https://www.popvakuutus.fi/asiakaspalvelu/yhteistyokumppaneiden-edut?utm_source=autostadium&utm_medium=banner&utm_campaign=autovakuutus_autostadium_jatkuva&utm_content=autovakuutus_0418

Ajovaloumpioiden puhdistus (sisäpuolelta)

J

Jude

Vieras
Autoni ajovaloumpioihin on vuosien varrella kertynyt hiekkaa sun muuta sontaa. Onko kenelläkään ideoita millä tuon hiekan saisi pois? Itse olen miettinyt että paineilmaa en viitsi sinne puhaltaa ettei se mene linssin/heijastin pinnalle. Jollain nesteellä sitä voisi yrittää sieltä huljutella pois mutta millä?
Vedestä jää varmaan valkoisia rantuja umpion pinnalle, joten olisiko tislattu vesi parempi tai jokin lasinpesuneste/isopropanoli/etanoli/sinoli?
Ja jos jollain nesteellä sitä huljuttelee niin tekeekö se led päiväajovaloille jotain huonoa?

Otsikko korjattu: ajovaloumpio on yhdyssana ;). - Quality -

Tuossa on kuva toisesta umpiosta:

2014-04-14%2017.39.48.jpg

 
Imuri? Kapeaan suulakkeeseen teippaat Mäkkärin pillin tai muun ohuen letkunpätkän kiinni ja työnnät sen polttimon reijästä imemään...? Saa ainakin irtoroskat pois.
 
Aika paljon tavaraa umpiossa, taitaa vuotaa liimasauma tai tiiviste. Huurtuuko umpiot herkästi? Nestettä en menisi käyttämään koska saattaa jäädä tahroja lasiin ja heijastimeen.
 
Tuossa kohtaa mihin hiekka kertyy on takapuolella umpion huohotus reikä, josta lähtee letku etupuskurin taakse. Epäilen että edellinen omistaja on ajellu paljon hiekkateitä, koska kaikkialla auton koloissa on ollu hienoa hiekkaa.
Polttimon irroitus ei paljon auta kun on linssiumpiot, muuten hyvä idea.

Umpiot kyllä huurtuu tuosta samasta kohtaa, mutta parkkipaikoilla olen katsonut että kyllä muissakin A5:issa huurtuu.
Kerran olen pyöritellyt olohuoneen pöydällä noita umpioita enkä ole viisaammaksi tullut.
 
Jos A5:n umpion linssin liimaus on tehty tehtaalla elastisella liimamassalla, niin sen aukaisu ei vaadi ihmeitä. Umpio 15-30 min saunassa 50-60 lämmössä ja linssin saa irti. Takaisin laitossa käy vallan mainiosti esim. tämä:

http://www.tarvikkeet.fi/tuote/2432/tiivistysmassat/butyylimassa-sika-lastomer-710-310ml-musta

Tuo onnistuu kyllä, jos tuo liimaus on siis tehty elastisella massalla jo alunperin. Mistä tahansa nesteistä jää jäljet, koska kuivaamaan ei pääse ja imurihomminakin voi olla hankalaa vaikkapa sillä mäkkärin pillilläkään päästä joka paikkaan käsiksi.

Itse jouduin E39:n umpion aukaisemaan, kun piti katkenneet säätötangot vaihtaa ja homma oli oikeasti todella helppo. Lisäksi tuolla sikan lastomerillä sai umpioista tiiviit eikä ole ollut mitään kosteusongelmiakaan. Samalla sain putsattua xenon-heijastimet ja kaikki ja valotehossakin huomasi eron parempaan suuntaan.

Edit: Kunhan et aukaise sitä umpiota ainakaan näin:
  :rolleyes:
 
A5:ssa ei ole tuolla butyylimassalla kasattua umpioa valitettavasti, muuten olisin jo varmaan purkanut ne  :)
Vaimo joskus aikoinaan ihmetteli kun en pyytänyt häntä mukaan saunaan vaan otin silloin mondeon umpiot ennemmin kaveriksi  ;D

Jos jollain saan nuo hiekat sieltä pois niin sitten voisi hioa umpion pinnan kun se on aika hyvin hiekkapuhallettu. Ja lopuksi vetää kentin "lakan" päälle. http://www.kenteurope.com/uk/shop/viewfamily.php?viewfamily=10728&sectionid=&type=Auto
 
Jude sanoi:
Vaimo joskus aikoinaan ihmetteli kun en pyytänyt häntä mukaan saunaan vaan otin silloin mondeon umpiot ennemmin kaveriksi  ;D
;D

Jude sanoi:
Jos jollain saan nuo hiekat sieltä pois niin sitten voisi hioa umpion pinnan kun se on aika hyvin hiekkapuhallettu. Ja lopuksi vetää kentin "lakan" päälle. http://www.kenteurope.com/uk/shop/viewfamily.php?viewfamily=10728&sectionid=&type=Auto

Onko niissä huohotusrei'issä sellaiset kumiset 90 asteen kulmassa olevat tötteröt? Jos sen saisi irti, niin saisiko siitä reiästä tuolla imurisysteemillä imuroitua nuo hiekat pois?

Ei se paineilmakaan välttämättä mitään tuhoa tee, jos vaikkapa polttimon aukosta pääsee varovasti puhaltelemaan. Tietenkin jonkinlainen pesu voisi parantaa myös valotehoa. Jos sinne on hiekkaa päässyt, niin on siellä linsseissä silloin pölyäkin. Pesun jälkeen se pitäisi vaan saada jotenkin kuivattua kunnolla ja mahtaako pelkällä paineilmalla saada kuivattua, ettei jää niitä jälkiä?