaa. Joka hemmetin asiaan tarvitaan joku vi--n sovellus kun windus 8:ssa käyttis hoitaa kaiken. Ei tarvia enää mitään dropbokseja, gmaileja tai kaiken maailman ihme hössötyksiä kun kaikki on käyttiksessä.

Makeita nuo Applen koneet on muuten ja ihan ok rautaa, mutta käyttis on vuodelta kivi, miekka ja rusina. windus 8 laitteen ostaminen on toki haastellisempaa koska myynnissä on paskaa 300 eurolla joka liikkeessä, mutta Applen hinnalla saa kyllä hemmetin laadukkaan premium-windus 8 koneenkin. Noihin 300 euron vehkeisiin ei pidä koskea edes pitkällä tikulla, aivan silaa scaheissea kaikki.
 

Skula

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Niinpä. Niin ne ajatukset heittelee..

Joku ei tahdo kuin nopeaa ja helppoa.. (muka)

Itse kun lähdin ATK-maailmaan 80 luvun lopulla.. Silloin hommat hoidettiin C64:lla ja itse ohjelmoitiin pelejä ja haalittiin kasetteja ja lopuksi jopa "lerppuja" joissa oli pelejä hassutuksia..

PC maailmakin avautui 086:n myötä, ja DOS "käyttiksellä". Opin tekemään hommat "juuri"-tasolla ja tykkään edelleenkin siitä että minä teen itse paljon asioita, haluan mm.että työpöytä on työpöytä jossa on mahdollisimman vähän mitään.. Korkeintaan pikakuvakkeet tärkeimpiin juttuihin.. En siis todellakaan tykkää uudesta WIN suuntauksesta, jossa kaikki on valmiiksi mietitty ja homma on vain osoittamista ja odottamista..
(toki kai 8:ssa on mahdollisuus perinteiseen lookkiin, mutta silti, yök!)

Olen vissiin kovin erilainen ihminen.. Töissäkin ihmettelevät kun haluan pitäytyä vanhoissa "hands-on" tavoissa tehdä juttuja..

Oijjoij.. Muistelen haikeudella sitä aikaa kun sain työskennellä päivittäin OpenVMS järjestelmän kanssa, eikä WIN ollut vielä tuotantoa/tuotannnohjausta pilannut  ;D (toki nykyään tuo työpaikka on jo historiaa)

Ja kaikki tämä.. Ei tarkoita sitä että iOS olisi välttämättä parempi, helpompi tai kauniimpi kuin WIN, ei tod, olen vain kyllästetty WIN maailmassa.. Ja olen nyt päässyt sisäistämään vähän tätä iOS maailmaa, ja se tuntuu kiinnostavammalta.. Joskin jotkut ajattelevat varmasti että minutkin on vain aivopesty Omena maailmaan.. Mahdollista tuokin  ;D

No joo.. Mut kyllä. Pakko se on käydä tuo Air tyyppäämässä.. Joskin tällä kertaa ilman Amorphiksen E.Holopaista, J.Nikulaa tai Herra Ylppöä  ;D
 

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Onhan tuo Air todella houkutteleva kone. Nyt kun siinä on vielä hienosti taustavalaistu näppäimistö, niin sen kanssa on kiva iltaisin hämärässä kirjoitella. Minulla oli MacBook Pro 13", mutta annoin sen tyttärelle. Airia minunkin tekee mieleni, ja todennäköisesti se on seuraava koneeni 13" näytöllä. Mekaaninen toteutus Maceissa on huippuluokkaa. Pro'ssa kirjoittamista häiritsi hiukan näppiksen terävä alumiininen etureuna. Airissa ei olisi tuotakaan haittaa.
 

Kynäkauppias

Uudenkarhea
Liittynyt
22.12.2013
Mulla on Ipad2, Iphone5 ja uusin tulokas Macbook Pro 15,4 retina. Ipadia ei ole ollut minkäänlaista himoa päivittää kun se toimii niin hyvin, puhelimen vaihdoin kun kaveri tarjosi sen verran hyvin 4S:stä, muuten olisi sekin vielä.

Mutta macistä luopuisin viimeisenä, nyt jälkeen päin vain harmittelen etten ottanut Airia. Joskin silloin tuo Ipad olisi melko hyödytön kun ei tarvisi töissä kantaa mukana. Tai tulisihan sillä varmaan silloin tällöin vähän pelattua.

Mäkki on mainio vehje jos ei koneen kanssa väkertäminen kiinnosta, eikä halua katsella latauskuvakkeita. Päivitysten yms. juttujen toteutus on tehty niin ettei mullakaan ole tuolla päivitysjonossa kolmea vakavaa ja 19 ei niin vakavaa päivitystä. Hiiren käyttö on myös jäänyt minimiin, koneen käyttö sujuu mainiosti tuon kosketuslämyskän kautta. Ja kyllähän tuo ulkoinen olemus on muovisiin läppäreihin verrattuna jees. 
 
T

Tassu

Vieras
Makkiksen kannattaa perehtyä paremmin OS X:ään jos sitä vanhanaikaiseksi luulee ;) Eiköhän se iCloud ollut ennen SkyDrivea sun muita kilkkeitä.
 

Antza

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Skula sanoi:
Mut, joo.. En tiiä. Teholla nyt ei niin suurta väliä olis..
Oikeastaan koko syksyn on 13" perus-Air ollut jossain aina tarjouksessa niin että sen on saanut alle tonnilla. Eli jos 4 gigan keskusmuisti ja 128 gigan SSD:n uskoo riittävän niin tuollainen kannattaa poimia talteen. Ainakin Expertilla, Gigantissa ja Verkkokauppa.comissa noita tarjouksia on ollut.

Ja Macissahan tuo 4 gigaa kyllä riittää jos käyttö on lähinnä webbisurffausta. Kuvankäsittelyssä tms. raskaammassa puuhassa kannattaa tietty suosiolla ottaa enemmän.
 

jarppis

Sisäänajettu
Liittynyt
24.12.2013
Meillä kotona kakkoskoneen virkaa toimittaa 11'' airi. Kone on vuosimallia 2012 ja 4GB muistia ja puhtia riittää hyvin iMovien ja Photoshopin käyttöönkin. Kone on sen verran näppärä, että kulkee myös lomalla mukana kätevästi.
 

nemos

Klassikko
Liittynyt
24.12.2013
JM sanoi:
MS Office löytyy myös OS X:lle, mutta kaikilta ominaisuuksiltaan esim Outlook ei vedä vertoja Windows vastineelleen

Sähköpostiohjelmana Apple Mail on monessakin suhteessa parempi kuin Windows-Outlook. Totta on se, että esim. Excelin Mac-versiossa on muutama puute Windows-versioon verrattuna, mutta toisaalta "vanhojen" valikkojen kuljettaminen Mac-versiossa uusien ohella helpottaa satunnaista käyttäjää.
 

mol

Sisäänajettu
Liittynyt
24.12.2013
Makkis sanoi:
No joo, tuo on se kallein malli ja voi mennä optioilla liki 1500 egeen. Peruskone pitäisi olla max. 1350 egee ja siihen 4 Gt lisämuisti jokusen kympin.

Ostin syksyllä juurikin tuommoisen, 1449 oli hinta. On se kyllä mainio laite! 20 vuoden ajan pc:tä käyttäneelle ohjelmien asennus oli aluksi vähän vaikeaa (=erilaista) mutta loppujen lopuksi se on huomattavasti yksinkertaisempaa kuin Win/Linux-maailmassa. Ellei tulisi aina välillä pelailtua niin pöytäkonekin vaihtuisi MiniMacciin saman tien!

- Äänetön. En ole kertaakaan kuullut tuulettimen ääntä, onkohan siinä edes sitä?
- Nopea. Itse kone ei kauaa käynnisty ohjelmista puhumattakaan.
- Viileä. Voi pitää sylissä kuinka kauan vaan, edellinen kannettavani alkoi jo 10 minuutin kuluttua epämiellyttävästi lämmittämään. Pientä lämpiämistä olen havainnut ainoastaan silloin kun se on laturissa kiinni ja katson samalla elävää kuvaa.
- Akkukesto omassa käytössäni noin 10h.
 
V

VNi

Vieras
Meillä on yhtenä läppärinä 13" Air. Kevyt ja ennenkaikkea akkukesto on hyvä.
Kannattaa ottaa isommalla SSD muistilla, jälkeenpäin sitä on vaikea vaihtaa.
 

Levjsa

Klassikkoainesta
Liittynyt
31.12.2013
Minulla oli vuoden 2009 lopusta tämän vuoden marraskuuhun asti perusvalkoinen MacBook. Hyvin toimi tuon neljä vuotta monenlaisessa aktiivikäytössä. Loppuaikoina akku alkoi olemaan jo heikossa hapessa ja akun kestoaika oli huomattavan lyhyt. Samoin ohjelmien avaamisessa yms. alkoi olla viivettä ja "applen rantapallo" ilmestyi ruutuun turhan usein. Vielä nykyään kone on autotallikäytössä ja siinä toimii hyvin.

Nyt marraskuussa hankin uuden MacBook Airin 13,3 -tuumaisena. Lisäpalikoina sisällä on Intel Core i7 ja 8GB muisti. Varsin pätevä laite tämä on, ainoana miinuksena olen huomannut sen, että akkukesto ei ole lupauksien mukainen.
Ilo on pitää mukana, kun leite on niin kevyt ja ohut. Muotoilu on myös todella upeaa ja näppäimistön taustavalot upean hienosti valoon säätyvät. Edellisessä koneessa niitä ei ollutkaan.

Muiden Apple-tuotteiden kanssa luonnollisesti yhteenkuuluvuus on saumatonta. Käytöstä löytyy Applen tuotteista iPhone 4S, iPad mini ja Apple TV (tietokoneen lisäksi). Kaikki nämä ovat toimineet yhteen nätisti. Miinusta tulee vain Apple TV:n ja koneen yhteistyöstä, kun TV-ruutuun peilattaessa ei aina samantien kuva pysy reaaliajassa toimintokomennoissa perässä.
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
VNi sanoi:
Meillä on yhtenä läppärinä 13" Air. Kevyt ja ennenkaikkea akkukesto on hyvä.
Kannattaa ottaa isommalla SSD muistilla, jälkeenpäin sitä on vaikea vaihtaa.

SSD on helppo päivitettävä, tosin kallis sellainen. Sen sijaan käyttömuistia (RAM) kannattaa ottaa heti se maksimi minkä sitä saa eli 8 Gt, sillä sitä ei voi jälkikäteen lisätä Macbook Airiin. Itse olen hyvin pärjännyt pari vuotta sillä 120 Gt SSD:lläkin. Se mihin tämä ei ole riittäänyt, siihen ei olisi 240 Gt vaihtoehtokaan riittänyt ja siihen on sitten käytetty verkkolevyä tai jos nopeutta vaaditaan niin ulkoista Thunderbolt-liitäntäistä levyä. Uusissa malleissa on USB3, joten niihin ei tarvitse edes tuota thunderboltia nopean levyn kytkemiseksi.

Tässä ohjeet SSD:n vaihtamiseen Macbook Air (2013) malliin: http://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Air+13-Inch+Mid+2013+Solid-State+Drive+Replacement/15181

Applen SSD:t eivät ole mitään nopeimpia ja yksi vaihtoehto on ottaa pienimmällä SSD:llä ja vaihtaa tilalle toisen valmistajan Macbook Airille tekemä ja nopeampi SSD. Rahaa tosin palaa joka tapauksessa, kun SSD:tä haluaa kasvattaa.
 
I

Ile

Vieras
Eka viesti :)

Mikä applen kannettava ois hyvä peruskäyttöön...

Oon pihalla näistä ku lumiukko....vaikka 2000 luvun vaihteessa ( ja sitä ennen) oli töissä ihan tietotekniiikkaliikkeessä....

Appiukon konetta oon käyttäny, mut ei oikeen aukee toi apple...resurssienhallinta puuttuu, mikä omenalla korvaa....mikä tiedosto on missä???
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Mitä on peruskäyttö?

Macbook Air 13" tai jos näytön koko riittää eli peruskäyttö on lähinnä netissä surffailua, niin myös 11-tuumainen on asiallinen valinta. Toisaalta ihan pelkkään nettisurffailuun alkaa sitten jo iPad Air olla myös kova sana. Itselläni on tämä Macbook Air huomattavasti harvemmin ollut käytössä sen jälkeen kun hankin iPad Airin. Sillä tekee kaiken netissä mitä tarvitsee tehdä. Videon editointiin siitä ei oikein ole ja kuvien editoinnissakin se on vain välttävä.
 
I

Ile

Vieras
Peruskäyttö =

Elokuvat (hankin blueray/dvdn, ps3tai ps4)
Sarjat
Musiikki

Tarkoitus hankkia siihen kaveriks nas-verkkolevy tai ulkoinen kovalevy

Apple tv kiinnostaa


Systeemiin pitäs saada kiinni

Tv
Tietokone
Verkkolevy
Iponi4s
Ipadi2

Aktiivikaiuittimet?
Vai vahvistin ja kajarit!
Ei varmaan riitä pelkät aktiivit, jos meinaa monesta lähteestä soittaa (tv, pleikkari,tietokone) ....tarttee varmaan vahvarin...

Jos taloudessa on 2 telkkarii nii applelta streemaus toiseen?

Kysymyksia on loputtomasti applesta ja systeemeistä...