https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Apple Music

Marty McFly

Klassikkoainesta
Liittynyt
22.12.2013
Aihetta on sivuttu jo tuolla Spotify-ketjussa, mutta avataan nyt tällekin kovasti suosiotaan kasvattavalle palvelulle oma ketjunsa:

Kysymys koskien Apple Musicia: Palvelussa voi valita ottaako henk. koht. jäsenyyden vai perhejäsenyyden. Minua kiinnostaa perhejäsenyys, koska sekä vaimo, molemmat lapset että minä kuuntelemme niin erilaista musiikkia ja itse en halua, että oman musiikkini ja omien soittolistojeni seassa on esim. Sannia, Robinia, M Jacksonia, Hevisauruksia ja muuta nasevaa puhumattakaan, että jompi kumpi lapsistani (vahingossa) deletoisi palvelusta minun musiikkiani. Perhejäsenyys ilmeisesti kuitenkin edellyttää Applen perhejaon päälle kytkemistä, jonka jälkeen (jos oikein ymmärsin) myös mm. kaikki kuvat, appsit ynnä muutkin menevät automaattisesti koko perheelle ja heidän laitteisiinsa. Onko tosiaan noin, vai voiko vain ottaa Musicin perhejäsenyyden ilman, että joutuu jakamaan kaikki muutkin tiedostot?
 
M

MacVolsu

Vieras
Applen sivuilta:

Apple Music -perhejäsenyyden myötä jopa kuusi perheenjäsentä voi nauttia rajattomasta pääsystä Apple Musiciin laitteillaan. Kaikki saavat täyden henkilökohtaisen pääsyn Apple Music -kirjastoon, asiantuntijoiden suosituksiin, ympärivuorokautiseen Beats 1 -radioon sekä mahdollisuuden ohittaa kappaleita rajattomasti kaikilla muilla valikoiduilla radiokanavilla. Kaikki maailman musiikki koko perheelle.

Käsittääkseni voit valita asetuksista mitä haluat jakaa. Kuitenkin hieman tulkinnanvaraisesti kerrottu mitä voit jakaa/olla jakamatta

https://support.apple.com/fi-fi/HT203046
 

tomppa

Moderaattori
Liittynyt
24.12.2013
Käytän perhejakoa poikani kanssa, eikä kuvamme näy toisillamme. Appsien osalta sama tilanne.
Apple Musicin osalta kokemusta ei ole kuin kolmen kuukauden testijaksosta, jota ei perhejaolla testattu.
 

Marty McFly

Klassikkoainesta
Liittynyt
22.12.2013
Jees, pelittää siinä mielessä hyvin, että Applen perhejako mahdollistaa jaettavien tiedostojen valitsemisen, eli mitään ei tarvitse (ilmeisesti) välttämättä jakaa jos ei halua. Mainiota.

Apple Musicin desktop applikaationa toimiva iTunes on tosin melko syvältä, jonka tiesin toki ennestään. Kömpelö ja epäkäytännöllinen. Tällä hetkellä tuo manifestoituu siten, että en saa iTunesin soittolistoja synkkaamaan iPhonen Apple Music appsin kanssa ja päinvastoin, toisin sanoen molemmat tuntuvat toimivan ns. stand-alone palveluina. Sanomattakin on toki selvä, että olen kirjautuneena molempiin samalla Apple-tunnuksella, mutta ei vain pelitä. Vähän olen tässä joulutohinan lomassa yrittänyt googlailla asiaa, mutta huonolla menestyksellä.
 

Penguin

Grand Legend
Liittynyt
25.12.2013
Windows vai OS X? Ainakin itselläni synkkautui soittolistat iTunesin (OS X), iPadin ja iPhonen välillä halusin tai en, kun tuota palvelua käytin sen kolmen kuukauden kokeilujakson. Onhan tuo toki voinut muuttua sen jälkeen, Applella kun on tapana jatkuvasti karsia toiminnallisuutta iTunesin desktop-sovelluksesta.
 

juupeli

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Elvytän vanhaa säiettä kertomalla että olen antanut hillityn hallitusti  :rolleyes:  pikkusormeni ensimmäiselle musiikin suoratoistopalvelulleni. Ihan vaan kokeeksi kun muutamat kuukaudet antavat ilmaiseksi testailla. Valitsin Apple Musicin koska Apple muutenkin on vahvassa roolissa laitteissani.

Tähän mennessä olen lähinnä tutustunut valikoimiin. Valmiit soittolistat eivät juurikaan kiinnosta, yhtä countrylistaa kuuntelin ja hyvin olivat samanhenkisiä biisejä siihen keränneet. Päähuomioni on albumeissa. En tule seuranneeksi varsinaisesti mistään mitä uusia levyjä julkaistaan, joten mainioita yllätyksiä olen bongannut jo useita.

Tiedän että AS:lta löytyy perehtyneisyyttä AM:n käyttöön, joten teille tässä kysymys. Luulen tietäväni mikä ero on sillä että lisää musaa kirjastoon ja lataamisessa. Mietin sitä tilannetta jos en jatkakaan ilmaisten kuukausien jälkeen, jäävätkö ladatut musat talteen laitteisiini?
 

Pekka T

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Ladattu musiikki ei jää käytettäväksi tilauksen päättymisen jälkeen, muutenhan sitä lataisi kirjastonsa täyteen ilmaista musiikkia.
Montako kuukautta sait kokeilujaksoon? Itse käytin viime vuonna 3kk jakson, näköjään Shazam joka on nykyjään Applen omistama antaa vielä 2kk jakson, täytynee ottaa se käyttöön. Sinulla on siis mahdollisuus saada 5kk Apple Musicia ilmaiseksi.  ;)
 

juupeli

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Sehän kävi sukkelaan, kiitos tiedosta  :)

Ihan sattumalta osuin Shazam sovelluksen tietoihin ja huomasin että asentamalla sen puhelimeeni saisin tosiaan heiltä 2kk "normaalin" 3 kk lisäksi. Ajattelin että 5 kk saa luvan riittää selvittämään itselleni miten tarpeellinen Apple Music on minulle. Wanhana Jääränä tässä täytyy yrittää pitää pää kylmänä ettei euforinen hurmostila tee tepposia kun silmät ahmivat ai täällä on tämäkin vanha albumi...  :D
 

Pekka T

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Tuossa ajassa se kyllä selviää. Jos sitä tulee säännöllisesti käytettyä ja mikään ei pahemmin ärsytä siinä, niin silloinhan sitä voi jatkaa.
 

Marko_K

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
Itse kokeilin Apple Musicia viimeksi pari vuotta sitten mutten jatkanut tilausta vaan jatkoin Spotifyn kanssa. Varsin samaa tasoa olivat käytettävyydeltään ja toimivuudeltaan, joten syy vaihtaa jäi löytymättä.

Nyt kokeilin Tidalia, äänenlaadun takia. Kun pääasiallinen käyttöympäristö on auto, jäi ero sen suhteen niin pieneksi etten sokkotestissä erottaisi. Suurin ongelma kuitenkin oli käyttö — en saanut tuota toimimaan lainkaan puheohjauksella autossa! Itse käytän paljon nimenomaan niin eli vain pyydän tiettyä artistia/levyä/biiisiä puheella.
 

juupeli

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Käyttökokemukset enemmän kuunnelleilta kiinnostavat. Totta tuo että jokainen tietenkin painottaa omia käyttötarpeitaan. Voisin kuvitella ettei mikään noista kolmesta suurimmasta (?) olisi huono valinta minulle.

Testasin juuri progesäikeen innoittamana, kiitos MJ, löytyykö Apple Musicista Vesa Aaltonen Prog Bandin musaa. Jep, sama sinkku mikä tubesta linkitetty, soi myös AM:ssa. Eli eiköhän varsinainen albumikin julkaisun jälkeen sinne ilmaannu. Tämä voi olla ihan perussettiä, mutta minä jaksan vielä ihastella tällaisia  :)
 

tomppa

Moderaattori
Liittynyt
24.12.2013
Mä olen kahteen kertaan kokeillut Apple Musicin käyttöä. En ole jatkanut tilausta oikeastaan kahden asian vuoksi.

Toisto ei jatku valitun albumin jälkeen. Minulla on vuosien kokemus Spotifyista ja se jatkaa soitetun albumin jälkeen sellaisten biisien soittamista, jotka osuvat yhteen valittuun albumiin ja minun aiemmin kuuntelemaani musiikkiin.

Toisella omalla Applen laitteella ei voi ohjata Apple Musicin toistoa (Apple Watchista en osaa sanoa). Spotifyilla aloitan soittamisen esim. Macillani, ja pystyn iPhonellani vaihtamaan biisiä.
 

juupeli

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
tomppa sanoi:
Mä olen kahteen kertaan kokeillut Apple Musicin käyttöä. En ole jatkanut tilausta oikeastaan kahden asian vuoksi.

Hyvä kuulla lisää kokemuksia  :)

Eri sovellusten välillä on siis todellakin eroja. Mietin että tuo albumi kerrallaan voisi olla minulle jopa mieluinen juttu. Enää pitäisi ehtiä tai muistaa kuunnella niitä kirjastoon poimimiani levyjä  :rolleyes:  Tällä hetkellä uskoisin että jos ei testikuukausien aikana tule luontevasti kuunneltua riittävästi musaa AM:n kautta, niin kymppi on kymppi. Myös maassa.


