https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Alkuperäisiä stygejä ja covereita

Ja vielä yks. Eilen bongattu Levillä Saamen kammissa. Kyllä Uriah Heep näyttää joikuksi taipuvan ihan hyvin 😀

 
En tiedä muistaako kukaan enää tällaista instrumentaalibiisiä joka taisi olla semmoinen yhden hitin ihme ja joku listahitti 70-luvun lopulla,
Jonathan Richman: Egyptian Reggae

Juu, kyllähän tuota tuli aikoinaan kuunneltua. En tosiaan osaisi kylmiltään nimetä toista biisiä häneltä. Kiva kun nostit esiin, ihan mukavan harmiton biisihän tuo.
 
^Jep tuo on jännä valinta Melrosen coveroimaksi.
Tokelasta tuli mieleen The Munsons, Tokelan ja Tommi Vikstenin muodostama duo. Kerran satuin heidän livekeikallekin sattumalta.

ZZ Top: Rough Boy


The Munsonsin versio

 
Tämän tyypin Youtbe kanava on pelkkää coveria

Loistavaa sellaista, kaikkea vedetty metal sceneen.
 
Tässä myös porukka miltä syntyy aivan upeita ihan eri tyyppisiä covereita kuin alkuperäinen.
 
Rock’n’ Roll Band: I’m Gonna Roll


Tuore livecoveri by Melrose 👍🏻

 
Pitihän tuo kuunnella ja esittäjän nimi kertoo jo paljon. Hymyilytti hetken :)

Device Orchestra : Smoke on the water

 
Herbie Mann - Right now originaali jazz-instrumentaali 1962


Pussycat Dolls - Right now 2005


Fatboy - Right now 2023

 
Tuli kokeiltua hieman erilaista kajarisetuppia ja mietin kappaletta, jossa olisi klassinen akustinen kitara. Tämän seurauksena päädyin soittelemaan Asturiasta ja hämmästyin erilaisten versioiden määrästä. Eli aluksi mitä etsin:


Ja sitten pari erilaista versiota (ja näitä riittää laidasta laitaan)


Vähän metallisempi

 
Tuosta kajarisetupista olisi kiva lukea asianomaisessa säikeessä...
Vastaan nyt näin offarina väärähköön ketjuun.

Tässä ei ole suurta mystiikkaa, roudannut omia kajareita tiloista toiseen. Olkkarin Penaudiot siirtyivät tuonne äijäluolaan tai mikä lie kotipanimo onkaan, yläkerran telkkarin seurana olevat AudioProt ja pikkusubbari nauttivat pienimmästä hellasäröstä ja menivät olkkariin. Äijäluolan Warfedalet menivät yläkertaan. Kolmen tunnin roudailu, kuuntelu ja kaikki kajarit tulivat takaisin alkuperäisille paikoille.

AudioPron äänenlaatu ei kelpaa olkkariin, Penaudiot menevät hukkaan liian vähän akustoidussa luolassa ja Warfedalet ovat liian isot yläkertaan. Lopputuloksen tästä touhusta päätös akustoida äijäluola ja hankkia sinne tulevaisuudessa kunnon äänentoisto.
 
No nyt osui kohdalle sellainen coveri joka ei nojaa liikaa alkuperäiseen. Todellakaan. Keskityin suotta ekalla kuuntelukerralla etsimään yhtäläisyyksiä ja vasta toisella kerralla annoin musan toimia itsenään. Esittäjänä on poppoo nimeltä Scary Pockets, vahvistettuna Joanna Jonesilla ja Joe Bonamassalla. Tuota Joannaa haluan kuulla lisää. Videon kommenteissa nousi esiin se että Joe soittaakin tässä Gibson SG:llä. Ennakkoluulottomimmat kuuntelemaan miten klassikkobiisi on pistetty uusiksi...

Scary Pockets : Back in black (2023)

 
Löydettyäni Tubesta mainion Device Orchestran (Smoke on the water), kuuntelin orkesterin tuotoksia enemmänkin. Tämä miellytti ehkä eniten. Smoke vedettiin pienellä porukalla kun tässä on useita "soittajia". Melodia on helposti tunnistettavissa.

Device Orchestra : Sweet dreams



Aiemmin olen linkittänyt tänne musa-alueelle noin 100 videota vuodessa. Nyt se sata otti 2 vuotta. (Yhteensä 800). Tuskin tulee tahti tästä enää tiivistymään, mutta aina kun jotain (itselleni) mieluista tai mielenkiintoista löydän, niin pitäähän se jakaa muillekin :giggle:
 
Tuo Bad Signin Be Seeing You on aivan huikean hieno biisi. Eikä tuo Pääesiintyjien coverikaan huono ollut.
Aikka Hakala teki siitä vielä vähän sellaisen kantrahtavamman version ’True Stories Mostly’ soololevylleen myöhemmin. Hieno versio sekin ja itse asiassa tuo koko levy on hieno, varmaan yksi aliarvostetuimmista levyistä suomirokin historiassa.
 
Vaihteeksi taas Bruce coveria.

Tällä kertaa Nancy ’Annin sisko’ Wilson
Brucen parinkymmenen vuoden takaisen The Rising levyn nimikappale (miten siitäkin voi olla niin kauan aikaa 😳).

 
Mitäs mieltä porukka on tästä ? Onko originaali parempi kuin coverit ?

Orkkis:


Coverit: