https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Akun vaihto nykyautoissa

nemos

Klassikko
Liittynyt
24.12.2013
Millaisia kokemuksia on akun vaihtamisesta (ei merkkiliikkeessä) uudehkoihin autoihin? Onnistuuko nyrkkipajalla tai omin avuin? Tuliko ongelmia?
 

Ironic32

Yleisvalvoja
Liittynyt
18.12.2013
Osaavissa akkuliikkeissä vaihto tehdään jännitteellisenä, joten tuota kautta tuskin ongelmia tulee. Uudehkoissa saksalaisissa puolestaan on näitä hienoja IBS-keksintöjä ja akun vaihto pitäisi yleensä rekisteröidä autolle softalla. Osa uskoo näihin, osa ei. Bemareissa (ja varmaan muissakin) lisäksi autolle koodattu akun koko, joten jos akun koko vaihtuu, pitäisi tuokin tieto koodata autolle, että lataus toimii kunnolla.

Itse on tullut noistakin laitteista käytettyä akkuja irti ilman ongelmia ja omilla softilla+kaapeleilla on myös nuo rekisteröinnit ja koodaukset onnistuneet. Ihan heti en olisi valmis maksamaan merkkiliikkeen riistohintoja akuista + vaihtotyöstä.
 

Wekotin

Klassikkoainesta
Liittynyt
26.12.2013
Ei kai tuossa sen enempää ongelmaa tule kuin silloinkaan kun akun päästää tyhjäksi. Ainakin -09 Golfiin vaihdoin viidessä minuutissa ilman ongelmia. Kunhan ei napoja oikosulje tai muuta älytöntä.

Nuo uudemmat tarvinnee jotain koodauksia. Kaipa sekin VCDS:llä onnistunee.
 

Seppo

Sisäänajettu
Liittynyt
3.1.2014
Yllättäen usein merkkiliikkeestä saa akun samaan hintaan tai halvemmalla kuin varaosaliikkeistä ja alkuperäisvaraosa-akut tuppaavat olemaan laatutavaraa. Esim. Volvon merkkiakut ovat muistaakseni olleet Vartan, Boschin tai Exiden tekemiä. Äskettäinkin oli tarjous, että perusnäppärä 95 Ah lähti jotain  satasen tienoilla olevalla hinnalla. Asennus tinkitaidoista ja huollon vastaanoton joustavuudesta riippuen joko ilmainen tai max. pari kymppiä. Vaan sinne huoltoon pitää varata aikaa ja odotella päivätolkulla sopivaa lovea, niin akkuliikkeet ovat joustavampia vaihtoehtoja ja kyllä oikeassa akkuliikkeessä osataan akku vaihtaa niin kuin se kuuluu.
 

Automaattori

Yhdistyksen jäsen
Liittynyt
29.12.2013
Sanokaapa tietämättömälle, mikä on markkinoiden paras akku, hinnalla ei väliä, kunhan ei tonneihin pomppaa. Olen sivukorvalla kuullut että on kehitetty akkuja, jotka ei periaatteessa lopu koskaan? Akku tulisi Yetiin.
 

Markku J

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Muuta käyttöarviota en osaa akustani vielä antaa, mutta olen todella positiivisesti yllättynyt Vartan AGM akun varauksen vastaanottokyvystä kylmän kelin pätkäajossa. Menneen pakkasjakson aikana Ocun varausnäyttö osoittaa sinnikkäästi 90% SOC -lukemaa, vaikka Webasto on ollut päällä 30 minuuttia 35 km työmatkan molemmissa päissä.

IMG_1898.JPG


 

Karvis

Hallitusjäsen
Liittynyt
18.12.2013
Automaattori sanoi:
Sanokaapa tietämättömälle, mikä on markkinoiden paras akku, hinnalla ei väliä, kunhan ei tonneihin pomppaa. Olen sivukorvalla kuullut että on kehitetty akkuja, jotka ei periaatteessa lopu koskaan? Akku tulisi Yetiin.

Optiman akkuja on kehuttu kovasti, hinta liikkuu jossain 200€ nurkilla.