Pekka T sanoi:
Mitenkäs Apple Music toimii Carplayn kanssa, Spotify toimii ihan hyvin, mutta Tidal taas aika huonosti.

Omat kokemukseni ovat vasta niin vähäiset, etten tohdi sanoa juuta enkä jaata. Minulla on AM:n kirjastoon lisätty useita albumeja ja olen laittanut sekoituksen päälle toistossa. Silloin se soittaa koko kirjastoa sieltä täältä.
 

samikoo

Uudenkarhea
Liittynyt
14.1.2022
Mä vaihdoin Spotifystä Apple Musiciin oikeastaan ihan kustannusten perusteella. Apple One tarjoaa mulle paremman kokonaispaketin kuin Spotify. Musiikki koko perheelle ja backup storage melkein meidän tarpeisiin. Mahdollisuus laajentaa icloudia portaittain paketin päälle on hyvä. Apple Tv…ei siellä oikeestaan mitään katsottavaa ole, mutta tulee kylkiäisenä. Spotify on monipuolisempi ja kuten täälläkin sanottu hyppiminen laitteista toisiin toimii paremmin, mutta musiikki tulee molemmista. Kympin säästö kuukaudessa, no lillukoita mutta kustantaa melkein jonkun muun suoratoiston.
 

juupeli

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
23.12.2013
Olen vasta hahmottamassa tuota samikoo:n mainitsemaa paketointia Applella. Mille kaikille voisi olla käyttöä, edullisemmin kuin yksittäisinä tilauksina.
 

samikoo

Uudenkarhea
Liittynyt
14.1.2022
Jos on perheessä iPhoneja ja maccejä, niin toki ekosysteemin hyödyntäminen on luonnollista. Meillä meni kaikkien puhelinten backupit perhejaon kautta icloud+:aan. Kokonaismäärä vähän reilu 210Gt ja parin henkilön köyttö yli 50Gt eli ei menny ilmaiseen. Yhdellä on yksistään reilu 150Gt ja totesin aikanaan että menköön toi 2Gt paketti kun en jaksanu alkaa säätämään sitten kullekin erikseen. Kuvat ja videot vie paljon tilaa. Ja kun tuossa Onessa tulee 200Gt ja sitä voi halutessaan kasvattaa vaikka +50Gt jolloin kokonaismäärä 250Gt jne.

Euroalue3 (EUR)
50 Gt: 0,99 €
200 Gt: 2,99 €
2 Tt: 9,99 €

Spofify perhe on jonku 18,99€/kk. Tossa Onessa tulee sitten toi Apple TV ja sieltä on muutama leffa katsottu. En sille suurta arvoa laita. Sitten se Arcade…ei hajuukaan. En pelaa.

Ei tässä nyt suuria säästä, mutta Apple Music toimii riittävän hyvin ja musiikin laatu on 👌

Ja tämä Case Young vs Rogan kertoo Spotifyn arvomaailmasta. Sen voi sitten joko jeesustella tai jättää sikseen.
 

auto

Vakiokalustoa
Liittynyt
20.1.2022
Marko_K sanoi:
Itse kokeilin Apple Musicia viimeksi pari vuotta sitten mutten jatkanut tilausta vaan jatkoin Spotifyn kanssa. Varsin samaa tasoa olivat käytettävyydeltään ja toimivuudeltaan, joten syy vaihtaa jäi löytymättä.

Nyt kokeilin Tidalia, äänenlaadun takia. Kun pääasiallinen käyttöympäristö on auto, jäi ero sen suhteen niin pieneksi etten sokkotestissä erottaisi. Suurin ongelma kuitenkin oli käyttö — en saanut tuota toimimaan lainkaan puheohjauksella autossa! Itse käytän paljon nimenomaan niin eli vain pyydän tiettyä artistia/levyä/biiisiä puheella.

Apple musiciin tuli viime vuonna update, jonka jälkeen lähes kaikki siellä oleva musiikki on joko hi-res tai lossless laadulla. Jos kuuntelee airplay2:n kautta, on äänenlaatu tällöinkin cd-laatuista. Bluetoothilla kuunneltuna taitaa olla sitten vastaavasti pakattu kuin esim. Spotify. Ja hinta pysyi samana äänen laadun parannuksesta huolimatta. Mielestäni nykyisellään parempi kuin spotify tai muut vastaavat.
 

m5wvdEBX

Uudenkarhea
Liittynyt
18.9.2018
tomppa sanoi:
Toisto ei jatku valitun albumin jälkeen. Minulla on vuosien kokemus Spotifyista ja se jatkaa soitetun albumin jälkeen sellaisten biisien soittamista, jotka osuvat yhteen valittuun albumiin ja minun aiemmin kuuntelemaani musiikkiin.

Onnistuu laittamalla päälle Automaattinen toisto -toiminto: https://support.apple.com/fi-fi/HT208383

tomppa sanoi:
Toisella omalla Applen laitteella ei voi ohjata Apple Musicin toistoa (Apple Watchista en osaa sanoa). Spotifyilla aloitan soittamisen esim. Macillani, ja pystyn iPhonellani vaihtamaan biisiä.

Mac on tässä poikkeus ja vaatii iTunes Remote softan iPhoneen. Muut laitteet (Apple Watch, iPhone, iPad, Apple TV, HomePod) menevät natiivisti. https://support.apple.com/fi-fi/guide/music/mus4cd95db32/mac

Eli jos unohdetaan tuo Mac niin esimerkiksi HomePod:lla soivaa musiikkia voi komentaa kellolla tai puhelimella jne. Mac vain vaatii tuon lisä-app:n puhelimeen.
 

Marko_K

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
22.12.2013
auto sanoi:
Apple musiciin tuli viime vuonna update, jonka jälkeen lähes kaikki siellä oleva musiikki on joko hi-res tai lossless laadulla. Jos kuuntelee airplay2:n kautta, on äänenlaatu tällöinkin cd-laatuista. Bluetoothilla kuunneltuna taitaa olla sitten vastaavasti pakattu kuin esim. Spotify.

Juu, kokeilin siis Tidal Hifiä, autossa aina Carplay kaapelia pitkin. En silti kyennyt huomaamaan selkeää eroa Spotifyn paperilla huonompaan kompressioon — autossa vain on aina sen verran taustahuminaa ettei huomaa.

Kotona olisi varmasti toisin, mutta kotona musiikkia kuuntelemaan pysähtyminen on vain nykyääm äärimmäisen harvinaista.
 

tomppa

Moderaattori
Liittynyt
24.12.2013
m5wvdEBX sanoi:
tomppa sanoi:
Toisto ei jatku valitun albumin jälkeen. Minulla on vuosien kokemus Spotifyista ja se jatkaa soitetun albumin jälkeen sellaisten biisien soittamista, jotka osuvat yhteen valittuun albumiin ja minun aiemmin kuuntelemaani musiikkiin.

Onnistuu laittamalla päälle Automaattinen toisto -toiminto: https://support.apple.com/fi-fi/HT208383
Okei, kiitos. Tuo olikin minulle aivan uusi juttu. Ymmärsin tuosta linkin tekstistä, että tämä toimisi jatkossa kaikilla laitteilla, joten uskoisin myös Macin kautta toistetun musiikin toimivan em. tavoin, vaikka toimintoa ei Macista voikaan laittaa päälle.

m5wvdEBX sanoi:
tomppa sanoi:
Toisella omalla Applen laitteella ei voi ohjata Apple Musicin toistoa (Apple Watchista en osaa sanoa). Spotifyilla aloitan soittamisen esim. Macillani, ja pystyn iPhonellani vaihtamaan biisiä.

Mac on tässä poikkeus ja vaatii iTunes Remote softan iPhoneen. Muut laitteet (Apple Watch, iPhone, iPad, Apple TV, HomePod) menevät natiivisti. https://support.apple.com/fi-fi/guide/music/mus4cd95db32/mac

Eli jos unohdetaan tuo Mac niin esimerkiksi HomePod:lla soivaa musiikkia voi komentaa kellolla tai puhelimella jne. Mac vain vaatii tuon lisä-app:n puhelimeen.Onnistuu laittamalla päälle Automaattinen toisto -toiminto: https://support.apple.com/fi-fi/HT208383
Kiitokset tästäkin. Täytyy kokeilla jossain vaiheessa, miten tuo kauko-ohjaussofta toimii.

Homepodia minulla ei ole, mutta Sonosin laitteita löytyy. Sekin täytyy vielä kokeilla, miten Musiikki-sovellus toimii Sonosien kanssa. Spotifyita käytettäessä, on yhdistämisongelmia ollut ajoittain ja se on raivostuttavaa.
 

jlindstrom

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
1.1.2014
Apple Musicin tilin saa lisättyä Sonoksen appiin, minkä jälkeen toimii ihan nätisti. Toki Sonoksen appin rajoitukset huomioiden.

Uudempien Sonoksien kanssa myös tuki Airplay 2:lle, jolloin voi käyttää myös Apple Music appia tai oikeastaan ihan mitä tahansa appia, mutta silloin toki Airplayn rajoitusten puitteissa.